OLIVERA OGNJANOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1969. godine. Živi u Grockoj, Beograd.

Po zanimanju je diplomirani menadžer.

Bila je direktorka JKP “Grocka”.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 63
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 18 dana i 5 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 27 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja, 06.03.2019.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministri sa saradnicima, ja ću u svom izlaganju govoriti o predlozima zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

Srbija je zemlja bogata prirodnim resursima, tako da u svakom smislu predstavlja veliki turistički potencijal. Imamo planine, reke, jezera, nacionalne parkove, imamo više od hiljadu izvorišta tople i hladne banjske vode i povoljne klimatske uslove pogodne za razvoj klimatsko-banjskog turizma.

Najbogatiji smo srednjevekovnim crkvama i manastirima i imamo veliku kulturno-istorijsku baštinu. Do skora smo bili gotovo nepoznati u svetu. Međutim, danas je to mnogo drugačije.

Činjenica je da se turizam u našoj zemlji intenzivno razvija tek u poslednjih nekoliko godina i da se ovom segmentu privrede posvećuje sve veća pažnja i ulaže mnogo truda i rada u razvoj.

U Republici Srbiji u novembru 2018. godine u odnosu na novembar 2017. godine broj dolazaka turista veći je za 15,3%, od toga je broj noćenja domaćih turista veći za 10,5%, a broj noćenja stranih turista veći je za 17,3%. U decembru 2018. godine u odnosu na decembar 2017. godine broj noćenja stranih turista povećao se za 10,5%.

U 2018. godini ostvareno je 1,5 milijardi dolara čistog deviznog priliva od turizma, a za ovu godinu postavljen je cilj od 1,7 milijardi dolara. U poslednjih pet godina broj turista porastao je za 55%, a broj stranih gostiju za čak 65%.

Akcija podele vaučera ima višestruki značaj za razvoj domaćeg turizma. Broj objekata koji su na raspolaganju građanima porastao je za čak 49% i u stalnom je porastu. Za manje od dva meseca ove godine 38.886 građana podnelo je zahtev za dobijanje vaučera, što je za 3,5 puta više nego u istom periodu 2018. godine.

Sve su ovo pokazatelji da se zahvaljujući politici koju vodi ova Vlada, na čelu sa predsednikom Vučićem, Srbija kreće napred, da je postala prepoznatljiva u svetu, bezbedna i prihvatljiva za strana ulaganja. Zato je neophodno da nastavimo sa izgradnjom puteva, oživljavanjem ruralnih sredina i razvojem ekologije. Zato je važno da se iskoristi svaka mogućnost za ekonomski i socijalni razvoj celog društva i podizanju standarda života građana.

Smatram da su predložene dopune ovih zakona veoma važne, pre svega u suzbijanju sive ekonomije i bespravnog rada, zatim, uvođenja centralnog elektronskog informacionog sistema koji sadrži sve potrebne informacije o pružaocima usluge i objektima za smeštaj.

Znači, osim usklađivanja sa propisima EU, ovim izmenama zakona vrše se preraspodela prava, obaveza i odgovornosti turističkih organizacija, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta pružanja turističkih usluga i zaštite potrošača, odnosno korisnika usluga.

Upravo u skladu sa ovim zakonima jeste i dopuna Zakona o bezbednosti hrane, jer ovde vidi mogućnost za razvoj proizvodnje organske hrane, što može biti još jedna izuzetno značajna stavka po kojoj bi bili prepoznatljivi u svetu.

Na nama je da nastavimo sa zacrtanim planovima i da još više radimo, da se ne obaziremo na neradnike i lopove koji svakodnevno pokušavaju da nam odvrate pažnju i da nas uspore, na one koji baš ništa dobro nisu uradili za svoju državu.

Vama želim uspeh u daljem radu, a u danu za glasanje SNS će glasati za sve predložene zakone. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Uređenje Centralnog registra za socijalno osiguranje i podizanje na viši nivo će doprineti podizanju kvaliteta i standarda života građana Srbije.

U protekla dva dana svi smo mogli da vidimo kako se ponašanju oni koji su ovu zemlju doveli do situacije da je Srbija bila na ivici ekonomske propasti. Budžet za 2019. godinu je pokazatelj da ćemo nastaviti sa reformama koje unapređuju život u Srbiji, a zbog toga svakodnevno trpimo napade, uvrede i pretnje onih koji su nam ostavili teret i dugovanja koja mi vraćamo. Setite se samo onih hiljadu evra koje su nam obećali, svakome od nas, a u stvari su svoje džepove punili do besvesti.

Svi ovi ciljevi i planovi nisu samo prazna obećanja, jer Srbija danas predstavlja jednu od pet najbrže rastućih ekonomija u Evropi. U svetu nas predstavlja ozbiljna i odgovorna Vlada, na čelu sa predsednikom Vučićem, Vlada koja brine o budućnosti naše zemlje i sa zadovoljstvom mogu reći da sam ponosna na sve postignute rezultate. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Pošto smo višestruko povećali zaposlenost od ključnog je značaja da se sistemski uredi i kontroliše naplata socijalnog osiguranja, a upravo to omogućuje i uređuje Zakona o centralnom registru socijalnog osiguranja, a sve ovo je jako važno jer će ova Vlada i predsednik Vučić nastaviti da dovode investitore i podižu standard života, da otvaraju nove fabrike i zapošljavaju naše građane. Rast, poverenje investitora doprineo je povećanju investicija. Na rasta investicija uticale su reforme kao što je to slučaj sa reformama tržišta rada, ubrzanjem procedura odobravanja građevinskih dozvola širenjem primene elektronske uprave.

Strukturne reforme i poboljšan poslovni investicioni ambijent imaju odličan rezultat, a to je činjenica da je u Srbiji i protekle četiri godine otvoreno preko 70 novih fabrika. To građanima uliva poverenje koje su nam i pokazali, a ova Vlada će nastaviti da se bori za svako novo radno mesto. Nikada ne smemo zaboraviti ko je odgovoran što je ogroman broj preduzeća otišao u stečaj, što su toliki ljudi ostali bez plate i bez posla.

Ne smemo zaboraviti ko je kriv za pljačkaške privatizacije i ko je morao da prođe kroz trnje i ponese sav ovaj teret da bi Srbija ponovo bila poštovana i cenjena u svetu. Sada nas očekuje novi aranžman sa MMF-om, a za investitore znači da je Srbija stabilna i atraktivna zemlja za ulaganja što za nas znači razvoj i nova radna mesta, sigurnost za hiljade porodica, znači kvalitetniji život i bolju budućnost za nas i buduće generacije. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 14:07