TATJANA PAŠIĆ

Stranka slobode i pravde

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Tatjana Pašić prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 35. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe UJEDINjENI - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA. Članica je Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacij, i zamenica člana Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za evropske integracije. Takođe, članica je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i zamenica člana Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

BIOGRAFIJA

Rođena je 21. septembra 1964. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu i završila Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

Radila je kao novinarka na Radiju B92, a potom na TV Studio B.

Od 2004. godine radila je u Narodnoj kancelariji predsednika republike kao savetnica direktora, a od 2007. do 2010. godine bila je direktorka Narodne kancelarije predsednika republike.

Pomoćnica gradonačelnika Beograda postala je 2010, a zamenica gradonačelnika 2012. godine. Nakon smene gradonačelnika, postavljena je za članicu Privremenog veća. Na tu funkciju podnela je ostavku u decembru 2013. godine.

Od 2014. do 2022. bila je odbornica u Skupštini grada Beograda.

Bila je članica i funkcionerka Demokratske stranke. Po osnivanju, pristupila je Stranci slobode i pravde.

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde.
Poslednji put ažurirano: 03.09.2022, 08:00

Osnovne informacije

Statistika

  • 0
  • 3
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku