VEROLJUB STEVANOVIĆ

Pokret obnove Kraljevine Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Veroljub Verko Stevanović je funkciju narodnog poslanika obavljao pet puta do sada. Prvi put izabran za narodnog poslanika u drugom sazivu, 1993. godine, zatim u trećem sazivu, od 1994. do 1997, i četvrtom sazivu od 1997. do 2001. Nakon pauze, ponovo je izabran za poslanika u osmom sazivu, od 2008. do 2012, i na kraju u 11. sazivu, od 2016. do 2020. godine.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 13. na listi DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA SRBIJU - Srpska koalicija NADA - Nacionalno demokratska alternativa- Demokratska stranka Srbije (DSS) - Za Kraljevinu Srbiju (MONARHISTI ) - Vojislav Mihailović, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe NADA - NOVI DSS - POKS. Član je Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, i zamenik člana Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

BIOGRAFIJA

Veroljub Stevanović je rođen 17. septembra 1946. godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu 1972.godine.

Iste godine zaposlio se u Fabrici automobila Zavodi Crvena zastava, na poslovima u proizvodnji, tehnologiji i održavanju.

Iz Zastave je otišao 1977.godine u Medicinski centar Dr Mihajlo Ilić, za pomoćnika generalnog direktora za tehničke poslove.

Posle gotovo deset godina, 1986.godine vratio se u Zastavu, kao direktor sektora u fabrici Montaža automobila Zavodi Crvena zastava. Naredne godine bio je imenovan za direktora proizvodnje, a ubrzo i za direktora fabrike Montaža automobila.

Neko vreme bavio se privatnim preduzetništvom, bio je suvlasnik firme SNV i štedionice Lili. Bio je i zastupnik firme Balkan car iz Zemuna.

U prelaznoj Vladi Srbije 2000. godine bio je koministar za industriju.

Gradonačelnik Kragujevca bio je od 1996. do 2000. godine, i od 2004. do 2014. godine.

Od 2016. godine do danas odbornik je u Skupštini grada Kragujevca.

Političku karijeru započeo je u Savezu komunista Jugoslavije. 2003. pridružio se Srpskom pokretu obnove, gde je napredovao do mesta potpredsednika pokreta.

Srpski pokret obnove napustio je 2005. godine, i sa Vojislavom Mihailovićem formirao Srpski demokratski pokret obnove.

U oktobru 2008. godine sa nekoliko lokalnih partnera osnovao je novu partiju, Zajedno za Šumadiju, a naredne godine bio je izabran za njenog predsednika.

2010. godine postao je potpredsednik Ujedinjenih regiona Srbije, nakon što je Zajedno za Šumadiju postala članica ovog političkog saveza.

Po prestanku postojanja Ujedinjenih regiona Srbije 2014. godine, Zajedno za Šumadiju se ponovo aktivirala do 2020, kada se ujedinila sa Zdravom Srbijom, a on postao potpredsednik Zdrave Srbije.

Početkom 2022. godine postao je potpredsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije, nakon pristupanja Zajedno za Šumadiju Pokretu obnove Kraljevine Srbije.
Poslednji put ažurirano: 03.09.2022, 08:25

Osnovne informacije

Statistika

  • 9
  • 1
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 2 godine i 10 meseci i 6 dana

Poštovani gospodine Stevanoviću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju ko...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 godine i 1 mesec i 2 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 4 godine i 11 meseci i 9 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Dame i gospodo narodni poslanici, dobar dan. Pomaže Bog.
U nastavku sednice ću predsedavati ja, kao najstariji poslanik posle prof. Vladete Jankovića.
Obaveštavam vas da ćemo saglasno članu 87. produžiti rad Skupštine i posle 18.00 časova.
Reč ima Milica Đurđević Stamenkovski.

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Zahvaljujem.

Zamolio bih sve poslanike da se drže dogovora na konsultacijama. Na konsultacijama je dogovoreno da se skrate diskusije kako bismo sednicu završili danas, pa vas molim da se toga držite.

(Hadži Milorad Stošić: Poslovnik.)

Povreda Poslovnika. Izvolite.

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Izvinite, da li je to replika ili šta?

Imovinska karta

(Kragujevac, 13.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -