ŽIKA GOJKOVIĆ

Pokret obnove Kraljevine Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Žika Gojković je do funkciju narodnog poslanika obavljao četiri puta. Prvi put je izabran u sedmom sazivu, od 2008. do 2012, zatim u devetom sazivu, od 2012. do 2014, potom u desetom sazivu, od 2014. do 2016, i na kraju u 11. sazivi, od 2016. do 2020. godine.

U sedmom sazivu bio je član Odbora za ustavna pitanja, Odbora za omladinu i sport i Odbora za poljoprivredu, i zamenik člana Odbora za odbranu i bezbednost i Odbora za trgovinu i turizam.

U devetom sazivu bio je član Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbor za dijasporu i Srbe u regionu.

U desetom sazivu bio je član Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, i zamenik člana Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

U 11. sazivu bio je član Odbora za spoljne poslove i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao drugi na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu nije deo nijedne poslaničke grupe. Član je Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, kao i Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije.

BIOGRAFIJA

Rođen je 9. novembra 1972. godine u Somboru. Po zanimanju je diplomirani menadžer u ekonomiji.

Bio je odbornik u Skupštini grada Sombora od 2004. do 2008. godine. Na istu poziciju biran je i na izborima 2008, 2012. i 2016. godine, ali je svaki put podneo ostavku na tu funkciju na samom početku mandata.

Bio je dugo godina član, a zatim i potpredsednik Srpskog pokreta obnove i predsednik Pokrаjinskog odborа Srpskog pokreta obnove zа Vojvodinu.

2017. godine podneo je ostavku na sve funkcije, a zatim isključen iz Srpskog pokreta obnove. Neposredno nakon toga priključio se Pokretu obnove Kraljevine Srbije, na osnivačkoj skupštini izabran je za predsednika tog pokreta.

Krajem 2021. godine došlo je do raskola u pokretu. Najpreje objavljeno da je isključen iz stranke, a zatim da ga je deo članstva izabrao za predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Nakon izbora 2022. nadležno ministarstvo odlučilo je da struja kojoj pripada nema pravo da koristi ime Pokret obnove Kraljevine Srbije.
Poslednji put ažurirano: 03.11.2022, 18:12

Osnovne informacije

Statistika

  • 24
  • 19
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 2 godine i 11 meseci i 30 dana

Poštovani gospodine Gojkoviću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju koru...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 godine i 2 meseca i 25 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike - Pitanja za Vladu

čeka se odgovor 5 godina i 1 mesec i 3 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva posebna sednica , 14.09.2022.

Hvala.

Poštovani predsedniče države, poštovani predsedniče Skupštine, dame i gospodo kolege poslanici, dragi prijatelji iz naše južne Pokrajine, imam malo vremena, pa ću neke stvari morati pročitati, a neke izbaciti, iako je ovo izuzetno važna tema, koja zaslužuje mnogo više pažnje, ali ajde da krenemo sa jednim pitanjem. Šta nam se to desilo kao narodu? Toliko mržnje, besa, gneva. Ja sam svestan da višedecenijsko komunističko nasleđe je ostavilo takvog traga da smo i dalje podeljeni, ali ovo danas što slušamo i juče prevazilazi sve naše podele i kaže nam i jasno pokazuje da nije sveto.

Pitanje Kosova i Metohije predstavlja srpsko nacionalno državno i crkveno pitanje prvog reda, bar tako bi trebalo da bude, a mi danas govorimo o najskupljoj temi, političkoj reči u Srbiji, temi koja predstavlja pravu poslasticu velikom broju stranaka u svim političkim debatama na izborima, ali nažalost za obračun jednih za drugima. Neko će reći to je normalno, neko će reći to je Srbija, toga ima svuda. Ja mislim da je to normalno samo za politikante i političke pilićare koji žele da prikupe jeftine političke poene.

