FILIP STOJANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen je 10. avgusta 1944. godine.

Po zanimanju nastavnik.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 67
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 10 meseci i 16 dana i 20 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 27 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 3. stav 1. tačka 1) Predloga zakona o trgovini.

Svi problemi i nedaće koje su nas snalazile kroz našu istoriju donele su nešto pozitivno, a to je sposobnost srpskog naroda da se brzo snalazi i odoleva svim problemima koji ga snađu. Da je bilo koji drugi narod doživeo ono što smo mi doživeli tokom devedesetih – ratove, sankcije, NATO agresiju, pitanje je kako bi odoleo svemu tome. Mi smo to ipak nekako preživeli, nalazili smo alternativne trgovinske puteve i bez obzira na sankcije, robe je bilo dovoljno, ako ne na regularnom, onda na alternativnom tržištu.

Neshvatljivo je da mi saomoubilački hrlimo u EU, a potpuno je jasno da u njoj više nema perspektive ni za dugogodišnje njene članice. Toga su svesni u gotovo svim zemljama EU i mene uopšte ne čudi što u poslednje vreme pobeđuju partije sa nacionalnom orijentacijom.

Dakle, ne donosite zakone samo zato što to od vas traži EU. Gledajmo svoje interese, jer je većina tih zakona štetna po nas, a i neprimenljiva u našim uslovima. Naš trgovinski sektor može uspešno da deluje i bez ovog evropskog zakona, što pokazuje u mnogim prilikama na terenu. Od države se samo traži da spreči monopol na tržištu, a ostale stvari će doći na svoje mesto. Zahvaljujem.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Zahvaljujem gospodine Marinkoviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 40. Predloga zakona o trgovini.

Mojim amandmanom sam tražio brisanje navedenog člana iz razloga da bi svi trgovci na našem tržištu imali ravnopravan položaj. Vlada ne sme da favorizuje nijednog subjekta na tržištu, ma koliko to bilo ponekad i opravdano, to sa sobom uvek nosi određenu korupciju.

Valjda je cilj Vlade da se suzbije, a ne da se pospešuje korupcija u trgovini. Naše tržište je previše otvoreno stranim subjektima. Zato Vlada mora voditi računa o svim detaljima. Glavni cilj Vlade u ovoj oblasti treba da bude da zaštiti svakog robnog proizvođača, a naročito poljoprivrednog proizvođača.

Kada smo kod poljoprivrednih proizvođača, šta Vlada čini da pomogne poljoprivrednim proizvođačima na KiM? Pošto sam rođen i živeo na KiM, znam da poljoprivredni proizvođači u mom Kosovskom Pomoravlju i danas proizvode veoma kvalitetne proizvode, ali nažalost nemaju kome da ih prodaju.

Znam da i Vladi nije lako da reši ove probleme, ali svakako mora da postoji neki način da se ovim ljudima pomogne. Ovo nije samo pitanje proste trgovine, ovo je pitanje od strateškog nacionalnog interesa. Hvala.

Dvanaesto vanredno zasedanje , 03.07.2019.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 10. Predloga zakona o komunalnoj miliciji. Amandmanom sam tražio da se u stavu 1. tačka 1. tekst: „i drugog zakonom uređenog“ briše.

Svaki zakon, pa i ovaj, mora biti precizan, a ovo kako stoji u tekstu predstavlja dobar osnov za zloupotrebu. I ovaj, kao i moji drugi amandmani koje sam podneo, ima za cilj da se naglasi da se radi o veoma ozbiljnoj stvari. Ljudi su se tamo nekako navikli na pojam komunalna policija, a mi sada donosimo zakon o komunalnoj miliciji. Inače, ja smatram da je i jedno i drugo bilo nepotrebno.

Međutim, sada ćemo imati velike zabune u vezi ovoga. Običan građanin ionako ne zna kakva je razlika između komunalne i obične policije, a sada neće znati da li je ukinuta komunalna policija ili je pored nje pridodata još i komunalna milicija.

U ovakvim zavrzlamama ne može se snaći ni upućen čovek, a kamoli običan građanin.

Smatram da je ovaj zakon bio potpuno nepotreban, jer ćemo od njega imati više štete nego koristi. Zato ovaj zakon treba povući iz skupštinske procedure. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 22.02.2010.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika - 110000.00 RSD 11.06.2008 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 14:57