DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.
Poslednji put ažurirano: 08.05.2019, 10:17

Osnovne informacije

Statistika

  • 95
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 11 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 11 meseci i 18 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 1 mesec i 20 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Petnaesto vanredno zasedanje , 26.07.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Ovom prilikom bih se obratila pre svega svim građanima Srbije, kao žena, kao majka ali i kao lekar psihijatar. Smatram da ovo nije ništa novo što se desilo na društvenim mrežama i gde su upućene najmonstruoznije, najvulgarnije reči pre svega predsedniku Republike i njegovoj maloletnoj ćerki. Kao majka ćerke koja je sličnog uzrasta kao i predsednikova ćerka mogu najoštrije da osudim to i ako je neko spreman da tako nešto uputi 15-godišnjem detetu, možemo samo da zamislimo kakvu bi politiku vodio prema ostalim građanima i građankama Srbije, pre svega prema deci Srbije, a svi ćemo se složiti da su deca naša budućnost.

Moram samo da podsetim naše građane, pre svega kada budu raspisani neki naredni izbori, da se podsete toga šta su ti pripadnici Saveza za Srbiju radili u ovoj skupštinskoj sali. Počeli su od toga da čupaju mikrofone, pozivaju na silovanje predsednice Vlade, uvrću ruku predsednici parlamenta Republike Srbije, a o nama narodnim poslanicima i da ne govorim. Nazivani smo svakakvim imenima, najpogrdnijim vređane, pljuvane i šta god ali mi smo spremne da izdržimo sve za rad bolje budućnosti pre svega naše dece. Verujem u politiku predsednika Republike, i samo mogu da poručim sa ovog mesta da će našu podršku i podršku pristojnih građana Srbije uvek imati i samo neka nastavi da se bori za Srbiju i za narod. A oni, oni idu tamo gde su već duboko krenuli, a to je na političko smetlište.

Petnaesto vanredno zasedanje , 26.07.2019.

Zahvaljujem, uvažena predsednice.

Poštovane koleginice i kolege, poštovani ministre, ja bih se složila sa stavom Vlade da se ovaj amandman odbije, jer svakako Vlada Republike Srbije i predsednik Republike gospodin Aleksandar Vučić pokazali su u prethodnom periodu da aktivno rade na stvaranju boljih uslova za sve građane Srbije, bilo da su to penzioneri, lekari, zdravstveni radnici uopšte ili bilo koja druga kategorija stanovništva.

Ono što smo u prethodnom periodu pokazali jeste da smo upravo mi radili na donošenju dobrih zakona što se tiče mladih lekara i zdravstvenih radnika uopšte, pa smo baš mi doneli dobre zakone iz oblasti zdravstva gde smo dodelili specijalizacije lekarima, iako je pretilo da ostanemo bez zdravstvenih radnika, odnosno lekara određenih specijalnosti.

Samo u mislim da je u pitanju bila 2018. godina zaposleno je preko 2.000 zdravstvenih radnika, što znači da je jedna odgovorna politika na svim nivoima, znači, i za sve kategorije stanovništva.

Ono što bih ovom prilikom dodala kada je ovaj zakon u pitanju i kada je u pitanju rešavanje stambenog pitanja lica koja rade u bezbednosnim službama jeste i to da ste upravo vi kao ministar odbrane dodelili ključeve 33 stanova u Kruševcu, tako da radite ne samo za određena područja, već cela Srbija napreduje.

Upravo zbog toga je ogromna podrška građana na svim prethodnim izborima, tako da ne samo ovo ministarstvo, već i sva ostala ministarstva i naravno naš predsednik Republike brinu o svim kategorijama stanovništva. Ne sumnjam da će u nekom narednom periodu upravo biti rasprave o zakonima koji će rešiti probleme stambenog pitanja i ostalih kategorija stanovništva. Zahvaljujem.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja, 29.03.2019.

Zahvaljujem uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre, poštovane koleginice i kolege, ja smatram da je stav Vlade da se ovaj amandman ne prihvati zadovoljavajući. Zašto? U svetu ne postoji idealan pravni akt, tako da mislim da zakoni koji su doneti u prethodnom periodu, posebno iz oblasti zdravstva su zaista na mestu i da se naša Vlada Republike Srbije, naš ministar zdravlja i naš predsednik Republike, gospodin Vučić, trude da urede sve one oblasti koje su godinama urušavane.

Znate i sami koliko toga smo morali da izmenimo u prethodnom periodu. Iz oblasti zdravstva da nije bilo izmena prethodnih nekoliko godina ne bismo imali lekare određenih specijalnosti.

Što se tiče konkretno ovog zakona, zar poboljšanje položaja roditelja koji će sada imati 100% bolovanje umesto dosadašnjih 65% nije dovoljno? Znate i sami da se dosovska žuta vlast borila samo za svoje kadrove i svoje ministre, pa je ministar zdravlja za rutinsku operaciju, čini mi se kamena u žučnoj kesi, išao u inostranstvo. Nije verovao u svoje kolege.

Mi verujemo u zdravstvo Republike Srbije, verujemo u ono što radi naša Vlada i podržaćemo ovaj zakon onako kako je uređen do sada. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -