VIKTOR JEVTOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1983. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je master menadžer.

Od 2016. godine zaposlen je u banci Poštanska štedionica.

Nakon izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Izabran je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 11.01.2021, 12:31

Osnovne informacije

Statistika

  • 23
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 13.10.2021.

Zahvaljujem predsedavajući, gospodine Krkobabiću.

Poštovani predstavnici ministarstva, dame i gospodo narodni poslanici, cenjeni građani Republike Srbije, govoriću o Predlogu odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Pravosuđe i zakon su oduvek bili kamen temeljac državnog sistema, institucije koje su činile i čine osnov društva i pravednosti. Izborom novih sudija na ovu važnu funkciju stavlja se pred njih obaveza, ali i teret da svoju delatnost obavljaju u skladu sa načelima i zakletvom koju daju. Stara narodna kaže – ni po babu, ni po stričevima, već po pravdi Boga i istine, a mi danas kažemo – po Ustavu i po zakonu za razliku od bivšeg tajkunskog režima, koji je predvodio Dragan Đilas, gde su se sudije birale na sastancima mesnih, opštinskih odbora žutog preduzeća, u kafanama uz skupocene tompuse i alkohol, da ne govorim o skandaloznoj reformi 2010. godine gde 900 sudija i preko 700 poštenih i časnih tužalaca je dobilo otkaze, a razlog je bio to što se može istoj toj tajkunskoj pljačkaškoj kamarili, koja je bila i kadija i sudija, a da svoj lopovluk trajno obezbede, delegirali su svoje partijske poslušnike da oni određuju pravdu celoj Srbiji.

Posledice toga mi trpimo i danas, ali danas Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem više nije ona kaljuga u koju su nas gurnuli pohlepom i novcem u redu veličine od 619 miliona opijeni politikanti, koji su uništavali sve što im je palo šaka. Njihovi dugi prsti su opustošili državnu kasu, a sudije i tužioci postavljani po svom kriminalnom kalupu. Zataškavali su milionske pljačke, privatizacije žutog kartela na čelu sa Draganom Đilasom.

Danas toga nema i lopovima iz bivšeg režima je teško da se pomire sa tim. Sada te iste horde koje su pustošile napaćene građane Srbije opet putem svojih tajkunskih medija, svojom Marinikom iz Moravića, kao i lažovom Aleskićem, dokazanim ekspertom u devastaciji i pljački, Vukom ho Jeremićem, kolekcionarom skupocenih pića i novca, ozlojeđeni u svojoj mržnji prema predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, kao hijene napadaju i nemaju milosti jer pravda koju oni imaju u programu za Srbiju je nasilje i teror.

Uživajući podršku osuđivanih kriminalaca oni bez dokaza kidišu na sve što radi SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji se herojski bori u ovom teškom vremenu ne samo za Srbiju, nego za čitav region, a oni u želji da bez izbora opet opustoše sve što je već u njihovom programu, a na delu već dokazano, Srbiju ponovo otkinu od sveta i šutnu je na dno, poniženu i na kolenima, narod Srbije više ne želi da trpi teror falangi i lopova, bitangi i želi da ide napred, da bude uvažavan kao suverena država kako u regionu, tako i u svetu, što se i videlo na poslednjem Samitu nesvrstanih gde je prisustvovalo preko 100 stranih delegacija i 40 šefova stranih diplomatija. To je politika Aleksandra Vučića, napredak i bolja budućnost za svu našu decu. To je ona ponosna Srbija koja bespovratno ide napred.

Ovim putem želim da apelujem na ceo svet i pružim punu podršku napaćenom narodu na KiM sa molbom da izdrži jer mi nemamo drugu zemlju sem Srbije. Živela Srbija.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.10.2021.

Zahvaljujem predsedavajuća.

Poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, danas ću govoriti po amandmanu o Predlogu zakona o poreskom postupku i administraciji kojim se predlaže da Poreska uprava preduzima poslove vođenja jedinstvenog informativnog sistema lokalnih poreskih administracija, propisanim članom 159. ZPPPA-a, počev od 1. januara 2024. godine.

Imajući u vidu, brojne reformske aktivnosti koje su u toku i u okviru reforme Poreske uprave, kao i softversko rešenje jedinstvenog informacionog sistema lokalnih poreskih administracija integrisano sa brojnim sistemima elektronske uprave i u kontinuitetu sa unapređenjem i uspostavljanjem i funkcionalnošću novih informacionih sistema, samim tim se efikasnije i jednostavnije vode poslovne transakcije, a ujedno doprinosi i pravnoj sigurnosti, obezbeđuje javnu dostupnost u pogledu vođenje poreske politike kao opšti pravni akt i stvaraju jednaka prava i obaveze za sve subjekte koji se nađu u istoj poreskoj situaciji.

