DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.
Poslednji put ažurirano: 08.05.2019, 10:17

Osnovne informacije

Statistika

  • 110
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 1 mesec i 24 dana i 10 sati

Poštovana gospođo Barišić, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupc...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 19 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 2 meseca i 27 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, danas raspravljamo o veoma važnim zakonima iz oblasti Ministarstva odbrane i nadam se da ćemo se svi složiti da, kao država i kao region koji je imao u prethodnom periodu jako težak period, nam je bitno očuvanje mira i proces izgradnje mira.

Ono što bih ovom prilikom želela da naglasim jeste to da smo u poslednjih nekoliko godina krupnim koracima napredovali u procesu saradnje svih bezbednosnih struktura u našoj zemlji. Tu bih naglasila Ministarstvo odbrane i BIA. Upravo su ministar koji je ispred tog Ministarstva i direktor BIA zaduženi za tu saradnju, kao i MUP na čelu sa ministrom Stefanovićem.

Ono što bih ovom prilikom želela da dodam jeste to da me plaši sve češće nastupanje nekih takozvanih lidera iz Saveza za Srbiju. Naglasila bih da je to savez za propast i uništenje Srbije, s obzirom na to kakve konferencije za novinare u poslednje vreme drže.

Ovom prilikom želim da dodam i da pokažem listu gde se kolega poslanik iz Trstenika, gospodin Aleksić, redovno upisuje u spisak, a već 362 dana bojkotuje rad ove Skupštine.

Postavila sam neka pitanja na jednoj od prethodnih sednica, ali se gospodin nije udostojio, a već je držao par konferencija u holu ovog doma, gde na svakoj, ne prođe, a da on ne prozove gospodina Gašića. Ja ne znam zašto je taj čovek toliko opsednut likom gospodina Gašića. Možda zato što je Gašić dok je bio gradonačelnik Kruševca uradio više za dve godine nego što je on za sve ono vreme vladavine njegovog URS-a u Trsteniku.

Taj gospodin, znate i sam da je priviđao BIA, pa je objavljivao raznorazne tvitove, a na upit novinara da li je to tačno, on je rekao da se samo šalio. Zaista ne mogu da verujem da čovek od četrdesetak godina može da se šali i da se ponaša kao dete uzrasta pet, šest godina.

Ono što želim da pokažem isto našim građanima, da se 25. decembra uredno potpisao u spisak gde je prisustvovao sednici. Znači nije mu bilo malo to što uzima platu Narodne skupštine, a ne ulazi u ovu salu. Uredno se potpisao da dobije i putne troškove. Isto to je učinio i 26. decembra. Znači, čovek koji i ne živi maltene u Trsteniku, nego ga viđamo ovde po Beogradu, po okolnim kafićima gde obavlja neke razgovore sa nekim kolegama iz saveza uredno se potpisuje, uredno prima platu, a ne radi ono zašta su ga građani platili. Isto to je uradio i 12. decembra. Iskreno, nisam neko ko kontroliše te spiskove, ali sam tu na istoj strani kao on, pa kad mi se ukaže prilika baš mi to zabode oči jer vidim šta taj čovek radi. Mada sam imala priliku da vidim i da čujem šta kažu Trsteničani na onome šta je radio u periodu dok je bio predsednik opštine Trstenik.

Vrlo često je znao da govori i o zakonima iz oblasti Ministarstva odbrane, a ne znam da li je vojni rok uopšte odslužio. Pušku je uzeo jedino kada je ubio neku životinju i time se pohvalio na društvenim mrežama. Mislim zaista ne znam šta više o tom čoveku da se kaže.

Ono što bih dodala još, pa evo i kolega se slaže sa mnom, jeste to da je kao predsednik opštine Trstenik doveo opštinu do ivice propasti.

Podaci sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije govore da je imao više novčanih nadoknada, znači o tome su ogromne cifre, bojim se da bi Trsteničani pali u nesvest kada bi čuli sve ovo, pa bolje da ne ponavljam. Ali, da je nepotizam kakav je on sprovodio u vreme dok je bio predsednik opštine nikad viđen maltene jer je na svim mogućim funkcijama, odgovornim funkcijama, dobro plaćenim funkcijama postavio najbližu rodbinu, od tasta do tašte i supruge koja i dan danas radi na televiziji Trstenik, a inače taj čovek zna da se vrlo često bavi time da u Srbiji vlada nekakav medijski mrak.

Dodala bih i to da Trsteničani opštinu Trstenik nisu zvali Trstenik, nego kneževina, upravo po prezimenu njegovog tasta zato što je, kako rekoh na svim odgovornim funkcijama postavio gospodu iz porodice Knežević.

Kada se već danas bavim njegovim likom, dodala bih i to da nije odgovorio i na to koju je školu završio, jer se navodno vodi kao nekakav diplomirani ekonomista, a uopšte ne znam na kom je fakultetu diplomirao i kada.

Zatim, dodala bih i to, još jednog građani moraju da znaju o kakvom se Jeremićevom potrčku radi, jer je svoju stranku, kao što znate ustupio Jeremiću, prodao je. Ne znam koliko pristalica uopšte ima u Trsteniku, ali moramo se setiti toga da je za njega upravo osnovano javno komunalno preduzeće „Počekovina“ u jednoj mesnoj zajednici, osnovano preduzeće samo da bi se on zbrinuo kao kadar URS-a. Taj gospodin Miroslav Aleksić, koji se ne libi toga da proziva sve one uspešne ljude iz Kruševca, iz Rasinskog okruga, samo da bi stekao neke jeftine političke poene i doveo građane u zabludu, ali građani znaju ko je gospodin Gašić, a ko je on.

Ono što još želim da dodam je to da preko svojih stranačkih, u stvari ne stranačkih, nego i tih lidera koji su u Savezu za Srbiju, nedavno je verovatno dao upute i gospođi Sandi Rašković Ivić, pa se ona u holu trudila da isto baci ljagu na gospodina Gašića i na gospodina Ivana Mijailovića, inače bivšeg upravnika VP doma u „Kruševac“. Rekla je mnogo neistina vezano za ovog gospodina, a svi Kruševljani znaju u kakvom je stanju bio vaspitno-popravni dom 2012. godine, a kakva je to ustanova sada. Znači, do neprepoznatljivosti je doveo upravo upravnik dotadašnji, gospodin Ivan Mijailović i ja to sa ponosom mogu da kažem i kao njegova partijska koleginica i kao neko ko dolazi iz Kruševca. Čovek koji je ovu ustanovu doveo do takvom stanja da se sada svi ponosimo i srećni smo što možemo da imamo takvog čoveka koji je to sve uradio za naš grad.

Tako da svi oni iz tog Saveza za Srbiju ako nemaju program, kao što ga nemaju, ako nemaju argumente, politiku, nemoj da se i dalje bave ovakvim neistinama i iznose razne laži jer svi mi znamo kakve su to osobe jer dolazimo iz tih krajeva.

Oni samo preko plasiranja laži, tako rade i za predsednika Republike, gospodina Vučića, tako i za naše lokalne lidere, naše kolege, pokušavaju da skrenu pažnju sa one politike koju su do 2012. godine vodili i svi znaju kakvu su ostavili državu, državu koja je bila na ivici bankrota.

Ono što želim da dodam, u danu za glasanje podržaćemo ove dobre zakone jer smatram da je jako bitno da Ministarstvo odbrane i dalje radi kao što je do sada radilo jer ono što je najbitnije jeste očuvanje mira u našoj zemlji, što je osnovni cilj svih nas. Hvala.

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2019.

Zahvaljujem, uvažena predsednice.

O važnosti ovog zakona i uopšte Ministarstva odbrane, pogotovo u ovakvim trenucima, je suvišno govoriti, ali bih se osvrnula samo na prethodno izlaganje jednog od kolega koji je rekao da ukoliko volimo neke osobe, treba zakazati sednice o njima. Ne bih se složila nikako, jer naš vrhovni komandant gospodin Vučić i čelni ljudi oko njega koji vode ovu državu pokazali su dovoljno u prethodnih nekoliko godina šta su uradili.

Ne bi se sada ovi iz Saveza za Srbiju borili da silom dođu na vlast, nego bi pošteno izašli na izbore i borili se bar da pređu cenzus, ali svesni toga da su do 2012. godine radili samo pljačkaški, da su opustošili državu, da su radili na štetu ovog naroda, nemaju hrabrosti za to. Eto, i današnji pokušaj gospodina Obradovića, da ga nazovem gospodinom, ali on to svakako nije, jer smo svesni toga šta je radio u ovoj Skupštini. Uostalom, i vi ste bili jedna od žena koja je pretrpela njegove i uvrede i nasilničko ponašanje, ali o tome sude građani i pokazaće ukoliko već za nekoliko meseci na izborima i oterati sve njih na političko smetlište, tako da Srbija je odlučila s kim i kako želi napred. Hvala.

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, nadovezala bih se na stav Vlade i slažem se sa tim da se ovaj amandman odbije, ali bih i postavila jedno pitanje koje meni upućuju građani Kruševca danas.

