SRĐAN MILIVOJEVIĆ

Demokratska stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Srđan Milivojević je do sada bio narodni poslanik četiri puta. Prvi put je izabran za poslanika u sedmom sazivu, od 2007. do 2008, zatim u osmom sazivu, od 2008. do 2012, nakon toga u devetom sazivu, od 2012. do 2014. godine, te u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 21. na listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka), mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe Demokratska stranka - DS, član Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, i zamenik člana Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Takođe, bio je član Delegacije u Interparlamentarnoj uniji.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao sedmi na listi Srbija protiv nasilja - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak - Ćuta, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije "Sloga", Novo lice Srbije), mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

U 14. sazivu deo je poslaničke grupe Demokratska stranka - DS

BIOGRAFIJA

Rođen je 2. avgusta 1965. godine u Kruševcu. Završio je Poljoprivredni fakultet u Zemunu. Po zanimanju je diplomirani inženjer poljoprivrede za stočarstvo.

Po završetku studija bavio se stočarstvom. Imao je zatim marketinšku agenciju, a bavio se i ugostiteljstvom.

Bio je aktivista „Otpora“ i hapšen 42 puta. Član je Demokratske stranke od 2004. godine.

Predsednik je Izvršnog odbora Demokratske stranke.
Poslednji put ažurirano: 10.04.2024, 09:31

Osnovne informacije

  • Demokratska stranka - DS
  • Kruševac
  • Kruševac
  • 02.08.1965.
  • diplomirani inženjer poljoprivrede

Statistika

  • 337
  • 13
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Питања о радним правима грађана Расинског округа

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 16 dana

Поштовани, У анкети коју је спровео ЦИНК грађани су најчешће постављали следећа питања која се односе на радно право: -Када ће доћи до измене садашњег законског пр...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Prva posebna sednica , 02.05.2024.

Poštovana gospođo Brnabić, gde je gore Milan Radojičić na balkonu, nešto ga ne vidim? Sakrili ste ga, nema ga među ovim dopisnim članovima „Informera“ iz Skupštine Srbije. Valjda gazda Hil juče bio, pa ste ga sakrili, ko i Marka Đurića što ste sakrili.

Kada već govorite o Hrvatima u Vladi Republike Srbije, ja sam ponosan da je čovek član Vlade Republike Srbije, gospodine Žigmanov, ali ovo je vaš odnos prema Hrvatima. Ovo je radikal Aleksandar Vučić jula meseca 1997. godine, koji kaže – ponosan sam što smo jednu ustašku porodicu iselili iz Zemuna. Sram vas bilo zbog toga. I kada polažete zakletvu danas, ne nad Ustavom da se zakunete, nego…

Prva posebna sednica , 02.05.2024.

Poštovana gospođo predsedavajuća, reklamiram povredu Poslovnika član 27. Vi ste ovde dužni da vodite red na sednici Skupštine. Malopre smo videli jednog narodnog poslanika kako je pokazao malu flašu vinjaka. Skupštinsko obezbeđenje tu flašu nije iznelo. Niko od narodnih poslanika SNS nije izneo. Sad čujemo diskusiju i vidimo kako je vinjak završio. Molim vas, zabranjeno je unošenje alkohola u Narodnu skupštinu, a ne samo konzumiranje u… (Isključen mikrofon.)

Prva posebna sednica , 02.05.2024.

Član 27, gospođo Brnabić.

Sa Orlićem nismo uspeli zato je i dobio nadimak „Sima gluvać“, jer nije čuo opoziciju.

Pazite, repertoar nadimaka koji stoje kod Nušića je veoma bogat. Nemojte, ima „Čede brbe“, ima „Laze cvrce“, „Srete numere“, nemoj da ponesete…

Peto vanredno zasedanje , 05.09.2023.

Poštovani građani Srbije, vašem strpljenju i opozicionom strpljenju je kraj, neko ovom mafijaškom režimu mora da kaže da je odzvonilo i mi zahtevamo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Mi nećemo dozvoliti sednicu o rebalansu budžeta, ne zato što smo protiv penzionera, i protiv majki i primanja za decu, već zato što je taj rebalans budžeta poslednja prilika naprednom mafijaškom režimu da do ramena gurne ruku u narodni džep, poveća akcize i dodatno opljačka građane Srbije.

Koliko ste vi oduševljeni vešću da će biti izbora, najbolje govori ova atmosfera među vama, kao na parastosu i najbolje govori broj pregleda na Gugl pretraživaču, nema poslanika preko puta mene koji nije gledao kako je najbrže doći do Specijalnog suda i uzeti status svedoka saradnika.

