JANKO LANGURA

Nestranačka licnost

Rođen je 1994. godine u Gornjem Milanovcu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Nakon parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put mu je potvrđen poslanički mandat.

Izabran je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".

Poslednji put ažurirano: 02.10.2020, 12:44

Osnovne informacije

Statistika

  • 4
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Šesta sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.12.2020.

Poštovana predsedavajuća, dame i gospodo narodni poslanici, kada je reč o budžetu, ja zaista ne znam šta bih dodao da moje kolege već nisu govorile osim, naravno, reči hvale na račun Vlade Republike Srbije, ministra gospodina Sinišu Malog i naravno, premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića.

Svedoci smo da u ovom teškom vremenu za ceo svet, a usled najgore ekonomske krize koja nas je pogodila kao posledica pandemije korona virusa, Srbija nastavlja da napreduje. Mi smo sada imali jedan primer, kada najtiražniji nemački časopis „Bild“ Srbiju svrstava u jednu zemlju koja je najbolje prevazišla krizu izazvanom koronom i koja je donela prave mere.

To su stvari koje i te kako mogu da raduju sve građane naše zemlje, jer znate kad jedna Nemačka se suočava sa padom BDP od 5,5%, Srbija ostaje na minimalnom padu i ostaje najbolja u Evropi, što je za svaku pohvalu.

Sa ovog mesta želim da čestitam Vladi Republike Srbije, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću na izvanrednim rezultatima. Ti parametri nisu rezultat nekog jednokratnog rada, ne, to je isključivo rezultat jednog kontinuiranog dobrog rada i vođenja odgovorne ekonomske politike, a ta odgovorna ekonomska politika o kojoj govorim i koju je vodio predsednik Aleksandar Vučić je dovela do toga da je naš ekonomski sistem jako stabilan, a samim tim da smo i mogli da donesemo prave mere, kao borbu protiv krize izazvane korona virusom.

Podsetiću vas samo na neke od mera koje smo doneli, podsetiću vas da smo pored velike pomoći privredi, da je svaki zaposleni dobio iznos od preko 1100 evra pomoći od naše države. Pomagali smo penzionerima, dodatna pomoć svim građanima u iznosu od 100 evra, davanjem tzv. helikopter novca smo i te kako podstakli potrošnju i direktno smo pomagali našoj privredi na taj način, a svi se vrlo dobro sećamo da su pojedinci hteli tu našu meru i te kako da iskoriste za sticanje jeftinih političkih poena, što im naravno nije uspelo, jer su rezultati takve jedne mere i te kako očigledni.

Predsednik Vučić je pored svih ovih mera rekao da se Srbija tu neće zaustaviti. Imali smo sada najavljenu još jednu pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, sada 17. i 18. decembra pred Sv. Nikolu. Nastavićemo sa povećanjem plata zdravstvenim radnicima, biće još povećanja plata u vojsci, biće još povećanja plata u javnom sektoru, kao što nas i očekuju još bolje i više dodatnih mera za pomoć privredi.

Morao bih zaista da pohvalim izgradnju dve kovid bolnice u Kruševcu i u Batajnici, jer znate, mi sada možemo videti da izgradnja te dve kovid bolnice može biti spasonosna za našu zemlju u ovom trenutku.

Srbija je pored Rusije i Kine, moram da naglasim, jedina zemlja koja je uspela da sagradi dve sasvim nove kovid bolnice i to u jednom rekordnom roku. Time je predsednik Aleksandar Vučić pokazao da mu je zdravlje građana na prvom mestu i da mu je borba za očuvanje svakog života i borba da spasi svaki život svakog građanina na prvom mestu.

Mi smo sada svedoci da je izvesna gospođa Marinika Tepić, ko ne može da se seti, ponoviću, to je ona gospođa kojoj se pričinjavala droga na farmi koka nosilja u Moraviću. To je ona ista koja svakodnevno iznosi najgnusnije laži na račun predsednika Aleksandra Vučića, kao i na račun njegove porodice.