Kažu da se u njihove sandučiće prethodnih dana ubacuju flajeri na kvalitetnom masnom papiru, gde piće – bojkot. To verovatno rade ovi iz Saveza za Srbiju, koji valjda nemaju hrabrosti da se pojave na vratima i kažu svoj program koji nemaju ili da kažu svoje neke stave, već, eto, krijući se ubacuju u sandučiće, verovatno u neko gluvo doba.

Postavila još jedno pitanje, pošto jedan tzv. lider iz mog okruga, gospodin Miroslav Aleksić, vrlo često zakazuje i sednice u vreme zasedanja Narodne skupštine, konferencije za štampu, parlament i dalje bojkotuje, ali uredno podiže troškove za dolazak na isti, o čemu imam i dokaz. Na prethodnoj sednici, odnosno njegovoj konferenciji, 5.12.2019. godine, gospodin Aleksić se uredno potpisao, uzeo putne troškove, u ovu salu kročio nije.

Postavila bih pitanje – da li je to u redu, da čovek koji navodno zastupa građane Trstenika, a ne znam ko ga je glasao, jer ne znam više ni na kojoj je listi, tada je bio neki URS, pa je bio neki pokret, sad je stranku prodao Jeremiću, da li je još uvek u toj stranci ili je sada neki novi pokret osnovao.

Kad smo kod tog gospodina Aleksića, pitala bih još nešto. Taj gospodin je do 2016. godine bio predsednik opštine Trstenik, na veliku žalost svih Trsteničana, jer je ojadio tu opštinu i doveo do ruba propasti.

Gospodin Aleksić je u vreme dok je bio na čelu mesta predsednika opštine Trstenik, primao i više plata. O tome sam govorila na jednoj od prethodnih sednica, ali vredi podsetiti naše građane, jer oni zaboravljaju.

Znači, kao član nadzornog odbora 40.258 dinara, zatim član Upravnog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park „Kopaonik“ 17.355. Inače je bio i direktor Direkcije za planiranje i izgradnju 72.000. Još nešto bih dodala, pošto se on često bavi diplomama, još uvek nismo saznali šta je on to završio i gde. Navodno je diplomirani ekonomista, ali ne znamo gde je stekao to zvanje. Svi mi imamo neke diplome i zna se gde smo studirali i završili u nekim rekordnim rokovima, ali gde je gospodin Aleksić studirao?

Podsetila bih i to da je za njega upravo izmišljeno radno mesto direktora Javnog komunalnog preduzeća u Počekovini, a gospodin je na izborima 2016. godine u toj mesnoj zajednici dobio dva glasa. Znači, nisu glasali ni njegovi najrođeniji. Prema tome, znači ni čuvari kutija, maltene.

Toliko o tom gospodinu, ali vredi se podsetiti i toga da je dok je bio predsednik opštine, na mesto direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, postavio svog tasta, pa bih ga ja priupitala – da li je to tačno? Osnovao je i nevladinu organizaciju Fond za unapređenje ljudskih resursa i preko te organizacije ne znam koliko miliona, desetine miliona potrošeno je, ali ne zna se gde su te pare otišle, jer u toku zimskih meseci se navodno radila neka obrada zemljišta, pokošena je trava. Ne znam gde trave ima u januaru mesecu, kada je tada uglavnom sve pokrivenom snegom.

Još nešto, taj gospodin se često žali na medije. Pa njegova supruga i dan danas radi na lokalnoj trsteničkoj televiziji, ne vidim da je nešto ugrožena, čak sam i nedavno sa koleginicama gostovala tamo. Ona je voditelj programa i uredno radi svoj posao. Ne znam onda o čemu on priča i o kakvom medijskom mraku i ostalo.

Još jednom bih podsetila i priupitala zašto se gospodin potpisuje, uzima naknadu i putne troškove, a u ovu salu ne ulazi već 300 i nešto dana? Još nešto da dodam kada sam već kod gospodina Aleksića je i to da je sklon lažima. Sećate se i onoga kada mu se priviđao dron, samo momenat da dokumentujem i to, dron koji je kupio u „Tempu“, a rekao je da ga navodno prati BIA, da je taj dron na teresi, a posle toga je napisao da se samo šalio. Čekajte, kakav je to čovek koji se šali sa nekim ozbiljnim stvarima?

Zaista mislim da su građani ovog puta videli o kakvom je lideru navodno reč i o kakvom prevarantu, tako da ove konferencije koje zakazuje u holu samo da bi podigao putne troškove. Bolje bi mu bilo da se mane toga i da radi ono zašta su ga građani birali, ali očito da je njegov interes samo da uveća svoju imovinsku kartu koja je u odnosu na neki period pre obavljanja svih ovih funkcija, bila daleko, daleko manja nego sada. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -