DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29. jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007. godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu Narodne skupštine Republike Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Na redovnim parlamentarnim izborima održanim 21. juna 2020. godine ponovo joj je potvrđen poslanički mandat. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić - za našu decu”.

Udata i majka dvoje dece.

Poslednji put ažurirano: 07.08.2020, 12:46

Osnovne informacije

Statistika

  • 112
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 9 meseci i 27 dana i 15 sati

Poštovana gospođo Barišić, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupc...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 godine i 22 dana i 17 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 10 meseci i 30 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Dvadeseto vanredno zasedanje , 30.01.2020.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, ja bih se u potpunosti složila i sa kolegom Filipovićem i sa koleginicom Turk, pogotovo kada je u pitanju čovek koji redovno poseti turistički ovu Skupštinu, odnosno tačnije hol ovog visokog doma i iznese niz neistina bez toga da mu se zacrvene obrazi, jer taj čovek očito da nema stida.

Taj čovek se i dan danas upisuje redovno i uzima putne troškove o čemu potvrđuje i lista koja se nalazi u holu Skupštine, gde se uredno potpisuje gospodin Miroslav Aleksić i zato uzima putne troškove od Beograda do Trstenika i nazad, a da pri tom nije ušao u ovu salu plenumsku i dao svoj doprinos za šta, reče koleginica Turk, su ga građani izabrali i delegirali.

Kada je govorio kolega Filipović o „Tviteru“ i ostalim društvenim mrežama, ja bih se nadovezala i na to da upravo taj kolega Aleksić koji je promenio niz stranaka od G17 plus, preko Narodne stranke, ne znam koje, poslednju znamo URS-a i ostalih, poslednju je prodao Jeremiću i sada je neki Jeremićev potrčko zajedno sa Marinikom i ostalim poslanicima koji su se prodali. Samo promeni naziv na društvenim mrežama i jadan živi u zabludi da ima preko hiljadu pratilaca, a u stvari

ne znam da li ih ima dvadesetak u Trsteniku, jer znamo da je na izborima onima koji su bili pre dve, tri godine, u Počekovini, dobio dva glasa. Znači, ne dva procenta, da se razumemo, nego dva glasa, što znači da ni oni što su čuvali biračke kutije nisu glasali, maltene.

Inače, taj čovek se trudi skoro svakodnevno po tome koliko puta se upisuje u spiskove gde se svi mi kao narodni poslanici upisujemo. Znači, gotovo svakodnevno se prošeta do Skupštine i upiše zarad toga da uzme putne troškove. Služi se iznošenjem neistina, i to gotovo svaki put pomene nas iz Rasinskog okruga. Da li je to gospodin Gašić, direktor BIA ili neko od nas narodnih poslanika ili predsednika Vučića, kojim je opsednut, ali nikako da odgovori na sva ona pitanja koja smo mu i mi sa ovih mesta postavljali

Znači, šta se dešavalo u vreme dok je bio predsednik opštine Trstenik? Kako je ojadio, pre svega, "Prvu Petoletku"? Znamo i još jednom želim da ponovim, jer građani Srbije zaslužuju, građani Rasinskog okruga i Trstenika, pre svega. Šta je uradio za "Prvu petoletku"? kakve je dugove ostavio? Na čelnim pozicijama u to vreme, kada je bio predsednik opštine, su bili njegovi najbliži, znači, tast Ljubiša Knežević, njegova tašta, gospođa Knežević, i gospodin Aleksić, takođe.

Šta je uradio sa time kada je optuživao BIA da ga prati i navodno objavljivao neke dronove da mu se pojavljuju na terasi stana? Šta se desilo sa time? Da li je to ipak ona šala kakvu ni deca od desetak godina ne koriste?

To što trenutno nije ovde i što ne podnosi onakve besmislene amandmane možda je i bolje, jer time štedi novac građana Srbije, jer znamo samo da je sa svojim prijateljima podnosio besmislene amandmane, pa je jednom prilikom želeo da i deda Mraz dođe kroz dimnjak Skupštine.

Da podsetim i da je traktor uzeo, a i dan danas pljuje i Ministarstvo poljoprivrede i sva ostala ministarstva, ali se koristi tim traktorom.