Naime, danas smo na tviteru mogli da vidimo jedan zaista brutalan napad na decu predsednika Aleksandra Vučića, jedan brutalan napad koji je još jedan u nizu kontinuiranih napada na predsednika Aleksandra Vučića kao i na njegovu porodicu.

Ja ću vam sada pokazati tu fotografiju i taj tvit, molim vas da uveličate ovo da bi građani Srbije mogli da vide ovu sramotu i čime se opozicija danas služi. Naime, izvesni Jakša je postavio na tviteru fotografiju magarca i napisao – kako se zove mladunče magarca? Time je naravno priliku dotičnom gospodinu Rašku da on odgovori da je tu reč o Danilu ili Vukanu. Podsetiću vas da Vukan ima samo tri i po godine. Ovo je samo još jedan u nizu brutalnih napada na porodicu predsednika države.

Vukan, Milica i Danilo jedina njihova krivica je ta što su deca predsednika Aleksandra Vučića. Oni su neretko optuživani za sve i svašta, a neretko su pristalice opozicije pozivale na njihovu likvidaciju i tome je vreme više da se stane na put. Taj bezobrazluk više ne može da se trpi.

Pominjao sam već izvesnu gospođu Mariniku Tepić. Ta gospođa je pre neki dan dala sebi za pravo da kritikuje bolnicu, Kovid bolnicu u Batajnici.

U poslednja dva dana sam više razgovora obavio sa dr Marijom, koja je zaposlena u toj Kovid bolnici, koja mi je rekla da su uslovi za rad u toj Kovid bolnici na najvišem mogućem nivou, da je ta bolnica što se tiče uslova, jedna od najboljih u Evropi, kao i da su naravno svim doktorima uslovi za rad neopisivo lakši i da im je lakše da leče svoje pacijente u takvim uslovima.

Iskoristio bih priliku da poručim gospođi Tepić da nekad pomisli koju štetu čini građanima Srbije iznoseći sve ove najgnusnije laži svakodnevno i pitao bih je da li je nekada pomislila na koji način istim građanima može da pomogne. Naravno da nije, jer ona gleda jedino da zaštiti svoje interese i interese bratije Đilas.

Ja razumem da morate svakodnevno da iznosite laži, jer ste za vreme vaše bahate vladavine dokazali da ste nesposobni jednu seosku ambulantu da napravite. Da ne govorim o domovima zdravlja, o bolnicama, o kliničkim centrima to je za vas misaona imenica gospodo.

Ja bih voleo i da pitam gospodina Dragana Đilasa, zašto on sada od novca koji je oteo našim građanima iz svog dubokog džepa ne izvadi novac i ne napravi jednu bolnicu? Pa, naravno da neće, jer on da se vodio takvom politikom, bratija Đilas danas ne bi imala hektare stanova.

Naravno, pored svih ovih činjenica koje sam naveo i kada se doktori svakodnevno bore da sačuvaju svaki život, svakog građanina na ovoj zemlji, opozicija je, svi mi vrlo dobro znamo, jedan lep gest, jedan human gest naših građana kada su svako veče u osam sati aplaudirali našim lekarima, uspela i to da pokvari. Hteli su to da iskoriste, uspeli su i taj aplauz da pokvare. Naravno njih to ne sprečava da i pored svih ovih činjenica svakodnevno napadaju krizni štab. Njih to ne sprečava da svakodnevno iznose najgnusnije uvrede na račun gospodina Kona, na račun gospođe Darije Kisić Tepavčević, na račun dr Stevanovića i ostalih.

O kakvom se licemerju tu zaista radi govori i činjenica da je taj isti gospodin Dragan Đilas danima napadao našeg kolegu gospodina Marka Atlagića zbog istine koju je izneo. Odmah su se tu, posle govora gospodina Marka, našle velike patriote, našle su se uvređene, našle su se pametne da iznose na račun gospodina Atlagića još više raznoraznih uvreda.

Ja ću vas samo prisetiti na neke situacije. Svi se mi vrlo dobro sećamo kada je gospodin Nemanja Matić, jedan proslavljeni srpski fudbaler, pohvalio izgradnju autoputa „Miloš Veliki“. Tada su Đilasovi poslušnici i Đilasovi i Šolakovi mediji na najgore moguće načine pokrenuli hajku protiv tog istog gospodina Nemanje Matića, protiv čoveka koji je krvario u dresu reprezentacije Srbije, protiv čoveka koji zna šta znači boriti se i predstavljati Srbiju u pravom svetlu, a to je gospodo ono što vi nikada nećete znati.

Svi se mi vrlo dobro sećamo i kada ste napadali gospodina Nenada Lalatovića, jednog od najboljih srpskih trenera. Zbog čega? Zato što je izjavio da gospodin Aleksandar Vučić na jedan fenomenalan način vodi ovu državu. Pokrenuli ste hajku protiv njega da je građanima bilo muka da čitaju te vaše komentare i da gledaju te vaše portale.

Nećemo naravno zaboraviti ni kada ste na najgnusnije načine napadali gospodina Jezdića nakon otvaranja tog istog autoputa „Miloš Veliki“ koje za dobrobit svih naših građana, a sada ste se našli uvređeni što vam je gospodin Atlagić rekao istinu u lice.

Osvrnuo bih se samo na još jednu stvar koja je jako maliciozna i jako opasna za naše društvo. Ti super heroji, njihove lažne, samoprozvane elite kako ih Dragan Đilas naziva, koji svake sedmice sa Đilasovih i Šolakovih medija iznose najgnusnije laži i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića su uspeli da u poslednjih nekoliko dana pokažu sve ono što smo mi gospodo odavno i znali.

Sada ću vam pokazati jednu fotografiju na kojoj je jedan tako reći zabavljač, isključivo zabavljač Dragana Đilasa, po mom mišljenju jedan jako loš političar, na jedan jako mizogin način podstakao nasilje nad ženama.

Naime, ovo je tvit gospodina Ivana Ivanovića, ja vas molim samo da prikažete građanima Srbije, da građani Srbije ovo vide. Ovaj tvit gde gospodin Ivan Ivanović odgovara našoj koleginici Pilji na njen govor srednjim prstom. Ispod tog njegovog tvita su se ređali najgnusniji komentari, užasni komentari Đilasovih sledbenika.

Da li ste negde videli da je neko sa tih tajkunskih medija osudio ovakvo ponašanje gospodina Ivanovića? Niste gospodo i nikada nećete videti.

Ja bih voleo da pitam gospodina Ivanovića, da li je ovakvo ponašanje njegovo taj patriotizam o kom gospodin Ivanović govori? Da li je ovakvo ponašanje u redu za jednu javnu ličnost? Da li je ovakvo ponašanje normalno da odgovorite nekome sa čijim se mišljenjem ne slažete?

Pitao bih, pošto je gospodin Ivanović takođe u njegovoj, slobodno mogu reći političkoj emisiji, izneo još više uvreda na račun koleginice Pilje i govorio o nekom patriotizmu koji on ne poznaje i ne zna šta je patriotizam.

Da li je taj patriotizam kada on u svom luksuznom apartmanu u Rovinju zajedno sa Hrvatima proslavlja godišnjicu Oluje? Da li je taj patriotizam kada taj isti gospodin Ivanović u svoju političku emisiju pozove čoveka koji je govorio da će Srbija plivati u krvi, i tom istom čoveku pokloni, ni manje ni više, nego traktor?

Da li je taj patriotizam kada televizija na kojoj gospodin Ivanović radi, prikaže mapu Republike Srbije bez njenog sastavnog dela, bez teritoriji Kosova i Metohije? Da li je taj patriotizam kada ista Marinika Tepić, kojoj se gospodin Ivanović divi, potpiše i zahteva da Srbija prizna da se desio nekakav genocid u Srebrenici?

Ja bih, gospodine Ivanoviću, za kraj želeo da vam poručim da ste vi i te kako svesni da je današnjoj deci internet dostupan svakodnevno i u svakom trenutku. I, gospodine Ivanoviću, ni jedno dete na svetu ne sme da gleda kako mu jedna javna ličnost vređa i ponižava majku, kao što ste vi to uradili našoj koleginici Pilji.

