RADMILA VASIĆ

Srpski pokret Dveri

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Radmila Vasić prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao osma na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe SRPSKI POKRET DVERI - PATRIOTSKI BLOK. Zamenica je člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, Odbora za zdravlje i porodicu i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

BIOGRAFIJA

Rođena je 1967. godine. Po struci je diplomirana građevinska inženjerka.

Od 2012. do 2020. godine bila je bila odbornica u Skupštini opštine Zvezdara.

Od 2022. godine odbornica je u Skupštini Grada Beograda.

Potpredsednica je Srpskog pokreta Dveri, zadužena za Beograd.
Poslednji put ažurirano: 05.09.2022, 07:43

Osnovne informacije

Statistika

  • 56
  • 45
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Vlada Srbije pljačka svoje građane

čeka se odgovor 5 meseci i 25 dana i 15 sati

Podneo sam podnesak Narodnoj skupštini Republike Srbije koji sam naslovio na Odbor za rad,..., i Odbor za Finansije,..., Podnesak je zavedn pod brojem 07/2409-2022 21.11.2022. godine. i dat je Odboru za rad,...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.05.2023.

Hvala, predsedniče.

Ukazujem na povredu Poslovnika, član 108 – o redu na sednici Narodne skupštine stara se predsednik Narodne skupštine. Zbog povrede reda na sednici Narodne skupštine, predsednik Narodne skupštine može da izrekne mere opomena, oduzimanje reči ili udaljenje sa sednice.

Očekujem da posle ovakvih uvreda ne samo da opomenete kolegu Bakareca, nego da mu oduzmete reč i da ga udaljite sa sednice.

Mi upravo pričamo o tome da smo svi protiv nasilja. Mi uporno govorimo da je ova sednica teška, da je posvećena veoma teškim, katastrofalnim i stravičnim zločinima koji su se desili u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Malom Orašju, zatim u Duboni. Vi pored toga koristite takve vrste uvreda da je to nedopustivo.

S druge strane, od vas tražim da povučete opomenu protiv kolege Jovanovića, jer on to nije zaslužio. Prosto se bunimo protiv ove nepravde koju nam činite svaki dan.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.05.2023.

Predsedniče, ukazujem na član 27. – predsednik Narodne skupštine predstavlja Narodnu skupštinu, saziva sednice, predsedava i radi druge poslove po zakonu i po ovom Poslovniku.

Na osnovu svega toga, ja vas pozivam da se odgovorno ponašate pre svega iz razloga što je na Kosovu, tačnije u Zvečanu dramatično, da se bacaju šok bombe, da je napadnut goloruk srpski narod, da ima ranjenih i da bi vi ovu sednicu ovog časa trebali da prekinete i da sazovete Kolegijum, da biste pozvali predsednike poslaničkih grupa da vidite na koji način treba i moramo da pružimo kao poslanici, kao najviša vlast, kao država Srbima na KiM. Oni su ugroženi i potpuno je neodgovorno sa vaše strane da se sada ponašate kao da je sve u redu i da ovu sednicu privedete kraju kao da je regularno.

Molim vas da prekinete ovu sednicu… (Isključen mikrofon.)

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 25.05.2023.

Hvala.

Poštovani građani, upućujem najdublje i najiskrenije saučešće porodicama koje su u ovim stravičnim zločinima izgubili svoje najmilije, svoju decu u OŠ „Vladislav Ribnikar“, u Malom Orašju, u Duboni i u Priboju.

Gospođo Brnabić, sistem je zakazao i vi trebate da podnesete ostavku. Pružam punu podršku roditeljima, posebno roditeljima odeljenja VII2 i podržavam njihove zahteve. To je odeljenje koje je izgubilo najviše svojih učenika, tražim od vas da ih podhitno ispunite i to odmah. Oni su te zahteve vama podneli 8. maja, a vi na njih niste odgovorili, pa su te iste zahteve ponovili 19. maja. Izbegavate razgovor sa roditeljima, dopisujete se preko medija i oni iz medija saznaju šta treba da rade.

Od Vlade tražim hitnu suspenziju i utvrđivanje lične odgovornosti direktorke ove škole Snežane Knežević, psihologa Lidije Maksić, pedagoga Jelene Vujičić, utvrditi i proširiti istragu na sva lica koja su bila u kontaktu sa učenikom Kostom Kecmanovićem i njegovim roditeljima.

Gospođo Brnabić, ko je potpisao ili doneo rešenje o nastavku nastave u ovoj školi? Ko? Da li zgrada u kojoj je ubijeno toliko dece treba i može da bude škola. Vraćanje dece u ovu školu je zločin prema deci i roditeljima i vaša nespremnost da brzo i adekvatno reagujete. Da li je moguće da Vlada nije obezbedila adekvatan prostor za ovu decu i ako to Vlada nije uradila zašto to grad Beograd nije uradio?

Od Vlade tražim da u ovu školu uvedete privremenu upravu koja će u komunikaciji sa roditeljima donositi odluke i u ime škole i u ime i u dogovoru sa roditeljima, koji su u potpunom, emotivnom šoku, i nisu u mogućnosti da postignu zajedničke dogovore.

Pod dva, tražim da obezbedite drugi prostor za decu i, pod tri, da ovu zgradu pretvorite u memorijalni centar.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 27.04.2023.

Hvala.

Da li će Vlada Republike Srbije poništiti katastrofalnu odluku o prelasku EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, vodeći računa o tome da je EPS resurs od nacionalnog značaja?

Na koji način ćete zaštiti interese države Srbije, posebno radnika EPS-a? Koliko će radnika ostati bez posla i da li su prvi na udaru da ostanu bez posla radnici EPS-a sa Kosova i Metohije? Šta planirate sa radnicima EPS-a sa Kosmeta?

Da li su opravdano zabrinuti i radnici Kolubare i drugih delova EPS-a? Da li će i oni ostati bez posla ukoliko Ministarstvo rudarstva i energetike donese pozitivno mišljenje da javno snabdevanje građana i malih kupaca električnom energijom više nije delatnost od opšteg interesa?

Šta će Vlada Republike Srbije i nadležno ministarstvo preduzeti da zaustave urbanistički haos i divlju gradnju u Beogradu? Da li će i ko odgovarati za nezakonitu legalizaciju objekata i kako ćete zaštititi kulturno-istorijske celine od daljeg uništavanja?

Šta će nadležno ministarstvo preduzeti da spreči nelegalnu i nezakonitu gradnju u diplomatskom naselju u ulici Beogradski bataljon broj 71. na Čukarici? Na ovoj lokaciji bila je uknjižena vila sa dva stana na zemljištu koje je javna svojina i na kome je zabranjena bilo kakva promena. Vlasnik stana u objektu je deo vile nezakonito srušio, posekao svo drveće, preorao dvorište, iako je kupio samo stan i garažu, a zatim na državnom zemljištu nastavio da zida bez ikakvih dozvola. Sve inspekcije i policija su izašli na teren, ali nisu uspeli da zaustave rušenje.

Zašto se ovako bahati investitori ne kažnjavaju i kada će? Ko ih štiti i zašto nisu u zatvoru? Zašto nisu efikasne nadležne službe u zaustavljanju nezakonitih radnji i ko je odgovoran za nepoštovanje Zakona o planiranju i izgradnji? Ko će u ovom slučaju odgovarati?

Ko će odgovarati za uništavanje gradskog saobraćajnog preduzeća „GSP Beograd“ i stvaranje gubitaka u desetinama milijardi dinara? Zašto nije bilo i nema reakcije nadležnog tužilaštva i policije zbog finansijskih malverzacija bivšeg generalnog i finansijskog direktora „GSP-a“?

Ko će iz SNS odgovarati zbog neispunjenja obećanja datog građanima još 2012. godine da će „Bus Plus“ vratiti Beograđanima? Zašto niste po dolasku na vlast 2013. godine u Beogradu poništili ugovor o naplati karata tzv. „Bus Plus“ koji je potpisao Dragan Đilas i koji je praznio kasu grada Beograda punih deset godina? Ko će odgovarati zato što ste 2021. godine potpisali novi ugovor sa „Kentkartom“ o naplati karata u Beogradu na još 13 godina sa još gorim uslovima po građane?

Kada će biti pokrenuta istraga protiv visokih funkcionera SNS u gradskoj opštini Zvezdara, zato što su na osnovu stavke – izgradnja ne kategorisanih puteva na Zvezdari izvukli jedan milion evra iz budžeta gradske opštine Zvezdara, a da puteve nisu izgradili? Zašto i kod kog tužioca u Višem javnom tužilaštvu stoji krivična prijava 441/20, predata još u junu 2020. godine, a da do današnjeg dana nije pokrenuta? Ko je odgovoran?

Sve akademce sa Kriminalističko-policijske akademije, koji nisu primljeni ili rade na određeno vreme, interesuje kakva je njihova perspektiva i napredovanje u daljem radu? Da li ministar ima u planu da otvori neko odeljenje vezano za njihovu struku, jer većina njih radi druge poslove, a oni žele da ostanu u okviru MUP Republike Srbije?

Koje konkretne mere će Vlada preduzeti da spreči femicid u društvu, obzirom da je od početka godine ubijeno 13 žena?

