MILJAN DAMJANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 1984.godine u Prizrenu. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Dugogodišnji član SRS. Predsednik je gradskog odbora SRS u Beogradu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24.aprila 2016.godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Oženjen, otac dve devojčice.

Osnovne informacije

Statistika

  • 11
  • 0
  • 55
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 22 dana i 9 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 meseca i 24 dana i 5 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveta posebna sednica , 29.06.2017.

Pitanje upućujemo ministru poljoprivrede. Ovih dana, već to traje više od dve nedelje, vodi se velika borba malinara, proizvođača malina, u ovom slučaju i protiv države, jer je država ta koja ih nije zaštitila. Mi postavljamo pitanje – šta će to ministarstvo i šta uopšteno i Vlada Srbije namerava da uradi da zaštiti proizvođače malina?

Podsetiću vas da je ministar poljoprivrede pre samo nekih desetak dana najavljivao da će primiti delegaciju proizvođača malina, odnosno malinare, i tada im je rekao da ne može država da utiče na tržište, a pre toga je najavljivao da će učiniti sve da im pomogne. Podsetiću i ministra i javnost da država i te kako može da sudeluje u ovom problemu zato što postoje zakoni Republike Srbije, a ogleda se kroz Krivični zakonik u kojem jedan od članova Krivičnog zakonika kaže da se može sankcionisati kroz krivično delo zaključenje restriktivnih sporazuma. Ovde je moralo još od prvog dana da reaguje i tužilaštvo, iz razloga što je ugovor o kojem govorimo u ovom Krivičnom zakoniku, koji su otkupljivači malina sklopili u Valjevu, bio protivzakonit i da je ta cena od 120 dinara koju su oni samostalno odredili zapravo monopolistički poduhvat određenih tajkuna koje štiti država.

Juče je održan protest malinara u Arilju, to je jedno malo mesto u zapadnoj Srbiji, u kojem većina stanovništva živi od te proizvodnje. Najavili su i velike proteste i blokade puteva ukoliko im se ovaj problem ne reši u što kraćem roku. Ukoliko se zaista ne reši, SRS će stati uz proizvođače malina. S druge strane, pozivamo da hitno reaguje i može da reaguje Komisija za zaštitu konkurentnosti i Antimonopolska komisija zato što su danas tema maline, sutra to može da bude pšenica, prekosutra bilo koji drugi, treći poljoprivredni proizvod, da li iz voćarstva ili neke druge grane, potpuno je nebitno. Ovde se stavlja jasno na znanje da je država krenula stranputicom i da je iz svojih nekih izgleda ličnih interesa rešila da uništi običnog seljaka koji izvozom ovog proizvoda i te kako puni budžet Republike Srbije. To je svima poznato. Imate i podatke koliko zapravo na godišnjem nivou od izvoza malina država Srbija prihoduje.

Ono što se nije smelo dozvoliti, a to je opet kriva država, to je da je na tom jučerašnjem mirnom skupu određeni broj poslat batinaša koji je pokušao da prekine miran skup i obraćanje predstavnika malinara, pa su krenuli monopolisti, odnosno tajkuni u fizički obračun sa ljudima koji na 40 stepeni vredno rade da zarade dinar i pomognu svojoj državi. To ne sme da se dozvoli i mora hitno da reaguje kako ministarstvo, s jedne strane, tako i tužilaštvo, s druge. Podsetiću vas da ono što traže malinari je zaista cena koja odgovara i tržištu, a to je 1,83 evra otkupna cena po kilogramu. Podsetiću vas da je prošle godine, kada je bila mnogo jeftinija sama proizvodnja i proizvodi i gorivo i nafta i svi ostali resursi, cena bila od 200 do 240 dinara. Sada je pokušano da se na jedan kriminalan način ta cena duplo, ni manje ni više nego duplo, smanji.

Pozivamo i ministarstvo, ali i Vladu da hitno reaguje, a mi ćemo uz naše ljude, naše proizvođače stati kada im je najteže. Hvala.

Deveta posebna sednica , 29.06.2017.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, gospođice Brnabić, za razliku od drugih ja neću govoriti o ministrima jer prosto, novih lica u ovoj Vladi nema, a građani Srbije dobro znaju i ko su i kakvi su i zašta sve nisu sposobni.

