BORKA GRUBOR

Srpska napredna stranka

Rođena je 1960. godine. Živi u Loznici.

Po zanimanju je lekar.

Bila je zamenica šefa odborničke grupe SNS u Loznici.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabran za narodnu poslanicu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 49
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 15 dana i 13 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 25 dana i 19 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 02.04.2019.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, ja želim u ime građana Loznice i Podrinja, i u svoje lično ime, da se zahvalim našem predsedniku gospodinu Aleksandru Vučiću na svemu što je do sada uradio za naše građane, a posebno za današnje polaganje kamena temeljca za novu fabriku kineske automobilske kompanije „Mint“ u industrijskoj zoni Šepak, koja će zaposliti oko hiljadu ljudi.

To će znati novi život za Loznicu i okolinu, jer otvaranjem novih radnih mesta smanjiće se procenat nezaposlenosti. Mladi ljudi biće zadovoljniji i neće odlaziti u beli svet, a i u Fondu za zdravstvo biće više novca za nova ulaganja i za nova zaposlenja.

Takođe, pozdravljam formiranje zdravstvenih centara, tj. spajanje opšte bolnice i doma zdravlja, jer su u Loznici u istom dvorištu, deleći iste zgrade, bile dve odvojene zdravstvene ustanove, što je bilo na štetu najviše pacijentima, a i zaposlenom medicinskom kadru, pogotovo mladim lekarima koji su teže dolazili do željenih specijalizacija.

Zahvaljujem se našoj Vladi i Ministarstvu zdravlja na svim dosadašnjim ulaganjima u lozničku bolnicu, kao i na rekonstrukciji internog, grudnog i odeljenja psihijatrije, koje je u toku, i čija investicija je oko 500 miliona dinara. Takođe je planirano renoviranje hirurškog bloka, infektivnog onkološkog odeljenja. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Poštovana predsednice, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, kao žena i kao lekar koja sam ceo svoj dosadašnji radni vek posvetila očuvanju zdravlja žena, želim da najoštrije osudim prebijanje žene Nade Jovanović u Lučanima, samo zato što pripada nekoj drugoj političkoj opciji.

Takođe, osuđujem nazivanje „fuksom“ bilo koju ženu, a pogotovo ne našu predsednicu parlamenta, gospođu Maju Gojković.

Pitam se koja će od nas biti sledeća i sa kakvim verbalnim ili fizičkim nagrđivanjem?

Kao drugo, želim da čestitam našoj predsednici Vlade, gospođi Ani Brnabić, na zauzetom 21. mestu najmoćnijih političarki sveta.

Predlogom zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja utvrđuje se dužnost poreske uprave da Centralnom registru dostavlja ažurne podatke o obračunatim i naplaćenim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje fizičkih lica, primaoca prihoda poreza po odbitku na osnovu poreske prijave za porez po odbitku, kao i podatke o obračunatim i plaćenim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za obveznike samostalnih delatnosti, obveznike koji obavljaju poljoprivrednu delatnost, kao i posebne kategorije obveznika.

Takođe, ovim Predlogom zakona je propisana obaveza saradnje i razmene podataka između Centralnog registra i korisnika podataka iz Centralnog registra, radi obavljanja poslova iz njihovog delokruga, kao i obaveza Centralnog registra da obezbedi tehničke uslove za njihovu povezanost, ali i elektronsku povezanost sa drugim registrima i bazama podataka koji se vode u Republici.

Centralni registar je obavezan da korisnicima podataka omogući stalan i nesmetan pristup bazi podataka, a prenos i korišćenje podataka samo iz njihove nadležnosti.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, usvajanje Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja trebalo bi da poboljša naplatu obaveznog socijalnog osiguranja i reši problem iz oblasti socijalnog, zdravstvenog i penzionog osiguranja. Procedura za ostvarivanje prava iz ovih oblasti biće kraća i jednostavnija.

Ovaj zakon obezbediće jedinstvenu bazu podataka o obveznicima doprinosa za socijalno osiguranje, osiguranicima i osiguranim licima u koju se podaci unose i čuvaju i dnevno elektronski ažuriraju. Takođe će biti uspostavljena jedinstvena baza podataka obaveznog socijalnog osiguranja koja će omogućiti da nesavesni poslodavci, koji izbegavaju plaćanje doprinosa budu brzo identifikovani.

Kako je „Farmakom“, poslujući u Zajači, plaćao doprinose za socijalno i penziono osiguranje govori činjenica da većina radnika zaposlenih u toj firmi nije imao overene zdravstvene knjižice. Kada neko od radnika stigne do bolničkog lečenja, pisana je potvrda da je pacijent hospitalizovan, a koju je rodbina nosila u Direkciju gde su dobijali overu na mesec ili dva dana. Ženama i trudnicama iz Zajače i okoline, koje su imale potrebu pregleda kod ginekologa, popunjavale su neke posebne obrasce koji su nam stizali iz Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja filijale Šabac, a koje su služile kao pokriće umesto overene knjižice, a plate u toj firmi isplaćivali su uglavnom na ruke, čime su izbegavali sve druge obaveze prema državi. Procena zarade vlasnika i njegovih saradnika samo u Zajači je oko 20 miliona evra, a 80% uzorkovane dece u Zajači je imalo olova u krvi preko dozvoljene gornje granice, tako je to radio „Farmakom“. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Loznica, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -
- Dom zdravlja "Dr Milenko Marin" (Lekar ginekolog) Republika Mesečno 70000.00 RSD 15.04.1985 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 14:06