RUŽICA NIKOLIĆ

Srpska radikalna stranka

Ružica Nikolić rođena je 1976. godine.

Po zanimanju je diplomirani defektolog-surdolog.

Članica Srpske radikalne stranke.
Trenutno obavlja funkciju zamenika generalnog sekretara SRS.

Osnovne informacije

Statistika

  • 129
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 11 meseci i 15 dana i 15 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 9 meseci i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 11 meseci i 25 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Petnaesto vanredno zasedanje , 26.07.2019.

Zahvaljujem, gospođo Gojković.

Dame i gospodo, narodni poslanici, kao što ste prepoznali značaj rešavanja stambenih potreba pripadnika snaga bezbednosti i proširili krug lica na borce, ratne vojne invalide i mirnodopske invalide, na šta smo vam mi ukazivali i složićemo se da je to dobro, taj krug ljudi, svakako, mora da se još proširi i to je ono što mi amandmanima tražimo. Iako se ovaj zakon odnosi samo na pripadnike snaga bezbednosti, nekim drugim zakonom, ako već ne može ovim, morate uvrstiti i druge kategorije stanovništva na koje vam mi kroz amandmane ukazujemo.

Kao diplomirani defektolog, surdolog, ne mogu, a da ne ukažem na potrebe osoba sa invaliditetom i na njihovo rešavanje stambenih potreba, bez obzira na vrstu invaliditeta bilo da se radi o fizičkim ili senzornim oštećenjima, ova lica zahtevaju posebne uslove stanovanja.

Ako bi za primer uzeli slepu ili slabovidu osobu znamo da enterijeri tih stanova moraju da budu usklađeni sa potrebama, odnosno sa navikama takve osobe.

Zatim, osobe koje imaju neko telesno, odnosno fizičko oštećenje bez obzira da li se radi o paraplegičarima, kvadriplegičarima, tim osobama mora da se omogući nesmetani prilaz i pristup stanovima, naravno, i struktura samog stana mora da bude usklađena sa potrebama takve osobe.

Mi srpski radikali ne mislimo da treba da se zidaju posebne zgrade za osobe sa posebnim potrebama i invaliditetom jer bi oni na taj način bili diskriminisani, bili bi potpuno izolovani, što, naravno nije dobro, nego u sklopu zgrada, pa evo sad konkretno u sklopu ovih zgrada, odnosno stanova za pripadnike snaga bezbednosti da li postoje stanovi koji su prilagođeni osobama sa posebnim potrebama i invaliditetom? Da li se o tome vodilo računa prilikom sastavljanja upitnika, da li je bilo pitanja da li u porodici ima takvih osoba?

Ne zaboravite, s obzirom da ste ovim zakonom proširili krug lica za kupovinu stana pod povoljnim uslovima i na vojne invalide, da upravo oni možda imaju potrebe za ovakvim stanovima da se oni kreću uz pomoć ortopedskih pomagala ili su možda u invalidskim kolicima.

Znate, mora se voditi računa da se ovim osobama omogući kupovina stanova na nekim nižim spratovima, kako bi mogli normalno da žive. Znači, pitanje je - da li je u okviru ovog projekta, da li ste predvideli stambene jedinice za one osobe koje imaju posebne potrebe ili neku vrstu invaliditeta? Zahvaljujem.

Petnaesto vanredno zasedanje , 26.07.2019.

Zahvaljujem gospođo Gojković.

Dame i gospodo narodni poslanici, mi smo ovim, ali i svim ostalim amandmanima što na član 1. što na član 5. Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti, hteli da vam skrenemo pažnju da pored pripadnika snaga bezbednosti kojim treba rešiti stambeno pitanje, da stambeno pitanje treba rešiti i drugim kategorijama stanovništva koji predstavljaju, odnosno doprinose napretku društva.

S obzirom da ste ove amandmane odbacili, jer kažete da se zakon, odnosi isključivo na određenu kategoriju lica, konkretno na pripadnike snaga bezbednosti, nadamo se da ćete u nekom narednom, ne tako dugom periodu proširiti krug lica koji će moći da ostvare kupovinu stana i reše svoja egzistencionalna pitanja pod povoljnim uslovima jer država mora da brine jednako o svakom svom građaninu.

Slažemo se da pripadnici snaga bezbednosti doprinose očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naše bezbednosti uopšte, ali doprinos ostalih kategorija lica koje smo mi predložili u ovim amandmanima poput lekara, medicinskih sestara, radnika i tako dalje, nije zanemarljiv. Mi rešavanjem stambenog pitanja ovim licima koje smo u našim amandmanima pominjali sprečavamo doliv kadrova iz Republike Srbije. Na taj način sprečićemo da građani Srbije bolju budućnost potraže u inostranstvu i pored povećanja plata treba i mora da im se omogući da reše i ova egzistencijalno pitanje i da kupovina stanova pod povoljnim uslovima ne bude samo deo neke predizborne kampanje nego i da se realizuje. Zahvaljujem.

Petnaesto vanredno zasedanje , 25.07.2019.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Dame i gospodo narodni poslanici, vi ste ovde intervenisali na član 67. osnovnog zakona i vi ste, kada je sadržina rešenja o izvršenju na osnovu verodostojne isprave, dopunili ovu zakonsku odredbu identičnim pravilima koja važe za sadržinu rešenja o izvršenju na osnovu izvršne isprave i najpre ste da se izvršenje može odrediti na celokupnoj imovini izvršnog dužnika, a posledično i da ako izvršni poverilac u predlogu za izvršenje nije naznačio sredstvo i predmet izvršenja, da javni izvršitelj bez predloga izvršnog poverioca donese zaključak kojim posle identifikovanja imovine izvršnog dužnika određuje sredstvo i predmet izvršenja.

Vi ste i ovom zakonskom odredbom ovakvim rešenjem zaštitili prava poverioca, na šta vam mi već dva dana ukazujemo, a zakonom jednako mora da se štite prava poverioca i prava dužnika.

Ukoliko posmatramo rad javnih izvršitelja, možemo zaključiti na osnovu svih saznanja o slučajevima zloupotreba, da su javni izvršitelji najveće zlo i nešto najgore što Srbija ima, jer su im zakonom data neograničena prava.

Mi smo za to da se javni izvršitelji ukinu i da se vrati proces izvršenja sudovima. Zbog njihovog delovanja, navešću samo nekoliko primera, odnosno kakve su posledice njihovog delovanja po građane Srbije, pa se kaže - izvršitelji im prodali kuću, decu izbacili napolje na hladnoću; kuća od 170 kvadratnih metara prodata za pet hiljada i 500 evra. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 11.08.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 85000.00 20.07.2017 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 15:05