Previše je kratko vreme da bi se detaljno govorilo o ekspozeu, mada ovo trebamo i prihvatiti kao činjenicu da je ovo jedan spisak želja i obećanja, pa pravo vreme za to tek će doći kada ćemo razmatrati o tome šta je urađeno. Spisak želja je tu, ali šta je osnovno pitanje. Osnovno pitanje – šta ćete biti u stanju da uradite i da li će vam dozvoliti da nešto uradite i koliko da uradite?

Hteli vi to da prihvatite ili ne gospođice Brnabić, vi ćete verovatno postati predsednik Vlade sa najmanjom političkom težinom u istoriji. Da li ćete je steći tokom vremena, to ćemo videti. To je negde na vama. Ali, dok razmišljate o tome i prolazi vam pretpostavljam svašta kroz glavu, stalno mi na pamet pada antologijska scena iz „Maratonaca“ i čitanje testamenta, a to je - žao mi je što ste moji, a ne deca mog nekog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.

Nadam se upravo zbog ovoga, govorim da vaši neprijatelji nisu sa ove strane sale, što bi u normalnom demokratskom društvu trebalo da bude. Mi smo tu da vas kritikujemo, da govorimo šta nije dobro i ukažemo na neke stvari, ali vas gospođo Brnabić danas ruše i ovih dana ruše, oni koji će najverovatnije podići ruku za vaš izbor.

Ja ću početi od predloga vašeg za mandatara, veliki vođa kada je obavio konsultacije i bili predstavnici Srpske napredne stranke, legitimno je bilo da mandat daju, kao što su i tražili, Srpskoj naprednoj stranci. Ne može neko proizvoljno davati mandat onome za koga i kaže da nema većinu i to se i desilo.

Srpska napredna stranka nije dobila mandatara i onda se desila situacija da smo pratili u medijima da Aleksandar Vučić tobože nakon što vam je ukazao poverenje i shvatio da nema većinu u parlamentu, morao da trči u stranku i da moli poslanike da glasaju za vas. Gde to u demokratskom svetu postoji, evo vi kažite, prihvatićemo odmah.

S druge strane, te konsultacije, pošto neki dobacuju, su bile formalne, na tim konsultacijama je upravo gospoda koja ovde sede, tražila da dobiju mandatara iz svojih redova i ne može se prosto poverovati da je predsednik države proizvoljno rešio da daje nekome pravo da bude …

Ono što isto nije dobro i dokaz da nije dobronamerno, da niste predloženi, predstavnici vladajuće koalicije su tada u medijski fokus stavili vaše seksualno opredeljenje, govorili o poreklu i slično. Čak je Vulin otišao korak dalje, otvoreno rekao i rekao da ima boljih kandidata, ali glasaćemo za nju jer je tako Vučić rekao.

Da su iskreno hteli da vas hvale, valjda bi govorili upravo o vašim sposobnostima i o onome što ste radili u prethodnih deset meseci kao ministar. Mi takav slučaj ovde nemamo.

Takođe, citiram predstavnike vladajućeg režima, kaže – oni će vas podržavati sve dok ste, ja ću ubaciti reč, vođenom putu, oni su rekli Vučićevom putu, pa, će valjda od slučaja do slučaja pratiti da možda ne skrenete sa puta vođe, odnosno sa Jožinog puta.

Vama juče pred kamerama ovde, predstavnik vladajuće većine rekao, citiram – za vas neću glasati iz dobro poznatih razloga. Koji su to razlozi? Pretpostavljam da to nije zbog vaše frizure, valjda je tako. Ali, šta se tu postavilo kao glavno pitanje, kaže – vi nemate porodicu i njemu se ne sviđa vaše seksualno opredeljenje. To je razlog zbog čega predstavnik vladajuće većine neće glasati. Da je to neko rekao iz opozicije bio bi momentalni žigosan. To ćemo se složiti, imali smo tu situaciju.

Ali, on kaže, isti taj poslanik vladajuće većine, da podržava Vučića i ostaje deo vladajuće koalicije iako neće glasati za Vladu i za mandatara. Sad se postavlja pitanje, gde to ima? Kako je moguće da neko ko ne podržava Vladu i mandatara, može ostati deo vlasti. Ako je njega sramota da glasa za vas, kako faktički se izvlači iz konteksta njegovih reči, da li ona vas će onda biti sramota da on ostane u vladajućoj koaliciji i da sutra dođe i traži mesta što po ministarstvima, što po nekim javnim preduzećima i tako dalje.

S druge strane, imali smo da, da se naprednjaci hvale što je ovakav sastav Vlade, odnosno da nemaju ideologiju i da prosto imamo i one koji su za integraciju sa Rusijom do onih koji su za NATO pakt. Šta je to, ako ih, gospođice Brnabić ne vezuje ideologijom? Šta ih vezuje? Pa, vezuje ih interes. Ja verujem da vi niste u mogućnosti da im ispunite taj interes i verujem da vi to nećete, ali sigurno hoće Aleksandar Vučić, jer su oni svi glasali i glasaće zato što je rekao Aleksandar Vučić da se glasa za vas.

Moje je mišljenje da će veliki vođa učiniti sve da u javnosti, a i za vas, da predstavi da ste vi autonomni, čak će iskoristiti i svoju medijsku mogućnost, hvala Bogu ima je na raspolaganju. Funkcija predsednika Vlade je najmoćnija u državi, ali kada imate jaku stranku iza sebe. Uzmite primer Tomislava Nikolića. On je poslušao tada svog učenika, odnosno svog sina, političkog sina Aleksandra Vučića, podneo ostavku na mesto predsednika stranke kako bi bio predsednik svih građana.

Pa, zašto to sada ako je to tako lepo i dobro, zašto to isto ne uradi predsednik SNS, odnosno predsednik države i podnese ostavku. Ne, on to neće uraditi zato što mora da sačuva svoju političku moć, a videli ste kako je Tomislava Nikolić završio. Onog momenta kada mu više nije trebao, on ga je penzionisao i to će uraditi isto i sa vama. On je jednostavno, šta je bio cilj, to je moje mišljenje, on je želeo da otopi oštricu kritika prema sebi i da u jednom trenutku usmeri prema vama.

Zašto? Zato što je u prethodnih par godina sve vreme isticao, ja ovo, ja ono, ja neću dozvoliti iako je MMF rekao treba povećanje plata i penzija, ja ne dam. Ja neću da dozvolim smanjenje penzija. Ja odlučujem. Ja sam rekao. Tišina tamo i sve ostalo šta je radio.

Neko kada sve to izgovori onda na sebe prihvata krivicu i odgovornost. Potreban je neko ko će tada tu krivicu i odgovornost preuzeti na sebe i moja pretpostavka je da je tu ulogu zbog toga poverio vama.

Meni je žao što vi sada morate da preuzmete, i morate, baražnu paljbu opozicije i odgovornost, ali u takvoj ste situaciji. Zato će on vašim budućim sukobima sa članovima Vlade javno biti na vašoj strani i to nije sporno. Čak ne bi me čudilo i da razguli nekog ministra koji vam se suprotstavlja, ali će vaša pozicija na mestu predsednika Vlade biti samo do onog momenta dok on bude smatrao da ste mu za to potrebni.

S druge starane, kada ste govorili juče o KiM, izneli ste isto što je u ekspozeu prethodnog mandatara, a to je da od 2015. godine zajednica srpskih opština treba da se reši i uspostavi. Ako imamo toliko tih silnih prijatelja na zapadu zašto neko nije pritisnuo šiptarske vlasti i rešio to pitanje ako je potpisano u Briselu?

S druge strane, ono što mi kao srpski radikali nikada nećemo dozvoliti to je da kada otimate iz budžeta, lokalnih budžeta, gradu, otimate finansijska sredstva građanima da vama aplaudiramo. Ako ste im već oduzimali zato što su bili nesposobni da određeni gradonačelnici, a to su tada bili gradonačelnici Beograda, Niša i čini mi se Novog Sada, ako nisu sposobni bili da u određene infrastrukture ulože, onda su morali zbog svoje nesposobnosti da podnesu ostavke i nadamo se da se to više neće na taj način dešavati, već da će stavljati sposobne, poštene i časne ljude koji će znati da prava sredstva ulažu na prvi način, tamo gde su građanima najpotrebnija. Hvala vam.

Druga vanredna sednica , 24.06.2017.

