JANKO LANGURA

Nestranačka licnost

Rođen je 1994. godine u Gornjem Milanovcu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put mu je potvrđen poslanički mandat.

Izabran je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".

Poslednji put ažurirano: 02.10.2020, 12:44

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2020.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, čast mi je što po prvi put imam priliku da vam se obratim u ovom visokom domu. Ja se ne bih mnogo osvrtao na rezultate prethodne Vlade, jer smo na pređašnjim izborima jasno mogli da vidimo da politika koju podržavaju naši građani je politika koju sprovodi naš predsednik, Aleksandar Vučić.

U Predlogu zakona o ministarstvima posebno me raduje što vidim da ćemo imati poseban resor za brigu o srpskom selu. Obzirom da dolazim iz Gornjeg Milanovca, jedne od najrazvijenijih i najvećih opština u zapadnoj Srbiji, koja u svom sastavu ima 62 sela i 51 mesnu zajednicu, srećni smo što pored odlične saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede ćemo imati priliku da sarađujemo i sa novim ministarstvom za brigu o selu i time značajno unapredimo još brže i još bolje razvijamo našu opštinu.

Pre dolaska na vlast SNS u našoj opštini i pored svakodnevnih molbi koje smo upućivali tadašnjem predsedniku opštine za osnivanje kancelarije za poljoprivredu, čime bi smo značajno olakšali posao sa tim našim poljoprivrednicima, pored njegovih svakodnevnih obećanja koja nam je pružao do realizacije istog nikada nije došlo. To je eklatantan primer da je jedina politika koju oni razumeju politika laži i politika prevare.

Kancelarija za poljoprivredu danas radi sa velikim uspehom i odličnim rezultatima. Budžet Kancelarije i pored teških uslova izazvanih pandemijom ove godine je iznosio 55 miliona dinara. Svake naredne godine taj budžet ćemo progresivno povećavati za dodatnih 10%.

Pored Kancelarije, ponosni smo jer smo uspeli da uz veliku pomoć Vlade Republike Srbije osnujemo i preko 15 zadruga sa kojima svakodnevno i aktivno sarađujemo.

Opština Gornji Milanovac je danas odličan primer drugim opštinama kako se ulaže u srpsko selo, kako se razvija srpsko selo i kako se bavi proizvodnjom hrane.

Ono za šta se posebno zalažemo i za šta ćemo se boriti svakodnevno je da u našu opštinu u što kraćem periodu dođe fabrika koja će se baviti prerađivačkom industrijom, čime ćemo svim poljoprivrednicama u našoj opštini, bili oni mali ili veliki, moći da garantujemo otkupnu cenu na dugoročni period, otkupnu cenu naravno njihovih proizvoda, a samim tim moći ćemo da ih podstičemo da oni svoje kapacitete proširuju.

Nadovezao bih se samo još na govore svojih kolega i iskoristio priliku da pružim punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i da kažem da je ovaj parlament najznačajniji partner Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv tajkuna i u borbi protiv mafije i kriminalaca. Ovaj parlament nikada neće biti partner tajkunske i mafijaške Srbije kakvom je zamišlja Dragan Đilas. Hvala.