FILIP STOJANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen je 10. avgusta 1944. godine.

Po zanimanju nastavnik.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 61
  • 1
  • 86
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 20 dana i 2 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 28 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 9 meseci i 8 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 22.05.2019.

Dame i gospodo narodni poslanici, podneo sam Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli i tražim da se on uvrsti u dnevni red današnje sednice.

Svima je poznato da su najvažnije karakteristike svake zemlje njene međunarodno priznate granice kojima je ona odvojena od drugih zemalja, odnosno od svojih suseda.

Država Srbija ima definisane i međunarodno priznate granice prema svojim susedima. Granice države Srbije prema svom južnom susedu, odnosno Albaniji, definisane su Rezolucijom 1244 koju je doneo Savet bezbednosti UN.

Nažalost, Srbija je jedna od retkih zemalja kojoj je nasilno otet deo teritorije od strane 19 država NATO-pakta, te kao i neke druge države koje žele da legalizuju stanje okupacije i da granice AP Kosova i Metohije prema ostatku Srbije proglase kao međunarodne granice.

Mi u SRS smo svesni okolnosti pod kojima je došlo do ovoga. Mi ne krivimo aktuelni režim zbog situacije u kojoj se našlo Kosovo i Metohija, ali krivimo zbog nečeg drugog. Naime, rukovodeći organi Republike Srbije moraju neprestano insistirati na Rezoluciji 1244, koja garantuje celovitost državne teritorije Republike Srbije. Međutim, do sada nismo videli da ovaj režim insistira na Rezoluciji 1244 i to smatramo nedopustivim.

Podsećam vas da po toj Rezoluciji Srbija ima pravo da na granici prema Albaniji rasporedi 1000 pripadnika svojih snaga bezbednosti. Kao čovek koji je rođen na Kosovu i Metohiji, koji je do zbog nasilnog egzodusa dole proveo ceo svoj život, uvek ću tražiti od svih režima da insistira na poštovanju Rezolucije 1244. Ovo tim pre što se međunarodne okolnosti polako menjaju u našu korist i ubeđen sam da nećemo dugo čekati dan kada će Kosovo i Metohija ponovo biti integrisano sa ostatkom Republike Srbije. Ako Bog da, ponovo će kroz moje Gnjilane da se čuju srpske trube i da sviraju čuvenu Gnjilanku.

Zato oko državne teritorije ne bi smelo da bude nikakvih kompromisa dok se o svim drugim temama može razgovarati sa Albancima, koje vidite da i Republika Hrvatske pokazuje neskrivene aspiracije prema delu naše teritorije, koje se nalaze na levoj obali Dunava.

Po ovom pitanju režim mora biti beskompromisan, ne pristajući ni na kakve pregovore ili dogovore na ovu temu. Zato smatramo da će se usvajanjem ovakvog zakona koji sam ja predložio stvoriti jasne pretpostavke i neophodnosti što skorijeg stavljanja okupiranog dela naše teritorije pod našu punu kontrolu. Zahvaljujem.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.05.2019.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 94. Predloga zakona o sprečavanju korupcije. Amandmanom sam tražio da se navedeni član briše. Brisanjem navedenog stava tražio sam iz razloga što pojam „plan integriteta“ predstavlja apstrakciju koja ne znači ništa i nema nikakvog smisla.

Korupcija je oduvek predstavljala veliki društveni problem svih režima, tako da i ova vlast nije izuzetak u tom smislu.

Korupcija je uvek najizraženija u samom vrhu vlasti, tako da sa borbom protiv korupcije treba početi sa tog nivoa.

Nema uspešne borbe protiv korupcije, ukoliko nosioci vlasti ličnim primerom ne pokažu da su zaista spremni da se iskreno obračunaju sa korupcijom.

Ali, kako verovati u ovo ako znamo da su mnogi nosioci visokih državnih funkcija na sumnjiv način došli do svojih akademskih zvanja. Nikada nisu razrešeni slučajevi sumnjivih diploma i sumnjivih doktorata nekih državnih funkcionera.

Onaj ko je na sumnjiv način došao do akademskog zvanja, on je logično podloženiji korupciji od onoga ko je do tog zvanja došao na regularan način.

Sve dok se ne počnu rešavati slučajevi ovakvog vida korupcije, sveukupna borba protiv korupcije predstavlja mrtvo slovo na papiru.

Zato apelujem na pripadnike vlasti, da se ozbiljnije uhvate u koštac sa ovim problemom. Hvala.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 17.05.2019.

Zahvaljujem gospodine Marinkoviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre sa saradnicima, podneo sam amandman na član 16. Predloga zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika. Amandmanom sam tražio da se posle tačke 11) doda nova tačka 12) koja govori o tome da treba krivično da odgovara svako ko tvrdi da se u Srebrenici desio genocid. Amandmanom se štiti državni i nacionalni interes. U Srebrenici nije bio genocid, to možete pročitati na ovom bedžu koji nose poslanici SRS. Zato, svako ko tvrdi suprotno treba krivično da odgovara.

Svakoj državi na prvom mestu moraju da budu državni i nacionalni interesi i država Srbija u tom smislu ne treba da bude nikakav izuzetak. Nadam se da ova vlast neće dozvoliti da ljudi ispaštaju zbog svog političkog stava kao što je to nekada bio slučaj, pogotovo ako je taj stav usmeren ka zaštiti državnih i nacionalnih interesa. Lično sam na svojoj koži osetio kako to izgleda.

Davne 1995. godine u vreme okupacije Republike Srpske Krajine, robijao sam dva meseca u mom rodnom Gnjilanu zbog javnog ispoljavanja patriotskog stava. Tada sam zdušno podržavao predsednika SRS dr Vojislava Šešelja u osudi tadašnje vlasti zbog pada Republike Srpske Krajine. Moram da vam priznam da me je to mnogo više bolelo nego da sam to doživeo od strane šiptarske vlasti. Zato nemojte sebi skakati u stomak, u Srebrenici nije bio genocid i svako ko tvrdi suprotno mora da odgovara doživotno. Zato apelujem na predstavnike vlasti da prihvate ovaj moj amandman. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 22.02.2010.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika - 110000.00 RSD 11.06.2008 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 14:57