Pomno sam pratio izlaganje predlagača čitavog dana. Danas raspravljamo o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima i zahteva se da se on donese po hitnom postupku, a pravni osnov za donošenje zakona sadržan je, u gledištu predlagača, u odredbama člana 136. stava 2. i 3. Ustava Republike Srbije, kao i sadržan u odredbi člana 97. tačke 16. Ustava Republike Srbije.

Ustav Republike Srbije takođe propisuje položaj Vlade u članu 122, pa citiram: „Vlada je nosilac izvršne vlasti u Republici Srbiji“. Član 123. stav 5. kaže: „Usmerava i usklađuje rad organa državne uprave i vrši nadzor nad njihovim radom“. Član 124. „Vlada je odgovorna Narodnoj skupštini za politiku Republike Srbije, za izvršavanje zakona i drugih opštih akata Narodne skupštine i za rad organa državne uprave“. Član 136, na koji se poziva predlagač na 2. i 3. stav, u 1. stavu, na koji se nije pozvao, kaže: „Državna uprava je samostalna, vezana Ustavom i zakonom, a za svoj rad odgovorna je Vlada“; i stav 4: „Unutrašnje uređenje ministarstava i drugih organa državne uprave i organizacija propisuje Vlada“.

Ovo je, zapravo, danas potpuni sunovrat, jer je danas predlagač izmena i dopuna ovog zakona narodni poslanik Aleksandar Martinović. Zdrava logika prosto nalaže da, ukoliko znamo da je do izbora premijera, odnosno mandatara, Vlada u tehničkom mandatu, ukoliko se opet zna da je predložena Ana Brnabić, koja je ministar i dalje državne uprave i lokalne samouprave u tehničkom mandatu, valjda je logično bilo da Vlada, odnosno Ana Brnabić pošalje ovakav zakon i izmenu zakona u Skupštinu, kako bi neko ko će biti sutra na čelu Vlade rekla koliko je to zakona ili ministarstava koji su potrebni da bi ona rukovodila daljim radom.

Kada govorimo o ovome, moramo konstatovati da je ovo, zapravo, samo bila jednakost, odnosno dil koalicionih partnera da se poveća broj ministarstava i to više niko ne može da opovrgne. S druge strane, kada je u pitanju Ministarstvo zaštite životne sredine, danas je predlagač u svom izlaganju rekao, citiram, po prirodi stvari, zaštita životne sredine ne može biti u okviru poljoprivrede. Da li to znači da je bivši premijer Aleksandar Vučić pre nepunih godinu dana neprirodno postavio stvari? Da li je ovo zapravo napad na pređašnjeg premijera? Da li je ovo napad na predsednika države i predsednika SNS upravo od Aleksandra Martinovića? Da li je zapravo predlagač sa svojim poslanicima glasao za lošu Vladu prošle godine?

Dalje, potpuno je nemušto obrazloženje razloga zbog kojih se predlaže da zakon stupi na snagu pre osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“, pa ću citirati Odluku Ustavnog suda, koja je zavedena pod 817/2012 od 03. aprila 2014. godine, objavljena u „Službenom glasniku“ pod brojem 69/2014 od 04. jula 2014. godine, koji kaže: „Odredbe opšteg akta kojim se propisuje da on stupa na snagu danom usvajanja su neustavne, jer Ustav uslovljava stupanje na snagu opšteg akta protekom određenog roka od dana njegovog objavljivanja“. Prošlo je koliko dana od izbora? To što je nekome bilo dosadno ili nije hteo da radi ili je koristio medije da pravi frku oko izbora novog premijera, da se prave kladionice, to nama uopšte nije interesantno kao poslanicima koji o tome želimo da raspravljamo. Ako ste već došli do toga da ne možete da sačekate da izađe u „Službenom glasniku“, jer su vam zakonski rokovi koji jesu koji su takvi, onda ste vi tu zaista pogrešili, ali se ovde postavlja pitanje šta ste vi to pametno radili u prethodnih skoro mesec dana.

Predlagač kaže – postignuti su značajni rezultati Ministarstva poljoprivrede, a da SNS nije kriva što su stranci postali vlasnici naših poljoprivrednih kombinata, a tajkuni vlasnici velikih preduzeća.