Za normalne ljude je nenormalan način kako se Kosovo i Metohija zloupotrebljava konstantno kako od onih koji bi sutra priznali nezavisnost, tako isto i od onih drugih koji se ne razlikuju puno od njih, koji su razni branioci srpstva, kojima je osnovni cilj da svojim emotivnim, ucviljenim, a često i uz zveckanje oružja, recikliranim govorima, pokupe jeftine političke poene. E to je nenormalno i time pokazujemo da, prvo, ništa nismo naučili iz istorije i, kao drugo, da ne možemo da budemo jedinstveni čak ni oko onoga što nam je najsvetije.

Šta istorija kaže? Biću vrlo kratak jer je predsednik o tome imao prilike da govori, a imam manje vremena. Da Srbija kada je bila kraljevina da je naseljenost oko 50.000 Srba na teritoriji Kosova i Metohije, da kada je došao komunizam da je proterivao Srbe sa Kosova i Metohije, nastanjivao sa 200.000 Albanaca koji su podrivali sistem i terali Srbe sa Kosova. Apsurd je bio taj da je nepisano pravilo bilo da je u Srbiji normalno imati jednog, dva ili tri deteta, a Tito je lično kumovao svakom njihovom desetom ili jedanaestom detetu.

Ono što je možda i najvažnije, što smo propustili devedesetih godina da uradimo, a to je oduzeta imovina domaćinima na Kosovu i Metohiji i SPC koja je 20% imovine svoje imala na Kosovu i Metohiji, da smo napravili pravičnu restituciju, danas bismo imali mnogo jače argumente za povratak naše teritorije.

Jedina smo zemlja u Evropi koja je bombardovana od strane vekovnih saveznika, a epilog je da tadašnja vlast potpisuje kapitulaciju. I mi možemo da pričamo o Rezoluciji 1244, ali jako dobro znamo, i već je tu danas rečeno nekoliko puta, kako se gleda na tu povelju danas.

Puštanje iz zatvora koljače braću Mazreku i Kurtija posle 2000. godine, koji odmah čim su izašli iz zatvora su nam se smejali u lice sa još hiljadu i koliko raznih OVK boraca, koji su odmah posle toga nastavili da vršljaju po Kosovu, samo se presvukli u odela i nastavili one poslove koji su radili do tada.

Ovo je samo deo čitavog niza istorijskih grešaka, višedecenijskih, koji su dobili od toga da na Kosovu danas živi oko 1,5 miliona Albanaca i tek negde oko 80 do 90 hiljada Srba. Proces povratka je potpuno skoro zaustavljen. Naša država ima vrlo slabe mehanizme, gotovo nikakve, a državni funkcioneri mole za dozvolu da posete Kosovo i Metohiju. Pri tom, moraju da prigovaraju sa teroristima.

Naš predsednik pregovara, kao, recimo, sada kada bi se pregovaralo sa nekima iz zemunskog klana.

Zašto ovo sve govorim? Jer ovo stanje je neizdrživo, a mi danas gledamo kako ćemo da napadamo jedni druge. I čovek koji ima tegove oko nogu i pokušava da uradi nešto za Srbiju, meni nije to problem da kažem, jer nisam član SNS, mi danas gledamo da ga vređamo, da mu vređamo porodicu i da ga napadamo sa stvarima koje nemaju veze sa temom. To nije u redu.

Šta narod očekuje od nas? Prvo, ono što su uradili naša braća i sestre na Kosovu, da budemo složni, jer kako kaže patrijarh Pavle, gde je jedinstvo, tu je i Bog. PREDSEDNIK: Gospodine Gojkoviću, samo obratite pažnju na vreme.

Prva posebna sednica , 14.09.2022.

Molim vas, samo još malo mi dozvolite, pošto retko kad ću imati priliku, jer sam samostalan poslanik.

Ono što je jako važno, to je da budemo složni, da nastavimo sa reformama, da ubrzamo reforme kada je u pitanju pravna država, da ojačamo institucije, da jačamo naše odbrambene mehanizme, ne da bismo napadali nekoga, već da bismo branili svoje. Mi moramo ovo da uradimo. To radimo zbog nas, ne zbog EU, niti bilo koga drugog. Diplomatske aktivnosti naše Vlade su napravile vrlo velike pomake, pogotovo kada je u pitanju...

