SRBISLAV FILIPOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1984. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Član Saveta za borbu protiv korupcije SNS i odbornik u Skupštini grada Beograd.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 121
  • 0
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 7 meseci i 28 dana i 14 sata

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 10 meseci i 17 dana i 11 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Dvanaesto vanredno zasedanje , 28.06.2019.

Hvala, predsedavajući.

Uvaženi ministre, dame i gospodo narodni poslanici, o Zakonu o komunalnoj miliciji možemo da govorimo na više načina, a ne bih išao na jedan uzak način, već malo šire bih u tom kontekstu govorio. U kontekstu toga da je nama komunalna policija tj. komunalna milicija zaista neophodna kako bismo jedan komunalni nered, koji je vladao prethodnih decenija, uspeli da savladamo, kako bismo stanje u našem gradu, našim opštinama, našim mesnim zajednicama popravili bitno i kako bismo…

Neko je rekao pre neki dan, kada investitori dođu, slete na aerodrom „Nikola Tesla“, šta prvo vide? Prvo vide da li je naš grad čist, uređen, da li su vozila propisno parkirana, kakav je red u našem gradu. Tamo gde vlada haos i nered neće niko da dolazi, tamo ne žele ni turisti, ni investitori. Tamo nije lepo ni onim ljudima koji žive u takvom gradu i takvom mestu. Da bismo to sve popravili, a u mnogome smo uspeli da uradimo neke stvari prethodnih godina, neophodno je danas doneti jedan ovakav zakon kako bismo na pravi način uveli komunalni red i u Beogradu, ali ne samo u Beogradu, već rekao bih širom Srbije. Dobro je što se opštinama i gradovima širom Srbije daju ovlašćenja da procene koliko im je potrebno u skladu sa njihovim lokalnim potrebama, potrebama stanovništva, potrebama grada, njihovih opština, da imaju milicionera kako bi uveli konačno komunalni red širom naše zemlje.

Naravno, kada uvodite red, imate i onu drugu stranu, drugu stranu koja je navikla da živi u haosu i neredu, kojoj je potpuno svejedno gde se parkira automobil, kojoj je potpuno svejedno da li su ulice čiste ili prljave dok su njihovi džepovi puni. Ja njih razumem. Takvi danas u ovoj sali nisu, provode vreme po bazenima, letovalištima, po kafićima i njima nije ni važno na šta ulice liče, jer su oni zadovoljni sa onim što su krali, pokrali prethodnih decenija iz ove zemlje, pa u njoj i ne provode mnogo vremena i zato ih i ne zanima kako izgleda Beograd, kako izgledaju naše opštine po Srbiji. Nas zanima i zato nas i zanima uvođenje reda i ovim Zakonom o komunalnoj miliciji.

Uveren sam da ćemo uspeti da napravimo značajne iskorake u tom smislu i da će naši građani osetiti na pravi način efekte primene ovog zakona i biti, na kraju krajeva, zadovoljni onim što smo svi zajedno uspeli da uradimo. Hvala.

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 24.05.2019.

Hvala, predsedavjući.

Dame i gospodo narodni poslanici, kada govorimo o imovini grada Beograda i opština u gradu Beogradu, ja moram da se osvrnem na stanje na opštini sa koje dolazim kao narodni poslanik, opština Stari grad.

Moje kolege su o tome dosta toga rekle, međutim, smatram da ima prostora da se to u mnogome dopuni.

Predsednik, a već mogu da kažem ozloglašeni predsednik, i nadam se ne još dugo, ove naše gradske opštine, Marko Bastać, koji, zajedno sa svojom mafijaškom rodbinom, zajedno sa drugim lopovima iz te njihove koalicije, saveza za davljenje i silovanje Srbije, pljačka ovu opštinu godinama unazad. Pljačka je na onako jedan vrlo otvoren način i ni malo se ne stideći toga što čini opštini Stari grad i Starograđanima i sve krijući se iza nekakve priče o čuvanju opštine Stari grad.

Oni jedino što čuvaju na opštini Stari grad jesu njihove fotelje, jesu privilegije, jesu milioni koje su strpali u svoje džepove upravo uzevši građanima Starog grada taj novac iz ruku.

Šta su radili? Daću vam jedan primer koji dovoljno govori o tome na koji način Marko Bastać kao predsednik opštine Stari grad pljačka upravo tu opštinu i Sportski centar „Gale Muškatirović“.

Pre nekoliko godina su, radi regulisanja komunalnih dugova, znači samo komunalnih dugova koje su dugovali mimo onoga što je bilo potrebno da se plati, uzeli kredit od 50 miliona dinara. Pedeset miliona dinara su pre nekoliko godina uzeli kredit da bi vratili komunalne dugove. Međutim, ni jedan taj dug nisu platili. Te pare su otišle ko zna gde, a to vidimo i kroz onu trotinet politiku od 1.000 evra onaj trotinet što vozi na Trgu republike koji pokušavamo da bude daleko lepši, bolji, da bude privlačniji turistima kako bismo više novca mogli da zaradimo i kako bismo imali veće plate i bolji život, bolji standard, kako bi ovaj grad bio još lepši, još funkcionalniji za sve naše građane, još privlačniji turistima. Oni idu tamo i ruše, biju ograde, dižu one pločnike koje postavljamo.

