Otvoreni Parlament | Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala

Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala

Sažetak

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Češke Republike o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala potpisan je 21.12.2016. godine u Beogradu.

Predlogom zakona predlaže se sveobuhvatno uređivanje pitanja zaštite ratnih grobova i vojnih memorijala srpskih i čeških žrtava rata na teritoriji država potpisnica, sa ciljem očuvanja sećanja na žrtve i obezbeđivanja dostojanstvenog mesta počinka.

Sporazumom se definišu pojmovi srpska žrtva rata i češka žrtva rata, reguliše se način saradnje i razmena informacija između ovlašćenih organa.

Svaka strana će snositi troškove održavanja ratnih grobova i vojnih memorijala na svojoj teritoriji, a ostavljena je i mogućnost da troškove snosi i druga strana.

Definisan je i carinski postupak koji se primenjuje za robu koja se uvozi sa teritorije druge strane ugovornice radi izvršenja ovog sporazuma.

Da li podržavate ovaj predlog zakona?
Glasajte ovde i pogledajte rezultate

Za: 49
Protiv: 49
49%
49%
0%

Ključne novine

REGULISANJE ZAŠTITE BORAČKIH PRAVA SRPSKIH I ČEŠKIH ŽRTAVA RATA

-Sveobuhvatno uređivanje pitanja zaštite ratnih grobova i vojnih memorijala srpskih i čeških žrtava rata na teritoriji država potpisnica i,

-Obrazovanje zajedničke komisije, čiji je zadatak sprovođenje sporazuma.

Da li podržavate ovu ključnu novinu?
Glasajte ovde i pogledajte rezultate

Za: 42
Protiv: 50
42%
50%
0%

Poslednji put ažurirano: 30.06.2020, 05:57