Prva posebna sednica , 14.09.2022.

Molim vas, samo još jednu rečenicu i time završavam. Mislim da je krajnje vreme da shvatimo da samo jedinstveni možemo učiniti nešto. Ja vas pitam sve ovde danas - da li smo spremni za to? Nažalost, gledajući ova dva dana, mislim da nismo. Hvala vam.

Dvanaesto vanredno zasedanje , 04.07.2019.

Hvala, poštovani predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, moje prvo pitanje je za premijerku Vlade Anu Brnabić. Ima li Vlada nameru da predloži Narodnoj skupštini stavljanje van snage odluke AVNOJ-a, kao i deklaraciju o osudi ovih odluka, čije štetne posledice trpimo i danas?

Svima nam je poznato da je jedna partija, a radi se o Komunističkoj partiji, posle Drugog svetskog rata uzela vlast oružanom pobunom, a ne demokratski na izborima, da je zatim nelegalno, nelegitimno donela odluku da se ukidaju i zabranjuje rad svim drugim partijama, odnosno da se zavodi diktatura. Takođe, bez ikakvog pravnog osnova takva vlast, na potpuno nezakonit i protivustavan način, ukida Kraljevinu, proglašava Republiku i donosi čitav niz nezakonitih odluka u suprotnosti sa interesima srpskog naroda. Razbijaju Jugoslaviju na šest republika odvajajući od Srbije Makedoniju, a Srbiju dodatno na još dve pokrajine, stvarajući sve preduslove za odvajanje Vojvodine i Kosmeta. Kosovo i Metohiju predaju Albancima na upravu i prave današnje granice između Srbije i lažne države Kosovo, koje nikada u istoriji pre toga nisu postojale. Naknadno smo videli da je to u stvari bio prvi korak, tačnije uvod u ratove koje smo imali devedesetih godina.

Mi u Pokretu obnove Kraljevine Srbije smatramo da skupštinskom deklaracijom o osudi komunističkih odluka AVNOJ-a i njihovom simboličnom stavljanju van snage skrećemo pažnju svetske javnosti, naročito onih država zapadnog bloka koje sebe nazivaju demokratskim, a groze se komunizma, i koje su priznale lažnu državu Kosovo, na to da su upravo komunisti započeli proces odvajanja Kosova od Srbije i stvorili preduslove za otcepljenje od naše zemlje i da mi takve odluke ne priznajemo i poništavamo ih jer su nedemokratske, neustavne i necivilizovane.

Čitav svet treba da zna putem kakvog pravnog nasilja Komunističke partije su Albanci stekli neka prava na koja se pozivaju i danas. Smatram da je neverovatno da Srbija svih ovih godina ne koristi te argumente i da već nije donela takvu odluku. Ujedno, pozivam Vladu Srbije i Narodnu skupštinu da to učine u što skorije vreme.

Moje drugo pitanje je vezano za Ministarstvo prosvete. Dokle će naša deca u školama učiti falsifikovanu i ideološki obojenu istoriju iz komunističkog vremena? Svi znamo da su izjednačena prava ravnogoraca i partizana i da je Srbija imala dva antifašistička pokreta na koje treba da je ponosna. Kada će u udžbenicima za osnovnu i srednju školu deca početi da uče istinu da je komunistička vlast posle Drugog svetskog rata, molim vas, ovo je jako važno, pobila preko 100.000 nevinih građana samo zato što su bili za kralja, da je Draža Mihajlović bio antifašista i glavni neprijatelj okupatora tokom Drugog svetskog rada, da su komunisti dali Kosovu skoro državu Ustavom iz 1974. godine, kao i da su naselili 200.000 Albanaca u periodu od 1968. do 1972. godine, pri tome zakonom zabranjujući da se vrate proterani Srbi na Kosovo? Zašto u udžbenicima deca nigde ne mogu da pročitaju istinu da kralj Petar II nije odneo sa sobom ni gram državnog zlata, za šta postoje brojni dokazi, nego je to bila najobičnija komunistička propaganda da se Srbinu, kojem je u biću Kraljevina, da tu Kraljevinu omrzne.