Šta je nadležno ministarstvo preduzelo po pitanju činjenice da su mnogi rokovi za implementaciju državne mature probijeni? Pitaju vas maturanti iz Udruženja „I mi se pitamo“. Toliko. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 22.12.2022.

Poštovani građani, predsedniče, kolege, poslanička grupa Srpski pokret „Dveri“ – Patriotski blok, postavlja sledeća pitanja Vladi Republike Srbije i nadležnim ministarstvima.

Da li će Vlada Republike Srbije zatražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN u vezi krize na Kosovu i Metohiji?

Da li će i kada biti održana sednica Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji?

Da li će i kada biti povećana privremena finansijska nadoknada za lica koja žive na teritoriji AP Kosovo i Metohija i koja iznosi 11.083 dinara, kao i za lica koja su raseljena i žive van južne srpske pokrajine, koja primaju samo 8.526 dinara? Punih 15 godina ova nadoknada nije povećana, niti je iznos usklađen sa troškovima života i inflacijom.

Kada ćete odobriti izdavanje pasoša Republike Srbije Srbima sa Kosova i Metohije?

Da li ćete, gospodine Orliću, raspisati lokalne izbore za četiri srpske opštine na Kosovu i Metohiji?

Ko je autor novog zakona o unutrašnjim poslovima koji predviđa biometrijski nadzor i upotrebu zabranjenih kamera za prepoznavanje lica, neovlašćeno upadanje u privatne stanove bez prisustva vlasnika i svedoka, još veću politizaciju policije, razvlašćivanje direktora policije i sektora unutrašnje kontrole u korist veće vlasti ministra, posebne privilegije za policijske doušnike, kao u vreme komunizma, kao i formiranje partijske parapolicije SNS? Ovaj zakon je zbog pobune opozicije i šire javnosti prošle godine odbačen. Pozivamo svu javnost da mu se iznova suprotstavimo, ako ne želimo da živimo u policijskoj državi u kojoj ćemo svi biti pod nadzorom.

Sa kojim zemljama Republika Srbija ima ugovor o međunarodnom usvajanju dece, sa kojim tačno agencijama, koliko je tačno dece i kojim zemljama Republika Srbija dala na usvajanje, kojim parovima? Da li se radi o istopolnim zajednicama ili prirodnim porodicama, kao i koliko je dece dato na usvajanje?

Šta će preduzeti Vlada Republike Srbije i Ministarstvo prosvete i na koji će način zaustavi nasilje u školama na svim nivoima, i prema nastavnicima od strane učenika i roditelja i među decom? Koje ćete konkretno mere preduzeti i kada ćete početi da ih primenjujete?

Da li će Vlada Republike Srbije pokrenuti istragu i ispitati odgovornost Milorada Grčića, bivšeg direktora EPS-a i Zorane Mihajlović, bivše ministarke rudarstva i energetike, za gubitak od 1,2 milijarde evra i uništavanje EPS-a?

Da li će Republička urbanistička inspekcija poništiti Plan detaljne regulacije za Kosančićev venac, koji je povučen sa javnog uvida, bez poštovanja Pravilnika o donošenju planova? Ovaj Plan detaljne regulacije usvojen je u Skupštini grada Beograda i na osnovu ovako nezakonito usvojenog plana izdata je građevinska dozvola za izgradnju 26.000 metara kvadratnih luksuznih stanova firmama koje su bliske SNS. Na osnovu kog zakona je Siniša Mali, kao gradonačelnik Beograda, prodao plac na Kosančićevom vencu koji ima u katastru zabeležbu kulturnog dobra, i to privatnoj firmi MB International, a ova i firma Maison Royale su firme koje su dobile da zidaju luksuzne stanove u ovoj kulturno-istorijskoj celini na Kosančićevom vencu.

Šta je Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete preduzelo i šta će preduzeti u cilju utvrđivanja odgovornosti bivšeg i sadašnjeg dekana Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, zbog nezakonitog izdavanja prostora u Beogradu u Ulici Svetog Save br. 16-18? Naime, ugovor o zakupu poslovnog prostora između Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i Pozorišta Slavija zaključen je suprotno odredbi člana 5. ugovora zaključenog između Republike Srbije i pomenutog fakulteta, na osnovo kog Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju nema pravo da da nepokretnost na korišćenje, odnosno zakup trećem licu. Kako je moguće da sadašnja dekanica FASPER-a Marina Radić Šestić postupi suprotno merama naloženim od strane Ministarstva prosvete u sprovedenom inspekcijskom nadzoru iz oktobra meseca 2021. godine i nastavi sa nezakonitim izdavanjem prostora?