ZORAN BOJANIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1959. godine. u Kraljevu.

Po obrazovanju ekonomista, zaposlen u “Telekom Srbija a.d. – Direkcija za komercijalne poslove” na radnom mestu koordinatora za podršku prodaje.

Član SNS od osnivanja. Obavljao je funkciju poverenika gradskog odbora. Izabran je za predsednika Gradskog odbora SNS u Kraljevu, sve do podnošenja ostavke u junu 2014. godine.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2012. godine. Mandat mu je potvrđen i na izborima 2014. i 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 79
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 13 dana i 4 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike - Pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 22 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 24 dana i 7 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Petnaesto vanredno zasedanje , 26.07.2019.

Zahvaljujem.

Da ovom zlu koje je zavladalo u Srbiji treba stati na put treba, politička borba je politička borba, a zlo je zlo i zlo treba uništiti. Ja ću ovde završiti kao poslanik i biću ličan, kao što su bili lični i Đorđe i Ivan Bauer.

Želim da dam podršku ne predsedniku Republike, nego jednom čoveku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, jednom velikom čoveku. Jer je taj čovek, nekad davno, kada smo bili stranka u osnivanju dao je podršku meni i mojoj porodici. Kad sam bio na granici između života i smrti to je bio čovek koji je došao u moju kuću u moj dom, koji je bio sa mnom i sa mojom porodicom i podelio sve što je trebao da podeli i dao mi volju i meni i mojoj deci i mojoj porodici da idemo dalje. Zato i ja njemu dajem podršku. Hvala.

Petnaesto vanredno zasedanje , 24.07.2019.

Zahvaljujem uvaženi predsedavajući.

Mogu vam reći da savršeno vodite ovu sednicu, profesionalno krajnje. Za one koji nisu čitali zakon, koji nisu čitali predlog ne možete im objasniti, a pre svega ne možete objasniti – gospodin Rodoljub Šabić, o kome ne bih stvarno pričao ovoliko koliko pričaju kao da je on tema. On je bivši. On je izabran 2004. godine prvi put, a drugi put 12. decembra 2011. godine. Znači, nismo ga birali mi i nije ga birala skupštinska većina, za one koji ne znaju.

Verovatno niko nije ni primetio da je taj prvi mandat i bio Zaštitnik, odnosno Poverenik jer se nije bavio ni malo svojim poslom. U drugom mandatu je verovatno hteo da se bavi, ali je poslom protiv nas, pa smo ga svi primetili. Toliko o njemu jer on je kao i svi ti koji su došli 2000. godine jedna pošast koja je pogodila Srbiju i obesmislila sve i pojela i nas i našu budućnost kao skakavci.

Na našu veliku sreću oni su samo deo istorije i Rodoljub Šabić, jedan od onih, kao i ovi prekoputa kojih nema, koji sami sebe oteraše odande gde ih je narod birao, odnosno njihovi glasači. Verovatno je to neka pametna politika koja nema da ponudi ništa novo, koja ne može da odgovori na ono šta nudi SNS, predsednik Republike i ova skupštinska većina na razvoj, na napredak, na budućnost. Oni se dalje bave Tviterom, bave se sami sobom i neka ostanu u svom neznanju. Ne treba pričati o njima.

O gospodinu Marinoviću sve najbolje. Iz onoga šta su rekli pre svega gospodin Krlić kao predsednik Odbora, iz one biografije koju smo svo dobili gde smo videli da je čovek profesionalac, da se bavio strukom i samo strukom i da normalno, nije bio političar kao što ne može ni po zakonu biti političar onaj koji se predlaže na ovu visoku funkciju.

U njegovom budućem radu želim mu sve najbolje i tu bih se složio sa kolegom Acom Markovićem, gospodine Milane radite sve ono što nije radio gospodin Šabić. Hvala.

Petnaesto vanredno zasedanje , 23.07.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Gospođo ministarko, koleginice i kolege, poznat sam po tome da sam kratak, brz i ekspeditivan. Imam osećaj, za razliku od onih koji imaju fobiju kad vas vide, ali mislim da tu fobiju imaju zato što cene vas i vaš rad, a ne smeju da vam kažu, jer iza vas stoje rezultate.

Imam zadovoljstvo kad vidim i vas i vaše saradnike, jer znam da ćemo nešto raditi, da ćemo nešto stvarati. To govorim kao, pre svega, poslanik iz Kraljeva, iz grada koji je bio mrtav i klinički, kako god hoćete. Zadovoljstvo mi je da vas vidim na otvaranju aerodroma „Lađevci“, da vas vidim na Voćarevim livadama, gde se upravo grade ovi stanovi, zadovoljstvo mi je da vas vidim u Dositejevoj ulici, gde se radi vodovodna regeneracija, a znate kad je bio zemljotres u Kraljevu, znaju svi dobro, 2010.godine, zadovoljstvo mi je da odem u Gradsku upravu i da vidim da je pre tri dana stavljen projekat Moravskog koridora, odnosno prostorni plan na javni uvid, zadovoljstvo mi je da odem tamo gde smo stajali nekad i gledali gde će početi radovi na bazenu, kasno, ali će početi, zadovoljstvo mi je da se gradi i atletski stadion koji svi napadu, on se gradi i radi i biće vrhunski i jedini atletski, namenski atletski stadion u Srbiji.

Završiću. Kasnimo, bilo je i nepredviđenih radova, bilo je svega i svačega.

Zadovoljstvo mi je da se gradi i fudbalski stadion u Kraljevu. Nažalost, nemamo prvoligaša, ali imaćemo ga kad imamo uslove. Zar to ne govori o rezultatima ovog Ministarstva, zar to ne govori o onome šta je bila vizija Aleksandra Vučića 2012. godine? Zar ne govori o radu ove naše poslaničke većine, o radu Vlade? Znači, gledamo u budućnost, imamo viziju.

Kolega Bane Jovanović je mnogo više rekao o Predlogu zakona za rešavanje stambenog pitanja snaga bezbednosti, kao Kraljevčanin. Sve je rekao i o lokaciji, čak je odao i neke vojne tajne, koliko sam gledao, sve jedinice. Ja ću samo reći da je to fenomenalna lokacija, da je to lokacija za budućnost, da će tu biti jedan veliki „autlet“ i „ritejl park“, da su u blizini i škole, da su u blizini i naši manastiri. Žiča je tu na nekih dva do tri kilometra. Znači, izuzetno mesto koje je na pet minuta od centra grada.

Šta reći, pošto ima mnogo govornika, a malo vremena, o drugom Predlogu zakona? Reći ću samo da je to fenomenalna stvar i drago mi je da je postignut sporazum sa Svetskom banku o 40 miliona dolara, čini mi se dolara, za rešavanje problema na svim našim graničnim prelazima. Ako Bog da da svuda imamo takvo rešenje kakvo će biti prema Makedoniji. Hvala vam.

Imovinska karta

(Kraljevo, 02.02.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Član Skupštine Akcionarsko drušvo Železnice Srbije, Beograd Republika mesečno 42620.00 RSD 23.12.2013 - 08.01.2015.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (Paušal) Republika mesečno 27200.00 RSD 03.06.2016 -
- Telekom Srbija A.D., Beograd (Stalni rad) Republika mesečno 94000.00 RSD -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 15:13