NIKOLA JOLOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 13.07.1977.godine u Novom Pazaru, gde i sada živi.

Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Pazaru. Ekonomski fakultet završio je u Beogradu i stekao zvanje Diplomirani ekonomista.

Radio je na poslovima Direktora PP “Fidjoni” iz Novog Pazara. Na mesto Zamenika gradonačelnika, imenovan je 18.06.2013 godine. Imenovan je i na funkciju v.d. predsednika SNS u Novom Pazaru.

Za narodnog poslanika izabran je 2014. godine. Mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Ozenjen je i ima dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 42
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 20 dana i 4 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 9 meseci i 6 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Socijalno osiguranje predstavlja vid socijalne sigurnosti koji osiguranicima, odnosno članovima njihovih porodica obezbeđuje socijalnu zaštitu za slučaj bolesti, invalidnosti, starosti, nesreće na poslu i nezaposlenosti. Mnogi građani Srbije ostvarili su svoja prava iz socijalnog osiguranja uz pomoć i poštovanje propisa koji su doneti u mandatu SNS.

Svrha socijalnog osiguranja, kao dela socijalne politike jedne zemlje ima svoje korisnike, jeste da osiguranim osobama u slučaja ostvarenja osiguranih rizika, kao što su starost, bolest, materinstvo, povrede na radu i nezaposlenost, delimično ili u potpunosti nadoknadi gubitke dohotka. Na taj način država pokazuje da brine o svojim građanima bez obzira na veru i naciju, što je u Novom Pazaru više puta i pokazala.

Definisanjem pojedinih izraza u predlogu zakona stvara se način jasnijeg tumačenja zakonskih propisa što omogućava stvaranje pozitivne klime. Takva klima i te kako je potreban i možemo od ovakvog predloga zakona očekivati samo pozitivne pomake. Znajući da osiguranik stiče određena prava iz socijalnog osiguranja kada nastupi osigurani slučaj, odnosno kada se realizuje osigurani rizik, je svojevrsna pravna sigurnost koju Srbija pruža svojim građanima.

Nama u Novom Pazaru pravna sigurnost uliva snagu i veru u bolji život, jer je naša zemlja mesto gde su svi građani jednaki pred zakonom. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvaženi ministri sa saradnicima, svi članovi tima koji čine Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja moraju imati isti cilj, razumeti ga i imati jasnu nameru i posvećenost dostizanju cilja. Nezavisnost u radu tima jasno je određena, svima razumljiva i prihvatljiva. Svrha nezavisnosti u radu je da usmerava rad tima, koncentriše i prikuplja energiju i motiviše članove, a njegova funkcija je da olakšava definisanje prioriteta u određivanju zadataka koji će voditi ostvarivanju cilja i boljeg socijalnog osiguranja.

Filijale penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i Zavoda za zdravstveno osiguranje u Novom Pazaru spremno dočekuju predstojeće novine, zahvaljujući pravim odlukama Vlade Republike Srbije. Poštujući predviđena načela, pored gore pomenutog načela nezavisnosti u radu, kao i načela efikasnosti koje predviđa da se svi prijavljeni podaci bez odlaganja prenose u jedinstvenu bazu i načela ekonomičnosti, prema kojima se postupak registracije i prenosa podataka organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja obavlja bez odlaganja i uz što manje troškova, omogućava građanima Srbije potpunu primenu pozitivnih zakonskih propisa koji su u potpunosti na njihovoj strani i govori da je Vlada Republike Srbije, na čelu sa SNS, na prvom mestu brinula o svojim građanima. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Uvažena ministarko sa saradnicima, usvajanjem ovog amandmana obezbeđuje se uspostavljanje organizacionih i personalnih uslova za sprovođenje zaštite u vanrednim situacijama. Obezbeđenje dobro obučenih kadrova, uspostavljanje i osposobljavanje postojećih vatrogasnih i spasilačkih jedinica u svim mestima za izvršavanje novih zadataka, razvijanje sposobnosti da se u slučaju katastrofe odgovori na najefikasniji način osposobljavanjem vatrogasnih i specijalističkih jedinica MUP, vatrogasnih jedinica u privrednim subjektima i vatrogasnih jedinica dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i jedinica civilne zaštite.

Kao i bezbroj puta do sada Vlada Srbije i Sektor za vanredne situacije MUP pružali su nesebičnu pomoć pri otklanjanju posledica poplava, snega i snežnih nanosa gradu Novom Pazaru, pokazujući da spasavanje ljudskih života, materijalnih i nematerijalnih dobara nema cena, niti poznaje versku ili nacionalnu pripadnost i u velikom broju slučajeva rizikujući sopstvene živote.

Prioriteti na lokalnom nivou biće nabavljanje nove opreme, obuku kadrova za rad na njoj, prijem stručnih lica potrebnih za brže i efikasnije delovanje u trenucima vanrednih situacija.

Novi Pazar, zahvaljujući merama Vlade Republike Srbije, biće takođe deo ove široke strategije koju donosi novi Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 07.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 96164.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 110000.00 RSD 15.04.2014 - 03.06.2016.
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:57