BOŠKO OBRADOVIĆ

Dveri

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Boško Obradović je do sada jednom obavljao funkciju narodnog poslanika, i to u okviru 11. saziva, od 2016. do 2020. godine. U tom sazivu bio je i šef poslaničke grupe Dveri.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao prvi na listi Boško Obradović - Srpski pokret DVERI - POKS - Miloš Parandilović - Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, i mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

BIOGRAFIJA

Rođen je 23. avgusta 1976. godine. godine u selu Vranići kod Čačka. Posle Gimnazije u Čačku završio je srpski jezik i književnost sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i master studije politikologije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Autor je sedam knjiga. Za knjigu „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” dobio je nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003. do 2005.

Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. godine pokrenuo je glasilo studenata srbistike "Dveri", koje je vremenom preraslo u časopis za nacionalnu kulturu i društvena pitanja "Dveri srpske", iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano Udruženje građana Srpski sabor Dveri, a potom 2011. i Grupa građana „Dveri – Pokret za život Srbije” koja je izašla na sve nivoe izbora 2012, da bi 2015. bila registrovana politička organizacija Srpski pokret Dveri, čiji je predsednik u drugom mandatu.
Poslednji put ažurirano: 02.08.2022, 12:38

Osnovne informacije

Statistika

  • 490
  • 3
  • 8 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

odgovoreno za 1 dan i 13 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

ЛАП - Младеновац

čeka se odgovor 4 godine i 9 meseci i 7 dana

Prikupljeno 93.000 potpisa

čeka se odgovor 4 godine i 9 meseci i 9 dana

Postovani Narodni poslanice i roditelju, buduci da je za sedam dana sprovođenja inicijative višestruko premašen broj od 30.000 potrebnih potpisa i da je veliki broj građana s pravom glasa stavilo svoj potpis na inicijativu Narodnoj skupštini da uvede kaznu doživotnog zatvora bez prava na usl...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Poštovani predsedavajući, poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, s obzirom da je ovo i moje prvo obraćanje kao predsednika poslaničke grupe Srpski pokret Dveri - Patriotski blok u ovom novom sazivu Narodne skupštine, dozvolite mi da se u startu osvrnem na nekoliko pozdravnih reči.
Pre svega, da pozdravim predsedavajućeg konstitutivne sednice Narodne skupštine, gospodina profesora doktora Vladetu Jankovića, čiji sam student imao čast da budem na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i da izrazim svoje zadovoljstvo što je upravo on predsedavao ovom konstitutivnom sednicom, jer smatram da je to dalo jedno posebno dostojanstvo Narodnoj skupštini Republike Srbije, a kao profesor antičke književnosti i nesumnjivo poznavalac istinske demokratije i suštine demokratije, imao je i čemu da nas poduči u tome pravcu.
Želeo bih pre svega da pozdravim sve vas, uvažene kolege narodne poslanike, da vam čestitam verifikaciju mandata i jučerašnju položenu zakletvu na ovu veoma važnu i odgovornu funkciju i dužnost i da svima nama zajedno poželim svaki uspeh, kako lični, tako stranački, a i zajednički u ovom novom sazivu Narodne skupštine.
Iskoristio bih priliku, naravno, da se zahvalim svim građanima Srbije koji su svoj glas dali za našu izbornu listu Patriotskog bloka, svim partnerskim organizacijama koje su zajedno sa nama činile taj Patriotski blok, naravno svim članovima i aktivistima Srpskog pokreta Dveri, jer mislim da smo iza sebe ostavili jednu dobru izbornu kampanju sa ozbiljnim izbornim programom, dobrim javnim i medijskim nastupima i da nismo slučajno danas ovde po drugi put kao parlamentarna politička organizacija u ovom uvaženom domu.
Konačno, svim građanima Srbije pravoslavne veroispovesti iskoristio bih priliku da čestitam današnji veliki crkveni i narodni praznik Ilindan, naravno onima koji danas slave srećnu krsnu slavu i svako dobro i njima lično i njihovim porodicama.
Što se tiče konkretne teme dnevnog reda, a u pitanju je izbor predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, dozvolite da naš stav definišem u jednoj rečenici - mi ne možemo i nećemo podržati izbor starog Vladimira Orlića za predsednika Narodne skupštine, ali podržavamo novog Vladimira Orlića u njegovom radu kao budućeg predsednika Narodne skupštine, pa dozvolite da objasnim šta sam time hteo da kažem.
Ako pogledate dosadašnje naše iskustvo kao, da tako kažem, javnosti u celini, pa i kolega narodnih poslanika i političara sa kolegom Vladimirom Orlićem, nisam siguran da je on najbolji kandidat koga ste mogli predložiti za novog predsednika Narodne skupštine, jer do sada nije pokazao širinu u smislu osnovne parlamentarne kulture, kulture debate. Na neki način je upravo suprotno poznat po tome da voli da se žestoko obračunava sa onima koji ne misle isto kao on, da ih prekida, da ih ometa da govore kako u Narodnoj skupštini, tako i na medijima. To je nažalost, to govorim zaista krajnje iskreno i dobronamerno, nažalost bacilo je senku na jednu veoma ozbiljnu biografiju koja je ovde pred nama kada je u pitanju uvaženi kolega Vladimir Orlić.
Kada pročitate njegovu biografiju vidite da se radi o pre svega ocu tri ćerke, što mislim da je veoma važno napomenuti, a nije rečeno do sada o njemu, a zatim i čoveku koji je završio jedan veoma prestižan domaći fakultet i univerzitet i koji je uostalom pravi doktor nauka i koji nesumnjivo ima jednu veoma ozbiljnu naučnu i stručnu biografiju.
Zaista bi SNS trebalo da se ponosi sa jednim takvim kadrom, za razliku, nažalost opet kažem, od onih drugih koji su sa kupljenim diplomama i plagiranim doktoratima i koji vam zaista ne služe na čast. U rangu sa njima Vladimir Orlić je nesumnjivo odličan kandidat iz redova SNS.
Sa druge strane, on je ovih dana, to želim i lično da posvedočim, jer nemam problem da budem pošten i da budem tačan u odnosu na ono što se dešava i kada vas kritikujem i kada želim nešto da pohvalim, a ovde želim da istaknem da je gospodin Orlić zaista kao predstavnika SNS bio veoma korektan u konsultacijama sa poslaničkim grupama, da je pokazao nešto što ranije nije pokazivao jednu vrstu širine, tolerancije, konstruktivnosti, spremnosti na razgovor i dogovor i zato sam to nazvao novim Vladimirom Orlićem.
Ja bih zaista želeo da taj novi Vladimir Orlić predsedava Narodnom skupštinom Republike Srbije, a ne onaj stari, ali s obzirom da mi sad ne znamo koji će Vladimir Orlić predsedavati, da li stari ili novi, mi nažalost ne možemo da ga podržimo, odnosno nećemo podržati izbor Vladimira Orlića za predsednika Narodne skupštine.
