Prikaz govora poslanika

Prikaz govora poslanika Nebojša Bakarec

Nebojša Bakarec

Srpska napredna stranka

Govori

Hvala vam, gospodine predsedavajući.

Prevideli ste da je povređen član 109. Znači, francuski državljanin je ovde upotrebio uvredljive izraze. Rekao je da smo mi sramota. Znate šta je sramota? Sramota je kad on 1999. godine, u 23 godine, pobegne iz ove zemlje pred ratom, pred NATO agresijom i NATO zločinima, pobegne u svoju rezervnu domovinu, u Francisku. Sramota je ono što se dogodili.

Svedočio sam u leto 2013. godine. Miloša „Francuza“ je Koštunica u leto 2013. godine na predsedništvu odstranio iz DSS-a, Nikitović ga je napao, ja bio, on bio. Evo, neka kaže da nije istina. Optužio ga je za šurovanje sa „Multikom tajkunom“ već tada.

13/2 DJ/MT

Posle toga nekoliko nedelja Miloš „Francuz“ je podneo sve ostavke u DSS-u i podneo ostavku na mesto poslanika. To je kukavica koja je ostavila svoje roditelje na cedilu 1999. godine. Bio je u punoj snazi. Pobegao je, utekao je.

On ima rezervnu domovinu, Francusku. Mi nemamo, jedino je Srbija na našem srcu, a on ovde kad puste himnu on kaže – gde je Marseljeza. On peva Marseljezu. On je potpisao odanost Francuskoj. Lepo je rekao Đuka – neka ode u Legiju stranaca, neka tamo na strani Francuske ratuje, na strani njegove mile Ukrajine, jer je on sada u koaliciji i on ima dva nova gospodara. Jedan je „Multikom tajkun“, a drugi je Kurti, njegov gospodar čiji on program ovde sprovodi.

Hvala vam.
Hvala vam, poštovana potpredsednice Skupštine.

Dakle, ovaj sjajni proevropski Zakon o javnom informisanju i medijima garantuje slobodu mišljenja i izražavanja i slobodu medija u skladu sa najvišim međunarodnim standardima Evropske Unije i Ujedinjenih nacija Saveta Evrope.

Ukazaću, pošto pažljivo sedim svih ovih dana, apsurd o ovoj raspravi na amandmanima na medijske zakone, evo je činjenica, da je za deset sati rasprave o amandmanima samo jedan poslanik opozicije govorio o njima, to je gospodin Gavrilović, a da svih preostalih tridesetak poslanika opozicije uopšte nisu govorili o amandmanima koje su podneli tokom celog dana, a ti amandmani su glasili - briše se.

O raspadanju i stanju opozicije predstavlja i činjenica koju smo ovde saznali, da se raspada stranka lažnog ekologa Ćute i ta poslanička grupa i napustila ih je ovde čestita gospođa Nikolić, koja ovde sedi, ja vam se zahvaljujem. Mi smo se, da vas sve podsetim, od uvek od početka ovog mandata sa poštovanjem odnosili prema vama a ne samo danas.

Dakle, član zakona na koji sam podneo amandman govori o izdavačima medija, pravnim licima i izdavači medija pravna lica su i Telekom i Šolakov Junajted grupa i Junajted medija. Najbogatiji Srbin je, da podsetim, tajkun Šolak poslovni partner Multikom tajkuna, opozicija, Šolakovi mediji i kompanije konkurenti Telekoma nedeljama šire neistine o Telekomovim medijskim zakonima. Kažu da u Evropi države nisu vlasnici medija. Itekako u zemljama Zapadne Evrope najmanje 12 zemalja su vlasnici medija, često većinski vlasnici.