Morate da znate da heroji, super heroji kako vas naziva Dragan Đilas, poseduju bar jednu vrlinu, bar jednu dobru osobinu, a ja gospodine Ivanoviću kod vas ne mogu da pronađem ni jednu. Da za sramotu znate, postideli bi se.

Hvala vam, živela pristojna Srbija.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.11.2020.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, što se tiče Predloga odluke o prestanku funkcije člana Fiskalnog saveta svi smo mi svedoci da je gospodin Vučković samoinicijativno napustio Fiskalni savet. Tačnije, po njegovom mišljenju on odlazi na bolje mesto u privatni sektor, a ne iz razloga koje su pojedini opozicioni lideri pokušali nama da predstave.

Što se tiče prethodnog izveštaja Fiskalnog saveta svi smo mi videli da oni kritikuju meru Vlade kojom je naša Vlada u jednokratnoj pomoći pomogla svim građanima isplatom od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. To su brže bolje pokušali da iskoriste oni koji su, setimo se, našim građanima nudili onu famoznu pomoć u iznosu od 1000 evra. To su pokušali da iskoriste oni koji su uništavali naše fabrike, oni koji su tražili kojekakve zajmove za preporod i slično. Apsolutno se ne slažem sa takvom kritikom Fiskalnog saveta i mišljenja sam da je ta mera Vlade Republike Srbije pomogla kako naše građane, tako i našu privredu, jer smo na primerima mnogo razvijenih zemalja mogli da vidimo davanje tzv. helikopter novca podstiče potrošnju.

Moram još da dodam da je naš ekonomski sistem jako stabilan, rezerve su visoke, tako da smo mi to mogli da učinimo. Moram da kažem i da smo mi trenutno zemlja koja ima najveći rast u Evropi. Mi ćemo sledeće godine preteći Hrvatsku po stopi BDP, što je pre nekoliko godina samo, setimo se svi, za vreme prethodnog režima bilo nemoguće. Hrvatska je bila svetlosnim godinama ispred nas. Razumem gospodina Dragana Đilasa koji ne razume pojmove cirkularne ekonomije, jer znate, njemu je nepojmljivo da se novac građana sliva u budžet Republike Srbije. On to ne može da shvati. On je navikao da se novac svih naših građana sliva isključivo u njegove džepove i u džepove njegovih poslušnika.

Što se tiče odbora, morao bih da navedem da su odbori veoma važni. Tako i Poslovnik nalaže. Nažalost, prethodni režim nije poštovao taj Poslovnik koji su oni sami doneli. Od kako je SNS u parlamentu odbori su postali veoma važna stalna radna tela koja su veoma bitna za rad Narodne skupštine.

Iskoristio bih priliku da pohvalim Odbor za administrativno-budžetska i mandatsko-imunitetska pitanja i gospodina Martinovića na poslu koji do sada obavlja. Razumem vas, gospodine Martinoviću, i znam da ste imali i u prethodnom periodu velikih problema sa narodnim poslanicima koji su koristili svaku priliku, tako i sednice odbora da naruže ugled Narodne skupštine. Svi se mi vrlo dobro sećamo kada je Boško Obradović, do sada više puta dokazani nasilnik, fizički napao gospodina Martinovića. To nije bio ni prvi, a ni poslednji put da je Boško dokazao to što mi svi već znali. Setimo se samo kako je Maji Gojković, tada predsednici parlamenta, uvrtao ruku u njenoj kancelariji. Setimo se kako je pozivao na nasilne demonstracije. Setimo se kako je opkoljavao Narodnu skupštinu, kako je opkoljavao predsedništvo i ono što je verovatno najviše zabolelo sve građane Republike Srbije je kada je zastavom naše zemlje, koja je svetinja svakog građanina, za koju su se naši preci borili, koja je simbol naše istorije i naše slobode, pokušao da polomi prozor ovog parlamenta i da sa nasilnim demonstrantima upadne u Skupštinu.

