SVETLANA NIKOLIĆ PAVLOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1955. godine. Živi u Ćupriji.

Po zanimanju je lekar, specijalista kardiologije.

Načelnica internističkog sektora opšte bolnice u Ćupriji.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 44
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 11 meseci i 16 dana i 23 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 9 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 11 meseci i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala poštovani predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podnela sam amandman na član 2. Predloga zakona kojim se dodatno definiše član 2. ovog zakona gde posebno ukazujem na sagledavanje unapređenje medicinskih ustanova.

Predlogom zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja uređuje se da centralni registar vodi jedinstvenu bazu osiguranika, evidenciju obveznika doprinosa, predviđa da se sredstva za obavljanje delatnosti centralnog registra obezbeđuju budžetom Republike Srbije, utvrđuje da Ministarstvo finansija vrši nadzor nad radom centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Zahvaljujući odgovornoj radu predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, rukovodstva koje sprovodi program SNS stvoreni su uslovi za razvoj Republike Srbije i unapređenje kvaliteta života svih građana Srbije. Ostvareni suficit u budžetu omogućava dalja velika ulaganja u oblasti zdravstva. Tako da novi projekti planirani u budžetu za 2019. godinu su: uspostavljanje nacionalnog programa za transplantaciju organa u Republici Srbiji u iznosu od 80 miliona dinara, implementacija nacionalnog programa podrške dojenju, porodičnoj i razvojnoj nezi novorođenčeta u iznosu od četiri i po miliona dinara, program unapređenja oralnog zdravlja dece i omladine u Republici Srbiji u iznosu od milion dinara. Razvoj zdravstva Srbije dodatno finansiranje koje se finansira iz sredstava kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj obuhvata nabavku dva linearna akceleratora za AP Vojvodinu.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Hvala, poštovani predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, podnela sam amandman na 1. član Predloga zakona kojim se dodatno definiše predmet ovog zakona gde posebno ukazujem na sagledavanje problema unapređenja medicinskih ustanova.

Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja predstavlja odgovor na potrebu za stvaranjem objedinjenog ažurnog i elektronskog registra podataka o stanovništvu Republike Srbije. U tom smislu odredbom člana 1. Predloga zakona predviđeno je formiranje centralnog registra stanovništva odnosno uspostavljanje vođenje sadržina način korišćenja kao i druga pitanja od značaja za uspostavljanje i vođenje centralnog registra stanovništva Republike Srbije.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su potrebi organizovanja efikasnog oblika za obavljanje poslova, poslova uspostavljanja i vođenja centralne baze podataka u koji će biti objedinjene različite baza podataka koje se vode za iste grupe korisnika u oblasti socijalnog osiguranja. Sve to ulazi u opis odgovornog delovanja predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, rukovodstava koje sprovodi program SNS. Upravo tako efikasno, transparentno delovanje stvara uslove za razvoj Republike Srbije.

Ovaj predlog zakona, kao i ostali koji su na dnevnom redu, uklapa se u ambijent u kome se Srbija nalazi, a takva akta, stabilan budžet, rad isključivo u interesu građana Republike Srbije omogućavaju unapređenje u osnovne oblasti za bolji kvalitet života, a to su pre svega obrazovanje i zdravstvo. Tako ukupan budžet Ministarstva zdravlja za 2019. godinu iznosi 18.712.691.000 dinara.

Predlog budžeta Ministarstva zdravlja za 2019. godinu veći je za 7,6% u odnosu na budžet za 2018. godinu.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvažena ministarka Kuburović sa saradnicom, dame i gospodo narodni poslanici, ovim amandmanom se dodatno definiše član 3. ovog zakona sve u cilju stavljanja akcenta na saniranje posledica od bilo koje katastrofe, od bilo koje elementarne nepogode, pa i bujica koje mogu biti nažalost, uverili smo se u maju 2014. godine sa katastrofalnim posledicama.

Osnovni cilj ovog Predloga zakona jeste propisivanje obaveza lokalnim samoupravama za donošenje planova o preventivnim merama i aktivnostima koje treba preduzeti radi smanjenja rizika od katastrofa, efikasnijem reagovanju u slučajevima nastupajućih katastrofa, kao i što efikasnijem otklanjanju njihovih posledica kako bi se što pre obezbedili oporavak i normalizacija uslova za život i rad na pogođenom prostoru.

Saglasno tome, a pre svega u skladu sa usvojenim dokumentima Sendai 2015. godine, uzimajući u obzir savremena uporedna rešenja u ovoj oblasti, ovim Predlogom zakona se stavljaju u prvi plan planski dokumenti. Novina u ovom Predlogu zakona je to što se po prvi put stavlja naglasak na međunarodnu saradnju kako u domenu prevencije tako i u domenu pružanja, odnosno primanja humanitarne pomoći. A napori predsednika Aleksandra Vučića su zaista usmereni na dobru međunarodnu saradnju kroz sve sfere života.

Kada je reč o smanjenju rizika od katastrofa, ovim zakonom se vrši nadogradnja postojećeg sistema, definisanog zakonom o vanrednim situacijama, odnosno otklanja sve ono što se u praksi pokazalo nedovoljno efikasno. Odgovorno rukovodstvo sprovodeći program SNS tako deluje na svakom polju društvenog života, zato će SNS u danu za glasanje glasati za ovaj program.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku. Po Poslovniku, Arsiću.)

Imovinska karta

(Ćuprija, 18.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Opšta bolnica Ćuprija (Kardiolog-šef odeljenja) Republika Kvartalno 334000.00 RSD 01.01.2016 - 31.03.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27200.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:59