Podsećam da su mediji Šolakove Junajted grupe i Junajtedmedije, TV N1 i TV Nova S, piratski mediji privilegovani od strane Luksemburga nedodirljivi za naše organe. Srbiji je, pošto oni ne plaćaju nikakve naknade, to nanelo štetu od nekoliko stotina miliona evra. Šolakove polulegalne kompanije stalno satanizuju Telekom, jednu, danas smo čuli, najuspešniju srpsku kompaniju, koja je glavni konkurent ovim kompanijama. I ovi zakoni štite, i s tim završavam, srpski Telekom, naš srpski Telekom i svaka čast Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić. Sa Vučićem do pobede. Živela Srbija.
Hvala vam poštovani predsedniče Skupštine.

Dakle, mi poštujemo sugestije Evropske komisije i ovaj amandman koji sam podneo predlaže dodatnu zaštitu i garanciju koja će obezbedi konkurenciju i tržišnu utakmicu u skladu sa najvišim evropskim standardima i naglašavam čak strožije od evropskih standarda.

S tim još moram da kažem da pripadnici u vezi zakona jednog starog, pripadnici bivšeg režima treba da se stide antievropskog i neustavnog žutog zakona o informisanju koji su doneli 2009. godine. Zakon je predviđao, nećete verovati, gašenje nepodobnih medija. To je najgori zakon o informisanju koji je ikada donet, ja mislim, u Evropi.

Ustavni sud Srbije je oborio taj zakon i konstatovao da je suprotan Ustavu. Inače, danima u Skupštini, pošto sedim non stop ovde do dva ujutru, NATO opozicija nam preti da će nas hapsiti, zatvarati, juriti po ulicama, ubijati, bacati u reke. Ustaše su masovno bacale tela ubijenih Srba u reku Savu. Starca Vukašina Mandrapu, srpskog seljaka iz sela Klepci u Hercegovini je u januaru 1943. u Konslogoru su zaklale ustaše, a on im je rekao – radi ti dijete svoj posao.

Što se tiče toga, lideri NATO opozicije nam prete i kažu, citiram – da će pišati po našim grobovima. Bejaste li braćo moja mlada, dal bejaste vi na groblju kada, svaka stopa grob do groba, groblje i spomen doba sviju, groblje knjige što se štuju. To su svetli grbovi Jovana Jovanovića Zmaja.

Inače samo da kažem i da završim, predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju, leči prošlost u sadašnjosti radi budućnosti. Živela Srbija. Hvala vam.
Hvala vam poštovani gospodine predsedniče. Ja ću biti vrlo kratak.

Zanimljivo je oko ovog amandmana, gospođa se sprema da ode, da obavestim da ovaj amandman usvojen jednoglasno na Odboru. Dakle, svi predstavnici opozicije koji su bili na Odboru, a bilo ih je puno, glasali su za ovaj amandman sa obe ruke.

Tako da ne znam zašto će da glasaju protiv ovog zakona. Treba im postaviti pitanje. Evo gospođa se silno uzbudila, ona je isto glasala oberučke za ovaj zakona i rukama i nogama.

Međutim, samo da kažem, ovaj amandman, naravno, to je sugestija OEBS-a koju smo mi prihvatili, i to je samo sugestija. Amandman ne ide u korist vladajućoj koaliciji, niti stranci kojoj pripadam, međutim, ovaj amandman ide u korist države Srbije. Dakle, mi iz SNS, i time završavam, smo toliko uveren da će nas narod podržati na izborima zbog rezultata predsednika Vučića i nas, da smo spremni u kampanji da sebi vežemo jednu ruku iza leđa i da kampanju vodimo na jednoj nozi, pobedićemo tako, pobedićemo svakako. S Vučićem do pobede. Živela Srbija. Hvala vam.
Vrlo kratko.

