RADMILO KOSTIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1.decembra 1971. godine. Živi u Pirotu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Predsednik je okružnog odbora SNS za Pirotski okrug i poverenik SNS u Pirotu. Direktor ’’Jokohame’’ za balkanske zemlje.

Bio je narodni poslanik u sazivima 2012 – 2014. godine i 2014 – 2016. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:39

Osnovne informacije

Statistika

  • 15
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 4 godine i 6 meseci i 26 dana

Poštovani gospodine Kostiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupc...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 9 meseci i 20 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 6 godina i 7 meseci i 29 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Uvaženi gospodine ministre sa saradnicima, dame i gospodo poslanici, u članu 3. Predloga zakona dodaje se stav 2. koji glasi – primenom ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na unapređenje poslovanja.

Svi članovi tima koji čine Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, moraju imati isti cilj, razumeti ga i imati jasnu nameru i posvećenost u dostizanju cilja. Nezavisnost u radu tima je jasno određena, svima razumljiva i prihvatljiva.

Svrha nezavisnosti u radu je da usmerava rad tima, koncentriše i prikuplja energiju i motiviše članove, a njegova funkcija da olakšava definisanje prioriteta u određivanju zadataka koji će voditi ostvarenju cilja, boljeg socijalnog osiguranja.

Filijale penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i Zavod za zdravstveno osiguranje u Pirotu, spremno dočekuju predstojeće novine, zahvaljujući pravim odlukama Vlade Republike Srbije. Poštujući predviđena načela, pored gore napomenutog načela nezavisnosti u radu, kao i načela efikasnosti koje predviđa da se svi prijavljeni podaci, bez odlaganja prenose u jedinstvenu bazu i načela ekonomičnosti, prema kojem se postupak registracije i prenosa podataka, organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja obavlja bez odlaganja i uz što manje troškova, omogućava građanima Srbije potpunu primenu pozitivnih zakonskih propisa koji su u potpunosti na njihovoj strani i govore da je Vlada Srbije na čelu sa SNS, na prvom mestu briga o svojim građanima.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala, predsedavajući.

Uvaženi ministre, dame i gospodo narodni poslanici, u članu 2. Predloga zakona dodaje se stav 2. koji glasi: „Odredbama ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije, s posebnim osvrtom na unapređenje poslovanja“.

Socijalno osiguranje predstavlja vid socijalne sigurnosti koji osiguranicima, odnosno članovima njihovih porodica, obezbeđuju socijalnu zaštitu za slučaj bolesti, invalidnosti, starosti, nesreće na poslu i nezaposlenosti.

Mnogi građani Pirota ostvarili su svoja prava iz socijalnog osiguranja uz pomoć i poštovanje propisa koji su doneti u mandatu Srpske napredne stranke.

Svrha socijalnog osiguranja kao dela socijalne politike jedne zemlje koja u Pirotu ima svoje korisnike jeste da osiguranim osobama u slučaju ostvarenja osiguranih rizika kao što su starost, bolest, materinstvo, povrede na radu i nezaposlenost, delimično ili potpuno nadoknadi gubitak dohotka.

Definisanjem pojedinih izraza u Predlogu zakona stvara se način jasnijeg tumačenja zakonskih propisa, što omogućava stvaranje pozitivne klime. Takva klima je i te kako potrebna svim opštinama i gradovima na teritoriji Republike Srbije i od ovakvog Predloga zakona možemo očekivati samo pozitivne pomake.

Znajući da osiguranik stiče određena prava iz socijalnog osiguranja, kada nastupi osigurani slučaj, odnosno kada se realizuje osigurani rizik, je svojevrsna pravna sigurnost koju Srbija pruža svim građanima. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Hvala predsedavajući.

Uvaženi ministri, na osnovu člana 161. stav 1. Poslovnika Narodne skupštine na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja koji je podnela Vlada, podneo sam amandman koji glasi – u članu 1. Predloga zakona dodaje se stav 2. koji glasi – ovim zakonom podstiče sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na unapređenje poslovanja.

Amandmanom se dodatno definiše predmet ovog zakona. Socijalno osiguranje kao oblik socijalne politike i socijalne zaštite kojim se zaposlenima i članovima njihovih porodica garantuje materijalno obezbeđenje i zdravstvena zaštita, u sebi sadrži zdravstveno osiguranje, penzijsko osiguranje, invalidsko osiguranje i osiguranje za slučaj nezaposlenosti.

Sistem socijalnog osiguranja u Pirotu zauzima značajno mesto u smislu obima i uređenja, poštujući ustavne odredbe u okviru ljudskih i manjinskih prava i sloboda, preko nacionalnih propisa kroz zakonsku i podzakonsku regulativu.

Naravno, Pirot kao deo pravnog sistema Republike Srbije u kojoj su opšte prihvaćeni principi i pravila međunarodnog prava i međunarodni ugovori zauzima svoje mesto. U Pirotu postoje filijale republičkog PIO i Zavoda za zdravstveno osiguranje koji rade maksimalno u korist u svih građana poštujući zakonske propise, što ujedno utiče i na unapređenja poslovanja svih privrednih subjekata u pirotskom okrugu. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 02.10.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 96000.00 RSD 03.06.2016 -

Whoops, looks like something went wrong.