Mi u Pokretu obnove Kraljevine Srbije smatramo da je jednako važno da mladi naraštaji uče istoriju zasnovanu na istoriji i činjenicama, a ne na propagandnim lažima Komunističke partije, što nažalost, važi i danas i verovatno će važiti sve dok naš pokret ne bude bio jači i pobedi na izborima.

Moje treće pitanje je u stvari sugestija Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, a tiče se slepih i slabovidih osoba. Smatram da moramo više pažnje posvetiti tim osobama, a to su u suštini male stvari da bi im se poboljšao kvalitet života. Ovo ne govorim samo iz razgovora koje vodim sa ljudima koji tako žive, već i iz kuće imam situaciju u kojoj je otac legao uveče i ujutru se probudio sa degeneracijom makule i u potpunosti izgubio vid.

Smatram da se takvim ljudima treba više pažnje posvetiti, povećati iznos za tuđu negu, omogućiti im lakši i kvalitetniji prevoz, više zajedničkih druženja i dešavanja, jer na ličnom primeru znam koliko znači tim ljudima da bar malo komunikacije imaju, ako ništa drugo, bar sa osobama i ljudima kojima sa kojima mogu da razmene iskustva, koji su slični i ugroženi i usamljeni.

(Predsedavajući: Privodite kraju.)

Smatram da treba pogledati koje popuste imaju i da su mnogi od tih popusta ukinuti, poput taksista.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 12.03.2019.

Poštovani kolege poslanici, moje prvo pitanje ide premijerki Ani Brnabić. Pokret obnove Kraljevine Srbije je pokrenuo inicijativu o sklanjanju dece sa ulica, tačnije o zaštiti dece od psihoaktivnih supstanci. Krenuli smo iz Novog Sada i Bečeja i za manje od mesec dana smo skupili oko 55 hiljada potpisa koje možete da vidite ovde pored mene.

U opštini Bečej smo skupili oko 20%, od ukupnog punoletnog stanovništva je dalo potpis za ovu peticiju. Suština je da se roditeljima pomogne da preuzmu punu odgovornost za svoju decu, da mlađi od 16 godina u periodu od oktobra do aprila meseca ne mogu da idu sami, da se kreću sami bez pratnje roditelja ili uz posebnu potvrdu kod javnog beležnika i isto tako do 22 časa i od 22 časa.

Isto tako, u periodu od aprila do oktobra od 24 časa ne mogu da se kreću bez pratnje roditelja ili uz posebnu pismenu saglasnost koja mora biti kod javnog beležnika. U Novom Sadu posle internog istraživanja, skoro 80% roditelja se izjasnilo pozitivno za jednu ovakvu inicijativu.

Mi ne izmišljamo toplu vodu, predlažemo nešto što je primenjeno u mnogim razvijenim zemljama, a uzor nam je Island koji je smanjio za 20 godina broj korisnika alkohola i psihoaktivnih supstanci sa 44 na 5%. To je stvarno impozantan podatak.

Naš predlog predstavlja jednu široku inicijativnu u koju bi bili uključeni i deca i roditelji i škole i društvo, gde bi bilo niz edukativnih, da kažem učionica, radionica, bilo bi raznih sportskih, kulturnih i drugih dešavanja u koje bi bili uključeni svi članovi porodice u cilju jačanja porodice kao stuba društva.

Moje pitanje je premijerki, da li će ovaj zakon u ovom sazivu bar uzeti u razmatranje?

Moje drugo pitanje ide takođe premijerki Ani Brnabić i Ministarstvu za rad i socijalna pitanja. Po podacima do kojih smo došli, trenutno u Srbiji ima između 20 i 30 hiljada boraca sa boračkim penzijama, a pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini, tačnije regularne tadašnje vojske, tek oko stotinak, koji ni do dan-danas nisu uspeli da ostvare pravo na svoju penziju.

