MILANKA JEVTOVIĆ VUKOJIČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1960. godine. Živi u Priboju.

Po zanimanju je socijalna radnica, a dugo je radila kao supervizorka Centra za socijalni rad u Priboju.

Bila je narodna poslanica u sazivima 2012 – 2014. godine i 2014 – 2016. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

 

Osnovne informacije

Statistika

  • 100
  • 0
  • 1
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 16 dana i 18 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 26 dana i 8 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 28 dana i 3 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, uvaženi ministre sa saradnicima, kolege poslanici i poslanice, poštovani građani Srbije, naravno da je za razvoj zdravstvenog sistema i za dalje unapređenje zdravstvenog sistema od ključne važnosti ekonomsko ozdravljenje Republike Srbije. Srbija je ekonomski ozdravila zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije, odgovornoj Vladi i svim onim merama koje je preuzeo sadašnji predsednik, a tadašnji premijer, gospodin Aleksandar Vučić.

Naravno da je i te kako važno odgovorno i ozbiljno finansijsko poslovanje, jer to je jedan od načina punjenja budžeta, a iz budžeta se finansiraju i zdravstvene usluge i finansira obnavljanje domova i bolnica i finansira, na kraju krajeva, unapređenje zdravstvene zaštite.

Podnela sam amandman na član 3. a tiče se unapređenja zdravstvene zaštite. Posebno bih ovde apostrofirala tač. 22) i 24). Tačka 22. odnosi se na sledivost podataka i to je jako važno upravo sa aspekta lociranja ćelija i tkiva u svakom momentu, odnosno od momenta uzimanja, odnosno od momenta davaoca do momenta primaoca. Takođe bih potencirala i tačku 24) koja se odnosi na promociju dobrovoljnog davalaštva. Ovo smatram veoma važnim. Naravno, Ministarstvo zdravlja, kao odgovorno ministarstvo, u kontinuitetu će raditi na promociji doborovoljnog davalaštva, upravo radi podizanja altruizma radi davanja potpunih i tačnih podataka i radi informisanja javnosti o značaju presađivanja organa.

Želela bih, takođe, da istaknem da je Srbija jedina zemlja u svetu čijim je građanima, odnosno pacijentima, omogućena intervencija na gama i sajber nožu o trošku Republičkog fonda zdravstvene zaštite.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Zahvaljujem.

Uvaženi predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, moram radi građana Srbije da istaknem da je Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima donet u skladu sa najvišim standardima medicinske struke, u skladu sa principima humanosti, etičnosti i moralnosti. Takođe, moram da naglasim da ovim Predlogom zakona apsolutno se nigde ne pominje nikakva prisila. Naprotiv, ovo je zakon koji se zasniva na principu dobrovoljnosti i o tome izričito kaže i član 28, a i član 32, kao i celokupan zakon od početka do kraja.

Takođe, moram da istaknem da je i u malim sredinama kao što je Priboj, odakle ja dolazim, u okviru Opšte bolnice otvorena dnevna bolnica za hemodijalizu, gde se izašlo u susret onim bubrežnim bolesnicima koji imaju potrebu za ovom uslugom, da ne putuju 60 kilometara do Prijepolja ili 160 kilometar do Užica, već da uslugu hemodijalize mogu da dobiju u okviru dnevne bolnice u Priboju.

Očekujem da će i za ove pacijente koji su na hemodijalizi u Priboju, ovim zakonom koji daje šansu za novi život i ovi pacijenti iz Priboja, upravo dobiti tu šansu za životom.

Takođe, želim da istaknem da je osim sajber noža, gama noža i iks noža, koji se najavljuje, moram da istaknem da je izvršeno i ogromno ulaganje u opremu, a oprema jeste zdravstvena oprema, jeste deo efikasnog i funkcionalnog zdravstva. Moram da navedem da je u KCS u okviru Klinike za urologiju, nabavljen najsavremeniji aparat za razbijanje kamena u bubregu, vrednost tog aparata je 48 miliona dinara. Nabavilo je Miistarstvo i KCS, na njemu mogu godišnje da se leče oko 2.000 pacijenata i mogućnost izlečenja je preko 90%.

Deveto vanredno zasedanje , 20.07.2018.

Zahvaljujem, poštovani predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, kolege poslanici i poslanice, poštovani građani Srbije, gospodine ministre, SNS i poslanici SNS daće punu podršku svim predloženim zakonima iz oblasti zdravstvene zaštite, zato što se SNS bori za život i bori za zdravog čoveka.

Koja će se politika sprovoditi u svakoj demokratskoj zemlji, a Srbija jeste demokratska zemlja, odlučuju isključivo građani, i to na izborima, i građani Republike Srbije na izborima od 2012. godine, u kontinuitetu i u sve većem broju, daju podršku politici i rezultatima te politike koju sprovodi Aleksandar Vučić i SNS. To je ono što je jasno. To je ono što je nedvosmisleno. To je ono što se pokazuje na izborima.

Zatim, želim da kažem da je on, što se tiče samog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, sveobuhvatan, da je on jasan, da je on precizan, da je on jasan u odnosu na nadležnosti, da je on jasan u odnosu na inspekcijski nadzor, da je on jasan u odnosu na kaznene odredbe, da je na ovaj zakon sprovođena javna rasprava. U javnoj raspravi su učestvovali, između ostalog, i oni koji se u svom svakodnevnom radu bave životom, odnosno bave spasavanjem ljudi od bolesti, a to su lekari.

Ovaj zakon je u potpunosti usaglašen i nije ni u kakvoj koliziji sa drugim zakonskim propisima, a pre svega sa Porodičnim zakonom, jer se ovde pokušavaju zloupotrebiti umrla maloletna deca, a zakon je apsolutno u skladu sa članom 145. stav 6. Porodičnog zakona.

Imovinska karta

(Beograd, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Centar za socijalni rad "Priboj" (Socijalni radnik) Republika Mesečno 56581.00 RSD 01.08.1983 -
- Ministarstvo rada i socijalne politike (Ugovor o delu) Javni izvor prihoda Mesečno 34800.00 RSD 01.01.2012 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 10:52