BRATIMIR VASILJEVIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Bratimir Vasiljević do sada je dva puta bio narodni poslanik. Prvi put je izabran za poslanika u desetom sazivu, od 2014. do 2016. godine, a drugi put u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

U 12. sazivu bio je član Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i zamenik člana Odbora za Kosovo i Metohiju.

Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 672 sata, imao je 14 obraćanja u plenumu, dok nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja i traženju objašnjenja i obaveštenja. Prisustvovao je glasanjima o 372 akta, a za 371 je glasao “Za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 132. na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, i mandat mu je potvrđen 08.12.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. Član je Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva.

BIOGRAFIJA

Rođen je 12. februara 1953. godine. Po struci je diplomirani menadžer. Diplomirao je 2015. godine. Živi u Nišu.

Do 1981. radio je na rukovodećim pozicijama u KTK Zaječar i Prosveta Beograd.

Od 1981. do 1989. bio je šef prodavnice sportske opreme Kombinata Sport Beograd.

Od 1998. do 2008. bio je vlasnik privatnog preduzeća Inter promet.

Od 2012. do 2014. godine bio je predsednik Skupštine opštine Pantelej u Nišu, a od 2016. do 2020 predsednik opštine. Od 2020. odbornik je u Skupštini opštine Pantelej.

Politički karijeru je započeo u Građanskom savezu Srbije, odakle je prešao u Srpsku radikalnu stranku. U toj partiji je bio potpredsednik Opštinskog odbora Pantelej. Srpsku radikalnu stranku napustio je je ubrzo nakon što je osnovana Srpska napredna stranka, čiji član je postao.

U Srpskoj naprednoj strancio bi je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Član Gradskog odbora Srpske napredne stranke Niš, i Predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Pantelej.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 16:01

Osnovne informacije

Statistika

  • 14
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četrnaesta sednica Drugog redovnog zasedanja, 23.12.2021.

Poštovani potpredsedniče Skupštine, poštovani ministre, dame i gospodo poslanici, poštovani građani Republike Srbije, ja bih samo ukratko garantnu šemu da pomenem kao jedan od velikih doprinosa koje je Vlada Republike Srbije uradila na čelu sa ministrom finansija, gospodinom Malim, i sa našim predsednikom države gospodinom Aleksandrom Vučićem i da podsetim da je Srbija za vreme pandemije koja je zahvatila ceo svet pomogla da opstanu veliki sistemi i sva mala i srednja preduzeća.

To je rezultiralo time što je izdvojeno više od osam milijardi evra za jednu malu zemlju kao što je Srbija i kao što znamo u kakvim je finansijskim teškoćama bila. Mogla je zato što je vođena ispravna politika u zemlji i zato što je finansijski sistem funkcionisao besprekorno i time smo spasili privredu od načiste propasti, a svakako i građane Republike Srbije koji su kroz različite donacije dobijali i različite pomoći, dobijali sredstva da mogu da prežive najteže trenutke u vremenu koja su bila pred nama.

Podsetio bih da je garantna šema dala dobre rezultate i za mala i srednja preduzeća, gde je preko dve i po milijarde pored tih osam milijardi evra koja je data kao pomoć, dve i po milijarde evra garantnim fondom su mala i srednja preduzeća dobila mogućnost da mogu da poprave svoju finansijsku situaciju i da mogu da opstanu na tržištu. Dakle, produžava se garantna šema, tako da agencije, pre svega turističke organizacije, mogu da i dalje koriste tu šemu, obzirom na one koji su uspeli da na vreme vrate pozajmljena sredstva.

Osvrnuo bih se, pre nekoliko meseci sam ovde govorio da bi trebalo da se da podrška kada su u pitanju istraživanja kao što su geotermalne vode. Ono što mogu da pohvalim jeste upravo što je ministarstvo uslišilo takav jedan predlog i videlo se da je u tome dobra šansa za obnovljive izvore, obnovljive energije kao što su geotermalne vode i da je u Nišu da su se opredelila sredstva za otvaranje bušotine koja može da preporodi grad Niš.

