IVAN RIBAĆ

Nestranačka licnost

Ivan Ribać rođen je 1977. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je profesor sporta.

Do 2018. godine bio je Načelnik odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina.
Od 2019. godine obavlja funkciju pomoćnika direktora u Sektoru za ljudske resurse i opšte poslove.

Na parlamentarnim izborima 2020. godine, našao se na 36. poziciji na listi “Aleksandar Vučić - za našu decu” i po prvi put postao narodni poslanik.
Poslednji put ažurirano: 15.10.2020, 14:21

Osnovne informacije

Statistika

  • 9
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 03.03.2021.

Poštovani predsedavajući, uvaženi gosti, poštovane kolege narodni poslanici, uvaženi građani Srbije, danas je pred nama Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Iz priloženog predloga se jasno vidi da svi kandidati ispunjavaju kako moralne, tako i profesionalne kriterijume za obavljanje ovako važne funkcije, te da su kandidati uspešno položili ispite za sudije koje se biraju prvi put. Uvidom u biografije kandidata uverio sam se da je reč o jako relativno mladim ljudima, uspešnim profesionalcima koji iza sebe imaju završeno adekvatno formalno obrazovanje, položene pravosudne ispite i sve druge predviđene aktivnosti potrebne za vršenje ovako važne funkcije. Mnogi od njih su učestvovali u nizu seminara, nizu projekata, nizu obuka, što govori u prilog tome da je reč o ljudima koji su spremni da se usavršavaju, da šire vidike i poboljšavaju svoja znanja i iskustva u svojoj profesiji.

Pravna država i vladavina prava civilizacijska su dostignuća koja danas Srbija neguje i unapređuje svakim danom, strogo se vodeći principom podele vlasti na sudsku, zakonodavnu i izvršnu, koji još 1784. godine definisao Šarl Monteskje u knjizi „Duh zakona“.

Prošla su vremena, poštovana gospodo, kada je u Srbiji politika imala primat nad pravom, a sudije bile birane na osnovu partijskih knjižica, na osnovu prijateljskih, rođačkih ili kumovskih veza. Sudije danas mogu da slobodno i profesionalno obavljaju svoju dužnost, ne mareći za pritiske, ucene i pretnje političkih i kriminalnih krugova kakvim su, nažalost, bili izloženi od 2000. do 2012. godine. Poslednji primer presude bivšem predsedniku opštine Grocka i članu SNS jasno govori da u Srbiji danas niko nije privilegovan ni pošteđen od ruke pravde.

Pred našom su zemljom, nažalost, novi izazovi koji su političke i geopolitičke prirode, a prelamaju se preko ugleda i dostojanstva našeg pravosudnog sistema. Izveštaj Vladimira Bilčika, koji je usvojio Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta, u kome se traži da se do kraja razreše navodne afere Jovanjica, Krušik ili ne znam koje već, nije plod objektivne analize rada srpskog pravosuđa i tužilaštva, već je isključivo politički motivisan potez sa ciljem ucene i pritisaka na predsednika Vučića da popusti u borbi za vitalne nacionalne interese.

Uzećemo za primer ovu aferu Jovanjica. Koliko god pokušavao da zdravorazumski anticipiram šta se Srbiji tačno zamera što se tiče ove afere, nikako ne mogu da nađem koji je to razlog. Da krenem od početka. Četvrto odeljenje beogradske policije, na čelu sa načelnikom, odlikovanim policajcem, otkrilo je laboratoriju za proizvodnju supstance za koju se osnovano sumnja da je narkotik, privelo pravdi organizatora tog posla i sva sa njim povezana lica, bez obzira koju hijerarhijsku ulogu u našem društvu oni imali i to je kraj, ende.

Pravosudni sistem naše zemlje radi svoj posao u skladu sa zakonima Republike Srbije. Jedini problem oko ovog slučaja bio je taj što je jedan od najglasnijih agitatora opozicije Miroslav Aleksić, isti onaj koji sada poziva na rušenje ustavnog poretka, na nemire, na proteste, na probleme, ukoliko se izbori budu održavali ne po demokratskim nego po njihovim uslovima, na ničim zasnovanoj laži, optužio brata predsednika Republike da je na neki način umešan u ovu aferu.

