ANA ČARAPIĆ

Srpska napredna stranka

Ana Čarapić rođena je 1985. godine. u Kuršumliji.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

21.septembra, po prvi put, potvrđen joj je poslanički mandat.

Osnovne informacije

Statistika

  • 56
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 18 dana i 10 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 19.04.2019.

Zahvaljujem predsedavajući, uvaženi ministri sa saradnicima, uvažene kolege narodni poslanici, građani Srbije, set zakonskih rešenja koji je na dnevnom redu, još jednom potvrđuje da Vlada Republike Srbije, predvođena predsednicom Anom Brnabić i država Srbija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, maksimalno posvećena građanima Srbije i to mogu slobodno reći, više nego bilo koja vlast do sada.

Svi predlozi zakona, koji su na dnevnom redu su rezultat iscrpnog rada svih članova Vlade, za neke od predloga zakona mogu slobodno reći da su rezultat višegodišnje analize i višegodišnjih pregovora i to u cilju iznalaženja najboljeg mogućeg rešenja, kako za građane Srbije, tako i za državu Srbiju, ali i za sve ostale privredne subjekte.

Kao poslanik vladajuće većine, izražavam ogromnom zadovoljstvo, što je Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić u ovim teškim vremenima za našu državu, uz naš narod, za razliku od nekakvog Saveza za Srbiju, čije lidere zanima jedino lični interes, pa verovatno je period od sedam godina bez vlasti državne kase, težak i dug period, verovatno su se iscrpeli, pa sada bi želeli, pokušavajući da izazovu političku nestabilnost, da se dočepaju državne kase i vlasti. A, na taj način čine loše građanima Srbije, zato što odvlače strane investitore iz naše zemlje.

Građani su toga svesni, čak i oni koji su na strani tog nekakvog saveza, zato što upravo ti građani upućuju zahteve i našoj Vladi i predsedniku republike, jer ti građani imaju u vidu da će Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić razmotriti njihove zahteve i izaći im u susret.

Zašto građani koji su zaduženi u švajcarskim francima, nisu se obratili za pomoć ni Vojislavu Koštunici, ni Borisu Tadiću, ni Mirku Cvetkoviću? Pa, zato što su ih upravo oni, različitim uredbama, različitim odlukama, o subvencionisanju kredita indeksiranih u švajcarskim francima motivisali na sklapanje tako rizičnih kreditnih aranžmana.

Uprkos svemu, na inicijativu predsednika republike, upravo Vlade gospođe Ane Brnabić je predložila zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, gde će konverzijom preostalog duga iz franka u dinare, potom u evro, prema srednjem kursu NBS na dan konverzije, biti otpisano čak 38% preostalih potraživanja, koje banke imaju prema takvim klijentima, a bitno je da će 15% otpisanih potraživanja pasti upravo na teret budžeta Republike Srbije, što znači da je naš budžet stabilan.

Zašto su se građani uopšte odlučivali na tako rizični kreditne aranžmane? Sa jedne strane na to ih je motivisala tadašnja vlast, a sa druge strane u momentu sklapanja takvog kreditnog aranžmana franak je u tom momentu vredeo 47 dinara. Da bi samo za pet godina kasnije, franak ojačao za čak 100% prema dinaru i dostigao vrednost od 94 dinara. Čisto poređenja radi, dolaskom Jorgovanke Tabaković, na čelu NBS franak je za period od sedam godina ojačao za nešto manje od 10%, dakle 10 puta manje nego u periodu njihove vlasti.

Postavlja se logično pitanje koje kriv za tako nezavidan položaj građana Srbije, mi ili prethodna vlast? Pa, naravno jedini glavni krivac je prethodna vlast, zato što je motivisala građane na sklapanje tako nepovoljnih kreditnih aranžmana.

Sve o čemu sam govorila svedoči koliko je Vlada Republike Srbije i SNS zainteresovana da pomogne svim građanima Srbije nasuprot nekakvog Saveza za Srbiju, nasuprot prethodne vlasti koja upada u zgradu RTS-a, koja upada u zgradu Skupštine Grada Beograda koja je imovina svih građana Srbije, koja poziva na linč, vešanje, koja se služi najgorim fašističkim metodama ne bili se dočepali državne kase. Pa, znate taj Savez za Srbiju nikako ne može da prežali što je Vlada upravo ovim zakonskim rešenjima opredelila preko sto miliona evra kako bi pomogla građanima Republike Srbije koji se nalaze u teškim problemima zato što su ih oni doveli u takvo stanje, a oni bi želeli da upravo tih sto miliona evra završe u njihovim čepovima. E, pa to im građani Srbije nikada neće dozvoliti.