Danas taj isti Boško Obradović nastavlja politiku laži i nasilja. Danas taj isti Boško Obradović poziva na održavanje prevremenih izbora. Setimo se da je samo pre šest meseci taj isti fašista bojkotovao te izbore, pa ga ja sada sa ovom mesta pitam – šta se to Boško promenilo u prethodnih šest mesece? U prethodnih šest meseci se promenilo jedino to što je Boško Obradović, a nakon raspada tog saveza famoznog za lopovluk Srbije i nakon njegovom izbacivanja iz tzv. udružene opozicije, ostao bez direktnog finansiranja od strane Tanje Fajon i od strane Dragana Đilasa.

On sada na sve načine gleda da se što pre domogne državnog budžeta i novca svih naših građana, ali na njegovu veliku žalost građani Srbije, iako taj isti Boško Obradović nekada bude skupio hrabrost da izađe na izbore, mu neće dati podršku, iako je cenzus, podsetiću vas, na nikad nižih 3%.

Iskoristio bih takođe priliku da čestitam poslanici Sandri Božić na imenovanju za predsednicu Odbora za kulturu i informisanje. Sandra, pred vama je jako veliki posao i moraćete da uložite ozbiljan rad da nađete način kako ćete gledati na ove tajkunske medije koji svakodnevno pozivaju na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića i koji i kada to neko drugi čini se raduju, oni to podržavaju. Nijednog trenutka se nisu setili da osude neki takav napad.

Ta njihova demokratija, taj medijski mrak, o kome oni govore, ta njihova slobodna umetnost kojom se diče, sada ću vam pokazati neke fotografije da naši građani vide da li je to, molim vas da uveličate ovo, da li je ovo taj medijski mrak u kome se Srbija nalazi? Da li je ova snajperska puška uperena u predsednika Republike Srbije ta demokratija koju vi priželjkujete? Ne, gospodo. Ovo je poziv na ubistvo predsednika države.

Svedoci smo da je u jednom od najtragičnijih događaja koji su se dogodili u modernijoj istoriji Srbije, kada nas je napustila Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej takođe pojedine naslovnice i pojedini tajkunski mediji pokušali to da iskoriste zarad dobijanja jeftinih političkih poena. Gospodo, to što vi zamišljate to nije demokratija. To je pokušaj satanizacije kako predsednika Republike, tako i svih građana i vernika Srpske pravoslavne crkve.

Na dnevnom redu se nalazi i parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje.

Gospodine Orliću, ja znam da ste u prethodnom periodu imali veliki niz sastanaka sa evroparlamentarcima, često im objašnjavajući kakvo je zaista stanje sa slobodom medija u Srbiji. Znam da ste bili primorani da odgovarate na bezbroj svakodnevnih laži opozicije i znam da ste sa velikom energijom i zalaganjem radili na podizanju ugleda srpskog parlamenta u Evropi i ja vam se na tome najiskrenije zahvaljujem.

Takođe znam, gospodine Orliću, da ćete u narednom periodu imati velikih problema sa Đilasovim evroparlamentarcima, sa njihovim lažima koje svakodnevno iznose, bilo to preko elektronskih ili štampanih medija. Ja tu pre svega mislim na izvesnu gospođu Tanju Fajon. Ta gospođa koja je privatizovala funkciju evroparlamentarke i koja sebi često daje za pravo da komentariše stvari koje je se ne tiču i koje nisu u delokrugu njenog posla. Setimo se njenih izjava nakon parlamentarnih izbora u Srbiji, da je vlast u Srbiji nelegitimna. Kao razlog navela je što je izlaznost bila niska. Izbori u Srbiji su održani tokom trajanja užasne pandemije korona virusa. Izlaznost u Srbiji je bila nešto iznad 50%.

Podsetiću vas, takođe, na jednu veoma bitnu činjenicu. Kada je gospođa Tanja Fajon izabrana za predstavnicu Slovenije u Evropskom parlamentu, tog dana u Sloveniji je izlaznost bila 20%. Tu ne mislim, gospodo, da je gospođa Tanja Fajon imala 28%, da se ne lažemo, to je za nju misaona imenica, ne, celokupna izlaznost tog dana je bila 28%.

Kao što svi vrlo dobro znamo, Tanja Fajon u Srbiji predstavlja jedino ličnu zaštitnicu tajkuna Dragana Đilasa. Ona direktno radi za njegove i isključivo njegove interese. Dotičnoj gospođi nikad nije palo na pamet da radi u interesu Slovenaca u Srbiji, kao i da radi za interese Srba u Sloveniji.

Kao što svi vrlo dobro znamo, Srbi u Sloveniji nemaju status nacionalne manjine, dok to Slovenci u Srbiji imaju, iako je Slovenaca u Srbiji po zvaničnom popisu stanovništva nešto ispod 0,06%, dok je Srba u Sloveniji, prema njihovom popisu, preko 3%, iako pojedina istraživanja pokazuju da je taj broj daleko veći. Slovenci u Srbiji, njihova prava kao nacionalna manjina ostvaruju u punom obliku. Ja vam opet ponavljam – Srbi u Sloveniji nemaju nikakva prava. Gospođi Tanji Fajon nikada nije palo na pamet da se pozabavi takvim pitanjem.

Približiću vam još malo o kakvim se tu dvostrukim aršinima radi. Ovaj objekat se nalazi u centru Ljubljane. Ovaj objekat je nekada bio porodična kuća jedne ugledne jevrejske porodice koja je, nažalost, pobijena od strane nacista. U tom objektu se danas nalazi stranka gospođe Tanje Fajon u koju ona svakodnevno odlazi na posao, iako je odavno morala tu kuću da vrati jevrejskoj zajednici. E, pa, tih dvostrukih aršina i tog licemerja je nama dosta.

Naša je obaveza da našim građanima stalno ukazujemo o kakvim se dvostrukim aršinima radi i sa čim se sve predsednik Aleksandar Vučić svakodnevno bori.

Tanja Fajon takođe zaboravlja i da njeni miljenici u Srbiji nikad nisu izneli nikakav program pred građane. Jeste li čuli da će nekada nešto da urade? Jeste li čuli da će nešto da naprave? Jesu li izneli bilo kakav program, osim što, naravno, će Vučića da sruše, osim što će Vučića da ubiju. Da li su rekli da će da izgrade više kilometara auto-puteva? Da li su rekli da će da izgrade više brzih pruga? Da li su rekli da će da naprave više škola, više bolnica, da promene politiku, da naprave bolje reforme? Ne. Nisu. Njihova jedina politika kojom se bave je kako ubiti Aleksandra Vučića. Oni su svesni da nemaju podršku građana i da legitimno nikad ne mogu doći na vlast.

Ja vas podsećam da na više od 50% našeg stanovništva na kanalu 1 i kanalu 2, ima dve televizije, dve Đilasove i Šolakove televizije u koje je uloženo nekoliko stotina miliona evra. Te dve televizije su glavno oruđe Dragana Šolaka i Dragana Đilasa na tom putu kako srušiti Aleksandra Vučića. Svi se vrlo dobro sećamo kada je na toj jednoj televiziji koja se zove Nova S, u studiju, tokom trajanja cele emisije, na ekranu stajala fotografija predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice, koja je bila svrstana u red sa najvećim kriminalcima ove zemlje. Moja je dužnost i obaveza da građanima pokažem originalnu fotografiju do koje sam ja došao i koja je trebala to veče da bude prikazana u studiju. Naravno, oni su fotomontažom umesto ljudi koji se nalaze na originalnoj fotografiji stavili predsednika Vučića i njegovu porodicu.

Dame i gospodo, dragi građani, ovo je originalna fotografija i ja vas molim da uveličate i približite građanima Republike Srbije. Kao što svi vrlo dobro možemo videti gospođu ovde, poznatiju u narodu kao Marinika Tepić, gospođa koja se od koki nosilja u Moroviću priviđala kojekakva droga, verovatno iz njene neke želje ili možda i korišćenja psihoaktivnih supstanci, gospodina Dragana Šolaka, jednog od najvećih tajkuna u istoriji Srbije, jednog od najboljih partnera i najboljih prijatelja gospodina Dragana Đilasa, svi prepoznajete. Ovo je tim ljudi koji uništava Srbiju već decenijama. Ovo je tim ljudi koji je otimao pare od vas, građani Srbije. Dragan Đilas je oteo od vas 619 miliona evra. Svi mi vrlo dobro znamo koliko je to kilometara novih auto-puteva, koliko je to novih bolnica, novih škola i svega ostalog.

