VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Vladimir Đukanović je prvi put postao narodni poslanik u 10.sazivu od 2014-2016, zatim je opet izabran za poslanika u 11.sazivu od 2016-2020, kao i u poslednjem, 12.sazivu, od 2020-2022. godine.

Tokom svog poslednjeg mandata bio je predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 63 sata, 124 puta se obraćao u plenumu, nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, kao ni u javljanju za obaveštenja i objašnjenja.

Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 20 puta, od čega je za 15 akta glasao “za”, a za jedan “protiv”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 20. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

BIOGRAFIJA

Rođen je 02. marta 1979. godine u Beogradu. Živi u Beogradu

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, uradio master rad na temu “Krivično pravo u Zakoniku Knjaza Danila Petrovića”, upisao doktorske studije na Pravnom fakultetu univerziteta “Union” i prijavio temu “Pravna regulacija internet igara na sreću”. U martu 2018. objavio je da je položio pravosudni ispit i zvanično postao advokat.

Politikom se aktivno bavi od 1997.godine.

Radio je kao TV novinar, radio i TV voditelj - “Radikalski talasi”, na radio “Fokusu, televiziji “Svet plus” i pisao za dnevni list “Pravda”. Na televiziji “Kopernikus” vodio emisiju “Na kafi sa Đukom”.

U sektoru igra na sreću radio je od 2007. kao pravnik u privatnim sportskim kladionicama „Mocart” i „Meridijan”, razvojem internet igara na sreću. Za predsednika Državne lutrije Srbije izabran je 2013. godine pa sve do 2014. godine kada podnosi ostavku zbog stranačke odluke da se kadrovi odreknu duplih funkcija.

Izabran je za narodnog poslanika u sazivu 2014. - 2016. godine, a na to mesto ponovo je izabran i nakon izbora 2016. godine. U XI skupštinskom sazivu bio je član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Na parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine ponovo postaje narodni poslanik, kada se našao na 27. poziciji na izbornoj listi “Aleksandar Vučić - za našu decu”. Na čelu je Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 02.08.2022, 12:59

Osnovne informacije

Statistika

  • 176
  • 2
  • 9 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za kontrolu službi bezbednosti

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstava - Francuska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - Slovačka

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Suvereni vojni malteški red

Poslanička grupa prijateljstva - Turska

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Venecuela

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kazahstan

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Pitanja građana

SBB i N1

čeka se odgovor 2 godine i 2 meseca i 20 dana

Poštovani gospodine Đukanoviću, Obraćam se Vama sa jednom jedinom idejom da Vi predložite zakon ili već šta,da ja na svom televizoru svojim daljinskim mogu programe urediti kako ja hoću,da ovu N1 bacim nazad gde joj je i mesto a ne ona mi uvek na prvom mestu.

O Košarama

čeka se odgovor 2 godine i 7 meseci i 23 dana

Znate li da je 5.Bataljon vojne policije sopstvenim sredstvima (uz skromne donacije) uspeo da posle dvadeset godina skromnim spomenikom obeleži uspomenu na 12 svojih kolega poginulih na Košarama. Ako niste znali, eto sad znate. Pozdrav, Bata Mileusnić

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 2 godine i 8 meseci i 10 dana

Poštovani gospodine Đukanoviću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju ko...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Ne znam zašto sam pomenut, verovatno neko želi da bude primećen, ali dobro, ima pravo.

Međutim, moram da mu odgovorim na izmišljenu notornu laž da sam pretio nekim novinarima. Ja sam samo rekao, i svuda ću to naglasiti, da onaj ko je lagao i obmanjivao javnost, red je da odgovara. Kako svaki novinar, tako ja, tako svi vi kolege u opoziciji. Ko god laže i obmanjuje, red je da odgovara. Ne znam šta je loše u tome.

Dotični gospodin koji je ovo malopre pomenuo i odgovarao pred građanima Šapca, doduše, maltretirao ih je jedno deset puta da izlaze na izbore, ali je odgovarao jer je tamo flagrantno izgubio izbore, ubedljivo.

A kako ih je lagao? Pa, malopre je spominjao Rio Tinto. Draga gospodo, dotični je bio gradonačelnik Šapca, susedna lokalna samouprava od Loznice, u vreme kada je njegova stranka govorila da je Rio Tinto razvojna šansa. On je dovodio taj Rio Tinto. On je taj koji je zagovarao da će se taj kraj razviti, da će Loznica, da će Šabac da eksplodiraju ekonomski, a danas, zato što mu je to isplativo i zato što nemačka ambasada to plaća, on je danas taj koji je navodno veliki protivnik Rio Tinta. E, zato što je lagao građane, zato je tako prošao na izborima. Hvala.

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Zahvaljuje, predsedavajući.

Reklamiram član 107. i to i jedan i drugi stav, a posebno ovaj drugi, a radi se o dostojanstvu Skupštine, posebno se u ovom drugom članu kaže da na sednici Narodne skupštine nije dozvoljeno neposredno obraćanje narodnog poslanika drugom narodnom poslaniku.

Mi smo malo pre imali priliku da čujemo da neko kroz povredu Poslovnika čak se obraća svom kolegi i na vrlo neprimeren način mu se obraća. Pri tom, izmišljajući neke neverovatne stvari, dajući legitimitet nekakvim organizacijama koje su sve osim novinarske, ali nikako da vidi svoju odgovornost, a to je da je on bio gradonačelnik susedne lokalne samouprave, Loznici i da je učestvovao u dovođenju Rio Tinta i da nije imao ništa protiv dolaska Rio Tinta i da nam je pričao tada da je to razvojna šansa. Naravno da njega baš briga kako je u istočnoj Nemačkoj zato što se istočna Nemačka razvija od eksploatacije litijuma, njega je samo briga da se Srbija ne razvija zato što ga baš neko iz Nemačke plaća da Srbija ne dobije ovde apsolutno ništa od toga što može da iskoristi za eksploataciju litiju. Tako da bih vas ja zaista zamolio da ubuduće vodite računa o ovakvim stvarima. Hvala vam.

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Reklamiram povredu Poslovnika, i član 106. i član 107, jer nastranu što malopređašnji govornik nije reč rekao o tački dnevnog reda, govorio je o svom doživljaju nekog umetničkog dela, govorio je o svemu, samo nije tačka dnevnog reda, čak poredeći poslanike, odnosno na indirektan i vrlo vulgaran način poredeći ih sa šimpanzama. Ako on sebe tako doživljava, to je njegov problem, ali nemojte druge da vređa.

Ali moram da ukažem vama. Malopre je jedan poslanik prekoputa lupao u klupe, niste ga opomenuli, opominjali ste samo nas ovde. Imali smo dobacivanja sa druge strane, nikoga niste opomenuli, a moram da kažem član 107. zbog dostojanstva parlamenta, pošto s druge strane smo sada čuli nešto zastrašujuće, a to je da su izbori bili nefer, nedemokratski. Pa što sedite, gospodo, ovde? Pa što dajete legitimitet takvom parlamentu i sedite ovde i obmanjujete javnost?

Imovinska karta

(Beograd, 12.07.2018.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 77000.00 RSD 03.06.2016 -