Ali, kao što sam već rekao i ponavljam, podržavamo njegovo novo lice koje je pokazao prethodnih dana kao što podržavamo, to ću otvoreno reći, podmlađivanje kadrova SNS, podržavamo i drago nam je da vidimo nova lica i na čelu poslaničke grupe SNS. Posebno bih istakao koleginicu Marinu Raguš, koja je u svoje vreme bila jedan od najboljih narodnih poslanika ovog doma, to treba da se kaže i da se zna javno i naravno sve drugo što ste predvideli u svome, da tako kažem, stranačkom kadrovskom podmlađivanju, to je prava stvar.
Morate imati razumevanja i za to da mi nećemo zaboraviti vaše proverene nestručne, bahate, nesposobne i korumpirane kadrove sa već pomenutim kupljenim diplomama i plagiranim doktoratima, kao i one koji su ogrezli u kriminal i korupciju i da to što ćete vi podmladiti vašu stranku, što pozdravljam i podržavam, ne znači da oni koji su se ogrešili o zakon iz vaših redova, neće za to odgovarati. Naprotiv, mi ćemo sve učiniti da do toga i dođe.
Konačno, ono što je moja, da kažem, definitivna analiza vezano za ličnost starog i novog gospodina Vladimira Orlića, kako sam ga nazvao a nadam se da mi neće zameriti, ne mislim ništa ružno sa ovom svojom idejom da objasnim naš stav, jeste da je to zapravo jedna slika koja govori o tome da bi bila velika i važna stvar kada bi SNS zaista iz svojih redova mogla da iznedri jednu novu generaciju političara, a ne da reciklira političke preletače i večite kadrove poput jednog Gorana Vesića ili da ne nabrajam dalje, Sinišu Malog i sve one poznate ličnosti iz bivšeg i sadašnjeg režima. Zato vas upozoravam i molim, kada pominjete bivši režim, nikada nemojte zaboraviti da polovina vaših kadrova u ovom trenutku su došli iz bivšeg režima i da ste vi u svoje redove, u redove SNS primili ono najgore iz bivšeg režima. Kada kritikujete bivši režim, uvek znajte kritikujete sami sebe, kritikujete svoje kadrove jer su to kadrovi, politički preletači iz bivšeg režima. Budite oprezni u tim kvalifikacijama.
Primera radi, kada bi ste vi umesto jednog Gorana Vesića kandidovali doktorku Danicu Grujičić ili ovde prisutnog proslavljenog srpskog košarkaša Marka Kešelja, nama bi bilo kao opoziciji mnogo teže da se mi suprotstavimo tim vašim kadrovima, jer šta možemo reći protiv biografije doktorke Danice Grujičić ili protiv biografije gospodina Kešelja? Teško šta. Možemo im zameriti možda pripadnost SNS, možda su mogli izabrati bolju stranku ili manje korumpiranu ili tome slično, ali to je njihov izbor, njihovo pravo. Njihove biografije su besprekorne, mi to poštujemo.
Šta se sada dešava, ne samo ovde kada je u pitanju izbor rukovodećih organa Narodne skupštine, nego vas posebno upozoravam, kada je u pitanju izbor buduće Vlade Republike Srbije? Da li ćete se vi opredeliti, ovo govorim simbolički, ali biće vam veoma jasno, za jednog Marka Kešelja ili Danicu Grujičić ili ćete se opredeliti za proverene kadrove SNS poput Ane Brnabić, Siniše Malog, Gorana Vesića i da ne nabrajam dalje, koji u našoj javnosti jedinu prepoznatljivost imaju ili po kupljenim diplomama, plagiranim doktoratima, kriminalu i korupciji?
Pazite, nije moje da se ja mešam u unutrašnja pitanja SNS, niti mi pada na pamet, moja je ideja ko će voditi ovu državu u vremenu krize koja nesumnjivo dolazi? Da li oni koji su upropastili EPS? Oni koji su uništili Republički geodetski zavod? Oni koji su napravili, da ne nabrajamo sve afere kriminala i korupcije, pljačke, nameštenih tendera i svega drugog što smo se nagledali u prethodnom periodu ili neki novi ljudi?
Zato je ta moja dilema vezana i za izbor predsednika Narodne skupštine, a gospodin Orlić, kome želim zaista sve najbolje i želim da bude novi Orlić, će zapravo i biti slika toga kako vi nameravate da vodite dalje ovu Skupštinu i uopšte srpsku političku scenu.
Jer, ne zaboravite poštovane kolege iz vlasti, vi ste kao vladajuća većina oni koji opredeljuju kako će izgledati srpska politička scena, kako će izgledati debata u ovom domu. Od vas to prvenstveno zavisi jer vi imate većinu, imate na neki način onda i monopol.
Tu bih želeo da se osvrnem u ovom drugom delu svoga obraćanja upravo budućem predsedniku Narodne skupštine, sa željom da mu skrenem pažnju na nešto što je za nas kao poslaničku grupu Srpskog pokreta Dveri – Patriotskog bloka važno, da on eventualno, a mi bismo to voleli i pozdravili i javno pohvalili, promeni neku dosadašnju praksu u vođenju ovog doma u odnosu posebno na neke svoje prethodne kolege.
Pre svega, ja bih ga zamolio i predložio da se formira jedna zajednička parlamentarna komisija za izmenu Poslovnika o radu Narodne skupštine. Navešću vam dva primera.
U sazivu od 2016. godine do 2020. godine u kome sam bio narodni poslanik i šef poslaničke grupe Dveri, od preko 200 predloga za dopunu dnevnog reda koji je dala opozicija, nikada nijedan za četiri godine se nije našao na dnevnom redu Skupštinskog zasedanja. Da li je to normalno? Mi smo kao narodni poslanici iz redova opozicije, nismo mi poslanici drugog reda u odnosu na vas poslanike vlasti i naši predlozi moraju doći na red Skupštinskog zasedanja. Vi ne morate da ih usvojite, vi možete vladajućom većinom da glasate protiv, ali o tome mora da se raspravlja, jer mi predstavljamo građane Srbije koji su nas birali i koji imaju pravo da njihovi predlozi, odnosno predlozi njihovih političkih organizacija dođu na dnevni red. To je prva stvar, gospodine Orliću koju vi možete da promenite.
Druga je da nam ministri češće dolaze u parlament i da odgovaraju na pitanja o aktuelnim temama, ne samo jednom mesečno, a i to ste izbegavali, poslednjeg četvrtka u mesecu, nego kad god ih mi pozovemo. Oni imaju obavezu da dođu pred narodne poslanike, jer mi njih biramo i oni nama odgovaraju i da odgovaraju na naša pitanja na aktuelne teme. Ne na bilo koje teme, na aktuelne teme.
Konačno, predložio bih da nastavimo sa dobrim iskustvom i dobrom praksom, sa kojom smo započeli, koja se tiče dalje razrade našeg izbornog sistema, da poboljšamo uslove za izbore koji nam dolaze i da menjamo izborni sistem koji nije dobar. Navešću vam samo jedan primer, neću ovoga puta dužiti na tu temu.
U ovom skupštinskom sazivu, novom, juče konstituisanom, sedi 105 narodnih poslanika iz Beograda. Gotovo polovina Skupštine. Ponovo desetine i desetine gradova i opština Srbije nemaju svog narodnog poslanika iz svog grada, iz svog okruga što je ozbiljna falinka, odnosno mana našeg izbornog sistema. O tome treba da pričamo, o tome treba da postignemo konsenzus, da nađemo rešenje sa kojim smo svi zadovoljni, da promenimo izborni sistem.
I na kraju, odnosno pri kraju, želim da kažem još dve stvari koje mislim da su važne za našu poslaničku grupu, a tiče se toga gospodine, budući predsedniče Narodne skupštine, da od vas zavisi da li će ovde na dnevni red doći teme koje su više nego aktuelne.
Mi ćemo vam već danas predati predlog za sazivanje prve posebne sednice ovog 13. saziva Narodne skupštine na dve teme, odnosno jedne posebne sednice sa dve tačke dnevnog reda. Prva bi bila rezolucija evropskog parlamenta o Srbiji kojom smo uslovljeni da priznamo lažnu državu Kosovo i da uvedemo sankcije Rusiji i predložićemo naravno da skupštinska odluka bude da mi odbijamo te ucene iz Brisela. I druga tačka dnevnog reda te posebne sednice na koju naravno, kao što smo na konsultacijama i sa predsednikom Republike razgovarali i što je on prihvatio, treba i on da bude pozvan i da nam se obrati, a tiče se aktuelne situacije na KiM o kojoj mora hitno da se razgovara u ovom domu Narodne skupštine, makar do kraja avgusta pre nego što istekne rok od 30 dana, a videli smo koliko je dramatično bilo prethodnih nekoliko dana.
Takođe ćemo sutra predati i zahteve za formiranje dva anketna odbora gde bi se ispitalo stanje u „Elektroprivredi Srbije“ i u Republičkom geodetskom zavodu gde mislimo gde postoji ogromni problemi koji hitno moraju da se rešavaju i to možete da podržite i pokažete dobru volju kao i ovih dana, jer ako tamo nemate šta da krijete, zašto ne bi bili formirani anketni odbori upravo da se pokaže da je tamo sve u redu. Ali, ako tamo nije sve u redu, mi smo u ozbiljnom problemu, kao narod i država.
Takođe bih želeo da istaknem još jednu veoma važnu stvar. Ja znam da će novi saziv ovog parlamenta pokušati da zadrži dvopartizan na srpskoj političkoj sceni, odnosno neprestano preganjanje kao danas između sadašnje vlasti i bivšeg režima. Znam da to vama i jednima i drugima negde odgovara kako biste držali monopol na srpskoj političkoj sceni i ne dozvoljavate da se pojavi neko treći, ali morate se suočiti sa realnošću. Nova realnost kaže da se u ovom novom sazivu pojavio neko treći i ne samo poslanička grupa Srpskog pokreta Dveri – Patriotskog bloka, već i poslanička grupa Srpske koalicije – NADA, pa poslanička grupa Srpske stranke Zavetnici, pa je to ukupno 35 narodnih poslanika, pa je to sada jedna treća snaga ovog parlamenta, jedan treći pol, jedan patriotski blok, suverenističkih političkih organizacija na koje budući predsedavajući mora da obrati pažnju i da ne dozvoli neprestani ping–pong između bivše i sadašnje vlasti koji pojede sve vreme skupštinskih rasprava, nego da i nama kao i trećoj političkoj opciji dozvoli da se i mi oglasimo i budemo ravnopravni sa vama koji volite da igrate stoni tenis.
I ono što je na kraju za mene veoma važno, a apelujem na sve nas ovde prisutne, naravno najviše na budućeg predsednika, a to je da mi postignemo jedno novo nacionalno jedinstvo u ovoj Skupštini u vremenu koje dolazi. Dolazi teško vreme, već je počelo, energetska prehrambena kriza, ratni izazovi na tlu Evrope koji uopšte nisu toliko daleko, ogromni pritisci na Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, Republike Srpske.
Sve to govori da nije vreme za obračune između nas, surove podele i sukobe između vlasti opozicije već za slogu, nacionalno jedinstvo i zajedničku borbu, za očuvanje KiM u sastavu Srbije, za podršku Republici Srpskoj za sve ono što mogu i treba da budu teme ovog parlamenta pa ćemo se oko nečega složiti, oko nečega nećemo. Mi bismo, primera radi, kandidovali da se uvede dan porodice kao državni praznik, da se otkaže „Evroprajd“ kao jedna sramna manifestacija, upravo iz moralnih, ali i iz bezbednosnih i finansijskih i zdravstvenih razloga.
Predložili bismo povratak redovnog služenja vojnog roka u jednoj potpuno novoj formi. Predložili bismo rezoluciju o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima a u Drugom svetskom ratu koja nikada nije doneta u ovom domu za 77 godina od sistema koncentracionih logora, Jasenovac, Jadovno i svega što smo preživeli u Nezavisnoj državi Hrvatskoj.
Predložili bismo u krajnjem da se otvore rasprave o temama koje su kontroverzne, obnova monarhije, nestale bebe, obavezna vakcinacija, Srbi u regionu i u rasejanju, konačno rešavanje statusa veronauke i veroučitelja koji nikako da postanu stalno zaposleni u školama. Ne vidim šta je problem da kao vladajuća većina to konačno rešite. Ne vidim šta je problem da pojedinim pitanjima konačno postignemo konsenzus i saglasnost, jer na recimo ništa ne razdvaja.
Da vidimo ko je ovde protiv toga da su KiM sastavni deo Republike Srbije? Pa, ako smo svi za očuvanje KiM u sastavu Srbije, pa ajmo svi kao jedan, nas 250 da to kažemo i da to branimo. Kakve to veze ima sa podelama na vlast i opoziciju? Nikakve.
Konačno, veoma važna tema, a to je socijalno-ekonomski paket koji moramo zajedno da usvojimo sa tom Vladom, zajedno da podržimo domaću privredu i poljoprivredu u ovom teškom vremenu, zajedno siromašne porodice, penzionere sa najmanjim primanjima, naše najstarije sugrađane koji nemaju nikakva primanja, nezaposlene, osobe sa hendikepom. Svi zajedno treba valjda da donesemo neke hitne socijalno-ekonomske mere kojima ćemo podržati socijalno ugrožene kategorije stanovništva, a na konsultacijama sa predsednikom republike smo predali čitav paket tih mera i nemamo nikakav problem da ih vi usvojite kao buduća Vlada i donesete. Mi ćemo glasati za, za socijalni dodatak, energente i troškove života, jer nemamo problem, nismo opozicija državi Srbiji, mi smo opozicija vašem režimu. Smatramo da je on loš, da ga treba promeniti, da treba mi da dođemo na vlast, da ćemo je bolje vršiti nego vi i to je naše normalno opoziciono pravo i tu nema ništa sporno.
Ono što je suština jeste da probate da shvatite, a sve će zavisiti od budućeg predsednika Narodne skupštine, da vam opozicija nije neprijatelj, da mi ne želimo ništa loše ovom narodu i državi, da i mi kao vi, trebalo bi, želimo dobro ovom narodu i državi. Znate kada će ovaj dom Narodne skupštine postati pravo mesto i biti obnovljen smisao i dostojanstvo Narodne skupštine, kada mi budemo glasali za vaše dobre predloge koji dolaze iz vlasti, ali i gospodo i dame iz vlasti i vladajuće većine, budete glasali za naše dobre predloge koji dolaze iz opozicije. To je nova Narodna skupština za koju se mi iz Srpskog pokreta Dveri i Patriotskog bloka zalažemo i nadam se da ćemo do toga zajedno doći.
Želim svima uspešan početak ove nove konstitutivne sednice i budućeg saziva parlamenta.

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Hvala, gospodine predsedavajući.

Želeo bih da skrenem pažnju uvaženoj koleginici Ani Brnabić, da u Srbiji još uvek nije zabranjeno biti protiv Aleksandra Vučića. Možda vi planirate neku odluku u tom pravcu, ali dok nije zabranjeno biti protiv Aleksandra Vučića, dozvolite, ja ću biti protiv Aleksandra Vučića, jer je to moje političko pravo. To je osnovno demokratsko pravo, biti protiv aktuelne vlasti koju personifikuje ne samo predsednik države, nego i predsednik najveće vladajuće stranke. Dakle, to nam pravo ne možete osporiti.

Druga stvar koja je prirodna i normalna u svakoj parlamentarnoj demokratiji jeste sarađivati sa opozicijom. Dakle, naravno da smo sarađivali i da ćemo sarađivati sa kolegama iz opozicije po onim pitanjima po kojima mi mislimo da treba da sarađujemo. Primera radi, sloboda medija, borba protiv kriminala i korupcije. Recimo, možemo da formiramo jedan anketni odbor da ispitamo kako je firma u kojoj je direktor bio vaš rođeni brat dobila određene poslove na javnim nabavkama i tenderima sa državom Srbijom od trenutka kada vi postajete ministar i potom predsednik Vlade Republike Srbije. Vrlo interesantno. Ta firma tek od tog trenutka počinje da posluje sa državom Srbijom i dobija milionske ugovore, naravno, ne u dinarima, nego u evrima.

Primera radi, to bi bilo interesantno, da mi zajedno kao opozicija ovde, bez obzira na naše podele unutar opozicije koje su činjenica jer smo ideološki i politički različiti, oko toga, recimo, možemo da sarađujemo. Oko čega ne možemo da sarađujemo? Pa, naravno, oko toga da je za nas apsolutno neprihvatljivo uvođenje sankcija Rusiji, ulazak u NATO, priznanje lažne države Kosovo, priznanje lažnog genocida u Srebrenici, održavanje sramne gej parade. To je nešto protiv čega smo mi i ni sa kim i nikada oko toga ne možemo i nećemo sarađivati, pa ni sa vama koji organizujete sramnu gej paradu po tom pitanju. Izvinite, ali ne možemo sarađivati.

Prva sednica (konstitutivna), 02.08.2022.

Hvala vam, gospodine predsedavajući, na tome.

Gospodin Vesić ne razume ulogu opozicije, zato što je uvek bio samo tamo gde je vlast i gde je interes vladajućeg režima. Uloga opozicije jeste ne samo da kritikuje vlast, nego i da predlaže konstruktivne predloge šta vlast treba da uradi, što sam ja danas i učinio, jer smatram da je to moja uloga kao narodnog poslanika.

Nikada nisam bio član nijedne stranke i smatram da predstavljam upravo ovu novu političku generaciju na srpskoj političkoj sceni ljudi koji nisu bili članovi stranaka, koji nisu ni želeli da budu članovi stranaka, jer im se nekako smučila ta srpska politička baruština iz nekog prethodnog perioda i da pokušavamo da predstavimo upravo te neke nove ljude i novu generaciju sa novim idejama i, da tako kažem, sa ljudima koji nikada do sada nisu bili na vlasti. To je ideja mog zapravo konstruktivnog nastupa.