Dakle, mi idemo u blokadu ove sednice, jer do rebalansa budžeta dolazimo posle rekordne zaplene od 17 tona kokaina, koju je izvršila Međunarodna policija, i mafija je ostala bez svog osnovnog izvora prihoda i zato dižu akcize, i zato diže poreze i zato hoće da se finansira od građana Srbije, i njihovih para. I nema više para za jues open, sada je to za „klopen“, i nema više para za klima uređaje da ih delite besplatno građanima Srbije.

To ste videli od svog gazde i koalicionog partnera Aljbina Kurtija, da kroz narko biznis finansirate stvaranje države, ali dok Kurti, zahvaljujući Vučiću, stvara državu, Srbija se, hvala Vučiću, kroz narko biznis razara.

Dakle, taj Aleksandar Vučić se izvinjava Nemcima zbog reči Bratislava Gašića u Skupštini. Ko će nama da se izvini za „Jovanjicu“, za Kruškik, za Staniku Gligorijević, za Pandu, za „Ribnikar“, za Mladenovac, za Obrenovac, za crne marame, za grobove? Kada će nama da se izvini? Mi čekamo izvinjenje.

Srbija je postala prva po stepenu organizovanog kriminala u svetu. Hvala Vučiću. Prvi smo u Evropi, prvi u svetu. Na mestu broj 1 se nalazimo.

Vas smo, gospodine Orliću, molili da stavite na dnevni red sednicu koja ima za cilj interpelaciju i smenu Siniše Malog. Odbili ste to 10 meseci da uradite i sada ne može da sedi ovde među nama, jer je nedostojan.

Mi hoćemo da se naša deca uče ne iz knjiga žalosti, kako želi SNS, već iz knjiga gde ima mesto Desanka Maksimović, koju ste izbacili iz udžbenika. Nećemo da mafija pije vino od 16.000 evra, a da naša deca nemaju za užinu. Nećemo da se penzionerima pljačkaju penzije.

Penzioneri, mi jesmo za vaše povećanje penzija, ali nismo da se žrtvuju vaša deca i njihova budućnost zarad samovlašća Aleksandra Vučića.

Majke Srbije, ne damo da vam uzmu decu. Dosta je Srbiji jedan „Ribnikar“, a oni prizivaju novi „Ribnikar“. A kako ga prizivaju? Pa tako što su pustili novi rijaliti program, elitu. Šta je to elita? Kakva je to elita? Koliko je vama dovoljno crnih marama da biste bili srećni i zadovoljni? Koliko „Ribnikara“ treba? Vi ste tome aplaudirali. Jel to podržavate, gospodine Orliću? Jel to tama rebalansa? Jeste li zbog toga aplaudirali? Jeste li zbog toga srećni?

Mi ne damo novi „Ribnikar“. Ne damo Srbiju. To je naša zemlja. Ne damo vam da pljačkate ovu zemlju.

Koliko je bilo nesreća posle „Ribnikara“? Bačka Palanka. Da li je bilo gađanje zoljom pre neki dan. Da li je u Futogu pucano u dvorištu škole? Da li je u Smederevu čovek razneo bombom ceo sprat jer nije mogao da iseli stanare, kako kažu.

Iz duboke ekonomske i političke krize, izlaz su smo izbori, vanredni parlamentarni i beogradski izbori. Srbija se nalazi u dubokoj ekonomskoj, političkoj, socijalnoj, moralnoj i društvenoj krizi. Svuda je put za to izbori.

Sutra je suđenje svedocima za „Jovanjicu“, onim inspektorima koje želite da ubijete da bi ih eliminisali. Sutra pozivam Srbiju da se skupi ispred Specijalnog suda.

Građani Srbije, pobedićemo naprednu mafiju. Svi građani Srbije pod zastavu slobode. To je naša zastava. Dajem reč, u našim će rukama lepršati zastave pobede. Pobedićemo naprednu mafiju.

Ovo nije borba za vlast, ovo je borba za slobodu.

Dole tiranin! Živela slobodna Srbija! Ne damo Srbiju!

Građani Srbije, na ulice, sloboda nas zove.

Do pobede, nema nazad i nema straha.

Pokazali smo brojnost, pokazaćemo odlučnost. Zahtevamo izbore.

Pozivam najveću političku kukavicu, Aleksandra Vučića da dođe u parlament, raspiše izbore i raspusti mafiju. Ili Srbija ili mafija.

Četvrto vanredno zasedanje , 20.07.2023.

Poštovani građani Srbije, imam pitanje za predsednicu Vlade, odlazeću predsednicu Vlade, Anu Brnabić kada će biti smenjen direktor BIA, Aleksandar Vulin? Kao što znate direktoru BIA, Aleksandru Vulinu od strane Ministarstva finansija SAD uvedene su sankcije jer ga sumnjiče za neka od najtežih krivičnih dela kao što su trgovina drogom, oružjem i zloupotreba javne funkcije. Prvi put u istoriji ljudske civilizacije SAD uvode ovakav vid sankcija jednom direktoru bezbednosnih službi. To se nije desilo ni direktoru bezbednosnih službi Kolumbije, Gvatemale, Perua, Meksika, Paname, država koje su poznate kao ishodište narko biznisa.

