STUDENKA KOVAČEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1982. godine. Živi u Boru.
Po zanimanju je diplomirani inženjer menadžmenta.
Bila je direktorka Borskog turističkog centra.
Mandat narodne poslanice potvrđen joj je 06. oktobra 2016. godine.
Poslednji put ažurirano: 20.05.2019, 12:16

Osnovne informacije

Statistika

  • 115
  • 2
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 16 dana i 14 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 26 dana i 18 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osamnaesto vanredno zasedanje , 19.09.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.
Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, poštovani ministre, pre svega, niti se ovde nekome brani da studira, niti ovde govorimo o tome sa koliko godina je neko upisao fakultet, govorimo o dužini trajanja studija.
Kao što sam rekla i u načelnoj raspravi na ovu temu, mi smo voljni da produžimo rokove starim studentima, da im omogućimo da završe te studije po starom programu. Još dve godine dobijaju ovom izmenom zakona, a napominjem da je ovo peti put kako se taj rok produžava i polazi se od toga da neki od njih mogu dati veliki doprinos ovom društvu. Takođe se uzima u obzir i da im je do završetka studija ostalo nekoliko ispita, a da iz ličnih razloga, kao što je zasnivanje porodice ili zbog nekih drugih životnih okolnosti, nisu uspeli da studije završe.
Međutim, ukidanje rokova neće doprineti da svi ovi studenti završe fakultete. Štaviše, mislim da će biti potpuno suprotno.
Ponavljam, sve u životu ima rok. Zašto bi sticanje formalnog obrazovanja bilo izuzetak od toga? Ako neko nešto želi da završi, on to počinje sa odlukom u kom roku će to i obaviti. Na to mogu uticati nepredviđene životne okolnosti, pa se ti rokovi mogu i pomeriti. U redu, nema problema, evo i zakon pomera rokove i daje dodatni rok za završetak studija. Ko je zaista rešen, iskoristiće ovo produženje i završiće započeto ako već nije iskoristio prethodne četiri prihode, ali zaista se negde mora prekinuti sa ovom praksom i priznati da nema smisla studirati u nedogled. Zahvaljujem.

Osamnaesto vanredno zasedanje , 19.09.2019.

Zahvaljujem, gospodine predsedavajući.
Slažem se da treba uvažiti argumente. Mi smo te argumente uvažili. Uvažavani su i proteklih četiri puta. Ovo je peti put. Ali, moramo biti realni i priznati da se ovde najmanje možda radi o tim realnim životnim okolnostima. Možda je to slučaj kod jednog broja starih studenata, ali moramo takođe priznati da se radi i o lenjosti i o neodgovornosti i o tome da možda teško se odlučuju da od nečega odustanu. Nekada u životu morate i odustati od nečega. Ako vidite da ne ide, ne ide, odustanite, nađite neki svoj drugi životni put. Prosto, to je život. Zahvaljujem.

Osamnaesto vanredno zasedanje , 18.09.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Srbije, razvoj naše zemlje kao temelj politike koju vodi SNS se ogleda kroz mnogo projekata koji su sprovedeni, kroz one koji su u toku i svakako kroz mnoge koji se planiraju.

Politička stabilnost koju je naš predsednik doneo sa sobom je donela i velike prilike za našu zemlju koju smo iskoristili i pretvorili u bolju budućnost Srbije. Jedan od partnera na ovom putu razvoja Srbije nam je svakako i Evropska investiciona banka kao najveća multilateralna kreditna institucija na svetu koja ima mogućnost da se zaduži na tržištu kapitala po veoma povoljnim uslovima.

Protekle godine EIB potpisala je najviše ugovora za nova investiranja ikada u našem regionu u visini od 1,1 milijardi evra, od čega više od 40% u Srbiji. Novi investicioni ciklus u infrastrukturne i druge projekte u Srbiji vredan je više od pola milijarde evra.

Da bismo povukli sva planirana sredstva, danas ovim autentičnim tumačenjem stvaramo zakonski okvir koji za cilj ima završetak vrlo važnih projekata za Srbiju.

Najveći korisnici u ovom ciklusu su lokalne samouprave, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo infrastrukture i Ministarstvo zdravlja. Dakle, ulaže se u opštinsku infrastrukturu, u škole, u bolnice, u puteve.

Prednost zaduživanja kod Evropske investicione banke u odnosu na druge finansijske institucije, to što sredstvima koja daje ova banka upravlja zajmoprimac, u ovom slučaju država Srbija. Osim toga, tu je i mogućnost da na ovim projektima rade sve kompanije koje su zainteresovane, što znači da i domaće kompanije koje imaju kapaciteta mogu učestvovati u procesima izgradnje ili rekonstrukcije.

Pokazalo se, a pokazuje se i dalje da našim građanima osim novih, daleko boljih uslova rada, obezbeđujemo i bolji privredni ambijent koji je svakako vrlo privlačan za investiranje. Srbija ima najveći priliv direktnih stranih investicija u regionu uprkos negativnom trendu u celom svetu. Britanski „Fajnenšl Tajms“ je objavio izveštaj o investicijama u svetu 2019. godine u kome stoji da je Srbija na prvom mestu sa prilivom direktnih stranih investicija od 4,1 milijarde dolara. Najznačajnije od svega je što ulažemo u projekte koji su profitabilni što znači da može novac da se vrati državi.

I uz sva ulaganja u projekte sledi i novo povećanje zarada. Plate i penzije će ponovo biti povećane, i to između 8 i 15%. Verujem da ova vest najviše raduje medicinske radnike, čija će primanja najviše i biti povećana. Kao što smo i obećali radimo vredno. Rezultati su vidljivi i sa ponosom danas ovde o njima govorimo. Nismo zaboravili gde je Srbija bila, a gde je sada i koliko danas Srbija ima prijatelja i partnera kako u Evropi, tako i u svetu. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Bor, 28.10.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 1500.00 RSD 06.10.2016 -
Direktor JP Borski turistički centar Opština Mesečno 67000.00 RSD 26.09.2014 -