Još jedna strašna neistina. Gradonačelnik Beograda i budući, kako se najavljuje, šef Kabineta, Siniša Mali je od februara 2001. godine postavljen za pomoćnika ministra za privatizaciju u sklopu Ministarstva za privatizaciju u Vladi Republike Srbije. Krajem 2001. godine, nakon osnivanje Agencije za privatizaciju, 17. jula prelazi tu da radi, gde postaje direktor Centra za tendersku aukcijsku privatizaciju, restrukturiranje tržišta i kapitala i na toj funkciji ostaje do kraja 2003. godine, što znači da je upravo kadar bivši DS, DOS-a, kako god vi to zovete, sada u vašim redovima, upravo učestvovao u toj pljačkaškoj privatizaciji.

Dalje, kada govorite o uspesima Ministarstva za poljoprivredu, šta je sa malinarima. Mi smo imali ovih dana mogućnost da čujemo ministra Nedimovića da kaže da država nije u mogućnosti da pomogne. Izrekao je još jednu notornu laž, a danas predlagač ovde iznosi neistine. Zašto? Zato što sporazum hladnjačara je protivzakonit i Krivičnim zakonikom sankcionisati uz krivično delo zaključenje restriktivnih sporazuma. I te kako može država da reaguje. I te kako može ministarstvo da reaguje, ali je, nažalost, ministar koji je u ovoj Vladi, Vladi SNS; rešio da zaštiti tajkune.

Podsetiću vas da su upravo čelnici SNS 2001. godine, Marko Đurić i predsednik Ekonomskog saveta SNS DŽeletović, govorili da je spremna strategija, primali malinare, pozivali da se protestvuje po Beogradu, napadali su policiju tada i državu što reaguje, što se ovde protestvuje, a korak dalje otišao i današnji predsednik države 2001. godine Aleksandar Vučić, koji je izneo čak kompletnu strategiju kako rešiti taj problem, kako poboljšati proizvodnju, kako izvoziti maline itd. Danas ste upravo vi ti koji ste oterali običnog seljaka i zaštitili tajkune i sve te koje ste tako javno napadali dok niste ušli u vlast i niste se promenili uopšte od prethodnog režima i tu podržavam poslanika koji je govorio da ste samo preuzeli ideologiju DOS-a.

Kada govori predlagač o Ministarstvu za evropske integracije, on kaže – to je strateški i politički cilj, a dok je obrazlagao razloge za formiranje ministarstva, imali smo zapravo priliku da pratimo spikera koji je vreme predstavljao neku vrstu samo pres klipinga u otvaranju raznih poglavlja.

Interesantna je činjenica da je upravo predlagač pre samo par godina, 2012. godine bio predlagač Deklaracije o prestanku svih aktivnosti Vlade o pridruživanju Srbije ka EU sa jasnim obrazloženjem koje nije bilo teško braniti.

Na konferenciji za novinare gospodin Martinović iznosi, citiram – nema kraja ucenama EU prema Srbiji, novi uslov je normalizacija odnosa sa Kosovom, a to znači nezavisnost, sledeća je Raška, pa Vojvodina. Evropska unija je u finansijskom i ekonomskom smislu, ponavljam, u ekonomskom i finansijskom smislu, na šta se vi non stop pozivate, leš i samo politički slepac može da insistira da Srbija postane član takve organizacije. Sa predstavnicima Albanaca možemo da razgovaramo pod uslovom da nije u pregovaračkom timu Hašim Tači, i to samo o modelu i stepenu autonomije. Briselski pregovori predstavljaju gaženje Ustava i Rezolucije 1244.

Svaka je bila tačna i na mestu. Danas predlagač govori suprotno i naravno da mu ne možemo verovati.

Predlagač kaže dalje – bitno je da se nastavi politika koja Srbiju vodi ka EU, kao i da se nastavi politika koja se sprovodi od 2014. godine, pa navodi, pored ostalog, i povećanje plata i penzija.

Prvo, politika se nastavlja od 2012. godine, kada je stranka gospodina predlagača uzela za koalicionog partnera Mlađana Dinkića, kako je govorio Aleksandar Vučić, najvećeg lopova i kriminalca, i obećao građanima Srbije da će čim preuzme vlast u Srbiji uhapsiti Mlađana Dinkića.

