DRAGANA KOSTIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1971. godine. Živi u Sokobanji.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Zamenik generalnog direktora JP PEU “Resavica”. Jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Sokobanji 2008. godine. Bila je potpredsednik Opštinskog odbora SNS Sokobanja od 2008. do 2015. godine i predsednik Saveta za provredu i energetiku Opštinskog odbora SNS Sokobanja. Članica je Unije žena SNS i odbornik u Skupštini opštine Sokobanja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Udata, majka dvoje maloletne dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 74
  • 0
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 7 meseci i 28 dana i 1 sat

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 10 meseci i 17 dana i 21 sat

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Zahvaljujem predsedavajući.

Kao što je prethodni govornik rekao, član 28. se odnosi na formiranje cene i svakako da je neophodno da Vlada daje saglasnost za formiranje određenih cena.

Vlada ne učestvuje samo u povećanju cena, nego i u korekciji cena. To znači da nekada cene mogu da se smanje, nekog proizvoda, uz saglasnost sa resornim ministarstvom, odnosno ministrom koji je na čelu tok ministarstva.

Moram da se vratim pre 2012. godine, kada je savetnik u Ministarstvu trgovine, gospodin Mišić, koji je upravo učestvovao u formiranju Pravilnika o ceni narodnog hleba, da je i posebne neke uslove da taj narodni hleb mora da koristi određene aditive, a naravno te aditive mogli ste samo da kupite kod njega u njegovom privatnom preduzeću.

Da se to više ne bi ponovilo, danas ova Vlada na čelu sa našim predsednikom, Aleksandrom Vučićem, se trudi da do ovakvih malverzacija više nikada ne dođe.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Član 28. glasi: „Ako je zakonom određeno da Vlada daje saglasnost na cene“, ne piše da daje ministar trgovine saglasnost na cene. Vlada donosi na osnovu predloga resornog ministra. Uz to, neophodno je da i druga ministarstva daju pozitivnu saglasnost na preporuku resornog ministra, pa na osnovu toga Vlada donosi cene.

Znači, uopšte niste u pravu ovo što ste rekli. Zahvaljujem.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Ovako, da je kriza u Vladi, sigurno bi narod 55%, koliko se izjašnjavao da glasa za SNS, sigurno se ne bi izjašnjavao.

Druga stvar, pošto ste tražili da vam objasnim oko cene, da vam kažem primer. Cena uglja, resorni ministar, znači ministar energetike, daje predlog da se cena uglja poveća ili smanji. Na to, traži se saglasnost Ministarstva finansija, Ministarstva privrede i ostalih ministarstava, pa se tek na osnovu toga Vlada izjašnjava i daje odluku, odnosno rešenje da se cena uglja poveća ili ne.

Na primer, za neke druge proizvode iz nekog drugog resornog ministarstva, resorni ministar daje predlog, a onda sva ostala ministarstva se saglase sa tim ili se ne saglase, pa na osnovu toga Vlada donosi cene.

Prema tome, to što vi pričate uopšte nema smisla.

Imovinska karta

(Sokobanja, 13.11.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 120000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 12:19