STUDENKA KOVAČEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1982. godine. Živi u Boru.
Po zanimanju je diplomirani inženjer menadžmenta.
Bila je direktorka Borskog turističkog centra.
Mandat narodne poslanice potvrđen joj je 06. oktobra 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 100
  • 2
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 10 meseci i 17 dana i 21 sat

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 27 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Zahvaljujem, uvaženi gospodine Arsiću.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre, evo, da se nadovežem prvo na ovo što je koleginica Belačić izrekla. Ne može da se zameni rečju „drugim“, jer termin poseban znači poseban zakon se odnosi na leks specijalis. Ako se upotrebi termin „drugi“, to onda ne znači leks specijalis.

Ali, nešto bih se nadovezala i na prethodnu diskusiju. Dakle, nepoštena tržišna utakmica, termin koji piše u ovom zakonu, je nešto protiv čega se bori svaka država na svetu. U svakoj zemlji postoje i siva ekonomija i nelojalna konkurencija i toga će verovatno uvek i biti. To su dva faktora koji negativno utiču na privredu i takve aktivnosti direktno utiču na štetu države i štetu njenih građana.

Dakle, ne prijavljivanje prihoda, odnosno izbegavanje plaćanja poreza, ne prijavljivanje radnika itd. Zbog činjenice da se na taj način obrće veliki novac i da recimo, neformalno zaposleni građani ipak ostvaruju neke prihode, ovo se prećutno toleriše, jer rešava deo socijalnih problema. Ali, dugoročno vrlo je štetno i za državu i za građane, jer novac koji država tu gubi može biti uložen u održivi razvoj, a građani su zakinuti za brojna radnička prava.

Zato je nadzor ključan u sprečavanju ovakvih aktivnosti, a ključno je i prijavljivanje svake takve pojave. Iz tih razloga mi svakodnevno insistiramo da se ispita partnersko poslovanje Šolak-Đilas. Zahvaljujem.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Zahvaljujem, gospodine Milićeviću.

Ja bih nešto radi građana, koji nas gledaju. Ministar je maločas pomenuo otvaranje novih tržišta za Srbiji i nadovezala bih se na to i pomenula tržište Japana, kao tržište koje pruža ogromne mogućnosti.

Podsetila bih da je od nedavno put do japanskog tržišta našao i gumeni opanak fabrike „Tigar“ Pirot. Nakon što će gumene čizme iz ove fabrike nositi NATO vojnici širom sveta u svojim operacijama i pirotski opanak će se nositi u azijskim zemljama.

Inače, „Tigar“ Pirot je treći izvoznik u Srbiji sa izvozom preko 170 miliona evra. Mi smo sa Japancima potpisali i Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede. Zainteresovani su za voće i druge poljoprivredne proizvode, a žele da u Srbiji izgrade i fabrike za preradu voća.

Naravno, Srbija najviše izvozi u zemlje EU, ali je vrlo značajno što smo otvorili najveća svetska tržišta i sve to, naravno, zahvaljujući prijateljskim odnosima predsednika Vučića sa predstavnicima azijskih zemalja. Zahvaljujem.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Zahvaljujem, gospodine Marinkoviću.

Dobro, amandmanom se predlaže da se naslov iznad člana 41. promeni i da umesto: „Nepoštena tržišna utakmica“ stoji: „Nelojalna konkurencija“. Mislim, apsolutno je prihvatljivo, jer i jedno i drugo znače isto. Ali, evo, vidite šta sam ja htela da kažem. Ovako stoji u članu 41: „Nepoštena tržišna utakmica, odnosno nelojalna konkurencija je radnja trgovca ili pružaoca usluge usmerena protiv drugog trgovca, pružaoca usluge, odnosno konkurenta kojom se krše kodeksi poslovnog morala i dobri poslovni običaji kojima se prouzrokuje ili može prouzrokovati šteta drugom trgovcu, odnosno pružaocu usluge, tj. konkurentu“.

E sad vidite, malopre smo govorili o poslanicima koji bojkotuju parlament. Znači, oni su u ovom slučaju nelojalna konkurencija. Vidite, mi se sve vreme u ovom parlamentu obraćamo građani Srbije koji su nas birali, kako mi, tako i gospoda iz SRS. Ali, kome bi se obratili poslanici opozicije koji bojkotuju ovaj parlament? Ne mogu da se obrate građanima koji su na prošlim izborima za njih glasali, jer su njih izneverili kada su svoje mandate prodali Đilasu i Jeremiću, zapravo su i glasove i poverenje tih ljudi dobro unovčili i za sebe pribavili korist, ali ništa građanima nisu vratili, a očigledno ne osećaju ni potrebu da taj narod zastupaju ovde u parlamentu i meni je jasno, kao i većini u Srbiji o kakvim se tu namerama radi. Činjenica je da svoj nerad žele da prikriju izigravanjem žrtve i to kako je tobože njima uskraćeno da govore je čista laž.

Gospodin Rističević je izneo podatak u ovom parlamentu o trajanju diskusije njihove pre bojkota. Kada se iz sistema Narodne skupštine izvuku ti podaci, jasno se vidi da su govorili više od poslanika vladajuće koalicije, a nas ima daleko više, pa nam po Poslovniku, naravno, i pripada više vremena, jer smo osvojili veći broj mandata. Eto, o takvoj se nelojalnoj konkurenciji radi unutar ovog parlamenta. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Bor, 28.10.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 1500.00 RSD 06.10.2016 -
Direktor JP Borski turistički centar Opština Mesečno 67000.00 RSD 26.09.2014 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:50