VESNA NEDOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1966. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je master inženjer menadžmenta.

Učestvovala je na lokalnim izborima 2008. godine u opštini Zemun, kao kandidatkinja Srpske napredne stranke.

Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Izabrana je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 15.10.2020, 14:09

Osnovne informacije

Statistika

  • 18
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.10.2021.

Poštovani predsedavajući i uvažena ministarko sa saradnicima, poštovani građani Srbije, dame i gospodo narodni poslanici, buka je svaki neželjeni i neprijatni zvuk koji izaziva stres celog organizma i kada duže traje, njeni štetni efekti su veći.

Ovakav neprijatni zvuk može direktno uticati na ljudsko zdravlje, kako na čulo sluha tako i na ostale organe, izazivajući poremećaj sna, razdražljivost, pad koncentracije, hroničnu iscrpljenost, uznemirenost pad imuniteta.

Hronična buka dovodi do stresnih reakcija, koje dovode do skoka krvnog pritiska, glukoze i lipida, i te promene vode do ubrzanog nastanka koronarnih bolesti srca.

Buka u detinjstvu prouzrokuje problematičan krvni pritisak u zrelom dobru. Beograd ima problema sa bukom već godinama i ne samo sa izvorima buke koji dolaze iz ugostiteljskih objekata, nego i auto putevima koji prolaze pored naseljenih mesta, i ovim zakonom efikasnije ćemo se boriti sa nesavesnim građanima, vlasnika takvih ugostiteljskih objekata.

Izlaskom na teren komunalna milicija moći će adekvatnim aparatom da izmeri nivo buke i prilikom utvrđivanja da količina buke prelazi nivo dozvoljenog, vlasnik će biti opomenut, ali ako i to ne da rezultat biće izricane zaštitne mere.

Jedna od njih je propisana kazna ili oduzimanje aparata ili instrumenta koji proizvode nedozvoljeni nivo buke. Mandatna kazna koja je propisana za ovakav prekršaj je 150.000 dinara, uz mogućnost privremenog ili na duže vreme zatvaranje objekta.

Zakon koji će imati utvrđene granične vrednosti, kao i transparentnost informacija, zakon koji podrazumeva i kažnjavanje drugih firmi koje emituju buku, kao npr. „Putevi Srbije“, ako gradnjom autoputeva ne postave zaštitne ograde u delovima kroz koji autoput prolazi pored naseljenog mesta ili zdravstvenih ustanova.

Zakon koji je usklađen sa zakonima Evropske unije, koji govori da Srbija ide putem napretka i da ovakvi zakoni jasno govore da su nam građani Srbije na prvom mestu.

Danas, posle 21 godinu, posle 5. oktobra, već sledećeg dana narodu je bilo sasvim jasno da je izigran, prevaren i da je pokriće za dovođenje onih koji su dokazali da im je rušenje, uništavanje zemlje, lično bogaćenje specijalnost.

I ništa se nije promenilo ni posle 21 godinu u vezi vas. Sa punim ustima demokratije pljujete sve što je srpsko, sve što je srpski napredak, čak proglašavajući Srbe genocidnim narodom. Srpskom narodu sa vama i ne treba neprijatelj spolja.

Kao što je mržnja prema Srbima jedina politika nekih van granica Srbije, tako je i vama mržnja jedini program vaših stranaka, pozivanje na rušenje i nemire je jedino što znate. Morate da naučite da je samo izborni rezultat jedino rešenje za dolazak na vlast, je besmisleno da za vas nema cenzusa.

Mislim da je to i za vas ponižavajuće ali nećete da priznate, jer znate da za vas neće da glasa veliki deo Srbije, sem lažne elite koja podržava psovanje nečije majke. Čudno, ta lažna elita nikada mi nije odavala tu sliku, ali dobro oni su ipak elita, doduše, lažna.

Morate ovom narodu da kažete da sa vama neće nikada dočekati 6. oktobar, jer on niti će ikada svanuti, jer ste u mraku i u lažima najlakše oteli 619 miliona evra.

Šta ste uradili za bolje Srbiji? Takav program kod vas je ravna linija. I kao što kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić - sve što je u Srbiji napravljeno, izgrađeno, obnovljeno, vi gospodo nećete moći ni da okrečite.

Vama uvažena ministarka, želim svu sreću u daljem radu i sve dok ste vi tema napada onih kojima je novčanik na prvom mestu, budite sigurni da radite za dobrobit Srbije, svima nama kojima je Srbija na prvom mestu na čelu sa našim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U danu za glasanje, naravno da ću podržati Predlog zakona, kao i moja poslanička grupa Aleksandar Vučić – Za našu decu.

Zahvaljujem.

Jedanaesto vanredno zasedanje , 07.09.2021.

Poštovani predsedavajući, uvažena ministarko sa saradnicima, poštovani građani Srbije, dame i gospodo narodni poslanici, cilj donošenja zakona je sistem zaštite potrošača i usklađivanje prava potrošača sa potrošačkim pravima EU.

Ovim zakonom nameću se obaveze trgovcima da moraju da učestvuju u vansudskim sporovima sa nezadovoljnim kupcima. Trgovci su vrlo često odbijali reklamacije, upućujući nezadovoljne kupce na sud, a oni svoja prava na ovaj način nisu ili su retko koristili.

Potpisivanjem posebnog postupka za vansudsko rešavanje omogućuje se brzo, efikasno i delotvorno rešavanje potrošačkih sporova na obostrano zadovoljstvo i kupaca i trgovca. Spor je moguć pokrenuti tek kada kupac se reklamira, a trgovac odbije reklamaciju i za to priloži neki dokaz. Telo koje će voditi vansudska rešavanja biće formiran od strane Ministarstva, a svaka trgovina moraće na vidnom mestu da istakne obavezu propisanu zakonom. Trgovci koji ne budu želeli da učestvuju u vansudskim sporovima biće sankcionisani.

Novim zakonom propisana je kazna od 50.000 dinara za prodavce koji svoje usluge i proizvode plasiraju putem telefona, bez pristanka potrošača. Telefonski brojevi biće upisani u registar potrošača koji ne žele da primaju pozive i poruke oglašavanja ovim putem. Operater elektronske komunikacije dužan je da upiše ili ispiše podatke u roku od sedam dana prijema zahteva potrošača, a Ministarstvo trgovine propisaće način upisa i ispisa uslova, kao i način vođenja ovog registra.

Čak primer su i usluge tj. visoke cene, popravke. Vrlo često se dešava da cena u ponudi nije ista kao cena u realizaciji. Cene posle date popravke znatno su više. Novim zakonom račun veći od 5.000 dinara, majstori su u obavezi da daju specifikaciju tj. tačnu ponudu, navedenu u cenu popravke. Znači, šta se popravlja, koliko je potrošeno za kupovinu novog dela?

Kupac pristaje na tu datu ponudu, majstor može da počne u realizaciju i da počne svoj rad. Bez ponuđene specifikacije u ponudi kupac neće morati da plati račun usluge. Ovim zakonom daje se mogućnost razvoja potrošačkih pokreta i putevi finansiranja i sufinansiranja njihovih udruženja.

Izbori su izvesni kao i datum izbora, a mi smo svedoci najprljavije kampanje od nekih kojima ni 3% cenzusa nije dovoljno da budu parlamentarna stranka. U nemogućnosti da ponude Srbiji bolju budućnost, oni nude program najotrovnije mržnje, nigde viđeno do sada ni u jednoj zemlji na svetu.

U nedostatku priliva para kojima su oštetili građane Srbije, mete su im deca, jer ako neko poželi sve najgore deci svog političkog protivnika, to govori da to nije čovek. Ako je njihovo političko oružje napad na porodicu to govori o njima, da njima ne znači porodica ništa i da porodica za njih nije svetinja.

Naša dužnost i obaveza je da o tome glasno govorimo i tako izrazimo podršku našem predsedniku. Samoproglašena elita dozvoljava sebi da ocenjuje ko je čovek, a ko nije, ko je glumac, a ko ne. Ta ista elita ćuti i tako podržava maliciozne izjave sledbenika politike Dragana Đilasa, koji žele da se deca našeg predsednika raspadaju od najgorih mogućih bolesti. To nije politika, to je najgora moguća mržnja, to ne može i ne sme da bude budućnost Srbije.

Borba za budućnost su rekonstruisane bolnice, klinički centri i novi domovi zdravlja, rekonstruisane i novoizgrađene škole, obdaništa, novi autoputevi, mostovi, fabrike, stabilna i sigurna zemlja.

Vi ste gospodo ostavili pustoš sve u korist vaših novčanika. Zdravstveni sistem je bio u toliko urušen da smo mogli samo da budemo nemi posmatrači pustoši i tragične statistike koju ostavlja korona virus iza sebe, ali izgrađene su tri kovid bolnice u kojima mladi doktori spašavaju hiljade života i kada prođe svo ovo zlo, oni će ostati u svojoj zemlji i raditi svoj posao u najboljim mogućim uslovima, sa normalnim platama koje su gospodine Dragane Đilas, mnogo veće nego kad ste vi bili na vlasti i u gradu i u Republici.

Izjavljujete da doktori treba da imaju 1.000 evra platu i to ste potpuno u pravu, ali zašto se niste borili za te iste njihove plate kada ste bili u poziciji? Naravno da niste mislili na njih, jer ste samo mislili na sebe i o tome kako ćete opustošiti budžet za 619 miliona evra.

Vi nudite prošlost, mi nudimo budućnost koja gradi, stvara sigurnost, mir i stabilnost. Budućnost ove zemlje je da se rađa više beba i to je cilj ove Vlade na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Moram da pohvalim opštinu iz koje dolazim. Opština Zemun petu godinu za redom deli rančeve koji sadrže pernice, majice, komplete pribora za pisanje i crtanje. Tako je 1863 đaka prva u 20 osnovnih škola dobilo ovaj mali znak pažnje od opštine Zemun.

U danu za glasanje podržaću predlog zakona, kao i moja poslanička grupa Aleksandar Vučić – Za našu decu. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 21.07.2021.

Uvažena predsedavajuća, uvažena ministarka sa saradnicima, poštovani građani Srbije, dame i gospodo narodni poslanici, u Poglavlju 23. koje se odnosi na pravosuđe, predviđena je izmena Zakona o sudijama u Visokom sudstvu, u cilju uvođenja etničkog odbora kao stalnog radnog tela, nadležnosti Poslovnika o radu, kao i obaveze izrađivanja izveštaja o njegovom radu. U cilju stvaranja pravosuđa, koje će biti nezavistan i samostalan bez uticaja politike, i aktuelne vlasti, u njegovom radu i odlučivanju. To je obaveza Srbije prema EU, definisana akcionim planom za poglavlje 23.

Četiri osnovna problema u sudstvu Srbije bili su nedovoljna nezavisnost, neodgovarajući i neusklađeni zakoni, neravnomerna opterećenost sudova i sudija i neodgovarajuća obuka sudija, što je uzrok nezadovoljstva građana sudstva.

Sećamo se 2009. godine i katastrofalne reforme sudstva koja je 500 sudija ostavila bez posla, takoreći na ulici. Tadašnja vlast priznala je grešku tako da ne mogu da se brane amnezijom i upravo iz tog razloga moramo podsetiti građane Srbije da je nezavisno sudstvo bilo tada samo mašta i na dnu lestvice institucija. Manje od 10% građana imalo je poverenje u sudske organe.

Neuspela reforma 2009. godine koštalo je Srbiju od pet do šest milijardi dinara isplaćeno na ime naknade materijalne štete, tj. neisplaćenih plata, kao i troškova postupka koje su vodili.

Što se tiče naknade nematerijalne štete, povrede časti, ugleda itd. nemamo tačnih podataka. Pojedinačni zahtevi i oštećeni su bili od nekoliko stotina hiljada dinara do nekoliko miliona dinara.

Zatečeno stanje dugova Ministarstva pravde prema sudskim veštacima, sudijama, porotnicima, braniocima bilo je više desetina miliona evra. Ti dugovi su u potpunosti isplaćeni. Reforma je sprovođena za vreme kada je predsednik Srbije bio Boris Tadić, a ministarka pravde Snežana Malović.

Problem Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića je borba protiv kriminala i korupcije. Ovoj borbi niko ne sme biti zaštićen, položen funkcijom, ni jedna članska karta neće biti zaštita za one koji ne poštuju zakon.

Odlučna borba protiv kriminala u svakom obliku daće pun doprinos podrške ekonomskom razvoju i dobar domaćin svim svetskim investitorima. Prvi put u našoj istoriji država je odlučna u želji da kriminal svede na najmanju moguću meru.

Ovoj borbi najvažniji saborci ste nam upravo vi, sudije, tužioci, jer bez vas mi ne možemo pobediti. Zato vratite veru u sudstvo, pokažite običnom čoveku da je Srbija zemlja kojom vlada zakon, pravo i pravda.

Najveći zagovor iz proglašenja Srbije i srpskog naroda genocidnim narodom i krivca za sve ratove je Nataša Kandić, neko ko koristi svaki momenat da podrži pritisak protiv srpskog naroda. Sada u želji da proglasi Srbe genocidnim narodom ima podršku i društvo od strane Aljbina Kurtija i Marinike Tepić.

Svoju koleginicu iz saboraca okarakterisala je, citiram – Marinika Tepić je jedina koja ima političku budućnost, hrabra, bistra, ne odustaje da počne da govori i o prošlosti.

Nataša Kandić govori o gospođi i Preletačević koja daje nalog svojim pulenima da nasilno iseljavaju novinare iz svojih domova. Da li je to primer demokratije koju oni podržavaju?

Ja vas sada pitam – kako je moguće tamo gde želite Srbe da optužite za genocid zašto tamo Srba nema? Gde je taj srpski narod nestao iz Hrvatske, gde je nestao sa Kosova i Metohije, ako su Srbi ti koji su vršili zločine i genocid na tim prostorima kako tamo Srba nema ili su Srbi manjina? Zašto jednu ženu povratnicu u Đakovicu maltretirate, organizujete proteste protiv jedne žene ispred njenih vrata, pretite ubistvom, zašto Dragici Gašić ne dozvoljavate da živi tamo gde je rođena?

U danu za glasanje podržaću Predlog zakona, kao i moja poslanička grupa Aleksandar Vučić - Za našu decu.

Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 15.11.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Član skupštine Elektroizgradnja D.O.O. Grad Mesečno 34350.00 RSD 02.11.2016 -
- Turistički centar Zemunu D.O.O. (turistički organizator) Javni Mesečno 711992.00 RSD 16.09.2013 -