DRAGANA KOSTIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1971. godine. Živi u Sokobanji.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Zamenik generalnog direktora JP PEU “Resavica”. Jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Sokobanji 2008. godine. Bila je potpredsednik Opštinskog odbora SNS Sokobanja od 2008. do 2015. godine i predsednik Saveta za provredu i energetiku Opštinskog odbora SNS Sokobanja. Članica je Unije žena SNS i odbornik u Skupštini opštine Sokobanja.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Udata, majka dvoje maloletne dece.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:02

Osnovne informacije

Statistika

  • 93
  • 2
  • 5 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 1 mesec i 28 dana i 4 sata

Poštovana gospođo Kostić, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju korupcij...

Otvoreno pismo Odboru za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 3 dana

Imajući u vidu ogroman značaj koji Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, kao nezavisni državni organ, ima za pružanje pravne zaštite prilikom ostvarivanja ta dva ustavna prava građana, poučeni lošim iskustvima iz prošlosti i štetnim posledicama za ra...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 23 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.12.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Danas kada govorimo o izboru tri člana Saveta REM-a, svakako ne mogu ovde da zaobiđem opoziciju i njene stavove. Naprosto, opozicija ne zna šta hoće. Činjenica je da su upravo tražili izbor tri nedostajućih članova u sastav Saveta REM-a, a kada je SNS odgovorila da nije problem i krenula u procesni izbor ta tri člana, oni su promenili zahtev i sada traže smenu svih devet članova, bez obzira što Savet REM-a ima trenutno šest članova.

Zanemarićemo nepoznavanje procedure jednog od najbližih Đilasovih saradnika Zelenovića, koji je tražio upravo smenu svih devet članova REM-a i tako pokazao koliko su kompetentni i ozbiljni u svojim zahtevima.

To je ono što treba da znaju građani Srbije kada govorimo na temu izbora članova REM-a. Taj isti Zelenović, jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Zajedno za Srbiju izjavio je da danas u društvu ako nemamo dijalog, imaćemo sukob. Međutim, rezultatom dijaloga mogu da budu zadovoljni oni koji učestvuju u dijalogu, a oni, na čelu sa Đilasom, izabrali su ulicu i dijalog sa motornim testerama, zastavama, vratima. Podsetiću ih - dijalog se vodi u institucijama.

Sličnu priču nam ovih dana servira i Đilasova najkulturnija predstavnica, doktor nauka Ana Stevanović, koja je za govornicom 2017. godine u parlamentu, kao poslanik Dosta je bilo izjavila - ma, terajte se svi. Na sreću, moje kućno vaspitanje meni ne dozvoljava da izgovorim njenu psovku do kraja.

Moram samo radi javnosti da podsetim da je na to mesto poslanika došla zahvaljujući tome što joj majka radi u Agenciji za borbu protiv korupcije i zaštitnički stav je imala prema njenom bivšem lideru Saši Raduloviću. Ona koja bez prestanka optužuje pojedine članove Vlade da su plagijatori, i sama je u najmanju ruku vlasnica sumnjivog doktorata. Ta priča potiče iz akademskih krugova, a nedavno je u jednom dnevnom listu objavljen i sadržaj doktorata koji je sporan.

Mi iz SNS smatramo da je važan princip akademske čestitosti i da važi baš za svakog, pa tako i za Đilasove sledbenike. A u doktoratu Ane Stevanović ima elemenata plagijata. Imajući u vidu da se rektorka Beogradskog univerziteta svrstala na jednu stranu, da se odluke donose tako što se nekolicina nezadovoljnih okupi ispred Rektorata, u ovom slučaju ima potrebe da se isti preispita.

Mi iz SNS podržaćemo u potpunosti predlog našeg predsednika, Aleksandra Vučića da se digitalizuju svi doktorati i da oni budu dostupni za plagijat analizu. Sa velikim oduševljenjem očekujemo da rektorka Beogradskog univerziteta prihvati ovaj predlog i time pokaže na čijoj je strani, da li na strani Srbije ili njenih izdajnika. Ovaj predlog našeg predsednika Aleksandra Vučića je opravdan i sa aspekta akademskog integriteta.

Danas predlažemo šest kandidata od kojih ćemo izabrati tri za članove Saveta REM-a, ali me neće iznenaditi da već sutradan posle glasanja opozicija traži smenu baš tih istih članova.

Budućim članovima REM-a želim puno uspeha u radu i previše tolerancije na izjave iz redova oozicije, a sve u duhu naše izreke - davljenik se i za slamku hvata. Zahvaljujem.

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.12.2019.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, narodni poslanici, građani Srbije, još i danas SNS pokazuje koliko je ona stranka velikog srca, odgovorna, stabilna, miroljubiva stranka čiji je interes stabilnost u Srbiji na prvom mestu, kao i život građana Srbije dostojan čoveku. Za razliku od ostalih koji su pokušali u subotu, a i prethodnih dana da ruše, kako parlament, tako i našu državu Srbiju i to sa simbolom države, zastavom Srbije, mi smo za njih uvek tu, stojimo za dijalog i za miroljubivo rešenje.

Boško Obradović, naravno, kao i uvek, nasrće na žene, pa i u subotu kada je nasrnuo na ulazna vrata parlamenta, naleteo je na ženu koja je šef obzebeđenja. Nije prvi put. Tako je nasrnuo na žene ispred predsedništva, nasrnuo je na predsednicu parlamenta Maju Gojković, na novinarke PINK-a. Znači, njegov manir je samo da nasrne na žene. Ja se samo pitam šta će sutradan da kaže svojoj deci, ko je on i šta je. Kakav primer daje prvo svojoj deci, a onda ostaloj omladini Srbije. Međutim, nije on jedini. Tu je još velika grupa oko njega istomišljenika.

Ovo što je SNS prihvatila da izglasa i da usvoji ovaj set novih izbornih zakona, svakako je samo ono što njih boli. Pokazali smo još jednom koliko smo iznad njih. Sam primer kako su se nekad ponašali funkcioneri u javnim preduzećima sam i ja, ona kojoj nisu uplaćivali porodiljsko samo zato što sam bila opozicija 2006. godine njima. Nisu uspeli da me slome, ali sam zato svoju bebu ostavila na čuvanje kod svoje majke. Neka im je na čast služi svaka žena prema kojoj su se tako ponašali samo zato što ne misle isto kao i oni.

Međutim, Srbiju ništa ne može da zaustavi. Danas u Briselu se otvara još jedno poglavlje u pregovaračkom pristupu EU i to je Poglavlje 4, koje se odnosi na slobodno kretanje kapitala. Dok je Aleksandar Vučić i naša Vlada i SNS Srbija će svakako, sigurno ići u budućnost sigurnim koracima. Zahvaljujem.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2019.

Zahvaljujem predsedavajući.

Nadovezala bih se na komentar mog kolege narodnog poslanika Marijana Rističevića, da ova Vlada ne daje samo sredstva za poljoprivredu, nego je dokaz i danas da se što više subvencija daje u turizam.

Ono malopre što smo čuli u izlaganju našeg kolege iz Radikalne stranke da se sredstva ne izdvajaju za male opštine nije tačno. Nikada više sredstva se nije izdvajalo za male opštine i nikad više sredstva nije išlo u istok Srbije, kao što je to danas.

U opštini odakle dolazim, a to je Sokobanja, da li bi se razvoj turizma u ovom procentu razvijao, da nije izdvojeno iz budžeta Republike Srbije sredstva za subvencije za vaučere koje koriste građani Srbije, čime se na neki način i povećava standard građana Srbije.

Vranjska banja, posle koliko godina imamo da će tamo hotel da se gradi. U Sokobanji posle 38 godina se gradi prvi hotel, zahvaljujući isto subvencijama iz budžeta Srbije. Tako da, oni što pričaju da se u malim opštinama ne gradi, ne investira, nije tačno, a evo dokaz je i moja opština odakle dolazim. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Sokobanja, 13.11.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 120000.00 RSD 03.06.2016 -