FILIP STOJANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen je 10. avgusta 1944. godine.

Po zanimanju nastavnik.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.
Poslednji put ažurirano: 10.05.2019, 09:45

Osnovne informacije

Statistika

  • 105
  • 2
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 23 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 3 meseca i 2 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 5 meseci i 4 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Devetnaesto vanredno zasedanje , 23.01.2020.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 2. Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi. Amandmanom sam tražio da se član 2. ovog zakona definiše na bolji i precizniji način. U pitanju je stvar na koju SRS neprestano insistira, a to je da svi zakoni moraju imati nacionalni predznak i da se donose u interesu građana Srbije, a ne zbog preporuke EU.

Ovo se posebno odnosi na Zakon o kulturi, koji predstavlja jedan od najznačajnijih zakona jednog naroda i jedne države.

Svima nam je dobro poznato da se naše najvrednije kulturno blago nalazi na Kosovu i Metohiji. Pošto sam ja rođen i najveći deo svog životnog veka proveo na Kosovu i Metohiji, tražim od ove Vlade da učini sve što je u njenoj moći da se to neprocenjivo kulturno blago zaštiti. Znam da tu postoje mnoge prepreke, ali s obzirom kakva je vrednost u pitanju, ne sme se ni po koju cenu odstupati od toga.

Svedoci smo da Šiptari pokušavaju da prisvoje naše kulturno nasleđe, ali i svaki naš pojedinac mora da uradi sve što je u njegovoj moći da se tome suprotstavi.

Moja malenkost čini sve da očuva deo naše kulture koja se tiče Kosova i Metohije, pogotovo kulture Kosovskog Pomoravlja. Imamo aktivno udruženje koje se bavi ovim pitanjem. Lično sam skupio, napisao, komponovao, objavio veliki broj narodnih pesama iz mog zavičajnog Kosovskog Pomoravlja.

Dakle, kao pojedinac sam jednim delom doprineo očuvanju naše kulture, na šta sam izuzetno ponosan. U ovome su mi pomogli moji zemljaci iz zavičajnog kluba iz Gnjilana, ali nisam imao nikakvu pomoć države. Znam da postoji još mnogo entuzijasta koji rade slične stvari.

Zato apelujem na predstavnike Vlade da pruže određenu pomoć ovakvim pojedincima kojih ima u celoj Srbiji. Zahvaljujem.

Devetnaesto vanredno zasedanje , 22.01.2020.

Zahvaljujem, gospodine Marinkoviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 10. ovog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Amandmanom sam tražio da se član 10. ovog zakona definiše na bolji i precizniji način.

Srpska radikalna stranka se protivi uvođenju ovog jedinstvenog obrazovnog broja, jer je i ovo još jedan u nizu dokaza da vi slepo sledite EU i njihovu obrazovnu politiku, koja je već od 2000. godine ovde počela sa primenama, čime se urušavaju naše tradicionalne vrednosti u oblasti obrazovanja.

Svaki građanin Srbije, pa i dete koje se rodi po važećem zakonu dobija jedinstveni matični broj građana, pa, zar to nije dovoljno za potrebe upisa školovanja, već ovaj neki JOB koji hoćete da uvedete.

Sledeće što može da vam padne na pamet je čipovanje učenika i studenata, odnosno svih građana Srbije. Ovaj zakon je loš, odnosno predložene izmene i mi iz SRS smatramo da treba doneti novi zakon i da sve zakone o obrazovanju treba vratiti našim tradicionalnim vrednostima i zato bi trebalo da se ovaj zakon povuče iz procedure. Zahvaljujem.

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2019.

Zahvaljujem, gospođo Gojković.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 8. Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije. Amandmanom sam tražio da se stav 4. ovog člana briše.

Poznat vam je stav SRS u vezi vojne neutralnosti o kojoj vi pričate i kojoj težite. Svakom je jasno da u svetu, kakav danas imamo, ne može biti reči o vojnoj neutralnosti. Neutralne mogu biti samo one države koje imaju moćnu armiju, kao što je na primer Kina. Oni mogu govoriti o vojnoj neutralnosti, jer su u stanju da sami garantuju svoju bezbednost.

Male države, poput Srbije, to svakako ne mogu. Iz tog razloga moramo se prikloniti tamo ili ovamo. Na jednoj strani je zločinački NATO pakt, koji nam je zadao mnogo muka i nevolja. Sećanja na njihova zlodela su još uvek sveža i posledice toga trpećemo još dugo i dugo. Zato je jedini izlaz na onoj strani gde su naši tradicionalni prijatelji i svi znamo da je to Rusija.

Iz ovih razloga Srbija treba pod hitno da postane član ODKB-a. Na taj način bismo sačuvali teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje, zaštitili se od eventualnih neprijateljskih napada. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 22.02.2010.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika - 110000.00 RSD 11.06.2008 -