NATAŠA (STANOJA) JOVANOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 16.10.1967.godine, živi u Mladenovcu, gde je završila osnovnu i srednju školu,

Diplomirani ekonomista – akademski naziv “master” drugog stepena diplomskih akademskih studija stekla na Ekonomskom fakultetu u Beogradu,

Prethodno iskustvo:

Od 20.07.2015. godine do 20.06.2016. godine bila je članica Privremenog organa GO Mladenovac, gde je svojim radom doprinela rešavanju nagomilanih problema građana Mladenovca i sagledavanju niza prioriteta delovanja u svom gradu.

Od 2002 do 2015. godine u KBM banci ( pre privatizacije 2010.godine poznata kao Credu banka AD Kragujevac) radila je kao direktorka filijale.

Od 2000. do 2002. godine radila je kao koordinatorka u marketing sektoru Holding kompanije “Petar drapšin” AD Mladenovac.

Od 1991.do 2000. godine bila je profesorka ekonomskih predmeta u “Ekonomsko-trgovinskoj školi” u Sopotu (poslovna ekonomija, statistika, marketing, finansijsko poslovanje..).

Članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke i predsednica unije žena SNS u Mladenovcu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24.aprila 2016. godine izabrana za narodnu poslanicu.

Udata, majka jedne ćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 50
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 11 dana i 3 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 20 dana i 10 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 22 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala, uvaženi predsedavajući.

Poštovana ministarka sa saradnicima, kolege narodni poslanici…

Ja imam mikrofon, za razliku od ovih koji nemaju, tako da ću da ih nadglasam.

U skladu sa odredbama Zakona o vodama, sačinjen je skup mera i aktivnosti usmerenih na održavanje i unapređenje vodenog režima. Tu je uključeno Ministarstvo poljoprivrede, zaštite životne sredine, Republička direkcija za vode i organi jedinica lokalne samouprave. Vlada je donela Opšti plan za odbranu od poplava za vode prvog i drugog reda i za unutrašnje vode. Mere se preduzimaju preventivno i u periodu nailaska bujica.

S obzirom da je činjenica da pretnje i opasnosti od prirodnih katastrofa rastu i sve su prisutnije na globalnom nivou, Ministarstvo unutrašnjih poslova kao dobar domaćin razmišlja unapred, da spreči i predupredi posledice poplava, jer upravo u njihovom sastavu se nalazi Sektor za vanredne situacije koji je na prvoj liniji odbrane. Postojeći sistem je uspostavljen na principima koje je definisao Zakon o vanrednim situacija, koji je i postavio temelje za izgradnju jedinstvenog sistema i definisao položaj i ulogu svih subjekata sistema, od Vlade preko nadležnih organa i institucija do pojedinaca.

Ova država vodi računa o svojim građanima, tako da moram da istaknem i sledeće. Prošle godine su isplaćena sredstva grada Beograda kao nadoknada štete od grada u Mesnoj zajednici Dubona, koja pripada Mladenovcu. Sredstva isplaćena na ime otklanjanja posledica štete nastale usled velikih padavina, praćenih gradom i olujnim vetrom iznose 10.408.028 dinara za 48 poljoprivrednih gazdinstava.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Do sada u Gradskoj opštini Mladenovac nije izvršena nadoknada, ovo je prvi slučaj. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala, uvaženi predsedavajući.

Poštovana ministarko sa saradnicom, kolege narodni poslanici, najviše su moje kolege danas pričale o poplavama. Međutim, Sektor za vanredne situacije obuhvata otklanjanje posledica od zemljotresa, požara, klizišta, tehnoloških opasnosti, terorizma i drugih vremenskih nepogoda. Oni pružaju pomoć u saobraćajnim nezgodama, spasavaju na vodi i pomažu kod epidemija.

Ovim nabrajanjem upravo želim da podsetim sve ovde u sali i građane Srbije o značaju Sektora za vanredne situacije. Kad nam je najteže tu je Sektor za vanredne situacije.

Država Srbija brine za sve svoje građane, ali tako isto brine i o pripadnicima MUP da budu zadovoljni svojim poslom, dobro plaćeni, kako i zaslužuju. Zato i sledi novo povećanje od 1. januara 2019. godine od 9%. Ovaj sektor se stalno unapređuje, a u najskorijem planu je nabavka opreme za uzbunjivanje i premeštaj cele službe u nove opremljene prostorije sa boljim uslovima za rad.

U Kasarni „Bagremar“ u Mladenovcu planira se izgradnja nove vatrogasne stanice do kraja sledeće godine i Nacionalni trening centar za obuku u vanrednim situacijama u naredne tri godine.

U mom gradu SNS je na vlasti od 2015. godine i od tada je urađeno mnogo. Tako i ova nova stanica i ovaj centar ne može se uporediti sa oronulom zgradom i uslovima koje smo nasledili od naših prethodnika. Hvala.

Imovinska karta

(Mladenovac, 01.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97500.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:39