KRSTO JANJUŠEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1981. godine u Priboju.

Diplomirao je na Tehničkom fakultetu u Čačku. Po zanimanju je diplomirani inženjer industrijskog menadžmenta.

Bio je pomoćnik predsednika opštine Priboj zadužen za lokalnni i ekonomski razvoj od 2012. godine, i vodio je Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj (KLER). Takođe, bio je i član nadzornog odbora Turističke organizacije Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Poslednji put ažurirano: 20.05.2019, 12:30

Osnovne informacije

Statistika

  • 94
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 19 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 27 dana i 16 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 2 meseca i 29 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Dvadeset peta posebna sednica , 12.07.2019.

Član 107. vezano je za temu koalicije SNS i SDA, koju je kolega iz SRS malopre pomenuo i moram reći da sam ponosan na to što sam deo političke opcije gde nikada nismo dobili preporuku da raskidamo sa nekim koalicijama na lokalnom nivou, već Aleksandar Vučić na svim sastancima insistira da koalicije pravimo na lokalu sa ljudima koji žele najbolje toj opštini, koji imaju najbolje ideje i da te stvari ne mešamo sa visokom politikom.

Najlakše se posvađati sa kolegama, prijateljima, komšijama sa kojima se dugo godina poznajemo, za to što članovi SDA, najlakše i ništa lakše od toga, treba stvarati prijateljstva i mostove i taj Ugljanin, čije postupke i izjave nimalo ne odobravam je na prethodnim predsedničkim izborima u Tutinu i Sjenici, recimo, pozvao da se podrži kandidat Saša Janković. Posle je pozvao da se podrže drugi kandidati ovih drugih opcija i evo kako su prošli. Da napomenem, predsednici opština i Tutin i Sjenica, bili su iz SDA, u Tutinu Aleksandar Vučić gde je 1% Srba, osvaja 77,9% glasova, a u Sjenici gde živi oko 20% Srba Aleksandar Vučić osvaja 79,1%.

Dakle, nastavićemo da gradimo prijateljske odnose, na tom prostoru su prijateljstva između Srba i Bošnjaka duža nego što traje jedna politička partija i nećemo dozvoliti da to ugrozi nikakvo politikanstvo. Sulejman Ugljanin će na kraju ostati sam u svojim izjavama, a mi ćemo zajedno nastaviti u bolju budućnost. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Hvala predsednice.

Poštovani ministre sa saradnicima, uvažene kolege, Centralni registar i novi način jedinstvene baze podataka o funkciji razvoja, novi sistem i imaće šta da se prikaže u ovom Centralnom registru, 11,3 stopa nezaposlenosti, na istorijskom minimumu, a i drugi rezultati koji će na druge načine biti prikazani i prepoznati u ovom registru, jer Srbija ove godine ima 10,7 procenata direktnih stranih investicija u odnosu na prošlu godinu kada smo bili lideri. Skoro 60% direktnih stranih investicija na zapadnom Balkanu završi u Srbiji.

Možda ima veze sa tim i to što je predsednik Aleksandar Vučić pre nekoliko dana otvorio jednu fabriku u Zrenjaninu, a sutra će otvoriti još jednu fabriku u industrijskoj zoni u Kragujevcu koja će zaposliti 1.000 radnika. Taman kada su gospoda iz samozvanog saveza za Srbiju pomislili da smo zaboravili da su nekada vladali i imali šansu da pokažu sve ono o čemu nam drže predavanja, njihov koordinator obuče žuti prsluk i ta žuta boja bljesne ka nama i seti nas na neke stvari, pa evo kako su oni radili sa jednim registrom.

Dakle, za čudnu uslugu arhiviranja i skladištenja imejl poruka, pazite, tadašnje Ministarstvo životne sredine angažuje privatnu firmu i plati 3.646.000 dinara. Dakle, privatna firma čuva elektronsku poštu organa državne uprave. Narod ih izabere da rade svoj posao i plati ih za to, a onda oni angažuju privatnu firmu da radi posao za koji je njih narod birao. Dakle, narod plaća dva puta. Zašto su to radili, zato što su izgleda imali nešto preče od naroda koji ih je birao. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, uvažene kolege, odredbe ovog zakona su svakako u funkciji ekonomskog razvoja i ovakvo uređenje centralnog registra, podizanje kvaliteta i kontrole podataka na jedna viši nivo su svakako odlike jednog sistema koji će kreirati i stvoriti novi rast.

Imamo stopu nezaposlenosti na istorijskom minimumu 11,3%, u trećem kvartalu imamo najveću stopu zaposlenosti u poslednjih više decenija. Sve su to jasni i vidljivi rezultati.

Mir je osnovni deo investicione klime pored svih drugih aktivnosti i juče smo imali priliku da vidimo kako se pojedinci podsmevaju nagradi Zlatni lav koji je dobio predsednik Aleksandar Vučić, nagradi za mir. Isti ti se podsmevaju i patrijarhu srpskom kada kaže da se Aleksandar Vučić kao lav bori za Kosovo i Metohiju, a sada se podsmevaju i Kini, kažu, Kina daleko, Kina je nebitna možda zato što je predsednik Kine koji se pet puta sastao sa Aleksandrom Vučićem za predsednika Srbije rekao – lični odnosi nas dvojice su odnosi najvećeg poverenja zato naše dve zemlje imaju čelične odnose, a čelični prijatelj je najbolji od najboljeg. Šta bi da Kinezi nisu spasili 5000 ljudi u „Železari Smederevo“ i da nisu uložili to jest planirane investicije u RTB Bor će podići za duplo učešće RTB Bora u BDP, u rastu BDP.

I, za one koji se podsmevaju nagradi za mir koju je dobio predsednik Aleksandar Vučić, verujem da će Albanci uskoro uspostaviti nagradu „zlatni vuk“ i da će iste godine dobijati Vuk Jeremić, a ta nagrada će se uspostaviti za pitanje godine, pitanje koje je Albancima donelo mnogo, a pitanje koje je Srbiju koštalo previše.

Imovinska karta

(Priboj, 28.12.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Opština Priboj (Pomoćnik Predsednika Opštine) Opština Mesečno 71864.00 RSD 26.07.2012 - 03.06.2016.
Član nadzornog odbora Turistička organizacija Srbije Republika Mesečno 33628.00 RSD 05.11.2015 - 24.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (Paušal) Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
- Skupština opštine Priboj (Odbornik) Opština Mesečno 6500.00 RSD 15.06.2016 -