Opskurni poznavaoci političkih prilika u Srbiji znaju da je to učinio ne bi li oklevetao nekoga preko čijeg bi imena mogao bar do okončanja sudskog postupka permanentno da bude u javnosti, u medijima i dalje iznoseći laži i poluistine, sa osnovnim ciljem da poljulja poverenje naših građana u predsednika države i njegovu politiku, pri tom znaju da će sudska kazna za ovo delo biti 200, 300 hiljada dinara koliko je već što je za njega i njegove političke finansijere mizerna finansijska cifra.

Taj slučaj je presađen u korist brata predsednika Republike bez imalo sumnje i u rekordnom roku, a kako i ne bi kad je sve od početka tog slučaja bilo utemeljen na jeftinoj političkoj laži. Ovde se postavlja jedno drugo pitanje - šta je sa moralnom odgovornošću? Šta je sa decom, porodicom, prijateljima brata predsednika Republike koji su mesecima čitali i čitala po novinama da im je otac narkodiler? Duguje li neko toj deci makar izvinjenje iz tog konglomerata koji sebe naziva opozicijom? Svakako je poznato da oni nemaju ni elementarno vaspitanje, pa neće ponuditi ni odgovor ni izvinjenje, niti bilo šta drugo, ali ono što je suština to je da nama njihov odgovor i ne treba. Nama treba odgovor našeg naroda koji će dati na sledećim i svim drugim izborima, a on je sasvim izvestan s obzirom da narod jasno uviđa kakvi se izmišljotinama oni služe i za šta postoje sada evidentne sudske presude.

U proteklih nekoliko godina, poštovana gospodo, sa našim evropskim partnerima i prijateljima smo imali zaista dobru i otvorenu saradnju i neretko smo od njih dobijali pohvale na odlučnosti i požrtvovanosti u nizu reformskih koraka koje smo preduzimali u procesu evrointegracija.

Srbija će, poštovana gospodo, sve navodno sporne afere razrešiti, a sva odgovorna lica kao i uvek privesti pravdi i to ne zato što nam ih vi spočitavate ili bilo ko drugi, i kako bi mi zbog vas to uradili. Mi imamo uređenu demokratsku vlast koja sve radi u interesu sopstvene države i dobrobiti njenog naroda i ni zbog koga drugog.

Očigledno da nekim centrima moći u zemlji i inostranstvu smeta stabilna Srbija, Srbija koja beleži nezapamćen rast ekonomije i razvoj, Srbija koja je među najuspešnijim zemljama u borbi protiv ove pošasti zvane korona virus. Srbija koja je lider u regionu i Srbija koju uvažavaju i Pariz i Peking i Moskva i mnoge druge zemlje, a koje nas ne uvažavaju bez razloga, već zbog toga što Srbija danas ima svoju reč do koje drži i koju ne menja u skladu sa dnevno političkim interesima.

Naša država je i kada je reč o problemu Kosoiva i Metohije u proteklih nekoliko godina postupala odgovorno, mudro i kompromisno težeći da sa Prištinom dođe do sveobuhvatnog dogovora. Nakon promene u američkoj administraciji jasno je da Srbiju očekuje udruženi pritisak i Vašingtona i zvaničnog Brisela, da prizna nezavisnost tzv. Kosova, ali i da pristane na pokušaj ukidanja ingerencije vlasti Republike Srpske. Naša država predvođena predsednikom Vučićem je pokazala da je spremna da iza sebe ostavi bolnu prošlost i da pruži ruku poverenja svima u regionu. Ali, i da će do zadnjeg atoma snage svim političkim sredstvima brinuti se o zaštiti interesa naših građana i sunarodnika, ma gde oni živeli.

Sve što se tiče Briselskog sporazuma Srbija je ispoštovala. Spremna je da sve ono što se traži i u Vašingtonskom sporazumu ispoštuje i to je njena snaga, snaga njene politike, odgovornosti, a ne slabost kako mnogi žele da spočitaju. Pokazali smo proteklih nekoliko godina da uprkos katastrofalnom nasleđu što se tiče pregovora sa Kosovom a koji su ostali od strane Vuka Jeremića i Borisa Tadića imamo kapacitete da sprečimo članstvo tzv. država Kosovo međunarodnim institucijama ali da aktivno smanjimo broj zemalja koji priznaju ovu kvazi državu na teritoriji južne srpske pokrajine.