Dakle, ovaj amandman to je na član 68, posebno sam ponosan, mislim da je prihvaćen. Znači, ovaj amandman sam predložio zbog toga što je neophodno preciznije regulisati obaveze pružalaca medijskih usluga u pogledu emitovanja rijaliti programa i programskog sadržaja koji se smatra nepodesnim za maloletnike mlađe od 18 godina i kratko da vam kažem. Porodica, roditeljstvo i potomstvo su tradicionalne, neprevaziđene i plemenite vrednosti koje obezbeđuju zdravo društvo, demografsku vitalnost naroda, koje pokazuju poštovanje prema predačkom nasleđu i omogućavaju zdravu i neometanu smenu generacija u Srbiji. Zbog toga porodica, roditeljstvo i potomstvo zahtevaju posebnu zaštitu od strane države, to je i ovaj zakon, i društvo je dužno da štiti legitimne interese maloletnika kao važnu društvenu vrednost. Zbog ovog celog segmenta u zakonu ovom ovaj zakon je takođe plemenit i ovaj zakon je jedan mali deo i mali razlog zbog čega ćemo pobediti ubedljivo na izborima. Do pobede sa Vučićem. Hvala vam. Živela Srbija.
Hvala vam, poštovani gospodine predsedniče Skupštine, ovo je amandman na Zakon o elektronskim medijima i njime se uvode dodatni standardi i norme EU u vezi imalaca prava dozvole za pružanje medijskih usluga. Inače ovaj član 91. pominje i AP Vojvodinu naravno, ali pominje i AP Kosovo.

Samo da dam nekoliko značajnih podataka koji se retko čuju. Od 2000-te godine Albanci su na Kosovu i Metohiji ubili 105. Srba. Dakle, ubili su 105 više puta Srba nego obrnuto. Posle dolaska KFOR-a od 1999. godine pa do kraja te godine ubijeno je preko 450 Srba, od dolaska KFOR-a do danas Albanci su ubili 550 Srba, u periodu od 1998. godine do kraja 2000-te godine albanski teroristi i Albanci su ubili oko 2.500 Srba, a predsednik Vučić je spasao srpski narod na Kosovu i Metohiji od pogroma, iseljavanja i siromaštva. To je još jedan od razloga zbog koga ćemo pobediti na predstojećim izborima sa Vučićem do pobede. Živela Srbija.

Hvala vam.
Hvala.

Nema člana, ja repliciram, gospođa me je pomenula.
Hvala vam, poštovani gospodine predsedniče Skupštine.

Poštovane dame i gospodo ministri, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, kratko ću kao predsedavajući Odbora za kulturu i informisanje nešto reći o dva sjajna proevropska zakona, Zakonu o javnom informisanju i medijima i Zakonu o elektronskim medijima. Predloženi zakoni garantuju slobodu mišljenja i izražavanja i slobodu medija u skladu sa najvišim međunarodnim standardima EU i dokumentima UN i Saveta Evrope.

Primetiću da vlast SNS još jednom razvlašćuje samu sebe, što pozdravljam. Mi smo sebe već razvlastili u oblasti pravosuđa. Sada se delimično razvlašćujemo u oblasti medija, pogotovo što se tiče REM-a.

Medijske zakone, da podsetim, su podržali OEBS, Evropska komisija i većina medija i udruženja. Međutim, ja daleko pamtim, pamtim zakone o informisanju iz 1998, 2009, 2014. godine i kažem da pripadnici bivšeg režima do 2012. godine treba da se stide anti-evropskog i protivustavnog Zakona o informisanju koji su doneli 2009. godine. To je najgori Zakon o informisanju koji je ikad donet u Evropi i zato je zgodno da ga poredimo sa ovim koji je jedan od najboljih.

Taj tajkunski „Multikom“ zakon iz 2009. godine su oštro kritikovali OEBS, Evropska komisija, njihov poverenik za informacije Rodoljub Šabić i njihov Zaštitnik građana Saša Janković koji je podneo i predstavku Ustavnom sudu, a Ustavni sud je 2009. godine konstatovao da je Zakon o informisanju iz 2009. godine protivan Ustavu.

U isto vreme, u to doba „Multikom“ tajkun je bio neformalni vlasnik većine nacionalnih televizija, bio je nezvanični glavni odgovorni urednik pisanih medija i suvereni gospodar reklamnog i oglasnog prostora i žigosala ga je Verica Barać. Među 10 najbogatijih danas Srba je upravo taj „Multikom“ tajkun i nećete verovati, godišnji prihodi 11 firmi žutog „Multikom“ tajkuna po APR-u za 21 godinu su neverovatnih milijardu i 67 miliona evra. Danas, najbogatiji Srbin je tajkun Šolak, poslovni partner „Multikom“ tajkuna i opozicija, Šolakovi mediji, kompanije, konkurenti „Telekoma“ nedeljama šire neistine o ovoj najboljoj srpskoj kompaniji medijskim zakonima.

Kažu da u Evropi države nisu vlasnici medija. U zemljama Zapadne Evrope, najmanje 12 država su vlasnici medija, Austrija, Nemačka, Švedska, Belgija, Francuska, Švajcarska itd.

Podsećam da su mediji Šolakove „Junajted grupe“, „Junajted medije“, TV „N1“ i TV „Nova S“ piratski mediji privilegovani od strane Luksemburga, nedodirljivi za naše državne organe.

Šolakovi mediji godinama brutalno krše Zakon o elektronskim medijima i Zakon oglašavanju. Šolakove polulegalne kompanije stalno satanizuju „Telekom“, jednu od najuspešnijih srpskih kompanija koja je glavni konkurent Šolakovim piratskim medijima i kompanijama.

Ovi zakoni koje sam pomenuo štite naš srpski „Telekom“ i svaka čast Vladi Srbije i premijerki Brnabić, sa Vučićem do pobede. Živela Srbija! Hvala.
Hvala vam.

Poštovani gospodine predsedniče Skupštine, poštovane dame i gospodo ministri, poštovani dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, tužno je i da samo tim započnem, da se usudio da se javi za reč čovek koji vrši nezakonito konverziju imovine nedužnih penzionera u njegovu ličnu imovinu u Aranđelovcu, gde nezakonito drži dom za stara lica. To je zaista tužno i sramotno.

Da pređem na ovaj zakon, glavni ciljevi gospodina Vesića, koji je najvažniji po meni, glavni ciljevi izmena ovog sistemskog Zakona o planiranju i izgradnji su ubrzanje kao što smo čuli od gospodina Vesića, četiri cilja. Ubrzanje procesa izdavanja građevinskih dozvola, obezbeđenje veće transparentnosti, usaglašavanje sa propisima EU i promocija zelene gradnje i e-mobilnosti.

Najvažnije u zakonu je sledeće, onaj popust za objekte preko 10.000 javne, od 10% za građevinsko zemljište, zeleni sertifikati, izgradnja energetski efikasnih objekata. Dakle, uvode se energetski pasoši, agencija za prostorno planiranje, glavni državni urbanista se uvodi, upravljač projekta kao novi pojam, građevinska knjiga postaje elektronska i čitav niz koristi postoje za lokalnu samoupravu.

Dakle ovaj zakon o tome smo puno govorili, ali treba da ponovimo, konačno rešava onaj problem anahronizma zvanog konverzija koji više ne postoji nigde, ja mislim u svetu niti u Evropi, a i bivše komunističke države, bivše Jugoslavije koje su nekada pre nekoliko decenija uvele ovo su odavno od ovoga odustale.

Srbiji je neophodan razvoj građevinarstva, još brže izdavanje građevinskih dozvola i više investicije u građevinarstvu. Da podsetim da građevinarstvo u Srbiji čini 6% BDP-a, građevinska industrija ima 60 hiljada kompanija i 200 hiljada zaposlenih i više od toga i utiče na rast preko još 22 industrijske grane. Izmene ovog zakona i to je nešto novo, nismo čuli, su podržale da ne zaboravimo EU, Privredna komora Srbije, Savet stranih investitora, Američka privredna komora, Savet zelene KOM Gradnje, SKGO, Naled i mnogi drugi. Javna rasprava, onakva ili onakva, da podsetim to, nemojte da obmanjujete ljude, ne traje nekoliko dana, nego traje od februara meseca.

