ZORAN STOJANOVIĆ

Nova Demokratska stranka Srbije

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Zoran Stojanović je do sada jednom bio narodni poslanik, u šestom sazivu, od 2005. do 2007. godine.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 16. na listi DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA SRBIJU - Srpska koalicija NADA-Nacionalno demokratska alternativa- Demokratska stranka Srbije (DSS) - Za Kraljevinu Srbiju (MONARHISTI ) - Vojislav Mihailović, mandat mu je potvrđen 18.10.2022.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe NADA - NOVI DSS - POKS. Član je Odbora za zaštitu životne sredine, i zamenik člana Odboraa za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

BIOGRAFIJA

Rođen 1968. godine, živi u mestu Stubal, opština Vladičin Han. Po zanimanju je pravnik.

U više mandata bio je odbornik u Skupštini opštine Vladičin Han, i zamenik predsednika opštine Vladičin Han. Od 2020. godine ponovo je na funkciji odbornika u ovoj opštini.

Član je Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 15:54

Osnovne informacije

  • NADA - NOVI DSS - POKS
  • Stubal
  • 1968
  • pravnik

Statistika

  • 8
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Drugo vanredno zasedanje , 25.02.2023.

Pomaže Bog visoki srpski dome i svekoliki srpski rode.

Pomenuli ste maločas Demokratsku stranku Srbije vezano za Briselski sporazum. Svi iz Srbije znaju i svi van Srbije znaju da Demokratska stranka Srbije nije podržala Briselski sporazum. Svi znaju da mi već 15 godina pričamo i ukazujemo i upozoravamo na ono što će se desiti ovih dana.

Vi govorite i pričate kako ništa niste čuli. Naravno da niste čuli jer niste hteli da čujete. Evo, i sada imate priliku da čujete, bez obzira što je tema jedna veoma važna, znači i zakoni i izveštaji ovih agencija.

Međutim, vi ste sami hteli da odemo na ovu stranu i mi ovo nećemo da vam ćutimo. Samo me jedna stvar jako puno brine i kao čoveka i kao Srbina pravoslavca, moje kolege koje su zajedno sa mnom učestvovale u donošenju Ustava 2006. godine, a nema nas baš puno danas ovde u ovoj sali, vidim Marina Raguš nije tu, Jova Palalić nije tu, Nataša Jovanović je tu, Milenko Jovanov, pardon, izvinjavam se, Milenko nije bio onda narodni poslanik kad smo usvajali Ustav, šteta što niste bili. Marina Raguš, znači, Veroljub Stevanović je bio onda narodni poslanik, Voja Mihailović je bio poslanik, Ivica Dačić, ali on nije narodni poslanik trenutno, on je ministar inostranih poslova, Bečić Igor, gospodin Bajatović, Veroljub Arsić, naš predsednik Odbora za finansije, čudi me šta – učestvovali su u glasanju ovoga na šta smo svi položili zakletvu a zove se Ustav Republike Srbije.

E, sada da čujete ono što vi kažete da niste čuli. Polazeći od državne tradicije srpskog naroda i ravnopravnosti svih građana i etničkih zajednica u Srbiji, polazeći od toga da je pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja pokrajine Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji u svim unutrašnjim i spoljno-političkim odnosima.

Ovde ne piše „u spoljnim turističkim“, dobro me slušajte, ne piše „u spoljnim turističkim, političkim odnosima“. Aleksandar Vučić je pre nekog vremena ovde rekao da on u Brisel može da ide samo turistički. Da li on sa Kurtijem u ponedeljak ide turistički u Brisel? Nemojte više da izvrćemo stvari onako kako godi samom crnom đavolu.

Izvestilac za Kosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu, Viola Fon Kramon kaže: „Strana koja ne potpiše francusko-nemački predlog, biće međunarodno izolovana“. Da se razumemo, svaki normalni građanin ove zemlje proceniće da 100 milijarde nemačkih fabrika ne mogu da vrede jednog metra kosovske zemlje. Hvala.

Drugo vanredno zasedanje , 25.02.2023.

Zahvaljujem, predsedavajuća.

Reklamiram član 104. Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije.

Zatražio sam repliku, jer me je koleginica Nataša Jovanović iz Srpske napredne stranke tri puta pomenula. Za mene je držanje krpe jako uvredljivo, jer ja krpu nisam držao, nego sam držao transparent od kartona na kome je pisalo „izdajnik“.

Ja vas molim, predsedavajuća, najiskrenije kao vaš kolega da mi date pravo na repliku, jer me je tri puta pomenula.

Drugo vanredno zasedanje , 25.02.2023.

Hvala vam.

Koleginice Nataša, obraćam se i vama i građanima Srbije i ostalim kolegama i gostima u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Ne treba mi puno vremena da vam dam repliku. Ja sam i stari i Novi DSS. Ja sam onaj koji jesam i ja nisam menjao političke stranke kao prljave čarape.

Posle 15 godina sam se vratio u poslaničku klupu. Ja nisam izdao ni Karlovac, Karloba, Ogulin i Viroviticu, niti sam izdao Srpsku radikalnu stranku, niti sam izdao sporazum sa Koštunicom da neću ništa potpisivati, a potpisali ste odmah. Nisam izdao sveću koju ste zapalili i kleli se dok ste bili srpski radikali i prešli u Srpsku naprednu stranku. Nisam izdao ništa.

Ja imam prava da držim „izdajnik“ ako smatram da je neko sve to izdao zajedno sa vama, a to je Aleksandar Vučić i sad bi ga izdao.

Vi kažete da smo mi za sve krivi? U redu je, mi smo za sve krivi, i za 1.700 terorista, mi smo krivi i car Lazar je kriv i car Dušan je kriv… (Isključen mikrofon.)

Imovinska karta

(Stubal - Vladičin Han, 13.11.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 130000.00 RSD 18.10.2022 -
Odbornik Skupština opštine Vladičin Han Opština Jednokratno 2500.00 RSD 23.08.2020 -