Građani Srbije su na prethodnim izborima pokazali da Aleksandru Vučiću daju maksimalnu podršku. Dva miliona građana Srbije je glasalo za bolju budućnost za svu našu decu. Hvala vam. Živela Srbija!

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2020.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, pre svega, želeo bih da pohvalim Ministarstvo finansija i ministra, gospodina Sinišu Malog, na izuzetno vrednom i predanom radu u osnaživanju ekonomskog sistema Srbije i na paketu mera pomoći privatnom sektoru i našim građanima.

Ono što me posebno raduje u ovom rebalansu budžeta je to što će Republika Srbija nastaviti da ulaže u zdravstvo, infrastrukturu i poljoprivredu.

Pored kovid bolnica koje gradimo, kako u Kruševcu, tako i u Beogradu, moram da istaknem i činjenicu da će svakom zdravstvenom radniku Republika Srbija uplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara do kraja godine.

Svi se moramo složiti i te kako znamo da su medicinski radnici ti koji čine stub odbrane od ove pošasti koja je zahvatila ceo svet, a koja se naziva Kovid-19. Ja im se sa ovog mesta najiskrenije zahvaljujem u ime svih građana.

Pored teške finansijske situacije u kojoj se nalazi kako ceo svet, tako i naša zemlja, Opština Gornji Milanovac može se pohvaliti jako stabilnim budžetom, može se pohvaliti i nikad većim i nikad boljim investicijama. Pored rekordnog broja asfaltiranih puteva, otvorili smo i aerodrom u Pranjanima, izgradili smo i otvorili smo najnoviji i najmoderniji tržni centar koji zapošljava preko 200 ljudi, čime smo nezaposleno sveli na istorijski minimum, a to je ispod 4%.

Dobra ekonomska politika kojom smo se vodili, a uz ogromnu pomoć predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, mi u Gornjem Milanovcu možemo da nastavimo da sprovodimo plan Srbija 2025, koji smo obećali našim građanima i na koji smo izuzetno ponosni.

Želeo bih samo da ukažem na još jednu jako malicioznu stvar. Naime, tajkun Dragan Đilas je preko svojih medija svakodnevno kritikovao ekonomske mere koje je donela i sprovodila Vlada Republike Srbije. Radi se o tome što su u vreme njihovog bahaćenog vođenja ove zemlje i njihove bahate vlasti oni navikli da sav novac koji je pripadao građanima Republike Srbije na kraju završava u njihovim džepovima i u džepovima njihovih poslušnika.

Još bezobzirnije je to što oni svakodnevno preko tih istih medija iznose najgnusnije laži na račun predsednika Aleksandra Vučića i na račun njegove porodice. Jedini razlog oni vide u tome što Aleksandar Vučić postoji. Jedini razlog vide u tome što Aleksandar Vučić već kontinuirano povećava plate i penzije, gradi nove auto-puteve, smanjuje nezaposlenost, otvara nove fabrike. Aleksandar Vučić je danas lider kog svi rado pozivaju u goste, a on je to stekao isključivo svojim vrednim, poštenim i marljivim radom.

Srbija je napokon postala zemlja koja se ceni u svetu. Samim tim iz tog razloga Aleksandar Vučić danas uživa poverenje više od dva miliona građana, a to je ono o čemu tajkun Dragan Đilas može samo da sanja. Iz tog razloga pretpostavljam i dolazi poziv na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića od strane Đilasovog poslušnika Sergeja Trifunovića, koji je u tom trenutku, svi mi vrlo dobro znamo, verovatno bio pod dejstvom nekih jakih opojnih droga.

Drago mi je što pristojna Srbija više nikad neće dozvoliti da se nađe u kandžama tajkuna Dragana Đilasa, njegovih poslušnika i njegovih tajkunskih medija. Jer, znate, jedino što ti ljudi poznaju je politika sticanja ličnog bogatstva i njihove lične moći i trgovinom uticaja.

Hvala vam najlepše. Živeo Gornji Milanovac, živela Srbija!