Ono što je moja završna poruka gospodinu Vesiću jeste da je isto tako njegov predsednik stranke Aleksandar Vučić ovde rekao da Srpski pokret Dveri nikada više neće ući u Narodnu skupštinu Republike Srbije, u jednoj od naših rasprava, onako samouvereno, kako ga je Bog dao, i kao što vidite, evo nas ponovo. I niste vi ti koji odlučujete o tome ni ko će biti u Narodnoj skupštini, niti ko će vladati Srbijom posle vas. A vi što pre treba da shvatite da je vlast prolazna, da je 10 godina vaše vlasti mnogo, da će uskoro da vaša vlast padne, da je prirodno da dođe neko drugi posle vas i da će to biti upravo patriotski blok i naš desni politički sektor, koji inače raste, razvija se i jača u čitavoj Evropi, pa će tako i u Srbiji. Hvala vam.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Poštovani predstavnici vlasti, poštovane kolege narodni poslanici, poštovani građani Srbije, pomaže Bog svima! Posle tri godine došli smo na red da postavimo pitanje Vladi samo zahvaljujući kolegama iz tri poslaničke grupe opozicije koji su se povukli da ne postavljaju pitanje da bismo i mi mogli. Ja im se na tome zaista zahvaljujem. Nakupilo se mnogo pitanja, pa da što pre krenemo.

Da li će Vlada Republike Srbije potpisati pravno obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo kojim se tzv. Kosovu omogućava ulazak u UN? Da ili ne. Ko je ovlastio predsednika Vučića da tajno pregovara o Kosovu i Metohiji? Da li ćete ovde konačno javno demantovati da bilo ko tajno pregovara o Preševu, Bujanovcu i Medveđi koje takođe treba pokloniti tzv. nezavisnom Kosovu?

Kada će domaći privrednici moći da računaju na smanjenje poreza na zarade i drugu pomoć koji imaju strani investitori, a domaći poljoprivrednici na povećanje katastrofalno malih subvencija?

Kada ćete smanjiti cenu dizel goriva koje je najskuplje u Evropi, kao što ste obećali? Kada tačno? Tražim tačan datum, a ne nova lažna obećanja.

Da li Vlada razmišlja o poreskim reformama u korist porodice na osnovu kojih bi stupanjem u brak i po dobijanju svakog deteta supružnicima sledovalo novo smanjenje poreza na zarade i poreza na imovinu?

Kako je moguće da država još uvek nije rešila problem bankarske pljačke putem kredita indeksiranih u švajcarskim francima koje ima preko 20.000 porodica u Srbiji?

Kada će biti donet zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna koje je SNS obećala pre 10 godina?

Kada će svim radnicima oštećenim u pljačkaškim privatizacijama konačno biti isplaćene zaostale zarade i otpremnine i povezan radni staž?

Kada će konačno biti donet zakona o ratnim vojnim veteranima i rešena pitanja boraca učesnika otadžbinskih ratova od 1991. do 1999. godine?

Zašto Vlada prodaje naša prirodna bogatstva, rude, poljoprivredno zemljište i rečne tokove?

Da li su sledeći na prodaju Komercionalna banka, Telekom i EPS i da li će onda bilo šta ostati srpsko u Srbiji?

Kada ćete penzionerima vratiti 850 miliona evra, koliko ste im oduzeli za prethodne četiri godine i koliko njih od ukupno 850 hiljada opljačkanih penzionera je umrlo u međuvremenu i neće dočekati pravdu?

Ko je ministar kulture u Vladi Republike Srbije - Vladan Vukosavljević ili Željko Mitrović? Kada će TV Pink biti oduzeta nacionalan frekvencija zbog zloupotrebe? Kada ćemo opoziciju posle više od osam meseci moći da vidimo na RTS-u?

I konačno, da li je SNS u prethodnih šest godina na različitim izborima proneverila ili na različite načine oprala šest miliona evra koliko je od predsedničkih izbora 2012. godine do danas na različite načine, kriminalno, opljačkano od građana Srbije, kroz izborni računu SNS? Ko će odgovarati za taj kriminal?

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Hvala, predsedavajući.

Da se vratimo na suštinu. Nezaposlenost ste smanjili tako što je preko 200.000 ljudi više umrlo nego što se rodilo za šest godina vaše vlasti i tako što je 400.000 ljudi za šest godina vaše vlasti otišlo iz ove zemlje. Tako ste smanjili nezaposlenost. A kako ste napuni budžet? Tako što ste smanjili plate i penzije, povećali poreze, takse i akcize, smanjili subvencije poljoprivrednim proizvođačima i povećali cenu dizel goriva, gospodine ministre, gde vi utičete na cenu sa 55%, koliko iznose akcize i PDV u ceni dizel goriva u Srbiji, koja je jedna od najskupljih u Evropi.

Da idemo da rešimo određene probleme. Zašto niste krivično gonili one koji su odgovorni za pljačkašku privatizaciju za ovih šest godina? Zašto nema zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna, koji ste obećali pre deset godina? Zašto vam u Vladi sedi nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju, jednog njenog sektora, gospodin Siniša Mali? Zašto njega ne procesuirate i krivično gonite za pljačkašku privatizaciju, za koju je direktno odgovoran, nego ste ga stavili u Vladu Republike Srbije?

Nemojte da obmanjujete i lažete ovaj narod. Nikada mi nismo govorili da se zatvore fabrike koje su otvorili strani investitori, nego da se naše pare iz budžeta koji ste opljačkali od građana, kojima ste smanjili plate i penzije, daju našim privrednicima i poljoprivrednicima, a ne stranim investitorima i to je istina.

Što se tiče potpredsednika Vlade gospodina Nebojše Stefanovića, on bi mogao da odgovori na pitanje – da li se njegov otac bavi trgovinom oružjem i da li je on svom rođenom ocu dao dozvolu za trgovinu oružjem? Naravno, mogao bi da odgovori na jedno veoma važno pitanje – da li je tačno da je SNS između dva kruga predsedničkih izbora 2012. godine uplatila dva miliona evra na račun nepostojeće marketinške agencije koje nema u APR, iza koje stoji Vučićev kum Goran Veselinović i tako državne pare prebacila u stranačke privatne džepove?

Na kraju, ključno pitanje za predsednika Vlade Republike Srbije, pitanje za svakog ministra lično i tražim od njih direktan odgovor – da li su spremni da prihvate Kosovo u UN i razgraničenje kao razmenu teritorija po principu naše za naše? Da ili ne? Kada je Vlada, kao ona koja vodi spoljnu politiku Srbije, ovlastila Aleksandra Vučića da tajno pregovara? Kada smo doneli pregovaračku platformu sa pregovorima u Narodnoj skupštini…

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 26.04.2018.

Da li se čujemo, gospodine predsedavajući?

Poštovani predstavnici Vlade Republike Srbije, poštovane kolege narodni poslanici, zaista, velika čast je posle dve godine na mestu narodnog poslanika dobiti priliku da se postavi pitanje Vladi, pa mi dozvolite da odmah krenem sa pitanjima.

Pod jedan, da li će Vlada Republike Srbije potpisati pravno obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo, kojim će se Kosovu omogućiti ulazak u UN? Da ili ne? Nema potrebe za duže odgovore.

Pod dva, koje kontramere je donela Vlada Republike Srbije nakon hapšenja i maltretiranja njenog visokog funkcionera Marka Đurića? Zašto odmah nisu prekinuti pregovori u Briselu, poništen antiustavni Briselski sporazum i zatražena hitna sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj bi se tražio povratak teme Kosova i Metohije i UN i sprovođenje Rezolucije 1244, po kojoj imamo pravo na povratak do hiljadu pripadnika srpskog državnog osoblja na teritoriju Kosova i Metohije?

Pod tri, pošto je to tema svuda u svetu, kada će tema Kosova i Metohije biti tema i sednice Narodne skupštine Republike Srbije?

Pod četiri, kada će domaći privrednici moći da računaju na smanjenje poreza na zarade i druge olakšice, a domaći poljoprivrednici na veće subvencije od ovih katastrofalno malih subvencija u ovome času?

Pod pet, da li Vlada Republike Srbije razmišlja o poreskim reformama u korist porodice na taj način da se stupanjem u brak i dobijanjem dece smanjuje porez na zaradu i porez na imovinu svakoga člana te porodice?

Pod šest, kako je moguće da je Srbija jedina država u Evropi u kojoj nije rešen problem porodica, preko 20.000 njih, koje imaju kredite indeksirane u švajcarskim francima, što je neviđena bankarska pljačka i lopovluk koji dozvoljava Vlada Republike Srbije i Narodna banka Srbije.

Pod sedam, šta ćete učiniti da izađete u susret prosvetarima koji su tražili jedinstvene platne razrede i dvostruko povećanje plata od 10% na jučerašnjem protestu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije ispred Vlade Republike Srbije?

Pod osam – kada će se konačno isplatiti svim radnicima, a preko 100 hiljada njih je u pitanju, sve što im je oteto u pljačkaškim privatizacijama od neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neisplaćenih otpremnina?

Pod devet – kada će se konačno doneti zakon o ratnim vojnim veteranima, rešiti pitanje boraca učesnika oslobodilačkih i odbrambenih ratova od 1991. do 1999. godine?

Na kraju – kada će se konačno završiti, posle 16 godina, proces za špijunažu gospodinu Momčilu Perišiću, potpredsedniku Vlade, koji je 2002. godine uhvaćen kako predaje državne… (Isključen mikrofon.)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Poštovani građani Srbije, pomaže Bog svima.

Moja obaveza je, pre svega, da postavim pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću – zašto već četiri dana ćute na sve ono što se dešava u Crnoj Gori, gde se hapse srpski političari, stavljaju u zatvore, gde se preti daljim hapšenjem ostalih opozicionih lidera koji su, naravno, Srbi, gde se poništavaju odluke podgoričke Skupštine o ujedinjenju Srbije i Crne Gore pre 100 godine, gde se progoni srpski jezik, srpsko pismo i srpska crkva i gde četiri dana nemamo jednu reč reakcije države Srbije na ovako skandalozno ponašanje mafijaškog režima Mila Đukanovića?

Zašto Aleksandar Vučić već šest godina ni jednom nije otišao u Crnu goru da poseti svoje sunarodnike tamo? Zato što je mnogo dužan Milu Đukanoviću koji ga je uveo u svet obaveštajnih struktura zapada, koji ga je povezao sa Stankom Subotićem Canetom, koji mu je dao i prve pare i prve kontakte da bi mogao da dođe na vlast uz pomoć zapadnih mentora 2012. godine. Zato Aleksandar Vučić ćuti o Milu Đukanoviću i ne sme reč da kaže protiv ovog mafijaškog režima, a svojevremeno ga je i spasao od pada kada je učestvovao u montiranoj, izmišljenoj aferi „državni udar“.

Zašto se ćuti o Branki Milić koja se nalazi u ambasadi Srbije u Crnoj Gori, koja, kao i brojni drugi osumnjičeni i pohapšeni u lažnoj aferi, i dalje trpi progon crnogorskog režima?

Drugo pitanje odnosi se, takođe, na Aleksandra Vučića i pitam ga – da li zna koje Anro Danžan i da li se viđa sa njim i pregovara o tzv. razgraničenju, odnosno priznanju nezavisnog Kosova? Ovo je osoba, dakle, blizak prijatelj Hašima Tačija i Aleksandra Vučića, poznati francuski obaveštajac Anro Danžan, čovek koji je učestvovao u Dejtonskom sporazumu, u Rambujeu, bio u misiji Havijera Solane na KiM, poznati NATO lobista među francuskim diplomata, evropski parlamentarac koji je ustao protiv Dika Martija kada je Dik Marti otkrio trgovinu ljudskim organima na KiM i optužio šiptarski teroristički režim za to i čovek koji u ovom trenutku tajno pregovara i sa Hašimom Tačijem i sa Aleksandrom Vučićem o tzv. razgraničenju.

O čemu oni razgovaraju? Da nezavisno Kosovo dobije praktično celu teritoriju KiM plus opštinu Preševo do jedan kilometar do Koridora 10 i autoputa i deo opštine Bujanovac, a za uzvrat možda koji metar severa KiM da pripadne Srbiji.

Da li je istina ili ne ovo što govorim, jedino što znam da Aleksandar Vučić već tri dana ćuti od kad sam ga prvi put pitao – da li poznaje Anro Danžana i da li u ovom trenutku tajno pregovara o tome da neda, ne samo KiM, nego da da i deo opština Bujanovac i Preševo, tzv. nezavisnom Kosovu, jer nema razgraničenja bez priznanja nezavisnog Kosova, gospodo naprednjaci i socijalisti i svi vi iz vladajućeg režima.

Da bi bilo razgraničenja mora prvo da se prizna nezavisno Kosovo, jer ne možete da se razgraničite sa jednom nacionalnom manjinom na teritoriji države Srbije. To nikada i nigde nije bilo. Mi smo se razgraničili sa Republikom Albanijom još 1927. godine, kad je potpisan Protokol o razgraničenju između Kraljevine Jugoslavije i Albanije i nikakvog više razgraničenja između nas i Albanaca nema i neće biti.

Da biste se razgraničili, delili KiM, vršili korekcije granica, menjali naše za naše, vi morate prvo da priznate nezavisno Kosovo, da mu omogućite ulazak u UN i da stvorite veliku Albaniju, dakle, da budete sponzori stvaranja velike Albanije.

Na kraju jedno veoma važno i aktuelno pitanje. Naime, kao što znate, ovih dana su žuti prsluci ovako najaktuelniji u čitavoj Evropi, pa evo da i ovde u domu Narodne skupštine Republike Srbije se vidi jedan žuti prsluk i iskaže jedan veliki protest protiv nenormalne, nakaradne i bolesne cene goriva u Srbiji.

Ono što ja želim ovde vama da ukažem jeste da Makron, vaš prijatelj, koji dolazi ovde da sa Vučićem dovrši pregovore i izdaju KiM, danas pregovara sa žutim prslucima u Francuskoj, iako su spalili pola grada, iako su učinili ko zna kakve nerede i demonstracije, a vi nećete da pregovarate sa svojim građanima koji mirno i dostojanstveno protestuju i traže normalnu cenu goriva, nego ih kažnjavate prekršajno. Hoćemo normalno gorivo ili ćete dobiti žute prsluke na ulicama Beograda i svih gradova Srbije.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 29.11.2018.

Poštovani građani Srbije, pomaže Bog svima.

Moja obaveza danas je da postavim pitanja pre svega ministru za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ali i ministru unutrašnjih poslova, a tiču se pre svega informacija vezanih za opštinu Lučani.

Prvo pitanje glasi – koliko se ljudi odselilo iz Dragačeva, tj. iz opštine Lučani za prethodne četiri godine vlasti SNS i da li je tačna informacija da je opština spala na ispod 20.000 stanovnika i da je najmanje 2.000 ljudi napustilo ovu opštinu u prethodne četiri godine?

Drugo pitanje, a već sam podneo takav zahtev za javnu informaciju, tj. informaciju od javnog značaja policijskoj stanici u Lučanima, koliko se ljudi naglo doselilo u opštinu Lučane u poslednjih nekoliko meseci, a da su u pitanju aktivisti SNS koji su odjavili svoja prebivališta iz drugih opština, prijavili u Lučanima, kao što su to radili za gradske izbore u Beogradu, da bi se pojavili 16. decembra na izborima i glasali kao novi stanovnici opštine Lučani? Još uvek nemam tu informaciju o policijske stanice u Lučanima. To je ključna informacija da vidimo da li su iz bori u opštini Lučani uopšte regularni, jer zamislite u jednoj tako maloj opštini koja ima ispod 20.000 stanovnika, i verovatno jedva 16.000 birača, da vi dovedete 500 ili 1.000 ljudi sa strane koji su naprasno rekli da žive u Lučanima, iako tamo nema ni jednog od onih obećanih 1.000 novih radnih mesta, a nema ni povratka suda u Guču, nema ni završetka rekonstruisanja bazena u Lučanima, nema ni završetka sportske hale. Sve su to bila lažna obećanja SNS od pre četiri godine, ali to nije ništa novo.

Novo je, međutim, nešto drugo što je veoma važno i što takođe tražim kao odgovor, a to je – šta je sudbina Sabora trubača u Guči? Kako je Slobodan Jolović, aktuelni načelnik Moravičkog okruga, koga je Vlada Republike Srbije izabrala za drugi mandat na ovu funkciju, uspeo da upropasti jednu od najvećih kulturnih i zabavnih manifestacija u Srbiji kao što je Sabor trubača u Guči? Dokle će više Vlada Republike Srbije dozvoljavati Slobodanu Joloviću, lažnom magistru, čoveku koji je otimao imovinu građana opštine Lučani u svoje vreme, koji je upropastio ovu opštinu i citiraću, da ne bude da su ovo samo moje reči, aktuelnog predsednika opštine Lučani Vesnu Stambolić iz SNS koja kaže sledeće gostujući svojevremeno na TV „Telemark“ u Čačku da se radi o čoveku koji je kreditno zadužio opštinu, da se još plaćaju kamate 65 miliona dinara, da je upropastio sportsku halu u Lučanima u koju je do sada uloženo 110 miliona dinara, a ona još uvek nije završena, da je upropastio Dom trubača u Guči izgrađen mimo projekta za koji je dobijena dozvola sa brojnim nedostacima zbog čega još uvek nije dodata upotrebna dozvola itd.

Vesna Stambolić, aktuelni predsednik opštine Lučani, govori sve najgore o svom kolegi, povereniku SNS za opštinu Lučani, Slobodanu Joloviću, aktuelnom načelniku Moravičkog okruga i predsedniku Saborskog odbora Sabora trubača u Guči, koji je opljačkan, uništen i upropašten kao jedna od najstarijih i najtradicionalnijih manifestacija u Srbiji, i to ste kao SNS uspeli da uradite za ove četiri godine.

Na kraju još jedno pitanje – ko su ovi simpatični dečaci i devojčice koji već mesec dana noće u hotelu „Park“ u Ivanjici, više od 100 njih, a onda opsedaju sva domaćinstva u Dragačevu obilazeći ih i objašnjavajući im da treba i mora da se glasa za SNS, nudeći kafu, šećer, brašno, besplatne zdravstvene preglede nekih lažnih studenata medicine i druge stvari? Da li su oni zaposleni u opštinama Vršac, Pančevo, Sombor, Novi Sad, odakle dolaze, i da li oni svoje radno vreme kao zaposleni preko SNS u ovim opštinama provode tako što vode kampanju SNS u opštini Lučani?

Na kraju veoma važno pitanje na koje još uvek nije odgovoreno i pozivam MUP da otkrije identitet trojice batinaša i nasilnika koji su pokušali da ubiju Borka Stefanovića u Kruševcu. Ko su M.Ž. 1988. godište, D.G. 1987. godište i M.S. 1980. godište? To nisu maloletnici. To su ljudi od 30 do 40 godina. Ko su oni? Ko su njihovi nalogodavci i u tom smislu da iskoristim priliku da pozovem sve građane Srbije, a posebno Kruševca – petak 19,00 sati, Bela sala u Kruševcu, protestna tribina u Kruševcu protiv ovog brutalnog fizičkog premlaćivanja Borka Stefanovića, da pokažemo da Kruševac nije zabranjen grad i da je Kruševac slobodan za drugačije mišljenje.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.11.2018.

Poštovani predsedavajući, kolege narodni poslanici i uvaženi građani Srbije, pomaže Bog svima.

Moje prvo pitanje ide prema predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije gospođi Maji Gojković. Naime, poslanička grupa Srpskog pokreta Dveri iznova je predala zahtev za održavanje posebne, a rekao bih i vanredne sednice Narodne skupštine Republike Srbije na temu Kosova i Metohije. Ovo je treći put za ove tri godine ovoga saziva Narodne skupštine da predlažemo posebno zasedanje Narodne skupštine na najalarmantniju i najvažniju nacionalnu i državnu temu i tog zasedanja još uvek nema.

Svi smo svesni koliko je teška situacija trenutno na Kosovu i Metohiji i neverovatno je da o tome raspravljaju svi u svetu, izuzev Narodna skupština Republike Srbije. Kada tome pridodate sve naslovne strane dnevnih novina danas, kao recimo ovu „Blica“, gde veliki prijatelj predsednika Srbije Aleksandra Vučića Edi Rama podržava formiranje velike Albanije, zajedno sa tzv. nezavisnim Kosovom, onda bi i tu temu trebalo da obradimo na toj posebnoj sednici na temu Kosova i Metohije, gde bismo analizirali koji je učinak diplomatije Aleksandra Vučića i dejstava njegovih prijatelja poput Edija Rame, koji želi da napravi veliku Albaniju na teritoriji Republike Srbije.

Drugo pitanje ide takođe prema predsedniku Narodne skupštine gospođi Maji Gojković – kada će zakazati posebnu sednicu na više nego aktuelnu temu pokušaja ubistva jednog opozicionog lidera, konkretno fizičkog premlaćivanja i pokušaja ubistva Borka Stefanovića, lidera Levice Srbije i jednog od 10 lidera Saveza za Srbiju, kao najveće opozicione grupacije u Srbiji u ovom trenutku?

Podsetiću javnost, da je pored Borka Stefanovića, fizički najbrutalnije prebijeno još dvojica ljudi iz Levice Srbije i policajac koji je bio na službenoj dužnosti, obezbeđivanja skupa, odnosno tribine Saveza za Srbiju, u mesnoj zajednici Rasadnik u Kruševcu.

Dakle, kriminalci bliski vlasti, ne samo da su krenuli u fizički obračun sa liderima opozicije i političkim protivnicima, nego i sa policajcima na službenoj dužnosti. Pa, vi sada možete videti kakvo je bezbednosno stanje u Srbiji i koliko se kriminalna ekipa otrgla, čak i od vaše vlasti kojoj služi.

Takođe bih zatražio da znamo identitet ovih batinaških nasilnika, a ne samo inicijale, da ne biste mogli za ovih nekoliko dana da obrišete sve njihove veze na internetu sa SNS i sa vama, kao verovatnim nalogodavcima ovog fizičkog prebijanja ili makar da otkrijete ko su onda nalogodavci i ne vidim, ako nemate vi ništa skriveno iza toga, zašto ne bi bila posebna sednica na ovu, i te kako aktuelnu temu, jer gde se u Evropi, u ovom trenutku prebijaju lideri opozicije, izuzev u Srbiji?

Takođe, pitanje predsedniku Vlade Republike Srbije, Ani Brnabić, da li je potrebno da kao u Francuskoj svi stavimo žute prsluke i krenemo na ulice Beograda, da biste konačno smanjili cenu goriva, da bi ste konačno smanjili akcize i PDV na gorivo, da bi ste omogućili ljudima u Srbiji da žive normalno, sa normalnom cenom dizel goriva, pre svega poljoprivrednicima, prevoznicima, ali i svim drugima? Dakle, da li je potrebno da svi obučemo žute prsluke i izađemo na beogradske ulice, da li su potrebni sukobi sa policijom, kao u Francuskoj, da biste se vi prizvali pameti i prestali da pljačkate građane Srbije?

Takođe, želim da obavestim javnost, odnosno postavljam pitanje predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da sam prihvatio njegov poziv za direktan televizijski duel koji je zakazao sinoć gostujući u emisiji „Oko“ na RTS, da kao lider jedne od parlamentarnih poslaničkih grupa opozicije prihvatam poziv na ovaj direktan televizijski duel i očekujem od RTS da se taj duel hitno zakaže na osnovu obećanja predsednika SNS, Aleksandra Vučića.

Na kraju, jedna važna stvar, takođe pitanje predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da li će nas obavestiti o bekstvu nemačke kompanije „Serfud“ iz Smedereva koja posle dve godine rada iznenada isparila i nestala, a bila je velika investicija koja je ključeve u ruke uručio lično Aleksandar Vučić kao tadašnji premijer. Naime, ovoj nemačkoj kompaniji grad Smederevo izgradio je celu halu za rad u vrednosti od trista miliona dinara, uzimavši kredit za to. Aleksandra Vučić je lično otvorio ovu nemačku kompaniju. Obećano je trista radnika, zaposlilo se samo 60, na kraju 25, na kraju na viber grupi obavešteni da je sve zakatančeno i da su nemački investitori nestali i pobegli iz Srbije. Da li je to sudbina svih velikih Vučićevih investicija koje su samo na štetu naše države i našeg domaćeg ekonomskog interesa? Da li će svi pobeći?

Imovinska karta

(Čačak, 19.11.2018.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 101970.00 RSD 07.06.2016 -
Odbornik Skupština grada Čačka Grad Dnevnica 4000.00 RSD 24.05.2016 -
Republika Srbija (Pravo na isplatu naknade zakupa stana u Beogradu) Republika Mesečno 35000.00 RSD 27.07.2016 -