ĐORĐE PAVIĆEVIĆ

Nestranačka licnost

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Đorđe Pavićević prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao deveti na listi MORAMO – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe ZELENO - LEVI KLUB, NE DAVIMO BEOGRAD, MORAMO. Član je Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo i zamenik člana Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za zaštitu životne sredine. Član je i Pododbora za nauku i visoko obrazovanje. Takođe, član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

BIOGRAFIJA

Rođen 1966. godine. Diplomirao je 1992, i magistrirao 1997. na Odseku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Bio je profesor filozofije u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu 1993. godine, a od 1993. do 2002. bio je zaposlen na poziciji istraživača na Institutu za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu.

Redovni je profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, gde predaje predmete iz oblasti savremene političke teorije na sva tri nivoa studija. Jedan je od akademskih radnika koji uzima aktivno učešće u političkim i društvenim dešavanjima u zemlji i u Beogradu.

Koordinator je Političkog saveta u pokretu Ne davimo Beograd .
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 16:15

Osnovne informacije

Statistika

  • 28
  • 7
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.12.2022.

Ja bih da reklamiram član 27. da se predsednik Narodne skupštine stara o primeni Poslovnika.

Ovde nije samo reč o jednoj jednokratnoj uvredi koju je ministar izrekao. On je izrekao nekoliko uzastopnih uvreda ovde, najpre poredeći sa Jevrejima i nacistima tokom Drugog svetskog rata…

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.12.2022.

Neću po amandmanu, replika, pomenuo me je.

(Milenko Jovanov: Nisam uvredljivo.)