Kada je u pitanju Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku registracije u APR, želim da istaknem da će ova zakonska rešenja apsolutno pojednostaviti registraciju privrednih subjekata, u pogledu povećanja broja lica koji će biti ovlašćeni za podnošenje registracionih prijava. Predlog zakona rešiće sve nedostatke sa kojima smo se suočavali u prethodnom periodu i za krajnji rezultat ovaj zakon će poboljšati položaj Republike Srbije na Duing biznis listi Svetske banke, a to će rezultirati još većem broju kako stranih tako i domaćih investitora.

Još jednom hvala članovima Vlade Republike Srbije koja brine o nama građanima, koja brine o budućnosti nas i naše dece. Ono što vi i naši roditelji nismo imali zbog lopovluka prethodne vlasti, naša deca će imati. Građani Srbije se ne daju više prevariti, a to će pokazati dolaskom na današnji miting SNS u Beogradu u tolikom broju koju savremena srpska istorija ne beleži. Poslanička grupa SNS podržaće set svih zakonskih rešenja. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, u prethodne četiri godine Vlada Aleksandra Vučića i Vlada Ane Brnabić su zaista mnogo učinile za dobrobit građana Srbije. O tome svedoče brojni rezultati, a to su: suficit u budžetu tri godine za redom, za prvih deset meseci imamo suficit od 68 milijardi dinara. Zatim, smanjenje javnog duga sa 77% BDP na 54,1%, koliko iznosi u ovom momentu sa tendencijom velikih smanjenja. Zatim, imamo privredni rast najveći u regionu, treći u Evropi. Za prvih devet meseci privredni rast iznosi 4,9%, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda statistiku. Zatim smo uspeli da zaposlimo 370 hiljada radnika, izgradimo infrastrukturu itd, itd. Čitav jedan dan mi ne bi bio dovoljan, ni meni, ni mojim kolegama da iznesemo sve ono što je naša Vlada uradila u prethodne četiri godine.

Kao neko ko dolazi iz Topličkog okruga, kao neko ko dolazi iz Kuršumlije, raduje me činjenica da je budžetom za 2019. godinu predviđena izgradnja autoputa E-80 i to deonica Niš – Pločnik. Uveliko se radi na početku realizacije i izgradnje autoputa i mogu sasvim sigurno da kažem da će, nakon izgradnje autoputa, u potpunosti biti promenjena slika Topličkog okruga i kada je u pitanju poljoprivreda, i kada je u pitanju privreda i turizam i trgovina.

Dakle, sve ono što radi naša Vlada je u funkciji najboljih interesa građana Srbije i u funkciji rasta i razvoja naše države na ravnim osnovama. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem.

Poštovani ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, juče sam govorila kako je prethodni režim 2003. godine uništio i ugasio najbolje organizovanu instituciju u našoj državi, to je Zavod za obračun i plaćanje i kako je Srbija krenula putem pljačkaških privatizacija, gde je uništeno preko 2.000 državnih preduzeća.

Danas ću se osvrnuti na rezultate odgovorne Vlade. Sva zakonska rešenja koja usvajamo, da li je u pitanju Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja ili sva ostala zakonska rešenja, su u funkciji rasta i razvoja, na šta se i odnosi amandman koji sam podnela.

Dakle, od 1. januara imaćemo minimalnu cenu rada od 155,3 dinara, minimalac će biti nešto viši od 27.000 dinara. Poređenja radi, u januaru 2012. godine, izraženo u evrima, minimalac je bio 177 evra, a od 1. januara 2019. godine iznosiće preko 228 evra. Znači, minimalac nam je veći za 52 evra. S obzirom da nam je minimalac veći za 52 evra, znači da će priliv po osnovu doprinosa PIO fondu, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje biti veći za 28 evra, pa sada, poštovani građani Srbije možete videti koji je to iznos. Imamo dakle značajno veći priliv i PIO fondu i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje. Zato danas imamo i nove bolnice, i vrtiće, i pruge, i zato danas ulažemo i u mere populacione politike, i u putnu infrastrukturu, zato danas, sa jedne strane, radimo na rasterećenju privrede, dok sa druge strane povećavamo i penzije, i plate, i kapitalna ulaganja. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 09.02.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 94000.00 RSD 21.09.2017 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 11:16