RUŽICA NIKOLIĆ

Srpska radikalna stranka

Ružica Nikolić rođena je 1976. godine.

Po zanimanju je diplomirani defektolog-surdolog.

Članica Srpske radikalne stranke.
Trenutno obavlja funkciju zamenika generalnog sekretara SRS.

Osnovne informacije

Statistika

  • 95
  • 1
  • 34
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 7 meseci i 21 dan i 15 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 29 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 18 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 24.04.2019.

Zahvaljujem gospođo Gojković.

Dame i gospodo narodni poslanici, i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o strancima, kao i Zakon o zapošljavanju stranaca donet je prošle godine, a razlozi za donošenje ovih izmena su da bi se ubrzala, odnosno olakšala procedura izdavanja radne dozvole u Republici Srbiji. Podnošenje zahteva za izdavanje za odobrenje za privremeni boravak omogućuje se elektronskim putem i uvodi se jedinstveno upravno mesto za podnošenje objedinjenog zahteva za privremeni boravak i dozvolu za rad stranaca.

Amandman koji smo podneli odnosi se na član 22. osnovnog zakona i mi smo predložili dodavanje novog stava, koji glasi – stranac kome je izdata viza za duži boravak po osnovu zapošljavanja ostvaruje pravo na zapošljavanje u skladu sa zakonom koji uređuje zapošljavanje stranaca i mi smo ovom intervencijom precizirali da se viza za duži boravak izdaje po osnovu zapošljavanja u skladu sa ovim zakonom. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 24.04.2019.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, Vlada Srbije je osnovala preduzeće „Aerodromi Srbije“ kojem je glavni zadatak da bude upravljač aerodromima i donela je planska akta, kojima se neophodni aerodromski sadržaji potrebni za civilni saobraćaj sa vojnog vraćaju na raspolaganje državi.

Aerodrom u Lađevcima, kod Kraljeva, do kraja juna ove godine treba da bude osposobljen za pokretanje putničkog saobraćaja. Podsetila bih vas da je priča o konverziji vojnog aerodroma u Lađevcima u vojno-civilni aerodrom počela u septembru 2010. godine, kada je Vlada usvojila investicioni program za osposobljavanje ovog aerodroma za transport putnika i stvari i tada je utrošeno nešto preko 112 miliona dinara. Sledeće godine iz budžeta Republike Srbije izdvojeno je 694 miliona dinara i te godine na aerodrom Morava sleteo je prvi civilni avion, dovozeći tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i ministra odbrane Dragana Šutanovca.

Sledeće godine je palo obećanje da će taj aerodrom biti u funkciji za civilne letove i u 2012. godini utrošeno je novih 248 miliona dinara. U novembru 2013. godine Vlada Srbije usvaja izveštaj o realizaciji investicionog programa za osposobljavanje ponovo ovog aerodroma i umesto prvobitnih 2,3 milijarde dinara za osposobljavanje neophodno je bilo 3,8 milijardi, odnosno 34 miliona evra. Inače, otvaranje ovog aerodroma najavljeno je više desetina puta i u adaptaciju dela vojnog aerodroma za civilne letove uloženo je 1,1 milijarda dinara, a za poletno sletnu pistu je uloženo 8,5 miliona evra. Taj aerodrom i sada….

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja , 24.04.2019.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, izmene i dopune Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji neće dati nikakav efekat i neophodno je da se donese potpuno nov zakon koji će biti primenjiv.

Podsetila bih javnost na neke činjenice vezane za Koridor 10 i u vezi sa tim bih postavila nekoliko pitanja.

Uprkos obećanjima predstavnika vlasti, Koridor 10 nije završen do kraja prošle godine. Umesto toga usledila su nova obećanja da će biti završen do sredine ove godine, tačnije krajem aprila, kako je najavila ministar Mihajlović, auto-put kroz Grdelicu biće spreman da se pusti u rad.

Brdo na spornoj deonici u Grdeličkoj klisuri sa koga se srušio potporni zid postalo je nepremostiva prepreka u prethodnoj godini i nadležni tvrde da će nastalu štetu, koja je procenjena na tri miliona evra, platiti izvođač radova "Azvi". Ova španska firma je u međuvremenu ispostavila svoj račun i "Azvi" od države traži da isplati 14,3 miliona evra odštete, zbog kašnjenja na toj deonici, za koju oni tvrde da nisu odgovorni.

Znači, dok javnost čeka odgovore na pitanja ko će platiti štetu, da li građani ili izvođač radova, "Azvi" je državnom preduzeću Koridori Srbije u međuvremenu podnela odštetne zahteve i prema podacima "Azvi" traži ukupnu odštetu od 14,3 miliona evra zbog kašnjenja od 1.330 dana.

Takođe, u slučaju tunela Predejani, izvođač je, recimo, tražio odštetu od 14,2 miliona evra, ali mu je na kraju priznato 2,8 miliona evra, pa bih vas pitala ko će na kraju da plati ovu odštetu i da li će ovaj trošak ići na račun građana?

Imovinska karta

(Beograd, 11.08.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 85000.00 20.07.2017 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 15:05