BORKA GRUBOR

Srpska napredna stranka

Rođena je 1960. godine. Živi u Loznici.

Po zanimanju je lekar.

Bila je zamenica šefa odborničke grupe SNS u Loznici.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabran za narodnu poslanicu.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 12:56

Osnovne informacije

Statistika

  • 53
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 4 godine i 3 meseca i 2 dana

Poštovana gospođo Grubor, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 5 meseci i 28 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 6 godina i 4 meseca i 5 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2019.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre sa saradnikom, dame i gospodo narodni poslanici, u nedelju 1. decembra u Loznici, na izborima za Savete mesnih zajednica, od ukupno 56 saveta u našem gradu, u 55 mesnih zajednica je pobedila lista koju podržava SNS, a u 56. je osvojila dva od pet mandata.

Broj mandata u svih 56 mesnih zajednica je 312, od čega su kandidati koje je podržala SNS osvojili 303 mesta, što je 97,12%. Time su građani Loznice pružili apsolutno poverenje listi kandidata koje podržava SNS, a što je priznanje za dosadašnji rad i najbolja potvrda ispravne i odgovorne politike koju vodi SNS, na čelu sa predsednikom gospodinom Aleksandrom Vučićem.

To je značajan doprinos izgradnji demokratskog društva i daljem jačanju mesne samouprave na putu decentralizacije, ali i pružanja šanse novim mladim ljudima u vremenu bržeg privrednog i sveopšteg oporavka kako Loznice, tako i Srbije u celini.

Ovakav rezultat od 97,12% osvojenih mandata u mesnim zajednicama govori da imamo najboljeg i najjačeg predsednika Aleksandra Vučića, a i najboljeg gradonačelnika Vidoja Petrovića, koji uživaju najveću podršku u širokom narodnim masama Podrinja, a i cele Srbije. Hvala.

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.11.2019.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicom, dame i gospodo narodni poslanici, kao prvo, želim da se zahvalim našoj Vladi i predsedniku gospodinu Aleksandru Vučiću za ugovor koji je pre sedam dana potpisan sa azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“, vezano za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac, velikog modernog mosta preko Save, kao i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice.

To je veoma važna investicija za našu zemlju, a posebno za Loznicu, Podrinje i celu zapadnu Srbiju. Vrednost ugovora je 476 miliona evra. Gradi se 21,4 km autoputa, novi most i brza saobraćajnica. Radovi će biti završeni u roku od tri godine. Ovaj ugovor znači život za celo Podrinje, jer će doneti nove investicije i nova radna mesta i mnogo više turista, a zadržavanje mladih na svojim ognjištima jer će imati svoju budućnost, moći će da ostanu i da opstanu.

Brza saobraćajnica Šabac-Loznica je duga 54,58 km, širine 19 metara i biće najmodernija saobraćajnica u tom delu Srbije i mnogo će značiti za Rađevinu, cerski i gučevski kraj tj. celo Podrinje. Glavna radna snaga kompanije „Azvir“ su radnici Srbije koji su se pokazali kao veoma vredni i odgovorni, a kompanija posluje u našoj zemlji od 2012 godine, i gradila je autoputa Preljina-Ljig kvalitetno i ugovorenom roku.

Sve ovo je moguće raditi zahvaljujući finansijskoj konsolidaciji države koju je učinio naš predsednik još dok je bio premijer, a nastavila sadašnja Vlada, na čelu sa gospođom Anom Brnabić.

Rekonstrukcijom železničke pruge Šabac-Brasina i renoviranjem svih stanica na tom potezu posle 13 godina pauze uspostavljen je železnički putni prevoz do Šapca i Rume, a ujedno povećani uslovi za transport robe iz Republike Srpske, kojima je ova obnovljena pruga jedini izlaz u svet, što se tiče teretnog saobraćaja. Za par godina Srbija će moći da se pohvali da je za deset godina uradila autoputeva i drugih saobraćajnica više nego u prethodnih 70 godina.