Da se setimo i to je novina, to nikad, ja sam danas sedeo sve vreme ovde i juče, i sedeću, naravno niko nije rekao da se setimo ko je uveo štetočinsku naknadu za konverziju. To je uradila Tadićeva žuta hunta 2009. godine u liku čuvenog ministra Olivera Dulića, koji se zove kao onaj prevarant iz Alana Forda, Ser Oliver i oni su doneli Zakon o planiranju i izgradnji i posle toga 2010. godine su doneli onu još sramotniju uredbu. Zakon je blokirao značajan deo gradnje u Srbiji i to u uslovima tadašnje ekonomske krize. Zakon su lažno naravno promovisali, to je bila obmana kao zakon protiv tajkuna, naravno, zbog, „Luke Beograd“, a da podsetim, upravo ti tajkuni sa Tadićem su 2008. godine i zapadnim ambasadorima su formirali tj. sastavili Vladu 2008. godine.

Tadićev režim je kad je uveo ovaj zakon 2009. godine najavljivao milijarde evra od konverzije. Nismo imali milijarde evra od konverzije nego je država imala do dana današnjeg milijarde evra štete od tog jednog od najštetnijeg zakona koji je ikad usvojen.

Danas smo svedoci i tu ću napraviti jednu paralelu, svedoci kako izvanredno radi ova Vlada i kako izvanredno radi ministar Vesić i ovaj zakon je jedan od dokaza za to. Evo, da napravimo poređenje sa ministrom Dulićem, simbolom žute korupcije, jer je Dulić, danas kada posmatramo šta je radio, slika i prilika današnje ove leve opozicije.

List „Vreme“, evo da ne kažete da ja to kažem – žuto glasilo, 11.10. 2012. godine, objavio optužujući tekst protiv Dulića pod naslovom, citiram „Politika i korupcija slučaja Olivera Dulića“ u kome stoji citiram. Pazite ovo, isto tako kaže „Vreme“ - na Slovenačkoj granici je Dulić svojevremeno uhvaćen sa dvesta, trista hiljada evra i iz te gužve se izvukao pozivajući se na činjenicu da je srpski ministar, kraj navoda. Činjenica je sledeća, Oliver Dulić je 4.10.2011. godine uhapšen od strane slovenačke policije na granici, pošto su mu slovenački carinici u krovu privatnog automobila našli pomenuti novac koji je inače dobio kao mito od jedne slovenačke firme.

Oliver Dulić je pred Specijalnim sudom 12.7. 2017. godine osuđen na tri i po godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. On se pominje i u onom čuvenom izveštaju Verice Barać 2011. godine, gde nećete verovati njegova firma za sve vreme dok je bio ministar „ DG Kom računari „ poslovala sa 70 državnih organa i institucija, imali su preko 1100 transakcija državni organi plaćanja ka firmi Olivera Dulića. Uskoro završavam, evo pominjani ovde ugledni novinar kolumnista „ Danas“ Miša Brkić, ja sam ga deset minuta slušao na javnoj raspravi, deset minuta je hvalio Vesić zakon.

Međutim, podsetiću pre 13 godina isti taj Miša Brkić je kritikovao onaj prethodni zakon. U tekstu u „Peščaniku“ i „Politici“ je napisao je o Dulićevom i Tadićevom Zakonu o planiranju i izgradnji sledeće, citiram – jedino je ministru Oliveru Duliću trebalo godinu dana da shvati da je njegovo, pod znacima navoda, revolucionarno čedo Zakon o izgradnji i planiranju uništilo domaću građevinsku industriju i tržište nekretnina. To su žuti uradili 2009. godine i 2010. godine, uništili su domaću građevinsku industriju i tržište nekretnina.

Na javnoj raspravi, i sa tim završavam, više poslanika opozicije, mislim da je to bio onaj Niketić i ovaj Lazović, su osporili pravo državi da se gradi i reli su – kojim planom odlučio da se ovoliko invazivno gradi. Zdrav razum i napredak nam govore u prilog građanima Srbije, ne zaustavljanju gradnje i evnetulanom rušenju, što inače program pojedinih stranaka opozicije.

Poslednja rečenica, opozicija se protivi evoluciji, rastu i stabilnosti, program opozicije nažalost je revolucija, nazadovanje i nestabilnost. To smo već videli na delu u Skupštinama Srbije, Beograda i lokalne samouprave gde je opozicija protiv napretka i gradnje Srbije. Uostalom, u ovim propalim protestima parola opozicije je – Srbija mora da stane. Srbija neće stati. Živela Srbija. Hvala vam.

(Srđan Milivojević: Replika.)
Hvala vam.

Poštovani gospodine predsedniče Skupštine, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, ja imam pitanje za Ministarstvo finansija. Kolika će biti posredna i neposredna finansijska korist po Srbiju zbog toga što smo pobedili i dobili da organizujemo Svetsku izložbu EKSPO 2027. Tako je juče odlučila Generalna skupština međunarodnog biroa za izložbe.

Pobeda je izvojevana u žestokoj konkurenciji nad Španijom, SAD-om, Argentinom. Osvajanje EKSPO 2027 je fantastična vest i šansa za Srbiju i sve njene građane. To je kolosalan uspeh Srbije. To je ogromno priznanje Srbiji. To je dokaz da je Srbija na pravom putu, na Vučićevom putu.

Članovi našeg tima, predvođenog ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović i gradskim arhitektom Markom Stojčićem, su uložili neviđenu energiju u rad i znanje. Naša država već sutra kreće u velike radove nedaleko od mesta gde će se graditi nacionalni stadion u surčinskoj opštini i taj deo Surčina, ali i Novog Beograda i celog donjeg Srema će doživeti neverovatan razvoj i procvat.

Procene su da će oko 2,6 miliona turista posetiti EKSPO 2027. Direktan ekonomski efekat će biti 1,1 milijarde evra, ali postoji i indirektan ekonomski efekat - turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo Beograda i Srbije bukvalno će da procveta.

Aerodrom Beograd i naš nacionalni avio-prevoznik „Er Srbija“ će doživeti finansijski bum. Ovo je melem za Srbiju u ovim teškim danima u vezi Kurtijevog terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pobeda i dobijanje EKSPO 2027 je sjajna vest. Svet nam je dao najveće priznanje zbog našeg napretka, stabilnosti i činjenice da smo faktor mira na Balkanu, a podsetiću da su i neke zemlje regiona glasale za nas da dobijemo ovu izložbu.

Hvala svim azijskim i afričkim zemljama. Ovo je dokaz koliko svi cene Srbiju, koliko je Srbija ekonomski jaka, koliko je uzletela i napredovala zahvaljujući predsedniku Vučiću i SNS.

U ovu pobedu uloženo je mnogo rada i truda. Ovo će biti ogroman doprinos rastu BDP-a u godinama pred nama i daljem jačanju ekonomskih aktivnosti. Srbija je pobedila i pobeđivaće uvek.

Ukazana nam je velika čast i ogromno poverenje u Srbiju i ovo će biti još jedan veliki i ekonomski korak unapred.

Podsećam da kroz koji dan otvaramo obilaznicu oko Beograda koju smo jedino mi uspeli da izgradimo i završimo u poslednjih 40 godina i kroz godinu dana i vi sigurno, dragi poslanici i vi pripadnici drage nam opozicije, svi zajedno provozaćemo se prvom linijom metroa u Beogradu.

