DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.
Poslednji put ažurirano: 08.05.2019, 10:17

Osnovne informacije

Statistika

  • 106
  • 0
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 7 dana i 5 sati

Poštovana gospođo Barišić, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupc...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 3 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 1 mesec i 10 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, ja se ne bih složila sa prethodnim govornikom i sa predlagačima ovog amandmana, zato što kaže da nam ovaj zakon nije potreban. Smatram da je ovaj zakon i te kako potreban, a objasniću vam i zašto.

Pošto dolazim iz Kruševca, u gradu Kruševcu ima mnogo investitora u poslednjih sedam godina koji su došli i otvorili svoje fabrike i mnogi od njih zapošljavaju, upravo radnike i preko agencija. Tako da je ovim zakonom upravo obezbeđeno to da oni budu izjednačenih prava, kao i oni koji su zaposleni direktno preko poslodavca. Smatram, zaista da je ovaj zakon preko potreban i da je, upravo Vlada Republike Srbije mislila o svim tim radnicima, ali i onim radnicima koji su, kao što je kolega prethodni govornik rekao, idu preko agencija u inostranstvo.

Svakako da je ovaj zakon jako bitan i mi ćemo u danu za glasanje podržati ovaj zakon, svi poslanici SNS, ali, ono što mi je danas zaista posebno odvuklo pažnju jeste to da je danas predsednik Vučić otvorio radove na budućem auto-putu Ruma-Šabac, i brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica gde će biti novi most preko Save, što je zaista ponos svih nas Srba i svih ljudi koji vole Srbiju, jer je to nešto što je bilo preko potrebno.

Ono što želim i da dodam je to da je upravo danas potpisan i ugovor za izgradnju Moravskog koridora, a svi znamo koliko je jako bitan ovaj budući koridor koji će stvarno značiti za sve one ljude koji žive na potezu od Pojata do Čačka.

Iskreno se nadam da će se ovo nastaviti i dalje i prema drugim krajevima naše prelepe Srbije i spojite ne samo „Koridor 10“ i „Koridor 11“, nego ići mnogo dalje, jer to je politika SNS, to je politika koju vodi predsednik Vučić, zato iz izbora u izbore dobijamo sve veću podršku. Tako je kolega i još veću na narednim izborima. Hvala.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Zahvaljujem i uvaženom kolegi, prethodnom govorniku, gospodinu Periću, što mi je dao prostor za ovu repliku. Nisam nikako smatrala da nešto pogrdno ili sa nekim omalovažavanjem kažem, a da se ne obratim, ja zaista kolegu uvažavam, ali, jednostavno, nisam ni želela da mu dajem prostora za repliku jer to nisam imala nameru.

Ali, kada su uopšte investicije i kada su novi putevi u pitanju, svakako smatram da će se kolega složiti da je to prostora za nove investicije i novo ulaganje u našu državu. Ukoliko nemamo zdrave, kvalitetne puteve i infrastrukturu niko od stranih i domaćih investitora neće ulagati u to područje.

Pošto dolazim iz Kruševca, mogu samo da kažem koliko je u prethodnih nekoliko godina urađeno baš po pitanju investicija i koliko je baš stranih i domaćih investitora došlo upravo zbog toga što ima kvalitetnih puteva, zdrave infrastrukture. Ranije niko nije želeo da ulaže u takve krajeve kad ne može da dođe do tih krajeva, a da pri tom ima jednu kvalitetno putovanje, znači, smatram da ćemo se složiti.

Nove investicije su put za nova radna mesta, što je veliki problem bio do 2012. godine, sa otvaranjem novih fabrika, znači nova radna mesta, to je već bolji standard naših građana i naravno da mislimo na sve kategorije društva.

Smatram da nisam nikako pogrešila u ovom svom izlaganju. Ukoliko ste bili uvređeni što vas nisam oslovila lično, evo ja se javno izvinjavam.

Hvala.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Pošto sam ja na neki način spomenuta kao neko iz Kruševca, inače to je susedna opština od opštine gospodina Aleksića iz Trstenika, ja bih samo nadovezala na izlaganje gospodina Rističevića. Jednostavno, želim još nešto da dodam.

Pomenuti poslanik koji je danas došao da se upiše i da uzme putne troškove, a u ovu salu nije kročio, jer navodno bojkotuje ove naredne izbore, bojkotuje rad Skupštine, kao što reče kolega Rističević prodao je svoju stranku Jeremiću.

Zatim, taj isti kolega dok je obavljao funkciju predsednika opštine nije primao jednu platu, primao je više plata. Primao je kao predsednik opštine Trstenik mesečno naknadu 107.216 dinara. Zatim, u isto vreme je bio član Nadzornog odbora Fabrike maziva u Kruševcu, mesečno je imao 40.258 dinara, zatim član Upravnog odbora Javnog preduzeća „Nacionalni park Kopaonik“, mesečno 17.355 dinara i direktor Direkcije za planiranje i izgradnju Trstenik 72.000 dinara.

Podsetila bih da taj kolega koji vrlo često voli da spomene sve nas iz SNS, da se bavi diplomama naših kolega, još uvek nije pokazao svoju diplomu, a inače je prokopan ceo Trstenik da se pronađe njegova diploma.

Zatim, taj isti kolega, dodala bih, kolega Rističeviću, vama je verovatno to više poznato s obzirom da ste predsednik Odbora za poljoprivredu je od države dobio traktor, a tu istu državu i to Ministarstvo poljoprivrede koje je na svakom koraku pokušavao da ospori, rad kako Vlade, kako ministarstva, uzeo je traktor sa subvencijama, a isto to ministarstvo i ta Vlada mu ne odgovara.

To što je govorio kolega Rističević zaista stoji, da je sa tastom i taštom koji su bili u funkciji upravnih odbora „Prve petoletke“ ojadio ne samo Trstenik, nego i celu Republiku, zaista jedan čovek koji treba da se stidi i da se krije, a ne da se pojavljuje u holu Skupštine sa navodno nekim konferencijama i nekim stavovima za koje nema dokaze. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -