MIODRAG GAVRILOVIĆ

Demokratska stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Miodrag Gavrilović prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao 25. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Demokratska stranka - DS. Član je Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za Kosovo i Metohiju. Takođe, zamenik je člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS.

BIOGRAFIJA

Rođen 6. aprila 1973. godine u Užicu. Završio je Užičku gimnaziju, smer matematičko-programerski saradnik, i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, pravno-teorijski smer.

2000. godine zaposlio se prvo kao savetnik, a kasnije i kao rukovodilac u multinacionalnoj kompaniji Kaba sa sedištem u Cirihu, Švajcarska.

2005. godine osnovao je preduzeće GBD d.o.o. koje se bavi sistem integracijom u domenu tehničke zaštite objekata, na čijem se čelu nalazi i danas.

Na lokalnim izborima 2004. i 2008. godine bio je izabran za odbornika u Skupštini opštine Vračar.

Bio je predsednik Inicijativnog odbora studentskih protesta 1996/97, a 1998. godine učestvovao je u formiranju pokreta Otpor.

Član je Demokratske stranke od 1991. godine. U stranačkom radu prošao skoro sve nivoe angažovanja. Trenutno je član Opštinskog odbora Demokratske stranke Voždovac, Gradskog odbora Demokratske stranke Beograd i poverenik je Demokratske stranke za Vlasotince.
Poslednji put ažurirano: 26.02.2023, 21:27

Osnovne informacije

  • Demokratska stranka - DS
  • Beograd
  • 06.04.1973.
  • diplomirani pravnik

Statistika

  • 151
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Dragi građani Srbije, pred nama se nalazi jedna sednica koja je bez ikakvih razloga sa velikim brojem tačaka koje se razlikuju, a kako je predlagač tražio, objedinio sve i jednu tačku dnevnog reda zbog toga što smatra to sve povezano. Upravo je to jedan način razmišljanja. Nalazimo se u jednoj situaciji da se preda nama nalazi, kako to vlastodržac kaže – ne prihvata amandman zbog toga što on ne doprinosi unapređenju zakonodavnog okvira, a moj amandmana je tražio od toga da budemo direktni i da pomognemo narodu da razume ono što mi radimo i da pišemo zakone tako da narod razume šta mi hoćemo da napišemo u tim zakonima.

Ali, evo kako to izgleda. Znači, traženo je izmenama ovog zakona da se promeni da se, umesto člana 7. stav 4, upućuje na odredbu član 7. stav 3. zato što u tom stavu se nalazi odredba koja detaljno opisuje član 6. tačka ta i ta, a tu se pozivamo na član 3. u kome se nalazi značenje pojmova.

Zamislite čoveka koji nije pravnik i treba da pročita ovaj zakon, e to vam je, gospodo, isto kao što i vi radite ovih dana. Znate kako? Evo vam primer. Kada građani dobiju obaveštenje, recimo, o prekršaju, poziv na sud, poziv od tužioca, obaveštenje o visini poreza na imovinu, račune za info-stan, ma bilo šta da dobiju, za njih to predstavlja problem, jer ne razumeju uopšte o čemu se radi, ne razumeju zakon, ne razumeju ono što dolazi do njih. A, znate zbog čega? Zbog vas. Zato što je narod zbog vas došao u situaciju da je ova država za narod problem, veliki problem. Ne veruje ni sudu, ni tužiocima, ne veruju ni Zaštitniku građana, on ne veruje verovatno ni sam sebi, ne veruju Komisiji za zaštitu konkurencije i tako redom.

Ono što je bitno da se kaže sa ovim amandmanom koji je meni važan, važan je i Demokratskoj stranci, jeste sledeće – narod će ovih dana pokazati šta u stvari on želi. Ovakav zakonodavni okvir sigurno ne.

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Čudi me da pozivate na to da poslanici DS i drugih opozicionih stranaka treba da govore o amandmanu, a vi uopšte izgleda niste pročitali zakon koji ste sada stavili na dnevni red, o izmenama Zakona o centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika

Da vas podsetim šta piše tu. Predloženo je da se promeni član 14. u zakonu, da član 14a znači da se, recimo, u stavu 1. i tačka 1. i 2. u reči „propisano u članu 7. stav 3. ovog zakona primenjuje član 7. stav 4. Znači, to je član 14. On poziva na član 7. Član 7, koji imamo pred sobom, se zove član načina vođenja centralne evidencije.

Taj član 7. poziva na član 6. koji je osnovi evidentiranja. Član 6. poziva na član 3. u značenju pojmova i vi onda spočitavate bilo kom poslaniku kada priča o amandmanima, kada priča o svemu ovome što ste vi stavili na dnevno red. Nismo mi birali da menjamo ove članove, tako da imamo potpuno pravo da pričamo i dajemo primere u vezi sa svim stvarima u ovom opisu vašeg amandmana, odnosno vaše promene zakone. To je tako, a vi tumačite kako god hoćete.

Znači, to je ono što sam i ja tražio ovim amandmanom, da se direktno kaže da je taj rok, nebitno sada koji, najmanje 15 dana, a ne da ljudi koji čitaju, šetaju – 14, 7, 6. i 3. član, da više ne znaju ni šta čitaju, ni kako čitaju, ali to je način vašeg vođenja politike i zato je ovo što su uradili Bojana Savović, Zorana Ćirić i Jasmina Paunović prava stvar, jer traže da se uvede red u državu. Narod hoće pravdu i oni su stali iza naroda i narod treba da izađe na ulice i treba da ih podrži u četvrtak baš zbog ovoga, jer ne znate da vodite ovu državu.

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Da vam objasnim.

Moj amandman se odnosi da to bude recimo 1. septembra, da ne bude 1. avgusta. Ali, ono što je zanimljivo kako objašnjava podnosilac…

Imovinska karta

(Beograd, 31.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno, nepoznat prihod 0.00 RSD 01.09.2022 -