MARIJA LUKIĆ

Nestranačka licnost

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Marija Lukić prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 16. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe UJEDINjENI - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA. Članica je Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za prava deteta, i zamenica člana Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i Odbora za zdravlje i porodicu.

BIOGRAFIJA

Rođena 1988. godine, živi u Brusu. Po zanimanju je diplomirana ekonomistkinja.

Bila je zaposlena kao sekretarica predsednika opštine Brus. Nakon što je protiv njega podnela tužbu, uz priložene dokaze o seksualnom uznemiravanju, pretnjama i mobingu koje je trpela od nadređenog, dobila je otkaz. Zlostavljač je osuđen na tri meseca zatvora.

2021. godine osnovala je Fondaciju Marija Lukić. Misija Fondacije je da podrži razvoj ženskih prava u pravnom sistemu Srbije, da pruži podršku ženama žrtvama nasilja, da se bavi prevencijom svih tipova nasilja, a posebno prevencijom seksualnog nasilja i ukaže na društvene probleme sa kojima se žene u Srbiji suočavaju, a koji imaju rodnu dimenziju.
Poslednji put ažurirano: 03.09.2022, 07:52

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku