VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Vladimir Đukanović je do sada bio narodni poslanik u četiri saziva. Prvi put postao narodni poslanik u 10. sazivu, 2014. godine, a zatim i u naredna tri skupštinska saziva, tako da je na funkciji narodnog poslanika od 2014. godine do danas.

U 11. sazivu bio je član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

U 12. sazivu bio je predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti. Tokom 12 saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 63 sata, 124 puta se obraćao u plenumu, nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 20 puta, od čega je za 15 akata glasao “za”, a za jedan “protiv”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 20. na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve, predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, član Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kao i šef Delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 21. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je 02. marta 1979. godine u Beogradu. Završio je Prvu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, nakon završenih master studija doktorske studiju upisao je na Pravnom fakultetu univerziteta “Union”.

Advokat je od marta 2018. godine

Radio je kao TV novinar, radio i TV voditelj na radio Fokusu i televiziji Svet plus, i pisao za dnevni list Pravda. Na televiziji Kopernikus vodio je emisije Na kafi sa Đukom i Na kraju dana sa Đukom.

U sektoru igra na sreću radio je od 2007. kao pravnik u privatnim sportskim kladionicama Mocart i Meridijan. Za predsednika Državne lutrije Srbije izabran je 2013. godine i na toj poziciji bio do 2014. godine kada je podneo ostavku ostavku zbog stranačke odluke da se kadrovi odreknu duplih funkcija.

Član je Visokog saveta sudstva.

Politikom se aktivno bavi od 1997.godine, njegovi politički počeci vezani su za Srpsku radikalnu stranku, na čijoj je listi bio za lokalne izbore u Beogradu 2008. godine. Iste godine, nakon raskola u Srpskoj radikalnoj stranci, prešao je u Srpsku naprednu stranku.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 18.03.2024, 09:48

Osnovne informacije

Statistika

  • 176
  • 2
  • 9 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za kontrolu službi bezbednosti

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstava - Francuska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - Slovačka

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Suvereni vojni malteški red

Poslanička grupa prijateljstva - Turska

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Venecuela

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kazahstan

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Pitanja građana

SBB i N1

čeka se odgovor 4 godine i 28 dana i 16 sati

Poštovani gospodine Đukanoviću, Obraćam se Vama sa jednom jedinom idejom da Vi predložite zakon ili već šta,da ja na svom televizoru svojim daljinskim mogu programe urediti kako ja hoću,da ovu N1 bacim nazad gde joj je i mesto a ne ona mi uvek na prvom mestu.

O Košarama

čeka se odgovor 4 godine i 6 meseci i 5 sati

Znate li da je 5.Bataljon vojne policije sopstvenim sredstvima (uz skromne donacije) uspeo da posle dvadeset godina skromnim spomenikom obeleži uspomenu na 12 svojih kolega poginulih na Košarama. Ako niste znali, eto sad znate. Pozdrav, Bata Mileusnić

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 4 godine i 6 meseci i 18 dana

Poštovani gospodine Đukanoviću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju ko...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica (konstitutivna), 19.03.2024.

Zahvaljujem se, predsedavajući.

Reklamiram povredu Poslovnika, član 107, dostojanstvo parlamenta.

Bili ste dužni, pošto ovde imamo čoveka koji verovatno kada Makron bude napao Rusiju možda će da se mobiliše i da ide u Legiju stranaca kao francuski državljanin, ja to ne znam, ali ste bili dužni da reagujete kada vam čovek koji priča o kriminalu a direktor njegove partije pravosnažno osuđen dve godine zatvora još uvek ne ide na izdržavanje kazne, i to za prevaru, dok aktivisti njegovog koalicionog partnera, posebno sa Čukarice i Rakovice, organizovana kriminalna grupa, od Juse Bulića do ne znam koga, imaju robije ko zna koliko, i oni vam pričaju o nekakvom kriminalu i ne znam čemu.

Oni vam pričaju o patriotizmu i rodoljublju, oni čija supruga je predvodnik nevladine organizacije koju finansira Rokfeler fondacija, koja se eksplicitno zalaže za nezavisnost Kosova i oni koji daju Proglasu podršku, gde se apsolutno svi zalažu za nezavisnost Kosova. Takvi vam danas pričaju o patriotizmu, rodoljublju i ne znam čemu.

Molim vas, ubuduće, neću tražiti da se izjašnjavamo, ali ovakvim ljudima, kada ovakve stvari iznose, da ih opomenete, jer oni najmanje imaju prava da pričaju o kriminalu ili o eventualnoj borbi za Kosovo i Metohiju, jer su sami do guše umešani u kriminal, a da ne pričam o tome kakvu su izdaju počinili dok su vodili državu, posebno po pitanju Kosova i Metohije. Zahvaljujem.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.10.2023.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Malo sam ovako slušao kolegu Bakareca, šteta što nije ovde i on je rekao jednu istinu, a iskren da budem ja se na slažem sa tim što se to tako radi. Mi smo se razvlastili kao država u oblasti pravosuđa, s čim se ja nisam saglasio nikako, a evo sad se razvlašćujemo i u oblasti medija i tek tu ne mogu da se saglasim, ali kažu da je to čista demokratija, da je to nešto fantastično.

