RUŽICA NIKOLIĆ

Srpska radikalna stranka

Ružica Nikolić rođena je 1976. godine.

Po zanimanju je diplomirani defektolog-surdolog.

Članica Srpske radikalne stranke.
Trenutno obavlja funkciju zamenika generalnog sekretara SRS.
Poslednji put ažurirano: 24.08.2017, 13:42

Osnovne informacije

Statistika

  • 153
  • 2
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 1 dan

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 2 godine i 1 mesec i 9 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 3 meseca i 11 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2019.

Zahvaljujem, gospodine Milićeviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, članom 3. Predloga zakona predlagač je vršio izmene na član 44. Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i predložio je smanjenje stope doprinosa za 0,5% za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje.

U ime poslaničke grupe SRS podnela sam amandman na član 44. osnovnog zakona, kojim smo predložili da se stope po kojima se obračunavaju i plaćaju doprinosi, pored doprinosa za PIO, da se smanje i za obavezno zdravstveno osiguranje, kao i za osiguranje za slučaj nezaposlenosti.

Naš stav je, i to smo predložili i tražili ovim amandmanom, jeste da se sve stope smanje, a ne samo one stope koje se odnose na PIO. Konkretno bi značilo da poslodavac plaća doprinose od 11,5% i na taj način obezbeđuje se manje opterećenje prihoda koje radinici ostvaruju na osnovu rada, ali i smanjenje troškova poslovanja za poslodavce.

Ukidanjem dela doprinosa, odnosno korist od smanjenog oporezivanja mogli bi da imaju i poslodavac i sam zaposleni radnik ukoliko bi se ta sredstva pravilno rasporedila i ukoliko ne bi bilo zloupotreba ova sredstva bi se mogla iskoristiti na povećanje plata. U tom slučaju, smanjenje stopa doprinosa ostavlja prostor za rasterećenje poslodavca i mogu doprineti opštoj koristi da i poslodavac i zaposleni radnik imaju korist, jer ukoliko zaposleni dobije veću platu, poslodavac dobija zadovoljnijeg radnika, čime se direktno utiče i na sam rast produktivnosti. Zahvaljujem.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2019.

Zahvaljuje, gospodine Milićeviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, članom 3. Predloga zakona predlagač je vršio izmene člana 25. postojećeg zakona i mi smatramo da ovaj član ne treba menjati na način na koji ste vi to predložili, jer ove izmene suštinski ne menjaju ništa u postojećem članu koji je u svakom slučaju sveobuhvatniji.

Kažete da su predložene izmene u cilju efikasnijeg suzbijanja sive ekonomije i mi srpski radikali jesmo za što efikasnije suzbijanje sive ekonomije i programski se upravo zalažemo za to, kao i za ukidanje rada na crno, suzbijanje i toga.

Smatramo da, ukoliko stvarno želite da se ozbiljno pozabavite i rešite problem sive ekonomije, da su neuralgične tačke proizvodnja i carine i da su to osnovna izvora, kao i rad na crno.

Osim rada na crno, veoma je zastupljena i pojava da poslodavci ceo iznos zarade ne uplaćuju radniku, već se uplaćuje tzv. minimalac, dok se ostatak zarade daje na ruke. To ne samo da je siva ekonomija, to je i uskraćivanje prihoda budžetu i za PIO i za ostalo i to je automatski manja osnovica za doprinose, pa se samim tim i zaposlenom radniku umanjuje penzioni staž koji je u situaciji u kojoj se nalazi i zbog pretnje otkazom je prinuđen da ćuti. To je ono što svakako može da se iskoreni. Zahvaljujem.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2019.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Dame i gospodo narodni poslanici, mi smo amandmanom na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama predložili izmenu tarifnog broja 35 i ovim tarifnim brojem propisuje se taksa za odgovarajuća akta organa kojima je izvršeno odbijanje zahteva za izdavanje odgovarajuće vize.

Mi smo predložili smanjenje taksi u okviru ovog tarifnog broja 35. I kada su administrativne takse u pitanju, SRS smatra da su neprimerene i neprihvatljive za sve građane Srbije da se takse podižu na ovaj način i ukoliko pogledamo, ako uporedimo povećanje plata i penzija, o čemu od predstavnika vladajuće većine danima slušamo hvalospeve i povećanje taksi procentualno je mnogo veće povećanje taksi.

Da li se na ovaj način kažnjavaju građani, jer sada za duplikat nekog dokumenta 30% više treba da plate? Iako se država, između ostalog, izdržava od taksi, mi smatramo da za ova povećanja nema opravdanog razloga i da je ovo povećanje takse neprihvatljivo i takođe se postavlja pitanje na koji način je predlagač zakona došao da se u zakonu odrede ovolike i ovakve administrativne takse? Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 11.08.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 85000.00 20.07.2017 -