FILIP STOJANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen je 10. avgusta 1944. godine.

Po zanimanju nastavnik.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.
Poslednji put ažurirano: 10.05.2019, 09:45

Osnovne informacije

Statistika

  • 86
  • 2
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 7 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 16 dana i 15 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 2 meseca i 18 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 29.10.2019.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministri sa saradnicima, podneo sam amandman na član 7. stav 4. Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene. Amandmanom sam tražio da se izmeni pomenuti stav pomenutog člana, čime se traži povećanje kazne. Ovo se traži iz razloga što SRS uvek zauzima principijalni stav, da primena zakona mora biti efikasna, a jedan od načina za to je povećanje kazne za one koji to ne poštuju.

Suština svakog propisa je u tome da on ne sme da ostane mrvo slovo na papiru, pogotovo kada se radi o zakonu kao što je zakon koji razmatramo. Ovde ne sme biti odstupanja, ovde se do najsitnijih detalja mora biti u skladu sa propisima. U suprotnom, čemu onda toliki propisi koji svakim danom sve više i više? Narodni poslanici su tu da uoče sve manjkavosti predloga zakona, što mi iz SRS i činimo.

Vašu, kao i sve druge prethodne vlasti mi smo neprestano upozoravali da su vam zakoni nedorečeni. Tako smo, napokon, posle dužeg vremena dobili izveštaje o završnom računu budžeta za nekih 15 godina unazad. Moram da priznam da je to za svaku pohvalu, uporno insistiranje SRS na ovim stvarima, počeo je napokon da daje rezultate. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 28.10.2019.

Zahvaljujem, gospodine Milićeviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 71. stav 2. tačka 3) Predloga zakona o poštanskim uslugama.

Moj amandman se odnosi na preciznije definisanje nekih pojmova koji se koriste u ovom zakonu. Radi se o tome da stvari moraju biti definisane u skladu sa propisima Republike Srbije.

Naime, ovaj član zakona je nedorečen, jer nije jasno šta se to izdvaja na ime operativnih troškova. To što se izdvaja na ime operativnih troškova treba da se nazove svojim imenom, a to se zove naknada. U protivnom, ispašće da se naplaćuje nešto a da se ne zna kako se zove to nešto, odnosno to nešto što se naziva nema svoje ime. Ovako su radili dosovski kadrovi koji su razne sertifikate i razne diplome sticali na Soroševim kursevima. Videli smo do čega nas je to dovelo i šta su tu dosovski kadrovi tamo nauči.

Bez obzira šta mi mislimo o vama, ipak smatramo da ste bolji od njih i zato nemojte sebi dozvoliti da se ovakve nejasne stvari nalaze u našim članovima zakona. Zbog toga smatram da bi Vlada trebala da usvoji ovaj moj amandman. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.10.2019.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Dame i gospodo narodni poslanici, podneo sam Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli i tražim da se on uvrsti u dnevni red današnje sednice.

Svima je poznato da su najvažnije karakteristike svake zemlje njeno međunarodno priznate granice kojima je ona odvojena od drugih zemalja, odnosno od svojih suseda.

Država Srbija ima definisane i međunarodno priznate granice prema svojim susedima. Granice države Srbije prema svom južnom susedu, odnosno Albaniji, definisane su Rezolucijom 1244 koji je doneo Savet bezbednosti UN. Nažalost, Srbija je jedna od retkih zemalja kojoj je nasilno otet deo teritorije od strane 19 država NATO pakta, te kao i neke druge države koje žele da legalizuju stanje okupacije i da granice AP Kosovo i Metohija prema ostatku Srbije proglase kao međunarodne granice.

Ne krivimo mi aktuelni režim zbog situacije u kojoj se našlo Kosovo i Metohija, ali krivimo zbog nečeg drugog. Naime, rukovodeći organi Republike Srbije moraju neprestano insistirati na Rezoluciji 1244, koja garantuje celovitost državne teritorije Republike Srbije.

Međutim, do sada nismo videli da ovaj režim insistira na Rezoluciji 1244 i to smatramo nedopustivim. Podsećam vas da po toj Rezoluciji Srbija ima pravo da na granici prema Albaniji raspodeli hiljade pripadnika bezbednosti. Kao čovek koji je rođen na Kosovu i Metohiji, koji je do nasilnog egzodusa dole proveo ceo svoj život, uvek ću tražiti od svih režima da insistiraju na poštovanju Rezolucije 1244.

Ova Rezolucija garantuje celovitost teritorije Republike Srbije i nema govora o nekakvoj podeli ili razgraničenju. To je stav svih Srba sa Kosova i Metohije. Ovo tim pre što se međunarodne okolnosti polako menjaju u našu korist i ubeđen sam da nećemo dugo čekati dan kada će Kosovo i Metohija ponovo biti integrisano sa ostatkom Republike Srbije. Zato oko državne teritorije ne bi smelo da bude nikakvih kompromisa, dok se o svim drugim temama može razgovarati sa Albancima.

Kao što vidite da je i Republika Hrvatska pokazala neskrivene aspiracije prema delu naše teritorije, koja se nalazi na levoj obali Dunava, po ovom pitanju režim mora biti beskompromisan, nepristajući ni na kakve pregovore ili dogovore na ovu temu. Zato smatram da će se usvajanjem ovakvog zakona, koji sam predložio, stvoriti jasne pretpostavke i neophodnosti što skorijeg stavljanja okupiranog dela naše teritorije pod našu punu kontrolu. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 22.02.2010.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika - 110000.00 RSD 11.06.2008 -