Znamo da je situacija, kada je u pitanju zagađenost grada Niša, vrlo neprijatna, pa će ovom bušotinom možda da se ostvare i obistine predlozi stručnjaka da se grad Niš nalazi na jezeru geotermalne vode koja može da se iskoristi i za grejanje grada Niša. Time bi se potpuno životna sredina unapredila i jedan grad Niš bi po tom osnovu postao jedan od najčistijih gradova možda i u Evropi.

Ne mogu da se otrgnem, a da se ne osvrnem, na neljudski način i poziv uvaženog reditelja, gospodina Gorana Markovića na poziv na rumunski scenarijo, a ono što je još i tragičnije, građane Srbije, tj. narod Srbije ponižava i na taj način je ponizio i poslanike Narodne skupštine Republike Srbije. Kroz istoriju nam je poznato da je u srpskom rodu bilo takvih slučajeva i bilo takvih izdajnika koji su se služili time i da je Srbija plaćala vrlo visoku cenu.

Samo u poslednje vreme, da podsetim, da je ceo državni vrh i vojni vrh države Srbije izdat, ja bih rekao prodat. Ono što je još opasnije i ono što je još opasnije i ono što je još gore, drznuo se do te mere da ni manje ni više proziva predsednika države, da ga stavlja na rumunski scenarijo, ni manje ni više, za odstrel.

Zašto bi to trebao predsednik države, Aleksandar Vučić da bude streljan po rumunskom scenariju? Evo, ja ću da pokušam što kraće mogu, da to podvučem. Zato što je smanjena nezaposlenost od 2014. do 2021. godine sa 27% na ispod 10%, zato što je javni dug zemlje od 2014. godine do 2021. godine sa 78% smanjen na 58%, zato što je bruto proizvod zemlje od 2014. do 2021. godine sa 33 milijarde evra porastao na 52 milijarde evra, zato što je prosečna plata do 2014. godine bila 320 evra, a danas je preko 620, zato što je obezbedio sve potrebne aparate i lekove za lečenje od Kovida-19, zato što je rast BDP za 2021. godinu najveći kumulativno uzeto 2020. i 2021. godinu, najveći rast u Evropi.

Zatim, zato što se u Srbiji u 2021. godini gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, zato što se gradi na desetine magistralnih puteva diljem Srbije, zato što se u Srbiji grade brze pruge Beograd-Novi Sad, Subotica i u 2022. godini Beograd-Niš-Dimitrovgrad, zato što je počela izgradnja metroa u 2021. godini posle priče o njemu preko 50 zadnjih godina, zato što se u Srbiji grade pet kliničkih centara, Niš izgrađen, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, zato što je širom Srbije izgrađeno više bolnica, zato što se u Srbiji gradi i obnavlja sve više narodnih pozorišta, domova kulture, zato što se u Srbiji grade i obnavljaju škole.

Zatim, zato što je u Srbiji stranih investicija u 2021. godini bilo tri milijarde i 200, zato što je u Srbiji dovedeno preko 275 novih kompanija, zato što je zdravstvo podignuto na najviši mogući nivo, zato što je vojska Republike Srbije dobro naoružana i obučena, što danas predstavlja ozbiljnu i respektabilnu silu za očuvanje mira, bezbednosti i suvereniteta Srbije i što će se i dalje naoružavati, omasovljavati obavezno služenje vojnog roka.

Da li zbog svega ovoga i samo zato što je izgrađen gasovod u celoj Srbiji i zato što se i dalje nastavlja? Da li zbog svega ovoga i još mnogo ne nabrojenih izgrađenih uslova možemo da pozivamo narod na rumunski scenario, a to je nezabeleženo i ja mislim da ovaj narod odlično vidi ko šta i koliko radi i da od tog scenarija nikada neće biti ništa?

Samo na kraju, za Srbiju sve, Srbiju ni za šta. Živela Srbija, živeo Aleksandar Vučić.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.11.2021.

Poštovana potpredsednice Skupštine, poštovana ministarko, dame i gospodo kolege poslanici, poštovani građani Srbije, ja sam se javio danas kada je u pitanju Zakon o zaštiti građana i jedinstvena je prilika da pozovemo Zaštitnika jer u ovom Predlogu zakona ima dosta prostora i dosta mogućnosti da može da delujem pa ga pozivamo da se uključi i da počne da radi svoj posao.

