STANIJA KOMPIROVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1968. godine. Živi u Kosovskoj Mitrovici.

Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:47

Osnovne informacije

Statistika

  • 58
  • 0
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 11 meseci i 30 dana i 9 sati

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 19 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 2 godine i 27 dana i 13 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, danas je na dnevnom redu odluka o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za PIO za 2019. godinu, kojom će se omogućiti našim penzionerima svih kategorija da dobiju finansijsku pomoć u iznosu od 5.000 dinara jednokratno.

Na ovaj način Vlada Republike Srbije želi da višak u državnoj kasi iskoristi tako što će našim penzionerima poboljšati uslove života.

Ono što je važno da građani Republike znaju da se ovaj jednokratni ček isplaćuje iz realnih izvora, iz ušteda koje su ostvarene zahvaljujući odgovornoj, ekonomskoj politici koju je Vlada Republike Srbije vodila u prethodnim godinama.

Podsetiću građane da kada je SNS preuzela rukovođenje države, Srbija je bila na ivici bankrotstva i da je bilo dovedeno u pitanje redovne isplate penzija našim penzionerima.

Nakon teških mera fiskalne konsolidacije koje su u najvećoj meri pogodili naše penzionere, država je danas u situaciji da se na ovaj način zahvali, jer su oni podneli teret fiskalne konsolidacije.

Da je finansijska situacija u državi sve bolja govori i stanje u Republičkom fondu PIO kao jednoj od najznačajnijih institucija Republike Srbije, koja brine 1.700.000 korisnika penzija.

Naime, prema zvaničnim podacima, na kraju 2018. godine od ukupnih prihoda Republički fond PIO čak 71,7% čine izvorni prihodi naplaćeni od doprinosa, a koji su 2012. godine iznosili 51,1%. U 2018. godini dotacije iz budžeta bile su 27,9%, a 2012. godine su iznosile 48,2%.

Sve ove činjenice dovode do zaključka da je isplata penzija stabilna, da se zasniva na realnom osnovu i da naši najstariji sugrađani ne moraju da brinu. Dobar rad ministarstva, Vlade i rukovodstva Fonda PIO će se nastaviti i penzije će se povećavati iz realnih prihoda, kao što je urađeno i sa isplatom 5.000 dinara, što je samo početak jednog kontinuiranog poboljšanja položaja penzionera, čije će penzije od 1. januara biti veće, a to je znak da bolje i sigurnije živimo u ovoj zemlji.

U danu za glasanje podržaću ovu odluku, kao i moje kolege poslanici, i poželeću penzionerima da u zdravlju sa svojim porodicama iskoriste ovu novčanu nadoknadu. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.10.2019.

Uvaženi predsedavajući, uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, ekonomski zakoni o kojima raspravljamo poštuju međunarodne standarde, jačaju transparentnost državne pomoći, omogućavaju efikasniju kontrolu i otklanjaju nejasnoće koje su do sada postojale i pokazuju gde Srbija želi da ide.

Srbija ima ekonomski interes da raste i da se razvija. Zato danas govorimo o suficitu koji iznosi 46,6 milijardi dinara, o povećanju zarada od 8-15%, o stopi nezaposlenosti od 10,3%. Sve to govori da ova Vlada radi i čini sve da se poboljša kvalitet i život građana.

Srbija je uspela da se izgradi i promeni, u prethodnih nekoliko godina učini ono što mnogi pre nas nisu mogli, jer su bili okupljeni ličnim interesima i ličnim bogaćenjem. I zato treba se ponosimo našim izgradnjama autoputeva, mostova, kliničkih centra, jer zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću, Srbija je uspela da izgradi, promeni sebe, da postane moderna i jaka država, uspešna i ekonomski stabilna.

Na takvu jaku Srbiju se oslanjamo mi sa prostora KiM. Borimo se za jedinstvo i slogu, iako smo izloženi pritiscima ne samo Albanaca, nego i onih koji su njima priklonjeni. Zabranjen je ulazak naših zvaničnika na teritoriji KiM. Ne mogu zabraniti i ukinuti finansijsku pomoć koju Vlada Srbije svakodnevno čini prema građanima na tom prostoru.