Gospodine Martinoviću, zašto niste uhapsili Mlađana Dinkića? Gde vam je Mišković, gde je Cane Subotić? Vi ste iznosili u javnosti da je SNS formirana od novca duvanske mafije. Vi ste razotkrili tu aferu, i apsolutno vas podržavam. Vi ste napadali tu EU. Odakle odjednom danas ta transformacija? Čemu taj cinični osmeh?

Deveta posebna sednica , 29.06.2017.

Pitanje upućujemo ministru poljoprivrede. Ovih dana, već to traje više od dve nedelje, vodi se velika borba malinara, proizvođača malina, u ovom slučaju i protiv države, jer je država ta koja ih nije zaštitila. Mi postavljamo pitanje – šta će to ministarstvo i šta uopšteno i Vlada Srbije namerava da uradi da zaštiti proizvođače malina?

Podsetiću vas da je ministar poljoprivrede pre samo nekih desetak dana najavljivao da će primiti delegaciju proizvođača malina, odnosno malinare, i tada im je rekao da ne može država da utiče na tržište, a pre toga je najavljivao da će učiniti sve da im pomogne. Podsetiću i ministra i javnost da država i te kako može da sudeluje u ovom problemu zato što postoje zakoni Republike Srbije, a ogleda se kroz Krivični zakonik u kojem jedan od članova Krivičnog zakonika kaže da se može sankcionisati kroz krivično delo zaključenje restriktivnih sporazuma. Ovde je moralo još od prvog dana da reaguje i tužilaštvo, iz razloga što je ugovor o kojem govorimo u ovom Krivičnom zakoniku, koji su otkupljivači malina sklopili u Valjevu, bio protivzakonit i da je ta cena od 120 dinara koju su oni samostalno odredili zapravo monopolistički poduhvat određenih tajkuna koje štiti država.

Juče je održan protest malinara u Arilju, to je jedno malo mesto u zapadnoj Srbiji, u kojem većina stanovništva živi od te proizvodnje. Najavili su i velike proteste i blokade puteva ukoliko im se ovaj problem ne reši u što kraćem roku. Ukoliko se zaista ne reši, SRS će stati uz proizvođače malina. S druge strane, pozivamo da hitno reaguje i može da reaguje Komisija za zaštitu konkurentnosti i Antimonopolska komisija zato što su danas tema maline, sutra to može da bude pšenica, prekosutra bilo koji drugi, treći poljoprivredni proizvod, da li iz voćarstva ili neke druge grane, potpuno je nebitno. Ovde se stavlja jasno na znanje da je država krenula stranputicom i da je iz svojih nekih izgleda ličnih interesa rešila da uništi običnog seljaka koji izvozom ovog proizvoda i te kako puni budžet Republike Srbije. To je svima poznato. Imate i podatke koliko zapravo na godišnjem nivou od izvoza malina država Srbija prihoduje.

Ono što se nije smelo dozvoliti, a to je opet kriva država, to je da je na tom jučerašnjem mirnom skupu određeni broj poslat batinaša koji je pokušao da prekine miran skup i obraćanje predstavnika malinara, pa su krenuli monopolisti, odnosno tajkuni u fizički obračun sa ljudima koji na 40 stepeni vredno rade da zarade dinar i pomognu svojoj državi. To ne sme da se dozvoli i mora hitno da reaguje kako ministarstvo, s jedne strane, tako i tužilaštvo, s druge. Podsetiću vas da ono što traže malinari je zaista cena koja odgovara i tržištu, a to je 1,83 evra otkupna cena po kilogramu. Podsetiću vas da je prošle godine, kada je bila mnogo jeftinija sama proizvodnja i proizvodi i gorivo i nafta i svi ostali resursi, cena bila od 200 do 240 dinara. Sada je pokušano da se na jedan kriminalan način ta cena duplo, ni manje ni više nego duplo, smanji.

Pozivamo i ministarstvo, ali i Vladu da hitno reaguje, a mi ćemo uz naše ljude, naše proizvođače stati kada im je najteže. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 22.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Član upravnog odbora Javno Radiodifuzno preduzeće Studio B Javni Mesečno RSD 01.12.2010 - 09.11.2012.
- Skupština gradske opštine Stari Grad Beograd (Odbornik) Grad Po sednici 3970.00 RSD 05.06.2012 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 07.03.2017, 14:49