TATJANA PAŠIĆ

Stranka slobode i pravde

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Tatjana Pašić prvi put je izabrana za narodnu poslanicu u 13. sazivu kao 35. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat joj je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe UJEDINjENI - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA. Članica je Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, i zamenica člana Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Odbora za evropske integracije i Odbor za prava deteta. Takođe, članica je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i zamenica člana Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

BIOGRAFIJA

Rođena je 21. septembra 1964. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu i završila Diplomatsku akademiju pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

Radila je kao novinarka na Radiju B92, a potom na TV Studio B.

Od 2004. godine radila je u Narodnoj kancelariji predsednika republike kao savetnica direktora, a od 2007. do 2010. godine bila je direktorka Narodne kancelarije predsednika republike.

Pomoćnica gradonačelnika Beograda postala je 2010, a zamenica gradonačelnika 2012. godine. Nakon smene gradonačelnika, postavljena je za članicu Privremenog veća. Na tu funkciju podnela je ostavku u decembru 2013. godine.

Od 2014. do 2022. bila je odbornica u Skupštini grada Beograda.

Bila je članica i funkcionerka Demokratske stranke. Po osnivanju, pristupila je Stranci slobode i pravde.

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2023, 15:37

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 14
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.11.2022.

Hvala potpredsednice, hvala kolegama poslanicama i poslanicima.

Dobar dan poštovani ministri, građani i građanke Srbije, prvi put pred poslanicima imamo Ugovor o kreditu za rušenje koji se uzima od Komercijalne banke u visini od 94 miliona evra, što je nešto više od, recimo, budžeta za grad Kragujevac.

Tražite od nas da ga usvojimo i da svi građani Srbije otplaćuju dug za rušenje Starog savskog mosta u Beogradu. U Savamali ste rušili džabe. Prelepe zgrade pod zaštitom države rušite svaki dan. Za to vam nisu potrebni krediti. Tu imate druge kombinacije.

Vi ste to lepo upakovali kao uklanjanje mosta i izgradnju novog kako bi ste nas optužili da smo mi protiv izgradnje mosta. I ja vam sada odmah kažem da mi nismo protiv izgradnje mosta i da smo sami gradili mostove, ali mi jesmo protiv rušenja, jer mostovi se ne ruše. I vi sada srušite most i u narednih ko zna koliko godina gradite novi.

Vama za rekonstrukciju jedne ulice treba tri godine i ja sada ne znam koliko će biti potrebno da se izgradi novi most. Pri tom, garancija na vaše građevinske radove je do 30 dana. Saobraćajni kolaps u Beogradu koji trenutno postoji biće nepodnošljiv, jer preko ovog mosta se odvija 14% saobraćaja. To će trpeti svi Beograđani, a srećni će biti naravno samo stanovnici elitnog naselja „Beograd na vodi“, jer njima most jedino smeta.

a most koji je simbol borbe protiv fašizma, Republički zavod za zaštitu spomenika dao je negativno mišljenje o rušenju. Vi to niste prihvatili, jer ste rekli da nije nadležan za Beograd, a sada je odjednom Republika nadležna da uzme kredit na teret svih građana Srbije da se plati rušenje ovog mosta.

Niste pitali građane, niste pitali eksperte, ne slušate javnost, nemate studiju izvodljivosti, ali vi biste da rušite. A, zašto da rušite ako može da ostane most da se izgradi novi, da ovaj bude pešačko biciklistički? Postoje nekoliko rešenja za to, bavili su se stručni ljudi time, pa se malo raspitajte.

Molim vas da prestanete da rušite, uništavate, okrećete kocke i pravite urbanistički haos, jer grad u kojem sam rođena ja više ne mogu da prepoznam. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 25.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 80000.00 RSD 01.08.2022 -