Ova EKSPO pobeda je ogroman izazov i mi ćemo raditi mnogo više da bismo mogli da opravdamo poverenje celog sveta koje smo dobili. Izgradićemo potpuno nove fantastične sajamske komplekse, nove smeštajne kapacitete za predstojeći EKSPO, a novoizgrađeni stanovi, to je jako važno, će posle izložbe dobiti prenamenu i biće dodeljeni ugroženim kategorijama stanovništva, sigurno pripadnicima institucija koje su esencijalne za državu i onima koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

Dakle, radimo, gradićem praktično potpuno novi deo grada, a time gradimo i budućnost Srbije.

Pokazali smo da u političkom smislu, u svakom smislu možemo da dobijemo podršku u svim delovima sveta i da pobedimo zemlje poput Španije i SAD.

I, po stoti put, samo kratko, demantovaću, i malopre smo čuli od pripadnika opozicije sve ove grube neistine u vezi saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu, nikakve misterije tu nije bilo. Sudski je sve dovršeno. Krivac je kažnjen.

Nikada nisu nedostajala dva minuta. Ni minut snimka nije nedostajao. To je veštački izazvana afera, a sve što smo govorili više od četiri godine evo juče je potvrdila vaša novina, vaša draga novina, naša draga novina, Šolakova novina „Nova S“. Citiram, udarna pesnica Jelena Jelovac kaže – na snimcima se jasno vidi, pošto su dostavljeni svi snimci, izuzev satelitski, kojih nema, iako i to tražite. Kaže, na snimcima se jasno vidi da je snimano u kontinuitetu, bez prekida. Zabeležen je trenutak sudara i sve što se nakon toga dešavalo sa prednje i zadnje strane automobila. Dakle, to nisu snimci na kojima nedostaju dva minuta. Kraj afere.

Međutim, ja sam čuo već primedbe opozicije. Opozicija kaže da nisu dostavljeni Maksarovi satelitski snimci. Pa, nema tih snimaka. Ne postoje satelitski snimci ni iz jedne ove naplatne rampe u svetu.

Završavam. Srbija je danas jaka. To i vi znate. Zahvaljujući predsedniku Vučiću danas je jaka, jedinstvena i ujedinjena zbog predsednika Vučića. Aleksandar Vučić je, kao što to naša opozicija i priznaje, hvala im, vratio dostojanstvo Srbiji. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, lepi Srbiju, leči prošlost u sadašnjosti radi budućnosti.

Hvala vam.

Živela Srbija!
Hvala vam. Dakle, uvaženi poslanik lažni ekolog me iz sednice u sednicu vređa. Ja njega neću vređati, prosto moram da ukažem na ovo. Znači, on kaže, to je vrlo uvredljivo, traži da se neko prikopča na poligraf. Njemu poligraf ne pomaže, ali bi mu pomoglo nešto drugo. Dajte da ga prikopčamo na alkotest. Znači, ja vas molim, uvažena potpredsednice Skupštine, da instaliramo alkometre na ulazu u Skupštinu i to je mera terapije koja bi mu zaista pomogla, i to da bude jedan alkometar.
To je moja replika. Znači, zaista je to potrebno i to je terapijska mera, i to jedan jak, zato što bi drugi, onaj slabiji, eksplodirao.

Naime, takođe kao terapijsku meru, to je odgovor i to je zaista dobronamerno osim ovog prikopčavanja potrebno je da ga prikopčamo na fiziološki rastvor. Ja sam ozbiljan, ja sam vrlo ozbiljan. Dakle, o čemu se radi?
Ja sam zaista ozbiljan, jer poznajem dobro, proučavao sam ovakvih ljudi…
Dobro, dakle o čemu se radi. Uvaženi poslanik nema alkohol u krvi, znači on nema alkohol u krvi, on ima krv u alkoholu, dakle imamo …

Whoops, looks like something went wrong.