NATAŠA (STANOJA) JOVANOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 16.10.1967.godine, živi u Mladenovcu, gde je završila osnovnu i srednju školu,

Diplomirani ekonomista – akademski naziv “master” drugog stepena diplomskih akademskih studija stekla na Ekonomskom fakultetu u Beogradu,

Prethodno iskustvo:

Od 20.07.2015. godine do 20.06.2016. godine bila je članica Privremenog organa GO Mladenovac, gde je svojim radom doprinela rešavanju nagomilanih problema građana Mladenovca i sagledavanju niza prioriteta delovanja u svom gradu.

Od 2002 do 2015. godine u KBM banci ( pre privatizacije 2010.godine poznata kao Credu banka AD Kragujevac) radila je kao direktorka filijale.

Od 2000. do 2002. godine radila je kao koordinatorka u marketing sektoru Holding kompanije “Petar drapšin” AD Mladenovac.

Od 1991.do 2000. godine bila je profesorka ekonomskih predmeta u “Ekonomsko-trgovinskoj školi” u Sopotu (poslovna ekonomija, statistika, marketing, finansijsko poslovanje..).

Članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednica unije žena SNS u Mladenovcu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24.aprila 2016. godine izabrana za narodnu poslanicu.

Udata, majka jedne ćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 54
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 11 dana i 10 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 20 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 22 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.


Zahvaljujem uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, kolege narodni poslanici, Srbija prema izveštaju Republičkog zavoda za statistiku po rastu BDP se našla među tri trenutno najbrže rastuće evropske ekonomije, posle Poljske i deli treće mesto sa Mađarskom.

Realni rast BDP Srbije u drugom kvartalu 2018. godine iznosio je 4,8% u odnosu na uporedno tromesečje prošle godine, a porastao je za 0,8% u odnosu na prethodni kvartal. Tako se i cela godina po rastu BDP smatra rekordnom. Promenjeno je dugogodišnje stanje u kome je srpska privreda bila i suficit je već treću godinu za redom, a to nam pruža mogućnost da podižemo standard građana.

Izmene o Zakonu o centralnom registru će nam omogućiti bolju naplatu poreza, a to znači bolje punjenje budžeta. Ključno za uspeh su bile uspešne ekonomske reforme. Čestitam na ostvarenim rezultatima u 2018. godini i želim vam uspeh u daljem radu.

Želela bih na kraju samo da kažem sledeće, da često vas kritikuju tzv. opozicionari, ali kada vas šutiraju i kada kritikuju setite se sledećeg, da ona ko to radi najčešće na taj način stiče osećaj sopstvene važnosti što ste uspešniji, udarci su jači, a to samo znači da vam zavide i da ste vredni pažnje. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.


Hvala, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, kolege narodni poslanici, građani Srbije, mojim amandmanom želim istaći značaj rasta ekonomskih indikatora na sveukupni razvoj Republike Srbije.

Savremeno poslovanje kompanije zahteva konstantno prilagođavanje novonastalim tržišnim strukturama na makro nivou. Najčešće se primenjuje dvojaka strategija, s jedne strane smanjivanje troškova, a s druge, rast kroz diversifikaciju.

Srbija se za šest godina transformisala iz ekonomije koja je karakterisala stagnacija rasta i visoka stopa nezaposlenosti u rastuću ekonomiju sa niskom inflacijom, opadajućim javnim dugom i oporavkom tržišta rada.

Budžet je u suficitu već treću godinu za redom, a u 2018. godini nastavljamo u istom trendu. Javni dug je pao na 54,1% BDP, a takođe je poboljšan i kreditni rejting. To su sve ekonomski pokazatelji da je Srbija, rukovođena SNS, na pravom putu, a uspeh boli one koji su imali priliku da pokažu šta znaju i umeju i pokazali su samo krađu i afere.

Od 2012. godine mi imamo čime da se ponosimo i s pravom to ističemo. Građani Srbije znaju da prepoznaju kako sada žive i kontinuirano kako im se povećava životni standard. Naravno, to nije lako, jer mi nismo počeli kuću da gradimo od temelja, već iz podruma.

Evropska komisija smatra da je Srbija u 2018. godini zabeležila najbrži privredni rast u poslednjih 10 godina. Takođe, predviđa u 2019. godini BDP veći za 3,5%.

Eksperti Ekonomske komisije očekuju završetak reforme javne uprave, što uz rast stranih investicija i kontinuirano pristižu, dovodi do rasta standarda građana i domaće tražnje u Srbiji.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministri, kolege narodni poslanici, juče i danas smo videli na delu kako to, po srpskoj narodnoj, uspeh se ne prašta, a uspeh je evidentan i nesporan.

Mi se ponosimo sa velikim državnikom Aleksandrom Vučićem, koji vraća ugled Srbiji i zato što Srbija postaje uspešnija i što Srbija ima sve više prijatelja u svetu. To ima više bukača koji dirigovano pričaju jedno te isto kao mantru, toliko laži, bestidno vređanje naše predsednice Skupštine, destabilizovanje zemlje sada kada treba da budemo jedinstveni oko veoma bitne stvari.

Pošto je budžet odličan i ne može mu se ništa zameriti, pošto je suficit treću godinu za redom, to pokazuje i da je opozicija podnela samo 175 amandmana na budžet.

Puno smo se naslušali laži i gluposti, jer kako je rekao Albert Anštajn, ljudska glupost i svemir su beskonačni, za ovo drugo nisam siguran.

Predsedavajući, vas bih zamolila i druge predsedavajuće da uvek kada opozicione kolege stoje i ometaju rad Skupštine da sednica traje do ponoći i to bez pauze, jer interesantno je videti ko će od poslanika opozicije ostati na nogama.

Takođe vidimo da se totalno razjedinjena opozicija napokon složila oko jedne stvari, a to je mržnja prema Aleksandru Vučiću i SNS. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Mladenovac, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97500.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:39