Ostaje nada da će mudra i odgovorna politika naše države ipak biti prepoznata i od strane američke administracije Džozefa Bajdena i od strane zvaničnog Brisela, a da će pritisci i ucene biti zamenjeni dijalogom, konstruktivnošću i kompromisima. Zato je važno poštovane buduće sudije da ne podlegnete inostranim pritiscima koji su politički motivisani, da se ne dičite saradnjom sa stranim ambasadama kao neke vaše kolege koje savetuju, sad vidimo da se ide ili ne ide na poligraf, te da nastavite da radite po slovu Ustava i zakona i čuvate dostojanstvo, integritet pravnog poretka Srbije.

Završio bih sa citatom iz epske narodne pesme Uroš i Mrnjavčevići gde kaže – sudite ni po babu, ni po stričevima, već po pravdi Boga istinoga. Hvala lepo.

Treće vanredno zasedanje , 24.02.2021.

Uvaženi predsedavajući, uvaženi ministre sa saradnikom, poštovane koleginice i kolege, uvaženi građani Srbije, kao i krijumčarenje narkotika, krijumčarenje oružja, akcizne i svih drugih ostalih roba na kojima može da se ostvari velika zarada, tako je i od početka migrantske krize i trgovina i krijumčarenje ljudima postalo izuzetan, unosan i kriminalan posao.

Kako organizovane kriminalne grupe znatno brže ostvaruju kontakte, ostvaruju saradnju i zajedničke interese od oficijalnih državnih organa i za njih ne postoje ni prepreke, ni u vidu graničnih kontrola, ni u vidu jezika različitog, ni u različitoj veroispovesti ili drugih specifičnosti, sve kako bi se ostvarila enormna zarada na ljudskoj nesreći, tako je i ovaj vid Sporazuma potreban, kako bi se namere ovih kriminalnih grupa osujetile, a borba protiv njih bila znatno jača i efikasnija.

Granica sa Republikom Severnom Makedonijom je izrazito frekventno područje za krijumčarenje različitih vidova roba, jer se ovde nalazi tzv. balkanska ruta za, koja je poznata u trgovini narkoticima, ali se njeni kanali koriste i za trgovinu ljudima.

S obzirom da sam ceo svoj radni vek proveo u službi koja se bavi suzbijanjem krijumčarenja, svestan sam realne opasnosti od trgovine ljudima i da ona više nije nacionalni nego i regionalni i međunarodni problem i u tom smislu je suštinski važno da zemlje Zapadnog Balkana sarađuju u borbi protiv ovog vida kriminaliteta.

Trgovina ljudima predstavlja jedan od najflagrantnijih i najtežih oblika kršenja ljudskih prava i zbog toga je neophodno da naša zemlja sa Severnom Makedonijom sarađuje po pitanju prevencije, po pitanju otkrivanja, identifikacije počinilaca, zaštite žrtava, te u krivičnim i drugim postupcima.

Veliki broj institucionalnih organa sa obe strane, koji će biti nadležne za sprovođenje Sporazuma, poput Ministarstva unutrašnjih poslova, poput Ministarstva pravde i Republičkog javnog tužilaštva i ostalih po članu 3. Sporazuma su garant da će ova saradnja da urodi plodom.

Treba da napomenemo i da su najosetljivija i najranjivija kategorija u trgovini ljudima deca. Zato je posebno važno što članom 9. stav 4. Sporazuma precizno je definisana procedura povratka deteta, žrtve, u zemlju porekla, uz procenu rizika, stručnu proveru roditeljskih kompetencija i pružanje sve neophodne pomoći žrtvama.

Ono što je bitno reći, to je da je prevencija, kao u svim pitanjima, pa i u ovome, preduslov efikasne borbe protiv trgovine ljudima i važno istaći da je članom 5. ovog Sporazuma predviđeno da dve zemlje zajedničkim naporima rade na sprovođenju informativnih kampanja, posebno kada je reč o trgovini dece i zajedničko praćenje i analiziranje novih trendova u posmatranoj oblasti kako bi se adekvatnije odgovorilo ovim izazovima.