Jedino ne znam da li je uspeo sve one voćnjake da posadi na sadašnjoj trasi izgradnje Moravskog koridora, jer je i to planski radio, kupovao je zemljište tamo gde treba da prođe Moravski koridor, kako bi sada naplatio. Eto, nije baš bio toliko pametan, ali ga još jednom molim da onaj novac koji uzima sa blagajne ove Skupštine i sve one plate koje prima već više od godinu dana, a ovde ne dolazi i ne bori se za bolji život građana, da u humanitarne svrhe, ako drugo ne zna. Hvala.

Devetnaesto vanredno zasedanje , 23.01.2020.

Zahvaljujem uvaženi predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici.

Kao neko ko dolazi iz Kruševca, kao neko ko voli Srbiju i pre svega voli grad odakle dolazi, prosto moram da se nadovežem na sve ono što je upravo Ministarstvo kulture i informisanja uradilo u prethodnom periodu za moj grad.

Ono na šta sam ponosna jeste to što smo mi Kruševljani decenijama unazad očekivali, ali ni jedna prethodna vlast nije imala sluha da da bilo kakvu inicijativu za to ili da pokrene pitanje restauracije Lazarevog grada stare srpske prestonice Kruševca.

Ono na šta sam posebno ponosna jeste to, kao što rekoh, jeste to da je upravo SNS odkada je došla na vlast 2012. godine u Kruševcu, ali i u Srbiji pokrenula ovo pitanje i dali inicijativu, a Ministarstvo kulture videlo da je taj problem zaista adekvatan, odnosno da je potrebno da se Lazarev grad obnovi.

Ono na šta smo posebno ponosni jeste da je nakon svih potrebnih dozvola počelo se sa restauracijom Lazarevog grada koji je u toku i da je 2018. godine izdvojeno oko 5,5 miliona iz ministarstva i iz budžeta grada Kruševca, 2019. godine oko 4,5 miliona dinara, a za 2020. godinu je isto predviđeno da se izdvoji oko 4,5 miliona dinara.

Ono što je potrebno jeste da se odradi kompletna restauracija, konzervacija i delimična rekonstrukcija Lazarevog kompleksa koji obuhvata crkvu Lazaricu, Narodni muzej i Donžon kulu.

Ministarstvo kulture, naravno u saradnji sa lokalnom samoupravom, sa gradom koji odgovorno posluje i odgovorno radi unazad, evo sedam godina, a na to nismo mogli da se pohvalimo pre 2012. godine jer je žuta tajkunska vlast uništila grad i dovela ga do bankrota kao i celu Srbiju. Sada se sve to radi i eto, do 2021. godine predviđeno je da se završi sa ovom rekonstrukcijom i restauracijom i da se obeleži 650 godina od početka izgradnje Kruševca kao srpske prestonice.

Dodala bih i to da su značajna sredstva izdvojena i za Narodni muzej Kruševac gde je određena stalna postavka muzeja koja je zaista velika vrednost, a to je 12 miliona dinara gde je i grad Kruševac učestvovao sa značajnim sredstvima.

Kao Kruševljana, ponosna na to što su upravo čelni ljudi iz Kruševca i klub Privrednika Kruševca, doneo inicijativu i pokrenuo jednu humanitarnu akciju na neki način, ali uz podršku grada i sredstvima grada Kruševca, pa je u prethodnoj godini, sagrađena su dva spomenika, spomenik knjeginji Milici i spomenik borcima, učesnicima ratova od 1991. godine do 1999. godine. Ovom prilikom zaista želela bih da se zahvalim svim privrednicima Kruševca koji su dali svoj doprinos i eto sada možemo da se pohvalimo time da smo se na neki način odužili ljudima koji su svoje živote dali u ratovima od 1991. godine do 1999. godine.

Ono što nas očekuje, a inače Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka prava, je u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika iz Kraljeva, opredelili su šest miliona dinara za projekat rekonstrukcije memorijalnog kompleksa „Slobodište“, a projekat je uradio Narodni muzej Kruševac i grad Kruševac.

