NATAŠA (SPASOJA) JOVANOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođena 14. 04. 1966. godine u Kragujevcu.

Po zanimanju je turistički vodič.

Od 1987. do 1989. godine je bila zaposlena u preduzeću “Zastava impeks”, a od 1991. do 1996. godine u turističkim agencijama “Holidej” i “Kontiki”.

U Srpskoj radikalnoj stranci je od 1992. godine, a 1996. godine je izabrana za poslanicu u Saveznoj skupštini, da bi 2000.godine bila izabrana za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. U junu 2008. godine je izabrana za potpredsednicu Skupštine Srbije, i članicu odbora za bezbednost, inostrane poslove, trgovinu i turizam.

Takođe, bila je poslanica Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i članica delegacije u kojoj se raspravlja o rezoluciji po kojoj se zahteva međunarodna istraga o trgovini organima ljudi sa Kosova.

Bila je narodna poslanica u Skupštini Srbije sve do 2012.godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 33
  • 0
  • 37
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Gospodine Milićeviću, povređen je član 128. Poslovnika, jer su narodni poslanici da svoje identifikacione kartice prilikom izlaska iz sale ponesu, malo pogledajte. Fokusirajte se, popustila je koncentracija sad će pola šest, znači sviće zora, niste obratili pažnju. Određeni narodni poslanici nisu više zainteresovani za ovaj tok sednice, a mi i te kako je smo jer smo vrlo ozbiljno pristupili razmatranju svih ovih zakona. Gospodin Antić i gospodin Nedimović nas pažljivo slušaju kao i gospoda iz ministarstva, dajemo veoma ozbiljne argumente, naravno vi nećete da prihvatite naše amandmane, ali vas molim da zavedete red bez obzira na ovo vreme kao da je sad početak, ja se tako osećam, pretpostavljam i vi, orna sam za rad i sve kolege srpski radikali. Nastavićemo dalje i molim vas da bude kao i uvek red u sali i da se vodi računa o tome ko je, a ko nije tu.

Drugo, gospodine Milićeviću da se držite reči i vi, to je druga povreda član 27. da se starate o primeni ovog Poslovnika, prošlo je pet sati, gospođa predsednik je rekla, pre otprilike osam sati, meni lično da će u pet biti presek. Molim vas, a to ste i vi rekli, molim vas, pa taj ko je tako duhovit ko ne zna ništa da kaže ni o čemu, a to je jedan gospodin, koji malo po malo, prvi put ga vidim najpre u životu, videla sam ga možda na fotografiji i dobaci tako nešto pametno, ja ne znam Martinoviću, gde pronađe ti ovakve pametne da u pola šest ujutru ovako pametno dobacuju. Ako ih niste naučili i vi i gospodin Orlić, da nešto pametno kažu, trebali bi da se pokriju ušima i da ćute.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Vi ste mene, kolega Arsiću, pomešali sa nekim. Replicirate meni i govorite nešto što apsolutno nema veze sa mojim izlaganjem. Čak sam govorila suprotno o tome o čemu ste vi sada pričali, a to je da niste sposobni i ova Vlada da iskoristite potencijale i mogućnosti koje se ovako na izvolte nude, jer novi kineski put i projekat na Balkanu i Evropi upravo daje tu mogućnost o kojoj sam ja pričala, a to je da se u tim carinskim slobodnim zonama, preko kompanija koja bi otvorila nova radna mesta, upravo izvozi roba na tržište u zemlje gde oni to već čine, a Srbija je za njih idealna zbog toga što nije u EU i, bez obzira što oni nikada otvoreno neće reći, izuzetno im je drago zbog toga. Zahvaljujući njima mi imamo i, juče smo, da li je tako, potvrdili dodatni zajam za Koridor 10, imaćemo i novu Železnicu, kompletnu infrastrukturu i zahvaljujući upravo kreditima naših prijatelja, kao što je kredit Azerbejdžana za dovršetak Koridora 11. Nemojte da vršite zamenu teza.

Šta je to stiglo, molim vas, tako krupno i veliko od vaših prijatelja sa zapada, već ste im poput Dinkića to uradio u Kragujevcu dali po 10 hiljada evra za svako novootvoreno radno mesto. Rusija nas ne ucenjuje. Na taj način svojim ponuđenim stranim investicijama, isto tako, ni naši kineski prijatelji. Prema tome, kada se meni obraćate ili bilo kome od srpskih radikala, onda baratajte činjenica i onim za šta se mi zalažemo, a to svakako nije srljanje i dalja propast ulaska Srbije u EU.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Evo i vi kolega iz Novog Sada, dobro je da ste se uključili u diskusiju i da nas ima više, da razmenjujemo argumente. Dakle, 11 hektara slobodnog, opredeljenog zemljišta po Zakonu o slobodnim carinskim zonama je na području Novog Sada. Uopšte nisam rekla da to nije urađeno uopšte, ali nije dovoljno. Pre toga su „Delfi“, ne zaboravite, bili u Rači pre nego što je došla „Jura“. Da li je tako? Bio je jedan strateški ugovor tadašnje „Elektro“ Rače sa kompanijom „Delfi“.

Što se tiče kolege Arsića, gospodine Arsiću da nije bilo našeg predsednika da kroz konferenciju za novinare i obraćanje javnosti, tri ih je imao zaredom, podigne to na najviši mogući nivo, što se javnosti Srbije tiče, vi biste „Esmarku“ ovako na izvolte dali smederevsku „Železaru“. To je već sve bilo dogovoreno. U poslednjem trenutku ste pod takvim pritiskom, a pre svega zbog činjenice da je on izneo podatke na koji način bi nas opljačkali… Kirbi vas je na to nagovarao. Znači, mi smo uspeli to da sprečimo.

Naši kineski prijatelji, jer tamo sam bila pre nepunih mesec dana su prepoznali svoj interes na tom novom kineskom putu i odlučili da upravo u Srbiju ulože baš zbog naših tradicionalnih, prijateljskih veza, baš zbog resursa koje imamo, kvalitetne radne snage i zbog činjenice da je to samo prvi projekat i početak u njihovim daljim investicionim ulaganjima za koje će se opredeliti u narednim, verujem, ne samo godinama, već decenijama.

Imovinska karta

(Kragujevac, 19.10.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 10:21