12. sednica Odbora ustavna pitanja i zakonodavstvo

17.12.2020.

Na sednici Odbora održanoj 17. decembra, članovi Odbora razmotrili su, pojedinostima, više predloga zakona koji su uvršteni na dnevni red Sedme sednice Drugog redovnog zasedanja i to:

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, podnet je jedan amandman koji je podnela narodna poslanica Aleksandra Tomić, Odbor je ocenio da je podneti amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistem Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, Vlada Republike Srbije podnela je amandman član 5. Predloga zakona, Odbor je ocenio da je podneti amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistem Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Vlada Republike Srbije podnela je amandman na član 3. Predloga zakona, Odbor je ocenio da je podneti amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistem Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, narodni poslanici podneli su dva amandmana, i to na član 1. i na član 2. Predloga zakona. Članovi Odbora ocenili su da su amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistem Republike Srbije.

Poslednji put ažurirano: 17.12.2020, 11:25

Whoops, looks like something went wrong.