Mi smatramo da je više nego neophodno da se uradi jedna revizija penzionog i invalidskog sistema, gde bi se videlo da su boračke penzije, uz, da kažem, poštovanje prema partizanima borcima, dodeljivalo i članovima njihovih porodica, pa čak i maloletnoj deci, što uglavnom i pokazuje taj podatak da danas imamo oko 30 hiljada onih koji još uvek primaju penzije.

Imajući u vidu takvu reviziju, videli bi smo da je tu u stvari onaj trošak koji je svih ovih 80 godina ostvario, u stvari razvalio budžet Republike Srbije i zašto dan danas još uvek plaćamo te dugove.

Kada govorimo o penzijama, tu treba spomenuti i drugu pljačku kada su u pitanju penzije, a to su lažne invalidske penzije. Pokret obnove Kraljevine Srbije smatra da pojedinci ne smeju da zloupotrebljavaju ovaj važan resurs finansiranja najstarijih građana, jer se rizikuje da finansijska pomoć stigne onima kojima je zaista najpotrebnija.

Mi danas imamo, pronađeno je oko 360, ja mislim, penzija koje su, ali ne znam kakav je epilog dobijen. Gotovo da sam siguran da i postoji mnogo više onih koji su zloupotrebljavali invalidske penzije, čak imamo i neke sumnjive biznismene koji primaju invalidske penzije, a ogromna finansijska sredstva na svojim računima.

Moram reći da današnji fond funkcioniše primerno i dobro i da je to po evropskim standardima, ali da je neophodna revizija, gde bi se videlo da je Fond za penzijsko osiguranje, zdravstvene ustanove i pravni sektor desetinama godina unazad pljačkan na neprimeren način. Zato postavljam pitanje - kada će biti revizija?

Molim vas, samo još jedno pitanje, a to je treće. Takođe, premijerki Ane Brnabić. Rečeno je da će se raditi revizija nacionalnih penzija. Smatramo da je ovo idealna prilika da ratni vojni invalidi i veterani postanu korisnici nacionalnih penzija. Ljudi koji su ratovima branili svoju zemlju i narod zaslužuju da ih država priznaje i pomaže. Isti status treba da imaju i deca palih boraca.

Mi danas imamo nacionalne penzije u koje nesumnjivo pripadaju ljudi iz sfere sporta i kulture koji su to zaslužili, ali većina njih je finansijski obezbedila svoje porodice i njima ne znači ništa tih 40.000 i 50.000. Zato je izuzetno važno da prilikom ove revizije shvatimo da postoje oni koji su na drugi način zadužili ovu državu, ali kojima bi ta finansijska sredstva mnogo više značila. Hvala.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 09.10.2018.

Hvala.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, ja ću da pročitam moje pitanje da bih uspeo što više pitanja da postavim.

Moje prvo pitanje, tačnije predlog, ide premijeru Vlade. Obraćam se u ime Pokreta obnove Kraljevine Srbije, sa inicijativom da u okviru svojih nadležnosti razmotrite mogućnost za podizanje spomenika Knezu Pavlu i viteškom kralju, ujedinitelju Aleksandru Prvom Karađorđeviću, i da na godišnjicu atentata na kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji je na današnji dan ubijen u Marselju?

Pokret obnove Kraljevine Srbije poziva gradsku vlast, a i premijera da donese odluku o dugo čekanom postavljanju spomenika jednom od najvećih srpskih vladara. Nema boljeg načina da obeležimo stogodišnjicu velikog rata, nego da spomenikom odamo počast onome koji je ujedinio sve Srbe u jednu državu.

Viteški kralj, ujedinitelj, bio je vrhovni komandant Srpske Vojske u velikom ratu i stvorio je državu veću od Dušanovog carstva. Srbija, Jugoslavija je u vreme njegove vladavine imala snažan industrijski zamah i reformisanu poljoprivredu. Imala je jakog seljaka i jako građansko društvo.

