MILANKA JEVTOVIĆ VUKOJIČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1960. godine. Živi u Priboju.

Po zanimanju je socijalna radnica, a dugo je radila kao supervizorka Centra za socijalni rad u Priboju.

Bila je narodna poslanica u sazivima 2012 – 2014. godine i 2014 – 2016. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

 

Osnovne informacije

Statistika

  • 123
  • 0
  • 1
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 11 dana i 4 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 20 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 22 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem.

Poštovana predsednice Narodne skupštine, uvaženi ministre sa saradnicima, kolege poslanici i poslanice, poštovani građani Srbije, moj amandman na član 4. odnosi se na sveukupni ekonomski razvoj, sa posebnim osvrtom na zaštitu posebno osetljivih, odnosno ranjivih grupa. Moram da kažem da efikasna državna uprava, državna uprava koja je servis građana i koja izlazi u susret svim potrebama građana, svakako jeste u interesu građana i svakako ovaj Predlog zakona je reformski korak unapred upravo u tom smislu efikasne državne uprave.

Moram takođe da kažem, da je temelje zdrave ekonomske politike i zdrave ekonomije postavila politika Aleksandra Vučića, a tu politiku nastavila je naravno i Vlada Republike Srbije od 2016. godine na dalje.

Moram takođe da kažem, da za razliku od onih koji su pljačkali decu ometenu u razvoju, opljačkali za 135 miliona samo preko Dvorca Heterlend za razliku od Dragana Đilasa, koji je takođe opljačkao decu, jer je umesto dnevnog boravka gradio kuću „Velikog brata“ i od rijaliti programa zaradio milionske svote evra. Za razliku od onih koji su krali i pljačkali upravo na onim najsiromašnijim, ova Vlada kao odgovorna, upravo vodi brigu o najsiromašnijim i najugroženijim i to se vidi kroz budžetski Fond za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom gde su povećana sredstva za 2019. godinu, a to je upravo poboljšanje položaja svih onih udruženja koji se bave zaštitom i unapređenjem osoba sa invaliditetom, poboljšanja njihovog kvaliteta života.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem.

Uvaženi predsedavajući, gospodine ministre sa saradnicima, kolege poslanici i poslanice, poštovani građani Srbije, podnela sam amandman na član 2. Predloga zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i on se odnosi na unapređenje položaja posebno osetljivih, odnosno posebno ranjivih društvenih grupa.

Kakve veze ima poboljšanje položaja posebno osetljivih i ranjivih grupa sa ovim Predlogom zakona? Ima i te kako. Povećan broj zaposlenih lica, povećan broj doprinosa za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje, za obaveznu zdravstvenu zaštitu znači i povećan priliv u budžetu Republike Srbije, a upravo iz budžeta Republike Srbije izdvajaju se sredstva za finansiranje i za poboljšanje životnog standarda upravo onih najugroženijih kategorija. To znači da je budžetom omogućena stabilnosti i sigurnost finansiranja svih onih ugroženih stanovnika koji koriste pravo na novčanu socijalnu pomoć, pravo na dodatak za tuđu negu i pomoć, pravo na uvećani dodatak za tuđu negu i pomoć, pravo na porodični smeštaj, ali to takođe znači da ćemo imati više dnevnih boravaka za decu sa smetnjama u razvoju, više klubova penzionera, više servisa za socijalnu zaštitu koji su i te kako značajni za ove najranjivije grupe korisnika.

Takođe, moram da istaknem da su plate povećane od 7% do12%, a da će plate u socijalnoj zaštiti biti povećane od januara meseca za 9%. Ono što želim da pohvalim Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, to je da su oni u periodu od 2013. godine do 2018. godine i te kako intenzivno radili na suzbijanju sive ekonomije zajedno sa inspektoratom.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, uvaženi ministre sa saradnicima, kolege poslanici i poslanice, poštovani građani Srbije, član 3. Predloga zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja definiše osnovna načela i to su tri osnovna načela na osnovu kojih Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja radi i to je načelo nezavisnosti, načelo efikasnosti i načelo ekonomičnosti.

Moj amandman odnosi se na zaštitu posebno osetljivih, odnosno ranjivih grupa.

Najpre moram da kažem da je načelo efikasnosti i načelo ekonomičnosti i te kako važno za sve one postupke koji pri državnim organima vode građani koji pripadaju tzv. posebno osetljivim društvenim grupama.

Najpre moram da pohvalim Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja zato što su podaci iz Centralnog registra dostupni na portalu e-uprave, a zašto je to važno sa aspekta građana? Zato što svi oni upravni postupci koji se vode mnogo su brži, mnogo su efikasniji, a državne institucije koje vode upravne postupke na brz i efikasan način umesto građana, upravo kroz elektronsku razmenu i elektronsko traženje neophodnih podataka iz neophodnih evidencija, izlaze u susret građanima i na taj način građani na mnogo brži i mnogo efikasniji način ostvaruju prava koja traže.

Takođe želim da pohvalim da je prvi put u stvari uvedena, kroz Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, evidencija lica koja se upućuju na privremeni rad u inostranstvo i to na osnovu Zakona o upućivanju radnika na privremeni rad u inostranstvo.

Imovinska karta

(Beograd, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Centar za socijalni rad "Priboj" (Socijalni radnik) Republika Mesečno 56581.00 RSD 01.08.1983 -
- Ministarstvo rada i socijalne politike (Ugovor o delu) Javni izvor prihoda Mesečno 34800.00 RSD 01.01.2012 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 10:52