LJUBOMIR MARIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Ljubomir Marić je do sada jednom bio narodni poslanik, u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

U 12. sazivu bio je član Odbora za Kosovo i Metohiju, zamenik člana Odbora za kulturu i informisanje i šef poslaničke grupe prijateljstva Srbije sa Centralnoafričkom Republikom.

Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 497 sati, tri puta se obraćao u plenumu, nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, kao ni u traženju obaveštenja i objašnjenja. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 375 puta, i 372 puta je glasao “Za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 136. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE, mandat mu je potvrđen 11.07.2023. godine. Član je Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, i zamenik člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.


BIOGRAFIJA

Rođen je 1977. godine u Kninu, Hrvatska.

Po obrazovanju je master menadžer. Radio u “Trepči” kao šef kabineta generalnog direktora. Bio je koordinator upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština.

Obavljao je funkciju Ministra lokalne samouprave u Vladi Kosova i Metohije kao predstavnik “Srpske liste”. Imenovan je 2017. godine za pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Poslednji put ažurirano: 31.07.2023, 08:26

Osnovne informacije

Statistika

  • 5
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Zahvaljujem, predsedavajuća.

Ovde vi sad polažete zakletvu tom Kosovu. A šta ste radili prethodnih godina?

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2023.

Član 107, prvi paragraf.

Vi ste ti koji ste potpisivali deklaraciju o nezavisnosti Kosova. Vi ste uveli granicu između Srba i Srba na Jarinju i na Brnjaku, upravo vi sa Sporazumom o slobodi kretanja. Vi ste sedeli po kafanama van Srbije kad se proglašavala nezavisnost. To što mašete, to ste vi sad pročitali, niko od Srba nije to na Kosovu i Metohiji pročitao. Usijali su vam se telefoni od konsultacija i naloga iz Prištine. Aljbin Kurti vas zove, samo vam je ostalo još da vam uruči suzavac da bacate ovde. Niste znali da kažete da je nastradalo troje Srba, da je Lune u zatvoru, nepravedno u kazamatu, to vas nije briga. Pričate u tuđe ime, ništa drugo ne znate. Gde ste bili 2008. godine? Šta ste radili 17. marta 2014. godine, kad nam isteraše narod, pobiše ljude? Nigde vas nije bilo. Sad ste našli da se junačite. To je vaša politika. Mislite da smo zaboravili, niko od Srba na Kosovu i Metohiji nije zaboravio šta ste radili. Goran Bogdanović je vaš ministar, on je bio u vladi Kosova. On je bio u skupštini Kosova.

(Srđan Milivojević: Izdajnik!)

Samo vi izmišljajte i pričate, vi ste prvi, vi ste jedini, vi ste izdali srpski narod na Kosovu i Metohiji, vi ste prodali državu Srbiju i interese ovog naroda. Džabe mašete tim papirom, vi ste se zakleli sad na tu zakletvu, niko od nas nije. Ja izdajnik nisam, nikad neću biti i daću svoj život za Srbiju, kad god to treba, a vi sedite ovde i pričajte laži narodu. To samo znate.

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.10.2023.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Evo, ja danas slušam ovde više puta se pominje reč Kosovo i Metohija i…

Imovinska karta

(Beograd, 24.04.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Pomoćnik direktora Kancelarija za Kosovo i Metohiju Republika Mesečno 108080.00 RSD - 14.03.2017.