U skladu sa vremenom i unapređenjem informacionih tehnologija, bez kojih svakodnevni život ne bi bio zamisliv, a ujedno i u skladu sa evropskim standardima i propisima u duhu budućnosti moderne Srbije, koji svakodnevno teži Aleksandar Vučić, da imamo jedan od najboljih elektronskih sistema uprave na svetu i apostrofiranjem novih tehnologija i elektronskih rešenja višestruko se umanjuje rizik od malverzacija, kao i skraćenje u procesu poslovanja ali i ostalih segmenata koji su do sada oduzimali vreme, a samim tim i novac, ne samo privrednicima, nego i građanima.

Iz tog razloga svakodnevno se radi na unapređenju informacionih tehnologija, što možemo videti i u školama, gradskim upravama i ostalim institucijama.

U skladu sa tim, Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem otvorila je naučno tehnološke parkove u Nišu, Novom Sadu i drugim gradovima gde u korak sa svetom pratimo trendove novih informacionih tehnologija, što se najbolje videlo kroz proces vakcinacije, koji se pokazao kao jedan od najboljih u svetu, ujedno unapređujemo celokupno društvo i radimo za dobrobit svih građana Srbije i naše dece.

Jer to je naš zadatak, to je i naša obaveza i ono na čemu konstantno radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je nekada poniženu Srbiju, koja je bilo slepo crevo Evrope sada postavio na pijedestal vodeće zemlje u regionu, prvenstveno u ekonomskom smislu, a samim tim i u svim drugim sferama društvenog života.

Čime se bivši režim predvođen tajkunom Draganom Đilasom, može pohvaliti po pitanju unapređenja Srbije sem bezobzirne pljačke od 619 miliona evra i računima širom sveta?

Na čelu Beograda upropastio je sve što mu je palo šaka, od vrtića, dečijeg dodatka, podzemnih kontenjera, stotine hiljada ugašenih radnih mesta na nivou države, a da ne govorimo o Mostu na Adi, koji je ujedno i najskuplji most na svetu. Tu su i dugi prsti koje je uperio u „Telekom“ i RTS, gde je sa svojim pajtašem Draganom Šolakom, napravio ugovor koji su samo njima odgovarali, kako bi monopolizovali tržište, krali minute i debelo ih naplaćivali, ne ostavljajući medijski prostor nikome ko misli svojom glavom i radi drugačije.

Sve u skladu sa onim što oni jesu ovekovečeni lopovi i vođe tajkunsko-mafijaške hobotnice, koji su Srbiji popločali put do propasti. Sada kada su maske pale i kada narod zna sa kakvim banditima je imao posla u vreme njihove pljačke oni doslovno linčuju porodicu predsednika Aleksandra Vučića, gde preko svog daktilobiroa, i to javno na najgnusniji način, vređaju maju Aleksandra Vučića, uz odvratne, perfidne i prljave psovke i skupa sa njihovim mafijaškim plaćenicima, Marinikom Tepić, Lutovcem, Markom Vidojkovićem, Aleksićem, koji kao zmije palacaju otrovnim jezicima, kao poslednji ljudski i politički škart, nemoćni idu svakoga dana još dalje u svoje histerije.

Dobro je da se sve čuje i da narod vidi kakve i od koga te odvratne, prljave i perfidne psovke dolaze, kao i fizički napadi, kao što je lomljenje kancelarije Srpske napredne stranke u Novom Sadu od strane alkoholom ohrabrenog sina visokog funkcionera Jeremićeve stranke, Bore Solunca, što je za njih sasvim normalno, jer huliganstvo i teror su u statutu njihovog programa.

Samo se pitam kako bi reagovali da je to uradio sin predsednika Srbije, kome u svom ludilu crtaju metu, čak i kada diše. Što se njihovih ogavnih postupaka tiče, to je valjda za njih sve normalno, jer je to ipak njihov program koji nude narodu Srbije, rasulo, teror, uništavanje i pljačka.

I dok Aleksandar Vučić vodi politiku da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji i izvuče ga iz kaljuge u koju su ga gurnuli tajkunski bednici, Vuk Jeremić i Dragan Đilas kojima se verovatno sprema spomenik od strane separatista kao nagrada za sve što su učinili za njih oni su bezbroj puta javno hvalili Aljbina Kurtija i ni jednog jedinog trenutka nisu stali uz naš narod na Kosovu i Metohiji, čak ni rečenicu.

Sve što imaju da kažu stane im u onu čuvenu … da smo genocidan narod. Takvi bednici i kukavice sa besmislenom politikom uništenja nikada neće moći da stanu na crtu Aleksandru Vučiću, fabrikama, putevima, školama i standardu za koji se Vučić lavovski bori.