U Parizu već osam decenija postoji ponosno njegov spomenik, a vreme je da se ovom velikanu postavi dostojno obeležje i u našoj prestonici. Slična inicijativa je i kada je u pitanju Knez Pavle. Knez Pavle je bio jedan od najsposobnijih, najumnijih i najobrazovanijih ljudi, Srba, u našoj istoriji. Ujedno je bio i dalekovid diplomata, koji bi, da nije demokratskim nasilnim putem i neodgovornim izdajničkim vojnim pučem svrgnut sa vlasti, omogućio Jugoslaviji da zadrži vojnu neutralnost tokom Drugog svetskog rata i time bi se izbegle ogromne žrtve stradanja i razaranja. Ne bi bila stvorena nezavisna država Hrvatska, a samim tim bili bi spaseni životi preko milion Srba, bio bi izbegnut bratoubilački rat između Četnika i Partizana, a time i podele koje nažalost i dan danas postoje.

Knez Pavle je od beogradske kasabe napravio modernu metropolu. Ostavio je brojne muzeje, građevine i neprocenjiva umetnička dela svom narodu. Smatram da je ovo jedan od najlepših načina da se odužimo ovoj dvojici velikih Srba i u to vreme najpoštovanijih ljudi kako u Srbiji, tako u Evropi i svetu.

Moje drugo poslaničko pitanje postavljam Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, isto i Ministarstvu finansija. Obraćam se u ime pokreta koji predstavljam sa inicijativom da u okviru svojih nadležnosti razmotrite mogućnost da i deci koja primaju dečiji dodatak obezbedite besplatne udžbenike. Želim da kažem da sadašnji ministar kojeg je imaomo, ministar prosvete, po mom ličnom mišljenju, je najbolji ministar kojeg smo imali od početka višestranačja i verujem da će ovaj predlog ozbiljno razmotriti.

Pokret obnove Kraljevine Srbije smatra da država mora da obezbedi neophodna sredstva, kako bi roditeljima olakšala troškove obaveznog osnovnog školovanja, kao i srednjeg obrazovanja za svako dete koje prima dečiji dodatak, jer isti već ukazuje na težak materijalni položaj porodice.

Takođe, Ministarstvo treba da utiče na nastavni kadar, da se usaglasi oko dugoročnog plana i programa za školske predmete, umesto što se on menja gotovo svake školske godine i predstavlja ogromne probleme roditeljima. To zahteva i nabavku novih udžbenika, čime bi se učenicima olakšala kupovina ili nasleđivanje polovnih udžbenika od starijih generacija koje pohađaju istu školu.

Za vreme Kraljevine Srbije je ulagalo u obrazovanje. Osnovane su prestižne kulturno-obrazovne institucije, poput Matice srpske, SANU i drugih, podignute su najstarije škole i univerziteti u našoj zemlji. Neophodno je nastaviti tu tradiciju, stvarajući što bolje uslove za školovanje naše dece u našoj otadžbini.

Moje poslednje pitanje, obraćam se Ministarstvu privrede. Sadašnje subvencije su isuviše male da bi se započeo neki ozbiljan posao. LJudi koji imaju želju i viziju i vreme da stvore nova radna mesta moraju imati veću podršku zemlje čijoj privredi doprinose.

Smatramo da bi država, umesto što izdvaja prevelik novac za strane investitore, to jeste dobro, ali smatramo da je preveliko. Trebalo je više da se posveti pomoći mladim privrednicima u pokretanju sopstvenog biznisa, jer su ti ljudi najveći gubitnici u tranziciji.

U Republici Srbiji ima dosta kreativnih mladih ljudi kojima je potrebno dati neku stimulaciju da posle završenih studija pokrenu sopstveni biznis, a ne da čekaju na posao u nekoj firmi ili da traže van granica svoje zemlje. Evo, završavam, imajući sve ovo u vidu što sam rekao, nadam se da će moji predlozi, moja pitanja biti ozbiljno shvaćena. Hvala.

Imovinska karta

(Sombor, 31.08.2020.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 110000.00 RSD 11.06.2008 - 03.08.2020.