Marko Bastać je pre neki dan dao izjavu gde je rekao – ako oni, i kad budu jednog dana, to kaže on - kad budu došli, a neće nikad, naravno, doći na vlast ponovo, da će sve što je urađeno u prethodnom periodu i na opštini Stari grad, što je sprovela gradska vlast SNS na inicijativu građana i naših gradskih odbornika, da će sve što je urađeno na Starom gradu i u Beogradu oni vratiti u prvobitno stanje, tj. kako je bilo nekada. Znači, one fasade od smoga prljave, raspale koje su ugrožavale živote Starograđana. Dvesta fasada će da unište, uništiće sve one divne fontane. Uništiće će prelepu pešačku zonu u centru grada Beograda. Uništavaće nove autobuse. Uništiće sve dobro što smo uradili za grad Beograd.

Dakle, ja pozivam i moje Starograđane i Beograđane da dobro slušaju sve ono što govore oni koji u Pionirskom parku izigravaju nindže. Ne bi imali gde da budu nindže i komandosi da nije ova gradska vlast SNS uredila i rekonstruisala taj Pionirski park. Ne bi imali jedan park u gradu Beogradu da ova gradska vlast nije prethodnih četiri, pet i šest godina radila vrlo naporno i intenzivno na rekonstrukciji tih parkova.

Dakle, pozivam vas, građani, vodite računa o tome šta vam govore, kako vam govore. Gledajte u kakvim dugovima ostavljaju Stari grad i onih milijardu i 200 miliona koje su ostavili u gradu Beogradu.

Još jedan informacija za građane za kraj ovog izlaganja. Znači, 2,7 miliona su za izradu loga, koji je inače već korišćen. Znači za stari logo da ga ponovo izrade takvim istim kakav je bio platili za sporski centar „Milan Gale Muškatirović“.

Znači, 50 miliona za komunalne usluge, 2,7 za novi – stari logo, više desetina miliona za ulepšavanje imidža izabranih funkcionera na opštini Stari grad. To opština Stari grad ne zaslužuje. Hvala vam.

Šesta sednica Prvog redovnog zasedanja , 24.05.2019.

Hvala, predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, iz svih ovih rasprava koje smo čuli po ovom amandmanu možemo da zaključimo više stvari, a za građane Starog Grada Beograda i Srbije najvažnije je da smo videli jednu sliku onoga šta su poželjni koalicioni partneri za Marka Bastaća, kako izgleda vođenje i kako treba da se vodi jedna opština iz vizure Marka Bastaća i kakve ljude on okuplja oko sebe, zapravo, šta je njegov tim.

Podsetiću samo kratko građane Starog Grada na 2016. godinu kada je nastala čitava zbrka oko toga ko je postao deo vlasti na Starom Gradu, pa ovi iz žute koalicije kažu – sramota nas što su ovi sa nama, pa ako nisu sa nama treba da ih isteramo. Pa, ovi zakukaju, kažu, nismo mi sa njima, danas kažu jesu sa njima. A kao što je kolega Marković primetio one putne troškove od 19.000 evra, e to je ta slika poželjnih koalicionih partnera za Marka Bastaća. Pa, rušenje ograda na Trgu Republike.

Evo, postavilo se pitanje nekakvog kišobrana. Koliko kišobrana može da se kupi za tih 19.000 evra. Evo, da odmah regulišemo tu stvar. Ako je negde kišobran otišao, gde je nestalo 19.000 evra? Gde je nestalo 50 miliona iz sportskog centra? Pa, onda ovamo držite lopova. Ovamo pričamo o kišobranu, a građanima Starog Grada uzmemo 50 miliona dinara iz džepova.

Zadužite Sportski centar, kažu, vidi gospodine Markoviću, kažu da su vlasti sa Bastaćem na Starom gradu. Znači, delili dugove sa Bastaćem na Starom gradu, koje je, pre svega, Bastać napravio.

Pretpostavite kada ste na vlasti da se ponosite onim što radite. Znači, ponosite se sa milion evra duga Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“. Znači, time se ponosite. Ponosite se sa 2,7 miliona dinara za novi – stari logo na Starom gradu. Ponosite se rušenjem centra Beograda. Time se neki ponose. Građane Starog grada je sramota što imaju takvu koaliciju na vlasti, zbrčkano, zbućkano, sve je onako kao jedan lonac, jedan pravi šumadijski lonac da sve stavite unutra.

Sve se skupilo što im je do vlasti, do para, pa hajde samo da uzmemo koliko može da se uzme, dok opština Stari grad se ne ugasi na kraju.

E, neće da se ugasi opština Stari grad, opštinu Stari grad ćemo da spasimo na prvim sledećim lokalnim izborima, jer to traže građani opštine Stari grad.

Baš njih briga i za kišobrane, baš ih briga za vaše upravne odbore u koje ste tako zaljubljeni, jer i ovde danas pred građanima Srbije molite vlast SNS –dajte nam, neće upravni odbor, nećemo mi više da se javljamo.

Nema upravnih odbora, nema nadzornih odbora, nema više putnih troškova od Vranja do Beograda i nazad. Toga nema.

Ljudi, gotovo je sa tim. Promenite način gledanja na politiku, ako mislite da vaše koalicije i vaše stranke nešto urade na narednim izborima.

Srpska napredna stranka će zato ubedljivo sve te Bastać, Đilas, Jeremić i ostale za boks sa ogradama koalicije da pobede, ubedljivo, na narednim izborima. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:37