Na čelu države više nema mesta za plaćenike stranih ambasada koji su obleteli kao kolibri i bili pajaci za šaku dolara, a Srbiju vukli na dno, a sve zarad svojih ličnih interesa. Ali, narod Srbije to vidi, sve razume. Narod Srbije im to neće dozvoliti, jer kada su te bitange spremne da udare na tuđu porodicu zarad isključivo novca građana Srbije šta su tek u stanju da rade ako se ponovo dočepaju vlasti i kakav im je plan i program koji bi ponudili građanima, sem nasilja i još miliona na svojim računima.

Oni plan i program nemaju, sem da bez izbora opet zajašu državne jasle, da narod opet bude gladan i država na rubu propasti. Narod Srbije i to vidi, narod Srbije i to dobro zna i zato će taj narod falange ovekovečenih lopova i secikesa potopiti na izborima jednom za sva vremena na dno njihove močvare gde im je i mesto.

Znamo mi dobro ko se bori za Srbiju, za našu decu, za novo poglavlje istorije, da najzad hrabro koračamo ka vrhu. Nismo više poslednja rupa sveta. To je ono za šta se bori Aleksandar Vučić, to je ono što većina građana Srbije i podržava.

Bez obzira na brutalne napade i pritiske sa svih strana ni jednog trenutka, ni jedan … neće Srbija skrenuti sa tog puta. Nemamo pravo da ne uspemo, nećemo da se povlačimo pred najgorima. Takvu smo borbu odabrali i u njoj ćemo pobediti. Predaja nije opcija.

Živela Srbija.

Trinaesto vanredno zasedanje , 15.09.2021.

Poštovana ministarka, poštovane saradnice, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije.

Ćirilica je neotuđivi deo srpskog integriteta. Nemački oftamolog dr Verner Veber nazvao je srpsku ćirilicu prvom azbukom sveta. On je odbranio doktorsku disertaciju u Lajpcigu 1937. godine na temu „Azbuka sveta“. Kada je ustanovio da je srpska ćirilica odmor za oči.

Ime je dobila po Ćirilu, jednom od Solunske braće koji su širili hrišćanstvo među Slovenima. Smatra se da je tvorac ćirilice Klimet Ohridsdki, jedan od učenika Ćirila i Metodija. Postoje neki istraživači koji tvrde da je njen tvorac Konstantin preslavski, odnosno car Simeon Veliki.

Vuk Stefanović Karadžić otišao je iz Srbije tokom srpske revolucije 1813. godine u Beč. Tu se sreće sa Jernejem Kopitarom, lingvistom, koji je bavio slavistikom. Kopitar i Sava Mrkalj pomogli su Vuku da reformiše srpski jezik i njegov pravopis. Vuk je svoju reformu ćirilice izveo prilikom objavljivanja srpskog rečnika 1818. godine. Vukova reforma srpskog jezika i standardizacija srpske ćirilice zvanično i priznata 1868. godine, četiri godine nakon njegove smrti.

Kada su udarili na srpski identitet, zabranjivali su nam naše pismo. U Drugom svetskom ratu u nezavisnoj državi Hrvatskoj ćirilica je bila zabranjena jednim od prvih zakona koji je doneo ustaški režim u Zagrebu 21. aprila 1941. godine. Objavljena je zakonska odredba o zabrani ćirilice koji je potpisao Ante Pavelić. Nisu bolje prošli ni simboli našeg identiteta.

Danas, sudeći po izjavama i političkom programu Marinike Tepić i njenog gazde Dragana Đilasa svi smo mi kolektivno okarakterisani kao genocidni, od strane tih zlikovaca, čije se ruganje srpskoj himni i zastavi, kao i crkvi ne razlikuje mnogo od nekadašnjeg dekreta nametanih kako bi se satrlo svako pravo na postojanje srpskog naroda i njegovog identiteta.

Ovim zakonom o ćirilici saopštavamo da na to ne pristajemo. Pokazujemo doslednost i odgovornost prema svojoj državi, svojoj tradiciji, crkvi, junačkim precima i budućim generacijama. To je politika koju vodi Aleksandar Vučić, gde je Srbija na prvom mestu.

Donošenje zakona je motivisano prvenstveno potrebom za očuvanje ćiriličnog pisma. Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi da se ustanovi dodatna mera čiji je cilj negovanje srpskog jezika, a samim tim i tradicionalnih vrednosti i pospeši šira upotreba ćirilice u javnom životu. Obzirom na istorijski, kulturni, identitetski značaj našeg pisma, mere koje predviđaju očuvanje i zaštitu ćiriličnog pisma imaju dvojaki karakter. Prvo su obavezujuće. Prema predloženim rešenjima gde bi svi subjekti koji posluju ili obavljaju delatnosti sa većinskim učešćem javnog kapitala bili u obavezi da koriste ćirilično pismo. Iako je to zakonom već predviđeno, u službenoj upotrebi jezika i pisma za državne, pokrajinske i lokalne organe vlasti, javna preduzeća, javne službe, nastojimo da se ta ovlašćenja poštuju i sa ponosom implementiraju kroz celokupan javni sektor.