Ovakva odluka Ministarstva finansija SAD zahteva hitnu istragu Tužilaštva za organizovani kriminal. Nažalost, prvorazredni skandal je što je Aleksandar Vučić bivši predsednik SNS braneći Aleksandra Vulina kazao da očekuje da istražni organi SAD dostave dokaze o kriminalnim aktivnostima Aleksandra Vulina. Onda se postavlja pitanje, pa šta rade naše bezbednosne službe ako one nemaju te dokaze nego moramo da ih tražimo uvek od stranaca?

Shodno poslaničkoj zakletvi, ja ću danas nadležnim državnim organima ukazati na samo neke od dokaza. Na početku iznošenja svoje odbrane pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal, 17. oktobra 2022. godine Veljko Belivuk, istaknuti član SNS između ostalog izjavio je sledeće. Marko Miljković i ja smo se videli sa Aleksandrom Vučićem i Darkom Glišićem u stanu jedne poznate voditeljke. Vučić je rekao da nije dobro da se viđamo često i da sa nama na vezi bude baš Aleksandar Vulin. Marko Miljković je to preuzeo na sebe. Ja sam Vulina znao sa splavova kada je dolazio vidno pijan. Belivuk je potom istakao da je sa Vulinom nije hteo da sarađuje jer je znao, da je on kako tvrdi narkoman – znam da se drogira, videli ste i sami kako pas na granici skače na njega. Belivuk je dodao da je dugo radio na splavovima i da zna kako izgleda kada se neko drogira.

Optuženi pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal može da se brani lažući, ali nikada se nijedan optuženi nije branio tako što je lagao da bi sebi dodatno otežao položaj.

Ono što je posebno važno, kada je hapšen Veljko Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, u to vreme MUP je imao Radnu grupu koja je trebala da uradi to hapšenje za praćenje navijača. Radnom grupom i MUP-om je rukovodio Aleksandar Vulin, ali smo to hapšenje dočekali tek kada su na njega ukazali i dokaze dali pripadnici evropskih bezbednosnih službi.

Ono što je takođe važno, 4. februara 2021. godine, na saslušanju Veljka Belivuka izašli su zastrašujući podaci o neefikasnosti naših policijskih službi. Pet likvidacija se desilo prema ljudima koji su bili pod pratnjom bezbednosnih službi, a čak je i mesto ubistva čuvena klanica u Ritopeku bila pod opservacijom bezbednosnih službi. Kako je moguće da se to dešava?

Na parlamentarnim izborima 6. maja 2012. godine za narodnog poslanika izabran je Aleksandar Vulin. Dana, 13. jula 2012. godine Vulin i njegova supruga Nataša potpisuju ugovor o kupovini stana na Zvezdari u Beogradu od 107 kvadrata po ceni od 229.620 evra. Plus je plaćeno i garažno mesto 15.000 evra.

Novac za kupovinu stana dala je tetka iz Kanade. Otvara se jedna od najvećih afera u našem pravosuđu. Tri pravosudne institucije nisu našli za shodno da osude Aleksandra Vulina koji je kazao da je devet, deset, dvadeset puta putovao u Kanadu i donosio po 9.000 dolara.

Aleksandar Vulin je 4. septembra 2013. godine postao ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju. Nakon toga, postaje ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja. U službenom automobilu tog ministarstva kod Aleksandra Jablanovića nađena je droga zbog čega je Aleksandar Jablanović i njegov brat Marko osuđen na tri godine zatvora.

Aleksandar Vulin je, između ostalog, viđen kako bere organski paradajz na „Jovanjici“ sa Predragom Koluvijom. Evo ga ovde. Nije znao da prepozna da je to droga.

On je tvrdio da ga jedna strana obaveštajna služba vrbuje da bude njen član i ako ne bude njen član neće biti u Vladi. Da li ga je ta služba zavrbovala ne znamo, ali Aleksandar Vučić je kazao da je Srbija za Novu godinu bila kao Kazablanka.

Građani Srbije pozivam vas u subotu na marš protiv mafije. Mi moramo pobediti mafiju. Narod protiv mafije koju predvodi Aleksandar Vučić će pobediti.

Do pobede, građani Srbije. Vidimo se u subotu.

Treće vanredno zasedanje , 15.06.2023.

Poštovani građani Srbije, imam pitanje za policiju i Tužilaštvo Republike Srbije – šta su preduzeli povodom događaja od 11. juna 2023. godine, koji se desio u Batajnici, čiji akter je bio Milan Bojović, istaknuti član SNS, poznat po nasilnim incidentima, koji je nasrnuo tom prilikom na četrnaestogodišnje dete?

Dečak je, naime, sa društvom bio na rođendanskoj proslavi nakon čega su izašli napolje. Na toj proslavi, po priči očevidaca, dobio je petardu koju je bacio u napuštenu kuću. Tada se pojavio istaknuti član SNS, Milan Bojović, i pitao – ko je bacio petardu? Dečak je odmah kazao da je on to uradio. Nije ćutao, nije se krio.

Istog trenutka Milan Bojović je počeo nekontrolisano da urla na dete. Levom rukom ga je stegao oko vrata, primenjujući policijski zahvat poznat kao „kragna“ i počeo je da davi dete. Desnom rukom je spustio glavu deteta, zavrnuo mu je ruke i počeo dete da vuče ka toj napuštenoj kući tvrdeći da je kuća njegova, iako je reč o kući za koju meštani tvrde da je godinama napuštena i devastirana.

Kada je dete, uz primenu grube sile, uveo u kuću tresnuo ga je o zid i tom prilikom je dete udarilo glavom o isti, zbog čega je kasnije povraćalo.

Ceo ta incident je snimljen mobilnim telefonom od strane druge dece. Otac dečaka je za incident saznao tek 13. juna kada je video snimak kod svog poznanika.

Inače, ovaj nasilnik Milan Bojović, na ovoj ovde fotografiji, pogledajte dobro to lice SNS, to je čovek koji je savetnik za bezbednost u firmi „Jugoinport“ SDPR. Pre toga je bio većnik u opštini Zemun. On je prepoznat kao osoba koja je nasrnula na okupljene građane tokom prve inauguracije bivšeg predsednika SNS Aleksandra Vučića. To je čovek koji je zavrtao ruke i vratove novinarima na isti ovakav način zajedno sa Veljko Belivukom, sa kojim je obezbeđivao ovaj skup. To je čovek koji je sklanjao novinare, koji je nasrnuo na grupu studenata ispred RTS novembra 2019. kada je gostovao bivši predsednik SNS. On i njegov sin Vukašin tada su tukli i aktivistu pokreta „Jedan od pet miliona“ Nemanju Ristića. On je rasturio štand Pokreta Dveri u Batajnici 2018. godine. On je rasturio i štand SRS 2013. godine.

Pitam sad pripadnike srpske nasilne stranke, skraćeno SNS – gde je kraj? Jel vam malo nasilja nad decom? Šta radite to, ljudi? Šta je sa vama? Šta vam je? Ima li tačke? Ima li kraja ovome što radite Srbiji?

Juče je lokalni nasilnik i kabadahija, osuđivano lice u Knjaževcu po nalogu SNS nasrnuo na radnike koji štrajkuju ispred firme „Falc Est“. Kolima je udario čoveka. Takođe postoji video snimak. Kao da nam je malo ove tragedije koja se desila u „Ribnikaru“. Nema kraja nizu tragičnih i nesrećnih događaja.

Dakle, 7. juna u tišini se udavilo dvoje dece na Adi Ciganliji. Ponovo je kriv režim Aleksandra Vučića. Znate kako je kriv? Prvo ste sa Andrićevog venca okončali školsku godinu. Kada su deca najavila da idu na Adu Ciganliju niste poslali policiju da ih prati. Gde je tih 1.200 školskih policajaca? Gde je komunalna policija? Gde su pripadnici Žandarmerije makar preventivno da dežuraju? Kakva je ovo tragedija? Kakva je ovo potvrda kraha sistema koji se nije raspao? Gde je Hitna pomoć da preventivno tu bude zbog razuzdane mladosti da kaže – stanite deco, šta radite? Poslala bi se poruka deci da je tu bilo policajaca.

Posle dva dana na istom mestu ponovo se kupaju deca, jer nama policije, nema reda u državi.

Na kraju da kažem i onim poslanicima koji su se pitali što je registrovano Udruženje Srbija protiv nasilja, pa znamo sa kim imamo posla. Kako je ovaj najglasniji poslanik koji je objavio tu senzacionalnu vest da se to desilo saznao za to? Pa po njega neprijatniji način. Otišao je u APR da on prijavi to udruženje, a tamo šabačka čivija. Neko to već uradio, jer kažem – znamo sa kim imamo posla.

(Milenko Jovanov dobacuje.)

Ne brinite. U Registru APR, nemojte da se bunite, u Registru APR stoji slobodno mesto SNS – srpska nasilna stranka. To možete da registrujete.

Pozivam vas, građani, u subotu u 18.00 časova da dođete ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

(Milenko Jovanov i Srđan Milivojević dobacuju.)

Imovinska karta

(Kruševac, 30.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 127000.00 RSD 01.08.2022 -