U gradu Loznica i celom Podrinju u poslednjih 30 godina nije otvorena nije jedna nova fabrika, već su postojeće uništene i razorene. Prvi put u istoriji našeg grada došla su dva velika investitora i gradi se nova budućnost Loznice zahvaljujući velikom angažovanju našeg predsednika. U razmaku od nepuna dva meseca postavljen je kamen temeljac za izgradnju dve fabrike 2. aprila za „Mint“ i 31. maja za „Adient“, čime se gradi nova budućnost Loznice. One su od ključnog značaja za ekonomski razvoj i opstanak Loznice, Jadra i čitavog Podrinja, jer će obezbediti radna mesta za mlade ljude i tako ih zadržati na svojim ognjištima.

„Mint automotiv“ je velika kineska kompanija koja će uložiti 100 miliona evra u novu fabriku i zaposliti 1.000 radnika. Ova kompanija je jedan od svetskih lidera u oblasti dizajna, proizvodnje i prodaje, kako strukturnih, tako i dekorativnih delova za automobile. Kompanija je zainteresovana i za izgradnju hotela u Banji Koviljai.

„Adient“ je američka kompanija za proizvodnju presvlaka i autosedišta. Izgradnja fabrike je u toku, a već zapošljava 600 radnika. Po završetku izgradnje fabrike, posao treba da dobije ukupno 1.500 radnika.

Lokalna samouprava grada Loznice je obezbedila svu potrebnu infrastrukturu za oba investitora. Kada se domaćinski posluje onda se iznađu sredstva i na republičkom i na lokalnom nivou. Tako radi odgovorna Vlada, tako radi naš predsednik, tako radi i naš gradonačelnik Vidoje Petrović.

Osim ove dve fabrike u Krupnju je pre par godina počela sa radom turska firma džinsa koja zapošljava oko 160 radnika. Slična firma je planirana i u Malom Zvorniku čiji su pripremni radovi za ovu fabriku u toku, a zaposliće 400 radnika u naredne dve godine.

Što se tiče planiranih investicija za grad Loznicu vrlo važan projekat je postrojenje za preradu otpadnih voda čiju izradu dokumentacije za IPA fondove, finansiraju Ministarstvo finansija, Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Takođe je u toku i završna faza priprema za izgradnju novog fudbalskog stadiona. Projektnu dokumentaciju finansira UNDP, a gradnju stadiona Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Kao zdravstvenog radnika veoma me raduje povećanje u budžetu za 2020. godinu za skoro 74% u zdravstvenu infrastrukturu, što će doprineti poboljšanju uslova za lečenje naših sugrađana. U Lozničkoj bolnici je u toku rekonstrukcija tri odeljenja, internog, grudnog i psihijatrijskog. Planirana je izgradnja i nove kotlarnice u bolnici i rekonstrukcija hirurško-ginekološkog bloka ukupne površine 9.200 m2.

Sve ovo uz već isplaćeno povećanje plata u zdravstvu za prvi deo novembra i svim drugim sektorima svakako će uticati na kvalitet zdravstvenih usluga svim našim pacijentima, kao i na smanjenje odliva medicinskog kadra. Zaista Lozničani imaju na čemu da budu zahvalni i našoj Vladi i resornim ministarstvima i lokalnoj samoupravi, a najviše našem predsedniku gospodinu Aleksandru Vučiću, čijom zaslugom je sve ovo i pokrenuto. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.10.2019.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, pozitivne efekte finansijske konsolidacije koje je učinila naša Vlada na čelu sa tadašnjim premijerom, a sadašnjim predsednikom gospodinom Aleksandrom Vučićem, danas osećaju svi građani naše države.

U poslednjih 30 godina u Loznici i Podrinju nije otvorena nijedna nova fabrika, već su postojeće uništene i razorene. Prvi put u istoriji grada dolaze dva velika investitora i gradi se nova budućnost Loznice, zahvaljujući velikom angažovanju našeg predsednika gospodina Aleksandra Vučića, koji je u Loznicu doveo dve velike svetske kompanije, „Mint“ i „Adient“. U razmaku od nepuna dva meseca postavljen je kamen temeljac za izgradnju dve fabrike, 2. aprila za „Mint“, a 31. maja za „Adient“. One su od ključnog značaja za razvoj i opstanak Loznice i Jadra i čitavog Podrinja, jer će obezbediti radna mesta za mlade ljude i tako ih zadržati na svojim ognjištima.