Poznato je da živimo u vremenima koja nose mnoštvo izazova koji otežavaju pograničnu kontrolu, od kojih su migrantska kriza i korona kriza trenutno najosetniji.

S obzirom na činjenicu da je Republika Srbija dozvolila ulazak građana Republike Severne Makedonije u našu zemlju bez PSR testova, kao i da je zvanično Skoplje među prvima podržalo inicijativu predsednika Vučića o „Mini Šengenu“, od strateškog je značaja da se nadležni organi obe zemlje koordinisano i zajedničkim naporima bore protiv svakog vida pograničnog i ostalih vidova kriminaliteta.

Ono što je suština politike SNS, koju je u svom začetku definisao predsednik Aleksandar Vučić, to su dobri i prijateljski odnosi sa svim zemljama na svetu, sa susedima naročito.

Srpska ruka prijateljstva i pomirenja je pružena svima onima koji je žele. Naravno, nažalost, ima i onih koji je bezrazložno, sa gnušanjem odbijaju, radi ostvarivanja i zaštite sopstvenih interesa, politički korektno uvijenih u bleštavi plašt nacionalnih, kao što su to oni kojima smo ponudili donaciju kad im je najviše bilo potrebno u vidu respiratora, uprkos tome što su prvi priznali nezavisnost Kosova i Metohije, uprkos tome što se trude da satru srpski jezik, stideći se Desanke Maksimović, Šantića ili Dučića, ili oni što šalju njihove vojnike na proslavu zločinačke akcije "Oluja", ne bi li uveličali slavu onih koji su im imenjake i prezimenjake proterivali sa vekovnih ognjišta ili uprkos tome što crtaju mete na čelo istaknutih srpskih intelektualaca, akademika i sportista.

Da navedem najnoviji primer kakav je bokserski šampion Nikola Sjekloća, koga su sada optužili da je nacionalni izdajnik, da je agent srpske tajne službe i da je spreman da u ime Srbije počini razna zlodela prema crnogorskom narodu i državi samo zato što je bio, što se javno deklarisao kao pripadnik srpskog naroda u Crnoj Gori i što je dao doprinos u odbrani srpskih svetinja, svetinja Srpske pravoslavne crkve na toj teritoriji. Ili onih koji nas ne žele za prijatelje, oslanjajući se na silne, ne po brojnosti, već po snazi, prijatelje im obećavaju nešto što ni po Božijim zakonima, a ni po zemaljskim nikada nije bilo, niti će biti njihovo, verujući naivno da im misle dobro, a ne znajući da oni samo žele da ostvare sopstvene geopolitičke interese na toj teritoriji, sa večnom težnjom da do trajnog pomirenja na ovim prostorima nikada ne dođe, jer bi se njihova uloga i značaj izgubio, a njihova snaga usahla.

Uprkos tim pojedinim koji ne žele našu ruku prijateljstva, kojih je zaista malo, sve manje, iskoristio bih priliku da naglasim dobrosusedske odnose sa zemljama u okruženju, pogotovo sa Bugarskom, sa Mađarskom, sa Rumunijom i posebno bih istakao, sa Severnom Makedonijom, a to možemo videti i u tome što je predsednik Aleksandar Vučić nedavno na graničnom prelazu Tabanovce uručio makedonskom premijeru Zoranu Zaevu 5.000 vakcina i što je samo prvi deo zvanične pomoći koju će dobiti Skoplje od Beograda.

Naravno, prijateljstvo je reverzibilan proces. Mi moramo da pozdravimo i odluku premijera Zaeva da vrati u škole izučavanje srpskog jezika i kulture i da otvori Srpski kulturni centar u Skoplju.

Volter Vinčel, doajen američkog novinarstva, je rekao da su najbolji prijatelji oni koji vam prilaze kada vas ostatak sveta napušta.

U nevolji zvanoj korona kriza, Srbija je jedina poslala pomoć Severnoj Makedoniji u vidu vakcina i time pokazala da iako je mala zemlja, njena duša i srce su veliki kao Sibir.

Mi smo kao zemlja danas faktor mira i stabilnosti i zemlja koja je zahvaljujući mudroj i državničkoj politici predsednika i njegovog tima sposobna da bude pokretački region Zapadnog Balkana, a to mogu da potvrde i sledeće činjenice.