Što znači, da kada u određenim gradovima radi odgovorna lokalna samouprava sa odgovornim ljudima, uz podršku ministarstva i Vlade Republike Srbije, dolazim do toga da naš grad bude zadovoljan, znači, svim onim što dobija i da pre svega naši građani budu zadovoljni, jer Kruševac nije više onakav kakav je bio do 2012. godine. Sada možemo da se pohvalimo ne samo infrastrukturom i novim radnim mestima, već, evo i kad je kultura u pitanju novim spomenicima i onim što smo čekali decenijama godina.

Hvala vama, u danu za glasanje podržaćemo ove zakone i idemo napred, a građani to znaju da cene i eto, ukoliko na narednim izborima daće ponovo podršku SNS koja odgovorna radi za njih. Hvala vam.

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, danas raspravljamo o veoma važnim zakonima iz oblasti Ministarstva odbrane i nadam se da ćemo se svi složiti da, kao država i kao region koji je imao u prethodnom periodu jako težak period, nam je bitno očuvanje mira i proces izgradnje mira.

Ono što bih ovom prilikom želela da naglasim jeste to da smo u poslednjih nekoliko godina krupnim koracima napredovali u procesu saradnje svih bezbednosnih struktura u našoj zemlji. Tu bih naglasila Ministarstvo odbrane i BIA. Upravo su ministar koji je ispred tog Ministarstva i direktor BIA zaduženi za tu saradnju, kao i MUP na čelu sa ministrom Stefanovićem.

Ono što bih ovom prilikom želela da dodam jeste to da me plaši sve češće nastupanje nekih takozvanih lidera iz Saveza za Srbiju. Naglasila bih da je to savez za propast i uništenje Srbije, s obzirom na to kakve konferencije za novinare u poslednje vreme drže.

Ovom prilikom želim da dodam i da pokažem listu gde se kolega poslanik iz Trstenika, gospodin Aleksić, redovno upisuje u spisak, a već 362 dana bojkotuje rad ove Skupštine.

Postavila sam neka pitanja na jednoj od prethodnih sednica, ali se gospodin nije udostojio, a već je držao par konferencija u holu ovog doma, gde na svakoj, ne prođe, a da on ne prozove gospodina Gašića. Ja ne znam zašto je taj čovek toliko opsednut likom gospodina Gašića. Možda zato što je Gašić dok je bio gradonačelnik Kruševca uradio više za dve godine nego što je on za sve ono vreme vladavine njegovog URS-a u Trsteniku.

Taj gospodin, znate i sam da je priviđao BIA, pa je objavljivao raznorazne tvitove, a na upit novinara da li je to tačno, on je rekao da se samo šalio. Zaista ne mogu da verujem da čovek od četrdesetak godina može da se šali i da se ponaša kao dete uzrasta pet, šest godina.

Ono što želim da pokažem isto našim građanima, da se 25. decembra uredno potpisao u spisak gde je prisustvovao sednici. Znači nije mu bilo malo to što uzima platu Narodne skupštine, a ne ulazi u ovu salu. Uredno se potpisao da dobije i putne troškove. Isto to je učinio i 26. decembra. Znači, čovek koji i ne živi maltene u Trsteniku, nego ga viđamo ovde po Beogradu, po okolnim kafićima gde obavlja neke razgovore sa nekim kolegama iz saveza uredno se potpisuje, uredno prima platu, a ne radi ono zašta su ga građani platili. Isto to je uradio i 12. decembra. Iskreno, nisam neko ko kontroliše te spiskove, ali sam tu na istoj strani kao on, pa kad mi se ukaže prilika baš mi to zabode oči jer vidim šta taj čovek radi. Mada sam imala priliku da vidim i da čujem šta kažu Trsteničani na onome šta je radio u periodu dok je bio predsednik opštine Trstenik.

Vrlo često je znao da govori i o zakonima iz oblasti Ministarstva odbrane, a ne znam da li je vojni rok uopšte odslužio. Pušku je uzeo jedino kada je ubio neku životinju i time se pohvalio na društvenim mrežama. Mislim zaista ne znam šta više o tom čoveku da se kaže.