„Mint automotiv“ je velika kineska kompanija koja će uložiti sto miliona evra u novu fabriku i zaposliti hiljadu radnika. Ova kompanija je jedan od svetskih lidera u oblasti dizajna, proizvodnje i prodaje kako strukturnih, tako i dekorativnih delova za automobile. Pored navedenog, kompanija je zainteresovana i za investiciju u oblasti hotelijerstva.

„Adient“ je američka kompanija za proizvodnju presvlaka i autosedišta. Izgradnja fabrike je u toku i već zapošljava 600 radnika. Po završetku izgradnje fabrike posao treba da dobije ukupno 1.500 radnika.

Lokalna samouprava grada Loznice je obezbedila svu potrebnu infrastrukturu za oba ova investitora. Kada se domaćinski posluje, onda se iznađu sredstva i na republičkom i na lokalnom nivou. Tako radi odgovorna Vlada, tako radi naš predsednik, tako radi i naš gradonačelnik Vidoje Petrović.

Takođe je u Krupnju pre više od četiri godine, zahvaljujući našem predsedniku, počela sa radom turska kompanija džinsa koja zapošljava oko 160 radnika. Slična fabrika je planirana i u Malom Zvorniku, samo većeg kapaciteta.

Pripremni radovi za ovu fabriku su u toku, a zaposliće 400 radnika u naredne dve godine.

Od izuzetnog značaja za naš region je planirana izgradnja brze saobraćajnice Loznica-Šabac-Ruma. To će omogućiti ne samo bržu saobraćajnu komunikaciju Podrinja sa ostalim delovima naše zemlje, već i podstrek novim investitorima za ulaganje u grad Loznicu i okolinu.

Raduje me najava da će radovi početi u novembru mesecu ove godine, kao i da je pozitivnim rebalansom budžeta za 2019. godinu za ovaj projekat izdvojeno dodatnih 500 miliona dinara.

Ulaganje Republike u grad Loznicu ogleda se i u lokalnoj putnoj infrastrukturi kao što je rekonstrukcija ulica Svetog Save, Železničke, kao i ulaza u Banju Koviljaču sa zaobilaznog puta, gde je finansiranje bilo 60% iz budžeta grada, a 40% iz budžeta Republike.

Takođe, i sanacija klizišta na valjevskom putu, rekonstrukcija i nadogradnja dečijeg objekta „Bambi“ i rekonstrukcija kursalona u Banji Koviljači.

U cilju poboljšanja energetske infrastrukture grade se dve trafostanice u novom naselju Lagator i druga u industrijskoj zoni, a rekonstruiše se trafostanica u Lešnici, izmeštaju se dva dalekovoda u industrijskoj zoni.

Što se tiče planiranih investicija, vrlo važan projekat za grad Loznicu je postrojenje za preradu otpadnih voda, čiju izradu dokumentacije za IPA fondove finansira Ministarstvo finansija, Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Takođe, u toku je završna faza pripreme za izradu novog fudbalskog stadiona po UEFA standardima. Projektnu dokumentaciju finansira UNDP, a gradnju stadiona Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Kao zdravstveni radnik, veoma me raduje poboljšanje uslova za lečenje naših sugrađana u lozničkoj bolnici. U toku je rekonstrukcija tri odeljenja: internog, grudnog i psihijatrijskog. Planirana je izgradnja nove kotlarnice u bolnici i rekonstrukcija hirurško-ginekološkog bloka ukupne površine 9.200 m2.

Sve ovo, uz najavljeno povećanje plata u zdravstvu i svim drugim javnim sektorima, svakako će uticati na kvalitet zdravstvenih usluga svim našim pacijentima, kao i na smanjenje odliva medicinskog kadra. Zaista, Lozničani imaju na čemu da budu zahvalni i našoj Vladi i resornim ministarstvima i lokalnoj samoupravi, a najviše našem predsedniku gospodinu Aleksandru Vučiću, čijom zaslugom je sve ovo i pokrenuto. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Loznica, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -
- Dom zdravlja "Dr Milenko Marin" (Lekar ginekolog) Republika Mesečno 70000.00 RSD 15.04.1985 -