Često smo svedoci i čujemo kritike od strane sudske vlasti, njima sličnim da narodni poslanici ne treba da se mešaju u rad sudova jer to je mešanje, zaboga, u nezavisnost jer to bi trebalo da bude nedodirljivo po nekim tumačenjima i ovo što smatram apsolutno da narodni poslanici imaju apsolutno pravo da procenjuju i da zastupaju građane koji su ih birali i da traže zaštitu njihovih prava svejedno od koje vrste vlasti oni potiču i ko ih prouzrokuje.

Upravo takvim delovanjem narodnih poslanika ja sam imao prilike, građani dolaze svakih mesec dana na prijem kod narodnog poslanika u kancelariju koju držim u opštini Pantelej u gradu Nišu, i da vas podsetim na epilog obraćanja istog u postupku Višeg suda u Nišu i ovom prilikom se izvinjavam Osnovnom sudu u Nišu jer on nije bio učesnik u presudi porodici Savić. Samo da vas obavestim, vas i građane, kakav je epilog svega toga, a sudske presude su bile potpuno protiv porodice Savić i maltene ostali su bez celokupne imovine na osnovu lažne i falsifikovane priznanice za koju sud nije hteo da meritorno raspravlja o tome da li je to validno i da li je to falsifikat. Na sreću Tužilaštvo za krivični postupak je podiglo krivično gonjenje protiv izvršioca koji je uradio krivično delo i falsifikovao priznanicu kojom je ostvario materijalnu koristi i ostavio porodicu bez imovine.

Dakle, on se danas nalazi u zatvoru na izdržavanju i tužilac traži 13 godina kazne i to mu nije jedino krivično delo koje je sačinio. Na taj način je spasena jedna porodica koja nije imala nikakvog udela u svemu tome što je snašlo.

Nažalost, imamo sličan postupak porodice Mladenović iz Niša koja je skoro na identičan način ostala bez celokupne imovine, a iz onoga što može da se zaključi, iz papira kojeg poseduju jednostavno se radi o prevazi opet sumnjivog lica, lice koje je osuđivano za krivična dela falsifikate i sud kada je odlučivao o tome nije imao u vidu to i pre nekoliko dana su ostali bez celokupne imovine.

Radi se o sledećem – pokojni Predrag Mladenović je dogovorio kupoprodaju kuće za 93 hiljade evra. Deo toga je samo isplaćeno, o čemu posreduje priznanica za kupljeni deo. Obzirom da nije upisan kao vlasnik nego kao održalac i kuće i placa dogovor između njega i kupca je bio da se tužbom utvrdi, tužbom prema državi, on prizna da je vlasnik kuće i parcele kako bi to sud potvrdio.

U prvom ročištu Osnovni sud u Nišu nije to prihvatio. Takođe ni drugostepeni sud nije prihvatio to, a to je bio signal potencijalnom kupcu da pokrene postupak pred sudom da nasledi imovinu, da uzme imovinu koju je navodno platio.

Zato je predao dokumenta koja su potpuno falsifikovana, niti se slaže matični broj, niti je potpis prodavca na priznanicama. Simptomatično je da u ovakvim presudama učestvuje Viši sud u Nišu, a nikako da se zaobiđe izvršilac Miljan Trajković, jer se on uvek pojavljuje kada su takve presude u pitanju i kada je ostavljanje porodice bez krova nad glavom uvek je Miljan Trajković tu da presudi. Što je najsimptomatičnije, iako je Ministarstvo pravde dalo mišljenje da postupak izvršenja mora po zakonu da se prekine dok se ne završi ostavinski postupak, nije postupljeno po tome, nego je pod hitno, jer pogledajte samo datum 1. avgusta 2021. godine Predrag umire od stresa i od muke koja ga je snašla nepravedno da ostane bez celokupne imovine koju je godinama sticao.

Dakle, 25. avgusta se dodeljuje privremeni zastupnik, iako je to suprotno zakonu, jer je moralo da se zastane sa izvršenjem da bi se završio ostavinski postupak. Pre nekoliko dana je porodica, sin sa majkom, izbačen na ulicu, jednostavno nemaju od čega i gde da žive i ovo je poziv Zaštitniku građana da preispita ovakve presude i da se jednostavno vidi o čemu se tu radi. Mislim da, to je moje lično mišljenje, da narodni poslanici mora da stanu i mora da obelodane ovakve stvari, jer je čudno da je tužilaštvo našlo u prethodnom postupku, kada su u pitanju Savići, da ima elemenata krivične odgovornosti, isti način, isti metod, nisu se veštačili papiri, nisu se veštačili dokazi koji su prezentovani sudu, nažalost, ni ovaj put kod porodice Mladenovića i zato je moj poziv Zaštitniku građana da se upusti u ovakvu problematiku i da pokuša da zaštiti građane koji ostaju bez celokupne imovine koju su sticali celog radnog veka.

Takođe, prilika je da Zaštitnik građana zaštiti porodicu i pre svega decu predsednika Aleksandra Vučića koji svakodnevno trpe pretnje, pritiske, ucene i svašta ono što nije normalno i ono što nije za normalne ljude, ali se uporno ćuti i nema nikakvog pokušaja u tom pravcu.

Evo, kako donosimo ovaj zakon, ima prostora i ima mogućnosti da Zaštitnik građana u punom kapacitetu može da reaguje i na kraju krajeva i deca Aleksandra Vučića su građani ove zemlje i njima sleduje zaštita i oni treba da se uzmu svakako u zaštitu od takvih ponašanja.

Optužuju, žale se na postupke narodnih poslanika SNS, a kada ste čuli ovde u ovom visokom domu da je neko pomenuo bilo čiju decu i da li uopšte neko zna kako se zovu deca Đilasova, kako se zovu deca Vuka Jeremića, kako se zovu deca ostalih političara? Ni jednom, nikada nisam imao prilike da čujem da je bilo ko čiju decu spomenuo, ali zato decu Aleksandra Vučića pominju svakodnevno i po više puta u toku dana.

To je moj poziv da se stane tome na put i da se jednostavno deca koja su građani Srbije zaštite kako to zakon nalaže i kako to pravila kažu.

Dakle, što se tiče brige opozicije kako će SNS da prođe na sledećim izborima, ja im poručujem da slobodno ne brinu o tome, građani su najbolje sudije i u vek su davali pravedan sud i tako se nadam da će biti i kod ovih izbora i neka se oko toga ne brinu, neka se brinu o sebi kako će da ubede građane za sve ono što su radili u prethodnom periodu do 2012. godine, a građani su to odlično zapamtili i siguran sam da im neće trebati takva vlast i neće ni glasati za takvom vlašću.

Živela Srbija!

Hvala na pažnji.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 21.09.2021.

Poštovani potpredsedniče, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, pred nama su danas dva predloga izmena zakona, Zakona o korupciji, Zakon o etičkom kodeksu.

Kako su se stvorili uslovi na predlog grupe država Evropskog saveta, tzv. GREKOS, pa i na traženje Republike Srbije, obzirom da država Srbija spada u red zemalja koje poštuju pravila demokratskih principa, da se ova materija uredi na jedan sveobuhvatniji i celovitiji način i savet za ova pitanja Evrope je dao sugestije i dao predloge kako može da se uredi bolje i kvalitetnije, kao što je Zakon o etičkom kodeksu, iako smo ga doneli u decembru 2020. godine. Neke stvari su trebale da se definišu na jedan kvalitetniji i jedan bolji način i evo nam prilike da to danas uradimo, da se potrudimo da taj zakon bude potpuno celovit, jer znamo koliko je važan i koliko je potreban.

Pre svega je namenjen nama, narodnim poslanicima, jer znamo šta se dešavao u prethodnom periodu i kakvi su se sve ekscesi i izlaganja ovde pojavljivala. Na taj način smo urušavali ovaj visoki dom. Kako se to ne bi dalje nastavilo i kako bi se na jedan sveobuhvatan način uredilo, da u buduće ovaj dom Republike Srbije liči na ono na šta je namenjen, tako da ću podržati sve izmene koje su date u ovom predlogu izmene Zakona o kodeksu. Uspostaviće se komisija koja će voditi računa o tome, a čak su i predviđene kazne koje će definisati Odbor za mandatno-imunitetska pitanja, zatražiće pre svega komisiju koja će biti sastavljena od stručnih ljudi.

Ono što je važno, jeste da ti ljudi mogu u jedom mandatu koji traje pet godina da obavljaju tu dužnost, da se i tu ne bi stvarala neka vrsta uticaja na to. Komisija ne može biti izabrana u drugom mandatu, znači, sačinjavaće je novi ljudi, tako da je predviđeno za kršenje kodeksa, na prvoj opomeni deset posto kazne od ličnih primanja narodnih poslanika, a za javnu opomenu i do 50% od ličnih primanja poslanika. Nadamo se da će to uvesti red u ovom viskom domu i pomoći da narodni poslanici rade svoj posao za ono za šta su i izabrani.

Kada je u pitanju korupcija znamo da je to jedna rak rana svakog društva i svakako da je potrebno i da je važno da se ta materija do kraja uredi, a opet se odnosi pre svega na narodne poslanike, sudije i tužioce koji su u obavezi da prijavljuju i ono što do sada nije bilo, gotov novac i nekretnine koje su veće od pet hiljada evra. Predviđene su daleko rigoroznije kazne za nepoštovanje toga i čak krivično delo gde je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora ukoliko se namerno prećutkuje ili namerno ne prijavljuje imovina za koju su narodni poslanici, sudije i tužioci obavezni da prijave Agenciji za sukob interesa.

Ono što sam hteo da se osvrnem na stanje u Srbiji, jer ne mogu to nikako da preskočim, prateći i posmatrajući da se Srbija dnevno menja u svakom pogledu, moram malo da se osvrnem i na tu temu, kada je u pitanju privreda, kada je u pitanju Vojska Srbije, kada je u pitanju politika Srbije kako to danas izgleda. Potpuno je razumljivo što oni koji ne vole zašto se Srbija ovako menja i zašto Srbija ovako brzo napreduje, a posebno u okruženju.

Videli ste da su mnoge zemlje oko nas potpuno nezadovoljne zašto Srbija velikim koracima grabi napred, i ako to sve sagledamo kako to danas izgleda, a bogami i oni koji su zainteresovani da na vlast dođu, ako je to ikako moguće bez volje naroda, što smatram da se to neće desiti nikada, jer jednostavno građani Srbije odlično vide ko vodi Srbiju i u kom pravcu i kako je vođena do 2012. godine i šta se desilo od 2012. na ovamo.

Ja bih u tom kontekstu i nabrojao neke stvari koje su evidentne i koje su svima vidljive, ako hoće da ih vide. Srbija danas gradi 10 autoputeva i ja pitam i građane, a pitam i nas poslanike koja to još zemlja u svetu toliki broj autoputeva i brzih saobraćajnica radi? Nema ih i ne može da se navedu sem Srbije ni jedna.

Pet kliničkih centara je od dolaska SNS, naš predsednik i naša Vlada, pet kliničkih centara u zemlji Srbiji se radi, i postavlja se pitanje – a, šta su to radili ovi pre 2012. godine, što kukaju nad sudbinom Srbije i svaki dan prolivaju suze, kako bi oni to bolje radili, a znamo kako su radili i dokle su doveli Srbiju.

Kada su u pitanju klinički centri, Klinički centar u Nišu znate da je završen, u Novom Sadu se intenzivno gradi, Beogradu, Kragujevcu, Novom Pazaru i sve pored ovolikih građevina i ulaganja u kapitalne investicije, Srbija umesto kako je bilo do 2012. godine javni dug je tada iznosio 78% od BDP-a. Danas Srbija ima manji javni dug ispod 58% i pored tolikih ulaganja koja su evidentna, a to je znak da je Srbija drastično povećala nacionalni dohodak.

Kada je to u pitanju, 2012. godine, mi smo imali nacionalni proizvod u vrednosti od 31 milijardu evra, danas i očekujemo 2021. godine da taj iznos bude 52 milijarde i time smo prestigli Republiku Hrvatsku, koja se s pravom ljuti zašto Srbija tako ide krupnim koracima i vidite da je to moguće, a da ne pričamo o zemljama koje nas okružuju, za koliko je Srbija odmakla kada je to u pitanju.

Znamo da je nezaposlenost 2012. godine bila preko 27%. Danas na sreću je to manje od 9% i to je jedan od pokazatelja kako se Srbija razvija i u kom pravcu ide.

Penzioni fond, prvi put se desilo za zadnjih 20 godina da je penzija isplaćena iz sopstvenih prihoda od doprinosa i poreza koji se ubiraju po tom osnovu, a znamo da je u prethodnom periodu čak i do 50% penzionog fonda, finansirano iz budžeta Republike Srbije i to je jedan od pokazatelja gde je Srbija danas i u kom pravcu ide.

Program koji je proklamovala Vlada Republike Srbije i naš predsednik i nema razloga da uopšte u to sumnjamo, 2020 – 2025. godina, jeste da će svako naseljeno mesto dobiti vodu i kanalizaciju i putnu infrastrukturu, i nema nijednog razloga da se posumnja u to hoće li biti ili neće.

Sve što su predsednik Aleksandar Vučić i naša Vlada obećali, to su i uradili, to je Srbija sprovela i to dalje nastavlja u tom pravcu. Prosek plate je predviđen za 2025. godinu da dostignemo preko 900 evra u Republici Srbiji.

Danas mali broj ljudi veruje da je to moguće, a svakodnevno se potvrđuje i svakog meseca se potvrđuje da je to moguće i ja verujem da delim i vaše mišljenje da je to moguće da Srbija dostigne i siguran sam i ubeđen da će to tako i biti.

Penzioneri, penzije treba da dostignu i iznos između 430 i 440 evra, prosečna penzija u Srbiji 2025. godine. Svakako da Srbija ide u dobrom pravcu i svakako da će Srbija taj deo dostići i zato to treba redovno isticati građanima.

Nisam rekao da građani Srbije žive u blagostanju, daleko smo mi od toga, ali sigurno svakim danom sve bolje i sve udobnije žive, i da će to nastaviti da se radi i da se napreduje na takav način i u budućnosti, jer nije logično i nije moguće da može nešto da se uradi za godinu, dve ili pet godina, da promenite potpuno krvotok jedne zemlje i da standard povećate takvom brzinom.

To prosto ne bi trajalo, ali ovako kako Srbija ide postupno korak po korak to je sasvim moguće i to će sigurno da traje i Srbiju više nikada nećete moći da vratite na grane gde je nekada bila.

Kada su u pitanju investicije, preko 60% svih investicija koje dolaze na Balkanu, pripada Srbiji i to je jedan pokazatelj, koliko je poverenja investitora u Srbiji, i koliko su željni i voljni da ulažu u Srbiju, jer tu je potpuna sigurnost i pokazalo se da je to tako.

Kada sam pomenuo vojsku Republike Srbije, danas je ona neuporedivo jača, snažnija i obučenija u odnosu na period 2012. godine, i znamo kako je to tada izgledalo.

Danas je to sasvim drugačije i danas je Vojska Republike Srbije sve bolje naoružanija, i sve bolje i najsavreemnije ima oružje u svojim redovima. Zašto ovo pričam?

Republika Srbija nije opredeljena da osvaja tuđe prostore i tuđe teritorije, ali svoju će svakako da brani i to je jedna sila respektabilna koja će da odvraća one koji imaju nameru da otimaju srpske teritorije.

Na kraju kakva je politička situacija u Srbiji, vrlo kratko.

Samo se setimo koliko je naših državnika, tj. predsednika države Srbije u prethodnom periodu imalo mogućnosti da sa najvećim državnicima sveta obavlja kontakt kao što je to naš predsednik Aleksandar Vučić, sa Putinom, sa Siom, sa Merkelovom, sa Erdoganom, sa Makronom, sa najvećim državnicima sveta i to svaki sa velikim poštovanjem i odnosom prema Srbiji, i prema našem predsedniku.

Pitam vas šta su drugi predsednici radili, išli samo da se izvinjavaju, i da kukaju i to je bilo sve u okviru Balkana, nigde dalje. Na kraju, živela Srbija i živela SNS. Samo ovim putem da se nastavi. Hvala lepo.

Imovinska karta

(Niš, 10.08.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Predsednik Gradska opština Pantelej Opština Mesečno 92728.00 RSD 15.07.2016 -