Život nas na prostoru KiM bio bi nezamisliv i neodrživ da nemamo svaku moguću, pa i finansijsku pomoć Vlade i našeg predsednika Aleksandra Vučića. A, mi, 6. oktobra izađimo na izbore i glasajmo za Srpsku listu, pokažimo jedinstvo i slogu i želju za opstanak i ostanak na našim prostorima i ognjištima. Izlaskom na izbore i glasom za Srpsku listu, glasamo za sigurnu budućnost. Zahvaljujem.

Osamnaesto vanredno zasedanje , 17.09.2019.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnikom, dame i gospodo narodni poslanici, dragi građani Srbije, Predlog zakona o izmenama zakona o visokom obrazovanju koji se donosi u hitnom postupku omogućite studentima koji su studije upisali do 10. septembra 2005. godine da fakultete završe u školskoj godini po započetom nastavnom školovanju za period od 2021-2022. godine, odlaskom na studije medicinskih nauka, pa se zato i donosi u hitnom postupku.

Isti ću podržati u danu za glasanje, a na to me navodi činjenica da su mnogi bili sprečeni svojim problemima da dođu do željene diplome. Zato im želim da iskoriste navedene rokove, što im je omogućilo Ministarstvo prosvete i da dođu do željenog cilja i ostvare svoje diplome.

Mora se ceniti i ono što država čini za sve nas, da se mnogo radi na sticanju znanja i obrazovanja. O tome govore i zakoni koje smo doneli u ovom domu. Danas smo usvojili Zakon o dualnom obrazovanju u visokom školstvu, jer mi moramo da učimo, težimo novim znanjima, da se specijalizujemo i dobijemo sposobnije generacije spremne da odgovore na svaki zadatak, da razvijemo i sačuvamo svoju zemlju.

Mi sa KiM znamo šta država čini za nas, koliko ulaže na tim prostorima, gradi, izgrađuje vrtiće, škole, studentske centre, radi na edukaciji mladih, dodeljuje stipendije zaslužnim i vrednim studentima, pomaže mladim bračnim parovima, izgrađuje i dodeljuje stanove, ulaže u zdravstvo, ulaže u turizam, izgradnja Rajske banje u Banjskoj, vodovoda u Zubinom potoku.

Znači, država i naš predsednik Aleksandar Vučić stoji uz nas i on nas razume. Shvata i razume koliko je težak naš život, patnja i zabrinutost zbog višemesečnih pritisaka iz Prištine, pretnje, hapšenja, upadi specijalaca na sever, otimanje jezera Gazivode i Trepče i uvođenje takse na sve što je srpsko.

Oni koji danas bojkotuju parlament i oni koji pozivaju na bojkot izbora, išli su korak nazad. Tada su Tadić, Jeremić i Đilas dozvolili da KiM proglase nezavisnost i dozvolili da tu istu nezavisnost jednostrano proglašenu prizna više od 100 država i uspostave granicu između Srba i Srbije, granicu na Brnjaku i Jarinju, ali da nas same Srbe dele zbog svojih ličnih interesa i bogaćenja, zaklinjući se na patriotizam, zaboravili su na Srbe, iz Gračanice, Štrpca, Riniluga i Gnjilana.

Zato danas, kada imamo jaku Srbiju i predsednika koji nas razume, imamo Srpsku listu uz koju trebamo biti jedinstveni i složni, kako mi to znamo, a i mnogo puta smo pokazali do sada. Pokazaćemo i 6. oktobra da se borimo za opstanak i ostanak na našim prostorima, da smo uz svoju državu i da imao jedan cilj, jaku Srbiju. Nepravde je uvek bilo, a pravde je uvek manjkalo. Tako se čini nama Srbima, da nam je lakše ne bi ni znali da se borimo ovako grčevito za svoje, da živimo u miru, da verujemo u politiku mira koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić, da glasamo za jedinstvo i Srpsku listu, koja je projekat naše države, a ona će nam to uzvratiti kao i uvek do sada. Hvala.

Imovinska karta

(Zubin Potok, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Stručni saradnik- filijala Kosovska Mitrovica) Republika Mesečno 81000.00 RSD 01.08.2007 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -