NATAŠA (STANOJA) JOVANOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 16.10.1967.godine, živi u Mladenovcu, gde je završila osnovnu i srednju školu,

Diplomirani ekonomista – akademski naziv “master” drugog stepena diplomskih akademskih studija stekla na Ekonomskom fakultetu u Beogradu,

Prethodno iskustvo:

Od 20.07.2015. godine do 20.06.2016. godine bila je članica Privremenog organa GO Mladenovac, gde je svojim radom doprinela rešavanju nagomilanih problema građana Mladenovca i sagledavanju niza prioriteta delovanja u svom gradu.

Od 2002 do 2015. godine u KBM banci ( pre privatizacije 2010.godine poznata kao Credu banka AD Kragujevac) radila je kao direktorka filijale.

Od 2000. do 2002. godine radila je kao koordinatorka u marketing sektoru Holding kompanije “Petar drapšin” AD Mladenovac.

Od 1991.do 2000. godine bila je profesorka ekonomskih predmeta u “Ekonomsko-trgovinskoj školi” u Sopotu (poslovna ekonomija, statistika, marketing, finansijsko poslovanje..).

Članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednica unije žena SNS u Mladenovcu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24.aprila 2016. godine izabrana za narodnu poslanicu.

Udata, majka jedne ćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 30
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 16 dana i 18 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 26 dana i 1 sat

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 27 dana i 20 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala, uvaženi predsedavajući, poštovani ministre, sa saradnicima, poštovane kolege narodni poslanici, želim da iskoristim ovu priliku, ministre i da vas zamolim da još jednom razmotrite zahtev Opštine Mladenovac, u okviru mreže zdravstvenih centara u Srbiji, formirate zdravstveni centar u Mladenovcu, koji sa okolinom ima negde oko 60 hiljada stanovnika, jer Mladenovac nije logično da poseduje Dom zdravlja i Specijalnu bolnicu za interne bolesti, a nema opštu bolnicu. To za posledicu ima da građani su uskraćeni za doktore, specijaliste iz mnogih oblasti. To ujedno stvara i pojačan pritisak na KC i druge bolnice u Beogradu i formiranjem zdravstvenog centra bi građanima Mladenovca bili dostupniji lekari specijalisti, koji ovakvom sistematizacijom nisu u mogućnosti da se zaposle u Specijalnoj bolnici za interne bolesti. Ovakav sličan, ima i naš komšijski grad, a to je na primer Aranđelovac.

Pošto ovo ima veze sa mojim amandmanom, koji sam podnela na član 3. da se dodaje stav 3, odnosi se na humanistički pristup podizanjem nivoa usluga i kvaliteta kojim se utiče na razvoj i organizaciju zdravstvenih ustanova u Republici Srbiji.

Održivost zdravstvenog sistema, jasno definiše makro i mikro ekonomske politike zdravstva, planiranje, razvoje rada, obezbeđivanje maksimalno transparentnosti, suzbijanje korupcije i obmana i selektivno decentralizaciju, u oblasti upravljanja resursima i širenje izvora i načina finansiranja. Poboljšanje funkcionisanja efikasnosti kvaliteta zdravstvenog sistema, uz definisanje posebnih državnih programa u oblasti prevencije bolesti, ranog otkrivanja i efikasnijeg lečenja, je Ministarstvo definisalo kroz mrežu institucija, tehnologija i medicinskih preparata. U svakom slučaju, zahvaljujem se.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane kolege narodni poslanici, osnova promocije zdravlja je javna zdravstvena politika, gde zdravlje postaje centar i okosnica svih politika Vlade jedne zemlje, kako bi se optimizovalo zdravlje, produktivnost, kao i ukupni kvalitet života stanovništva i redukovale nejednakosti u zdravlju.

Pacijent se postavlja u centar sistema zdravstvene zaštite, kroz jasno definisanje njegovih prava u zdravstvenom osiguranju, zaštitu ljudskih prava i uvažavanje njegove volje i obezbeđenje saglasnosti za sve postupke vezane za njegovo zdravlje i zdravstvenu zaštitu.

Ovde vidimo veliki napredak. Od 2012. godine na listi evropskih zdravstvenih sistema nalazimo se na 20. mestu, ispred osam zemalja EU. Hvala vam što iz svoje oblasti vraćate ugled Srbiji.

Pored svega rečeno današnjeg dana, želim da istaknem da ministarstvo, pored unapređenja uslova rada i nabavke savremenih aparata, je učinilo veliki pomak u približavanju i olakšavanju stanovništvu da kroz besplatne preglede i prevenciju bolesti imamo zdravo stanovništvo. Jer, zdravlje je najveći nacionalni resurs. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.


Zahvaljujem.

Poštovana ministarka, poštovane kolege narodni poslanici, na početku današnje rasprave želim da citiram čuvenog vojvodu Živojina Mišića: „Ratovi se završiše, a naše bitke još traju. Te bitke nas učiniše kao stene jakim, samo nikad ne stajati, uvek ići napred.“ NJegove reči ne smemo zaboraviti, ali isto tako, moramo vaspitavati buduće generacije da naše velikane i naše heroje ne smeju prepustiti istoriji, nego se iznova sećati kroz ratne memorijale koje ćemo održavati kao najveću svetinju.

U Srbiji postoji negde oko četrdesetak tvrđava i mnoštvo spomenika koje treba obnoviti, održavati, memorijalne komplekse, jer njihov značaj je kulturni, istorijski, vojni i politički. Srbija nije zaboravila ni doktorku Els Inglis koja je predvodila sanitarnu misiju škotskih žena, koje su lečile ratnike i bolesnike u Prvom svetskom ratu. Vojnici Moravske divizije su podigli spomenik Crkvenac u Mladenovcu gde svakog 15. septembra dolaze ambasadori Kanade, Belgije, Velike Britanije da odaju počast ovoj hrabroj ženi. Poslednji put česma je obnovljena 1985. godine. Sadašnja vlast sa SNS na čelu čeka odobrenje Zavoda za zaštitu spomenika kako bi uredila spomen park, a sa donje strane se radi Badžakova ulica, za koju je postojao projekat više od 10 godina, ali realizacija je čekala SNS da je izgradi.

Pored jezika, pisma, istorije, veličina jedne države se svakako odnosi prema palim borcima i memorijalima. Hvala.

Imovinska karta

(Mladenovac, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97500.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:39