MILANKA JEVTOVIĆ VUKOJIČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1960. godine. Živi u Priboju.

Po zanimanju je socijalna radnica, a dugo je radila kao supervizorka Centra za socijalni rad u Priboju.

Bila je narodna poslanica u sazivima 2012 – 2014. godine i 2014 – 2016. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

 

Osnovne informacije

Statistika

  • 26
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 29 dana i 7 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 3 meseca i 2 sata i 8 minuta

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 16.11.2017.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, kolege poslanici i poslanice, pred nama se već drugi dan nalazi set zakona iz oblasti zdravstva, i to Zakon o medicinskim sredstvima, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o evidenciji i dokumentaciji u zdravstvenom sistemu, kao jedan finansijski ugovor.U početku moram da naglasim da sam juče bila zapanjena komentarom jednog narodnog poslanika iz jedne male opozicione stranke, koji je govorio da postoje neki zakoni koji su preči i koji bi, tobože, pre ovih zakona trebalo da se nađu na sednici Narodne skupštine.Moram da istaknem da su za Srpsku naprednu stranku najveća vrednost njeni građani. Za SNS među najvećim prioritetima spada prioritet zdravlja njenog stanovništva, zdravlja svih građana i građanki. Prema tome, takav komentar je krajnje neumesan, sa aspekta Srpske napredne stranke, a možda on govori koliko ti poslanici iz tih minornih političkih partija misle o zdravlju stanovnika Republike Srbije.Najpre želim da istaknem ono što je zajednički imenitelj svih ovih zakona – da je u fokusu ovih zakona u stvari zaštita najboljeg interesa pacijenta, poboljšanje uslova u kojima se pacijenti leče, povećanje kvaliteta pružene zdravstvene usluge, kao i povećanje kvaliteta i uslova u kome zdravstveni radnici, lekari i medicinsko osoblje rade. Juče smo čuli da to nema nikakve veze sa zadovoljstvom zaposlenih u zdravstvenim institucijama. Ja moram da kažem da je unapređenje infrastrukture, renoviranje, rekonstrukcija, opremanje modernim aparatima i te kako važno, kako sa aspekta zadovoljstva i unapređenja znanja zdravstvenih radnika, pre svega mislim na lekare i medicinske sestre, tako i sa aspekta ličnog zadovoljstva pacijenata koji te usluge koriste, a što se, naravno, odnosi i na smanjenje boravka pacijenata u bolnici, na brz postoperativni tok, brz oporavak i brzo vraćanje pacijenata u njihovo prirodno okruženje.

Takođe, moram da naglasim da je država Srbija, odnosno Ministarstvo zdravlja, obnovilo zahtev za prijem u organizaciju „Eurotransplant“, i primljeno je, što je vrlo važno sa aspekta onih pacijenata koji čekaju na presađivanje organa.

Moram takođe da kažem da je Ministarstvo zdravlja vodilo i kampanju u smislu doniranja organa, da je za zadnjih pet meseci 2017. godine registrovano ukupno 23 donora, što je više nego što je ukupno registrovano u prethodne tri godine.Moram da naglasim još dve zdravstvene ustanove. Prva zdravstvena ustanova je ustanova koja je sagrađena pre 80 godina i koja predstavlja renome u oblasti zaštite zdravlja naše najmlađe populacije, a radi se o Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj. Sada je počela rekonstrukcija, kao i adaptacija i adekvatno privođenje nameni ove ustanove koja je sigurno jedna od najpoznatijih u regionu.

Takođe, moram da naglasim i adaptaciju bolnice za psihijatrijske bolesti, a to je bolnica „Dr Laza Lazarević“, u kojoj se leči dve hiljade pacijenata i u kojoj se ambulantno godišnje pregleda 20 hiljada pacijenata iz čitave Srbije. Adaptacija, rekonstrukcija, poboljšanje uslova života pacijenata i poboljšanje uslova rada lekara i zdravstvenog osoblja, sigurno da su za svaku pohvalu.Ono što se na vas lično odnosi, odnosno na Ministarstvo, moram da pohvalim vašu posvećenost koja se odnosi na rad na terenu. Rad na terenu, vaš i vašeg ministarstva, je vrlo značajan sa aspekta sagledavanja realnog stanja i sa aspekta preduzimanja adekvatnih mera, kako bi se zdravstveni sistem unapredio.

Na kraju, moram da naglasim da je u Priboju 1. decembra 2016. godine počela da radi ambulanta za dijalizu, u kojoj postoji specijalista nefrolog, u kome postoji specijalizovan medicinski kadar i ovo je prvi put da građani Priboja, koji imaju potrebu za dijalizom, ne moraju da prelaze po 100 i više kilometara u susedne opštine.

Srpska napredna stranka se zalaže za moderno i funkcionalno zdravstvo i u tom smislu podržaćemo zakone. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.11.2017.

Zahvaljujem.

Treći dan slušam dosta neistina i čistih manipulacija od pojedinih članova pojedinih opozicionih partija, ili namerno manipulišu i namerno stvaraju strah, pre svega kod učenika i njihovih roditelja, ili zaista nisu pročitali ni jednu jedinu zakonsku odredbu koja se tiče Predloga zakona o dualnom obrazovanju.

Najpre moram da istaknem da apsolutno nije tačno da nije postignuta transparentnost ovih ugovora. Naime, i škole i poslodavci su u zakonskoj obavezi da u roku od osam dana od dana potpisivanja ugovora dostave ugovor Ministarstvu za obrazovanje, a poslodavci su dužni da dostave ugovor Privrednoj komori. Ministarstvo obrazovanja takođe je u zakonskoj obavezi, kao i Privredna komora Srbije, da sve ove ugovore objave na svojoj zvaničnoj internet stranici.

Ono što se podmeće i učenicima i njihovim roditeljima, to je da je u pitanju rad, odnosno da je u pitanju jeftina radna snaga. Ovde ni u kom slučaju nije u pitanju jeftina radna snaga, niti je u pitanju rad. Ovde je u pitanju učenje kroz rad, i to je ono što treba da doprinese dodatnom kvalitetu obrazovanja i vaspitanja, odnosno dodatnom kvalitetu da se spoji struka, da se spoji teorijsko i praktično znanje i da poslodavci dobiju funkcionalnu i kvalitetnu radnu snagu.

Takođe, moram da istaknem da su poslodavci u periodu od 2003. do 2012. godine, upravo zato što nisu imali kvalifikovanu radnu snagu, za dodatne obuke morali da potroše 3,5 milijarde evra, umesto da odmah dobiju kvalifikovanu radnu snagu koja će zarađivati u skladu sa svojom stručnošću i sposobnošću.

Još jednu stvar moram da kažem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.11.2017.

Poštovani učenici, svaki učenik u zemlji Srbiji ima pravo na izbor, ima pravo da u skladu sa svojim sposobnostima i stručnošću izabere svoje …

Imovinska karta

(Beograd, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Centar za socijalni rad "Priboj" (Socijalni radnik) Republika Mesečno 56581.00 RSD 01.08.1983 -
- Ministarstvo rada i socijalne politike (Ugovor o delu) Javni izvor prihoda Mesečno 34800.00 RSD 01.01.2012 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 10:52