Ono što bih dodala još, pa evo i kolega se slaže sa mnom, jeste to da je kao predsednik opštine Trstenik doveo opštinu do ivice propasti.

Podaci sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije govore da je imao više novčanih nadoknada, znači o tome su ogromne cifre, bojim se da bi Trsteničani pali u nesvest kada bi čuli sve ovo, pa bolje da ne ponavljam. Ali, da je nepotizam kakav je on sprovodio u vreme dok je bio predsednik opštine nikad viđen maltene jer je na svim mogućim funkcijama, odgovornim funkcijama, dobro plaćenim funkcijama postavio najbližu rodbinu, od tasta do tašte i supruge koja i dan danas radi na televiziji Trstenik, a inače taj čovek zna da se vrlo često bavi time da u Srbiji vlada nekakav medijski mrak.

Dodala bih i to da Trsteničani opštinu Trstenik nisu zvali Trstenik, nego kneževina, upravo po prezimenu njegovog tasta zato što je, kako rekoh na svim odgovornim funkcijama postavio gospodu iz porodice Knežević.

Kada se već danas bavim njegovim likom, dodala bih i to da nije odgovorio i na to koju je školu završio, jer se navodno vodi kao nekakav diplomirani ekonomista, a uopšte ne znam na kom je fakultetu diplomirao i kada.

Zatim, dodala bih i to, još jednog građani moraju da znaju o kakvom se Jeremićevom potrčku radi, jer je svoju stranku, kao što znate ustupio Jeremiću, prodao je. Ne znam koliko pristalica uopšte ima u Trsteniku, ali moramo se setiti toga da je za njega upravo osnovano javno komunalno preduzeće „Počekovina“ u jednoj mesnoj zajednici, osnovano preduzeće samo da bi se on zbrinuo kao kadar URS-a. Taj gospodin Miroslav Aleksić, koji se ne libi toga da proziva sve one uspešne ljude iz Kruševca, iz Rasinskog okruga, samo da bi stekao neke jeftine političke poene i doveo građane u zabludu, ali građani znaju ko je gospodin Gašić, a ko je on.

Ono što još želim da dodam je to da preko svojih stranačkih, u stvari ne stranačkih, nego i tih lidera koji su u Savezu za Srbiju, nedavno je verovatno dao upute i gospođi Sandi Rašković Ivić, pa se ona u holu trudila da isto baci ljagu na gospodina Gašića i na gospodina Ivana Mijailovića, inače bivšeg upravnika VP doma u „Kruševac“. Rekla je mnogo neistina vezano za ovog gospodina, a svi Kruševljani znaju u kakvom je stanju bio vaspitno-popravni dom 2012. godine, a kakva je to ustanova sada. Znači, do neprepoznatljivosti je doveo upravo upravnik dotadašnji, gospodin Ivan Mijailović i ja to sa ponosom mogu da kažem i kao njegova partijska koleginica i kao neko ko dolazi iz Kruševca. Čovek koji je ovu ustanovu doveo do takvom stanja da se sada svi ponosimo i srećni smo što možemo da imamo takvog čoveka koji je to sve uradio za naš grad.

Tako da svi oni iz tog Saveza za Srbiju ako nemaju program, kao što ga nemaju, ako nemaju argumente, politiku, nemoj da se i dalje bave ovakvim neistinama i iznose razne laži jer svi mi znamo kakve su to osobe jer dolazimo iz tih krajeva.

Oni samo preko plasiranja laži, tako rade i za predsednika Republike, gospodina Vučića, tako i za naše lokalne lidere, naše kolege, pokušavaju da skrenu pažnju sa one politike koju su do 2012. godine vodili i svi znaju kakvu su ostavili državu, državu koja je bila na ivici bankrota.

Ono što želim da dodam, u danu za glasanje podržaćemo ove dobre zakone jer smatram da je jako bitno da Ministarstvo odbrane i dalje radi kao što je do sada radilo jer ono što je najbitnije jeste očuvanje mira u našoj zemlji, što je osnovni cilj svih nas. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 31.01.2019.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 73000.00 RSD 28.02.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 15000.00 RSD 27.09.2013 -