SVETOZAR VUJAČIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Svetozar Vujačić prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao 106. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE. Član je Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Takođe, zamenik je člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO.

BIOGRAFIJA

Rođen 1949. godine u Dubrovniku. Školovao se u Beogradu, gde je završio Osnovnu školu „Jovan Cvijić“ na Karaburmi i Sedmu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1976. godine.

U advokaturi je od početka 1983. godine. Bio je deo mnogih slučajeva koji su izazivali veliku pažnju javnosti. Zastupao je Zorku Pucar – Vidovitu Zorku; Dragišu Blanušu, bivšeg upravnika Centralnog zatvora; Zorana Lilića, bivšeg predsednika SRJ; Luku i Radovana Karadžića; Mišu Vacića...

Krajem 2020. imenovan je na funkciju savetnika ministra unutrašnjih poslova.

Kratko je bio član Srpske socijaldemokratske partije, čiji je predsednik bio Zoran Lilić.

U Srpskoj naprednoj stranci je od osnivanja, bio je učesnik osnivačke skupštine ove stranke.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 02.09.2022, 18:45

Osnovne informacije

Statistika

  • 4
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 22.12.2022.

Ja nemam običaj da radim replike, međutim na ovu izjavu moram da kažem „primerka“, ne mogu da kažem da je čovek, moram da odgovorim. Ja ovakve uvrede, preko ovakvih uvreda ne mogu da pređem.

Pazite, ja sam roditelj, moja ćerka je sudija, moj sin je jedan od najboljih vlasnika vinoteke u Beogradu, imam 42 godine advokatskog staža, mislim dobrog staža, razumete? I da sada naiđe jedan „primerak“ u liku Milivojevića i da kaže da sam ja „stric, deda“, ne znam ni ja šta hoće da kaže, „teča“ Marka Miljkovića, a vi ćutite? Sad reagujete, a i Belivuka, to je strašno, razumete? Neka mu to služi na čast.

Samo ću ovo da kažem, taj Marko Miljković, on je meni pisao pismo, odakle mu adresa, ne znam, možda si mu ti dao, gde piše…

(Srđan Milivojević: Kako mu ja dao?)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 22.12.2022.

Gde mi piše, imam ja to pismo, gde piše: „Dragi deda, krv nije voda“.

Ja čoveka u životu nisam video. Kaže da je dao sudiji i tužiocu u Specijalnom sudu izjavu i potpisao je da smo jedne noći u 12 sati na splavu Gotik ja, Marko Miljković i …

(Predsedavajuća: Molim vas, bez dobacivanja, nemojte mi vikati vreme, čovek nije uspeo od vas ni jedan minut da iskoristi od svog vremena.)

… ministar Vulin, pazite sad ovo, a ja kao savetnik ministra Vulina, s njim se našli i otišli u Ritopek, gde je on nama iznajmio „štek“. Ja to sve imam napismeno od njega, sa njegovim potpisom. To samo lud čovek može da izmisli i da plasira. Ja sam na te okolnosti dao izjavu načelniku kriminalističke policije Republike, generalu Pušiću, u svojstvu građanina, gde sam rekao da ja tog čoveka u životu nisam video. Kažu da je bio na mojoj svadbi. Kako može da bude na mojoj svadbi čovek koji je rođen 1989. godine a moja svadba bila 1980. godine? To bi bio jedinstven slučaj u svetu da je neko bio na svadbi nekome devet godina pre nego što se rodio. I sad ovaj primerak njega naziva mojim stricem ili ja njegovim, ne znam?