Takođe postoji skup mera stimulativne prirode, usmeren na privatni sektor pre svega, na sredstva javnog informisanja, iz razloga njihovog značaja za javni život. Takođe značajna mera je i osnivanje posebnog savete Vlade za srpski jezik koji će sa stručnog stanovišta analizirati stanje u oblasti upotrebe ćiriličnog pisma kao matičnog pisma srpskog jezika. To je patriotska i dosledna suverena politika koju sprovodi Republika Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, gde u amanet budućim generacijama ostavljamo čuvanje tradicije i zavet da ne zaboravljamo istoriju, a činjenica je da ako ne poštujemo, ne poznajemo i ne cenimo svoju istoriju, ne možemo se orijentisati, planirati i raditi na svojoj budućnosti.

Poučeni i ne tako davnom prošlošću i devastirajućom politikom žutog tajkunskog preduzeća, predvođenog Draganom Đilasom, Marinikom Tepić, Aleksićem, Jeremićem i ostalim propalim politikantima, čija imena trajno nose žig lopova, hohštaplera i prevaranata koji su doveli Srbiju na rub propasti, rešeni smo da pamtimo baš sve. Srbija i narod su im bili poslednja rupa na svirali, dok su njihovi lični interesi afirmisani u pljačkanju narodnog novca koji su bezobzirno upumpavali na svoje privatne račune širom Mauricijusa, Švajcarske i raznih egzotičnih destinacija, raskalašno uživali u bezobzirnom rasipanju i bili su velemajstori u tome. Dostojanstvo naroda umeli su samo da gaze.

Sada kada je Srbija lider u ekonomiji, stranim investicijama, stotinama novih fabrika i podignute glave suverena i jaka, zahvaljujući nezaustavljujućoj borbi Aleksandra Vučića koji se lavovski nosi sa svim izazovima i bestijalnim napadima dokazujemo da imamo snage da uzdignemo i nacionalni ponos i obnovimo identitet, učvrstimo u prošlosti narušeno dostojanstvo, vaskrsnemo naše simbole.

To je legat politike Aleksandra Vučića. To ostavlja Srbima, uzdigavši Srbiju iz pepela bivšeg režima, ostavljajući za sobom neizbrisiv trag najvećeg lidera u novijoj srpskoj istoriji, čoveka za koga su Srbija i narod svetinja.

Znamo šta smeta mnogima. Pojavljuju se i neke organizacije, predvođene i plaćene od strane onih koji žele da Srbiju opet vide poniženu i na kolenima, pod izgovorom da štite životnu sredinu, uzdižu glupost na nivo besmisla, tvrde da je vakcina koja spašava svet samo laž u rukama režima, a sami lažu da su oni, tobože, spasitelji Srbije. Samo ne znam od čega? Od novih fabrika, bolnica, većih plata i penzija, standarda dostojnih čoveka? Još nas ubeđuju da sve što je urađeno treba zatvoriti i uništiti, dok bi narod po njihovom idejnom projektu jeo travu sa zelenih površina koje navodno štite, a zapravo brinu o zelenoj boji dolara, koji samo niču po njihovim računima.

Za koje to projekte tačno rade? One koji se ponovo plaćaju nacionalnim dostojanstvom? To nude Srbiji. E, to im neće moći, to su samo pusti snovi, jer Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem, uvek uz snažnu podršku naroda, donosiće odluke koje su najbolje za državu i sve njene građane. Neće ovde više nikada odlučivati strane ambasade ni kriminalne organizacije, plaćenici tajkuna. Naš pravac biće isključivo odluka naroda. A narod je jedini pravi sudija i narod vidi sve, a reč naroda za Aleksandra Vučića i SNS su svetinja. I taj narod je rekao - želimo da sa ponosom kažemo svetu ko smo i šta nam pripada. Naš odgovor na to glasi - obezbedićemo da se vaš glas dobro čuje, da ga svi razumeju i da ga poštuju, da znaju da on govori svojim srpskim jezikom, da se zapisuje svojim ćiriličnim pismom, da se od njegove siline vijori njegova, naša, srpska trobojka, da to svi razumeju i da to svi poštuju.

Uspeli smo da se izborimo. Današnji dan je dokaz. Srpski narode, neka ti je srećan praznik i živela Srbija!