MILICA NIKOLIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Milica Nikolić je do sada bila poslanica dva puta, 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine, i u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine..

U 12. sazivu bila je članica Odbora za zdravlje i porodicu, kao i zamenica člana Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Tokom 12. saziva u plenumu se obratila ukupno 9 puta, u postavljanju poslaničkih pitanja Vladi Srbije, kao i u traženju obaveštenja i objašnjenja nije učestvovala nijednom. Na redovnim zasedanjima u Skupštini je provela 639 sati, i učestvovala u glasanju o 382 akta i za svaki je glasala “Za”.

U 13. sazivu izabrana je za poslanicu kao 26. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bila je deo poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE, članica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za prava deteta, i zamenica člana Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

U 14. sazivu izabrana je za narodnu poslanicu kao 54. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat joj je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođena je 1993. godine u Požegi. Po obrazovanju je diplomirana pravnica.

Završila je Akademiju mladih lidera Srpske napredne stranke.

Na lokalnim izborima 2020. izabrana je za odbornicu u Skupštini opštine Požega.

Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 20.03.2024, 09:39

Osnovne informacije

Statistika

  • 9
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treće vanredno zasedanje , 10.07.2023.

Poštovani predsedniče Narodne skupštine, poštovani ministre, narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, u svom obraćanju govoriću i naglasiti o tome zašto je važno da Vlada Srbije bude jedinstvena, da igra kao jedan tim, da marljivo radi i da vodi politiku koju je definisao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a koja je jedina u interesu našeg naroda i naše države.

Dakle, važno je zbog rezultata koji su od dolaska SNS na vlast i predsednika Vučića na čelo države brojni u svim oblastima i koji su doneli sveopšti preporod u svim oblastima u našoj državi, posle godina pljačkaške politike bivšeg režima.

Posebno bih izdvojila rezultate u oblasti ekonomije zahvaljujući kojima mi u ovoj godini, odnosno do kraja ove godine podižemo penzije za preko 20%, zatim plate u prosveti medicinskim sestrama i tehničarima za 16%, ali i za decu do 16 godine života odvajamo po 10.000 dinara.

Da podsetim da je naša zemlja, upravo zahvaljujući odgovornoj i ozbiljnoj politici, pre svega u oblasti ekonomije, mogla i u vremenu korone, ali i od početka ratnih dešavanja u svetu, mogla da povećava i plate i penzije sve vreme i da otvara radna mesta sve vreme kada se mnoge veće zemlje nisu snašle i nisu mogle to isto da čine.

Posebno danas, kada naš narod na Kosovu i Metohiji trpi jeziv teror Aljbina Kurtija, važno je da Vlada bude jedinstvena, da radi u interesu građana. Ovo naglašavam upravo zbog razlike između Vlade danas i Vlada do 2012. godine koje su isključivo radile po nalogu stranaca.

To smo mogli da vidimo i pre nekoliko dana kada su predstavnici bivšeg režima dobili i podršku, ali i instrukcije od Viole fon Kramon, ali i drugih lobista nezavisnosti lažne države.

Važno je da građani Srbije znaju da ćemo nastaviti i sa radom i sa rezultatima, da ćemo nastaviti sa povećanjem i plata i penzija i otvaranjem novih radnih mesta i otvaranjem novih puteva i pruga i bolnica. Samo od početka ove godine, otvorili smo deonicu auto-puta, odnosno Moravskog koridora od Pojata do Makrešana, Novi Beograd – Surčin, obilaznicu oko Beograda. Radovi napreduju i na auto-putu Pločnik – Merdare i verujem da ćemo uskoro otvoriti i auto-put „Miloš Veliki“ do Požege.

Važno je da građani Srbije znaju da će Srbija ostati na putu evropskih integracija, ali i da ćemo nastaviti sa dobrim odnosima i sa Rusijom i sa Kinom i sa SAD, dakle sa svim nosiocima svetskog razvoja.

Na kraju, važno je da građani Srbije znaju da ćemo svom snagom slediti politiku predsednika Vučića koja je Srbiju od ovih sa druge strane spasila, izgradila i koja Srbiju vodi u sigurnu budućnost. Hvala.

Treće vanredno zasedanje , 07.06.2023.

Niko nikada i nigde u svetu nije zloupotrebio mrtvu decu, kao što ste to uradili vi koji danas ovde čitate tvitove u kojima isključivo prepoznajete biografske podatke.

Nema tu nikakve mržnje, već samo gole istine o vama, a gde ima mržnje, nasilja i pretnji ubistvom sada ću ja vama pročitati.

Nosač lutke obešenog predsednika priznao da je na prozapadnom protestu pozivao na rušenje vlasti silom. Više javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni Boško Savković zaključili su danas Sporazum o priznanju krivičnog dela – pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, u skladu sa kojim je okrivljenom izrečena uslovna osuda.

Nastavite vi da čitate te tvitove, jer ćemo vam na sve laži i neistine, a ova vest je danas potvrdila koliki ste lažovi i kolika je bruka i sramota svega onoga što radite, na sve to ćemo uvek odgovarati i uvek vas podsećati da treba da vas je sramota zbog toga što glumite lažne ekologe, zbog toga što spavate u sopstvenoj povraćki, zbog toga što kažete da termoelektrane treba zatvoriti, a rudare ostaviti gladne na ulici. Zbog svega toga treba da vas je sramota.

Ponoviću vam ponovo – na vas sam mislila kada sam rekla „i kuso i repato i sve sa dna kace. Lešinari.“ I kuso i repato. Na vas sam mislila. Na vas sam mislila, sve sa dna kace. Nikada nigde u svetu nije zloupotrebilo i gazilo preko mrtve dece zarad političkih poena. Nikada nećete doći na vlast mimo volje građana, bez izbora, a sva ova bruka i sramota koju radite, radite isključivo u tom cilju.

Hvala.

Treće vanredno zasedanje , 07.06.2023.

Nije valjda da ste vi toliko hrabri da vešate lutku sa likom predsednika Vučuća, a da ste se tako uplašili od zavrtanja ušiju.

Nemojte samo od muke i od stresa da se ponovo opijate, jer se cela Srbija zgrozila na slike na kojima se valjate u sopstvenoj povraćki.

Govorite ceo dan kako je premijerka rekla da sistem nije zakazao. A, kako se to vi tačno utvrdili da sistem jeste zakazao, pa ste samo dan posle tragedije, kada je cela Srbija bila u žalosti, organizovali politički protest? Kako ste to tačno vi samo za dan utvrdili da navodno sistem jeste zakazao?

Reč niste rekli, samo ste čitali tvitove. Reč niste rekli o tome da je dokazano da je čovek priznao, koji je nosio obešenu lutku sa likom predsednika Vučića da je to uradio, a danima ste lagali da to nije istina.

Reč niste rekli sada o tome. Jednu jedinu reč. Kao što reč niste rekli o tome kako vas Haki Abazi finansira da gazite po mrtvoj deci, kako vas Haki Abazi finansira da rušite Srbiju.

Sistem nije zakazao, ali vaš razum sigurno jeste.

Hvala.

Imovinska karta

(Požega, 30.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 82871.00 RSD 03.08.2020 - 01.08.2022.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 33148.00 RSD 03.08.2020 - 01.08.2022.
Odbornik Skupština opštine Požega Opština Naknada po sednici 2150.00 RSD 17.08.2020 -
Odbornik Skupština opštine Požega ((odbornička grupa)) Opština Naknada po sednici 2150.00 RSD 17.08.2020 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 93478.00 RSD 01.08.2022 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 37242.00 RSD 01.08.2022 -

Whoops, looks like something went wrong.