Moram da priznam, a opet u sklopu onoga što je Odbor za pravosuđe donosio, u vezi sa Nadzornim odborom koji smo ovde uveli, između ostalog da kontroliše izborni proces, sve te promene i izmene na neki način tražila je ova strana preko puta i mi smo na to uvek pristajali. Naravno, tražili su tako što su pritiskali evropske parlamentarce, odlazili tamo da se žale, da plaču, da kukaju, da se žale kako ih država pritiska i tako dalje, a onda ovi dolaze ovde, pa znate sve ono što je u njihovim državama nikada ne bi dozvolili, nama ovde to govore da to moramo, da je to demokratski, da jednostavno ne možemo bez toga da idemo napred i ponašaju se kao dreseri, znate.

A onda mi, hajde da izađemo u susret, da ne bi bilo pritisaka na državu, sve to prihvatamo i dolazimo do jedne apsurdne situacije, da sad oni koji su to najviše tražili, pa evo i taj nadzorni odbor i sve ono što su insistirali, i taj cenzus od 3%, mi im izlazimo u susret, mi to dajemo, a onda oni to neće, onda su oni protiv toga. Dolazite u jednu neverovatnu situaciju da se prosto smejete i da postavite pitanje - a šta vi ljudi hoćete?

Evo, mi imamo ovde jedan paradoks nad paradoksima. Dok su oni bili vlast, nikada u životu, ni po jednoj jedinoj primedbi sa opozicione tadašnje strane nisu izašli u susret. Naprotiv, uvek su težili da donose izborna pravila da otežaju opoziciji, a mi sve činimo da im olakšamo, spuštamo cenzus na tri posto, pola ovih ovde poslanika što sedi ne bi videli Skupštinu ni na razglednici da nije spušten cenzus na tri posto. To je nešto što je fakat. Imamo samo jednu izbornu listu koja je prešla 5%, govorim od strane opozicije, mislim na ovaj DSS, oni su jedini, 5,4%, svi ostali su bili ispod toga. Imamo ovde jednog poslanika, on ovde bukvalno urla sa druge strane, taj je 12 puta terao građane Šapca da izlaze na izbore. Nije hteo vlast nikako da prepusti, prilepio se za fotelju. I on priča o izbornim pravilima i priča o demokratiji! To je neverovatno.

Mi im jednostavno omogućavamo da izađu i pokažu koliko su snažni, da pokažu građanima koliko ih ima, da kažu kako se oni bore protiv nasilja, iako ih ima 50-ak na ulici, iako njih 50-ak blokira Gazelu, auto-puteve, sve ono što smo mi, između ostalog, izgradili, ponašaju se kao najgori divljaci, a mi sve to tolerišemo i niko im ništa ne radi. Ali, oni opet kažu da ih neko nešto pritiska i da nemaju slobodu.

Ja najviše apelujem na njih da oni budu korektni prema građanima. Svoju izbornu listu neka nazovu "Srbija protiv nasilja - Dragan Đilas" i nemojte da svog lidera izostave sa te liste. Nama spočitavaju što mi stavimo Aleksandra Vučića. Pa, mi se ponosimo njime. Oni bi valjda trebali da budu srećni što mi stavljamo Aleksandra Vučića da stoji zato što oni kažu da je to najgori čovek na svetu. Vi treba da budete srećni zato što ćete da nas pobedite! Vi stavite Đilasa ili Šolaka na listu i budite korektni prema građanima.

Zamolio bih ovoga da ne urla, kao što je u Šapcu plakao, plakaće i 17. decembra.

U svakom slučaju, pozivam narodne poslanike da glasaju za ove izmene i dopune i za same ove zakone, a ovaj što urla plakaće, još jednom vam napominjem, i 17. decembra i ubedljivo ćemo ih pobediti, baš da im pokažemo gde im je mesto. Zahvaljujem.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.10.2023.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Znate, mi imamo ovde jednu zaista komičnu situaciju o kriminalu i ne znam čemu, priča vam čovek koji dok je bio gradonačelnik je mrtav-hladan, bez ikakvog blama, bez sramote odobravao da se imovina nepokretnosti, kao i zemljišta koje su bile u postupku restitucije i koje su vraćene bivšim vlasnicima, da se to prodaje, što je čist kriminal i protiv njega se vode postupci u koruptivnom odeljenju u Novom Sadu u Višem javnom tužilaštvu. Samo što on o tome neće ništa da vam kaže, a da ne pričam da je tako direktnu štetu građanima Šapca naneo, da ne pričam da je crkva u centru Šapca, prevario je Srpsku pravoslavnu crkvu, dao im je zemljište koje je bilo u centru grada pod restitucijom, danas i crkva ima problem i grad Šabac kako to da isplate bivšem vlasniku. To je radio ovaj gospodin ovde i tako je otimao novac. I on vama priča o kriminalu.

Pošto on inače ne zna šta znači termin advokat mafije, to je inače samo po sebi pleonazam, jer advokat svakako mora da brani ljude koji su s one strane zakona, ali ja vam se svečano obavezujem, gospodine Zelenoviću, evo ovde mi je punomoćje i vrlo rado ću vam ga dati da mi ga potpišete, jer pošto vi tražite da kriminalci idu u zatvor, verujem posle izbora da ćete tamo i završiti. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 13.09.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 77000.00 RSD 03.08.2020 - 01.08.2022.
Član Visoki savet sudstva Republika Mesečno 16574.00 RSD 22.10.2020 - 03.08.2022.
Član Državno veće tužilaca Republika Mesečno 16574.00 RSD 22.10.2020 - 03.08.2022.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 77000.00 RSD 01.08.2022 -
Član Visoki savet sudstva Republika Mesečno 18621.00 RSD 03.08.2022 -
Član Državno veće tužilaca Republika Mesečno 18621.00 RSD 03.08.2022 -

Whoops, looks like something went wrong.