Donirali smo kao zemlja i dve hiljade vakcina Crnoj Gori prema kojoj smo uvek negovali i negovaćemo bratski odnos. Uprkos tome što i nova vlast u Crnoj Gori stidljivo prihvata našu ruku prijateljstva, uprkos tome što nam proteruju ambasadora, uprkos tome što hapse i osuđuju naše građane bez ikakvog osnova ili što bez ikakvog osnova spočitavaju Srbiji da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore, mi nikada nećemo ostaviti naš narod dole na cedilu, kao druge narode.

Podrazumeva se da ćemo uprkos svim preprekama raditi i na vakcinaciji. Nastavljamo da radimo na vakcinaciji našeg stanovništva na Kosovu i Metohiji, i to je najmanje što možemo da učinimo za naše sugrađane koji su na nedavno održanim izborima još jednom pokazali svoju snagu, svoje jedinstvo i gde je Srpska lista jedini istinski predstavnik Srba na tom prostoru osvojila 10 predviđenih mandata i ovom prilikom im od srca čestitam na tome.

To njihovo jedinstvo i ta njihova snaga nas obavezuje da u narednom periodu budemo jedinstveni u zaštiti državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, jer će naspram nas biti, kako je to juče na konferenciju za štampu rekao predsednik Aleksandar Vučić, i združene snage EU i SAD, kao i Aljbina Kurtija, kao radikalnog albanskog desničara koji pretenduje da bude na čelu nove vlade Prištini.

Obezbedili smo takođe pet hiljada vakcina za imunizaciju naših građana, zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj, gde smo opet pokazali da smo stabilan oslonac srpskom narodu tamo. Takođe, predsednik Vučić ponudio je i pomoć i Federaciji Bosne i Hercegovine, isto onako kako je pomogao i Gradu Goraždu u jeku epidemije kovida, čime smo pokazali, prvenstveno on, a potom i ceo njegov tim, da je Srbija zemlja koja je okrenuta budućnosti, a ne prošlosti.

Poštovana gospodo, mi smo kao država u proteklih nekoliko godina znatno ojačali i postali respektabilni diplomatski igrač na globalnoj političkoj mapi, što je potvrđeno na najtežem mogućem testu kakav je korona kriza. Samo možemo da žalimo što pojedini propozicioni mediji ili pripadnici tzv. opozicije se trude da neistinite vestima o vakcinama, o vakcinaciji i bilo kom drugom potezu koji ova Vlada učini naruše ugled Vlade Srbije među građanima, dok najveći svetski i evropski mediji pokazuju kako jedna mala zemlja može uspešno da se nosi sa najvećim svetskim izazovima.

Ipak, mi verujemo da mudri srpski narod uviđa ko mu dobro misli i ko radi u njegovom interesu, posebno što to ne vidi kroz neka maglovita i imaginarna obećanja, već kroz eklatantne merljive pokazatelje, kakvi su poboljšanje putne i svake druge infrastrukture, očuvanje i jačanje međunarodnog položaja države, kontinuirana povećanja plate i penzija i briga za zdravlje, bezbednost i napredak naših građana na svim poljima. Najlepše hvala na pažnji.

Treće vanredno zasedanje , 23.02.2021.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministri, uvaženi narodni poslanici, uvaženi poštovani građani Srbije, SNS je, poštovana gospodo, iznikla iz želje i potrebe građana Srbije za nemilosrdnom i odlučnom borbom protiv nezakonitog bogaćenja pojedinaca i nesavesnog pljačkanja državne imovine.

U vreme kada smo bili opozicija obećali smo našim građanima, ako dobijemo njihovo poverenje, da ćemo ispuniti poreklo imovine onih koji su mislili da je Srbija njihova prćija i koji mogu da rasipaju i arče narodni novac kako im se prohte.

Pred nama je danas Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Ovaj zakon je usvojen još 29. februara prošle godine i pred nama su određene izmene i dopune koje ne menjaju suštinski dug zakona, već samo otklanjaju probleme koji bi se mogli javiti u njegovoj primeni.

Poštovana gospodo, dan 12. mart 2021. godine biće jedan od najvažnijih dana u modernom srpskom zakonodavstvu, jer počinje od tog dana primena ovoga zakona koji su građani Srbije čekali decenijama.

Naša stranka, predvođena našim predsednikom, dobija nezapamćeno poverenje građana svih ovih godina upravo zbog borbe protiv onih koji su bavljenje politikom isključivo doživeli kao priliku za lično bogaćenje, bogaćenje svojih prijatelja, bogaćenje svojih rođaka i kumova.

Možda je njihov najveći greh u tome što su, kako je to rekao veliki američki političar Henri Kisindžer, kao korumpirani političari ostavili utisak da i svi drugi posle njih izgledaju baš tako. Za razliku od poštenih, vrednih i časnih sinova i kćeri ovoga naroda, ovaj zakon se u političkim krugovima koji su našu zemlju u periodu od 2000. do 2012. godine doveli do ivice provalije, očekuje sa strepnjom i strahom, baš kao i njima bliskim kriminalnim krugovima.

Kako je rekao naš sveti duhovnik otac Tadej - nemoj, pa se ne boj i to je poruka koja savršeno opisuje kako treba da se odnosimo prema ovom važnom zakonu. Oni koji ga napadaju i koji ga budu napadali sigurno u budućnosti, uradiće to isključivo iz ličnih strahova, a ne iz tobožnje brige o narodu i državi. Samo oni kriminogeni i oni koji su od politike pravili biznis, a ne servis usluga za građane, imaće razloga da se plaše da će im posle ovoga zakona sva protivpravno stečena imovina biti oduzeta.

Kada je reč o izmenama zakona, posebno je važno podržati izmene u članu 12. stav 1. prema kome prethodni postupak sprovodi poreska uprava na osnovu stručno sprovedene analize rizika, kao i član 15. prema kome će prihod od posebnog poreza pripadati budžetu Republike Srbije, odnosno svim našim građanima za poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Nijedan građanin, nijedan pojedinac, nijedna politička partija ili kriminalni klan nikad više neće biti jači od države Srbije i njenih zakona.

U 2021. godini to je posebno jasno, jer se vidi da je Srbija pored ovog zakona sprovela i odlučnu i efikasnu borbu protiv domaćeg, ali i regionalnog kriminala najveće vrste i najgore vrste.

Privođenje pravdi kriminalnog klana Belivuka i njegovih saradnika, pokazalo je snagu naše države, njenih policajaca, pripadnika službu i bezbednosti, ali pokazalo je i to da bahatost i osionost kriminalaca može biti toliko velika da u jednom trenutku oni pomisle da su jači čak i od države i njenih zakona, a da neke, poput najviših institucija ove države, pomisle da mogu i fizički likvidirati.

Ovo nije prvi put da se na čelu predsednika naše države crta meta na čelo, međutim ovoj kriminalnoj grupi je to svakako poslednji. Latili su se mača od njega su i stradali.

Ipak, valja reći da su Belivuk i svi njegovi saradnici samo kriminalci kojih ima u svim zemljama na svetu, ali ono što ih je učinilo takvim kakvi su postali, to je institucionalna podrška određenih osoba iz državnog aparata bez koje bi oni bili samo sitni prestupnici koji bi odavno služili svoje na zakonu utemeljene kazne. Ta spona između organizovanog kriminala i državnih činovnika, činovnika koji neretko polažu zakletvu da će štititi Ustav Republike Srbije, bezbednost naših građana, to je, poštovana gospodo, jeres, to je neprihvatljivo i to se mora saseći u korenu, tako da nikada nikome više ne padne na pamet da stvara te sitne veze i vezice, jer bez toga Srbiji svakako neće biti bolje.

Verujem da će se ovaj slučaj sprovesti do kraja i zato pozdravljam i borbu protiv organizovanog kriminala, pozdravljam borbu da se svaki nezakonito uzet dinar od građana Srbije otkrije i počinilac izvrgne ruglu i privede pravdi kroz ovaj Zakon o poreklu imovine.

Zahvaljujem se svima onima koji u ime naše države vode bitku na ovim frontovima, a sve u cilju boljeg i bezbednijeg života naših građana. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 19.10.2018.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Pomoćnik direktora Uprava carina Republika Mesečno 109800.00 RSD 21.09.2018 -