VERA JOVANOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1947. godine u Beogradu.

Po struci je ekonomistkinja.

Narodna poslanica Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 49
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 13 dana i 20 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 22 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 24 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Poštovani predsedavajući, ministre sa saradnicima, jedan od zakona koji našu zemlju vodi napred kako bi Srbija i nadalje bila među najbrže rastućim ekonomijama u Evropi, to je i Zakon o Centralnom registru obaveznog osiguranja. Ovaj zakon i te kako ima uticaja na rast privrede, a u skladu je i sa mojim amandmanom.

Nakon što smo postigli finansijsku konsolidaciju i stabilizovali naše finansije, ova Vlada radi na jačanju kapaciteta institucija sistema naše države. Zahvaljujući preduzetim koracima, stopa privrednog rasta u 2018. godini je 4,9%, što nas svrstava u najbrže rastuće ekonomije u Evropi. Smanjen je broj nezaposlenih i svakako je jedan od najboljih i najvećih rezultata koje smo postigli u prethodnom periodu, pa tako na kraju trećeg kvartala to iznosi 11,3%.

Porezi na zarade sa 63% sišli su na 62%. Jedan od prioriteta Vlade Srbije je podsticanje daljeg rasta privrede, a na taj način i smanjenje poreza na zarade.

Po rečima ministra Malog, u pripremi je zakon o alternativnim investicionim fondovima koji investiraju u preduzetnike mlade i u razvoj ideja.

Jedna od najlepših vesti koju nam je saopštio juče ministar Mali - vraćen je dug vredan 900 miliona evra, a radi upoređenja, vratili smo stari dug a kojim smo mogli da napravimo 18 novih bolnica. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Poštovani predsedavajući, ministri sa saradnicima, Zakon o centralnom registru obaveznog osiguranja predložen je sa razlogom - potreba organizovanja efikasnog oblika za obavljanje poslova uspostavljanja vođenja centralne baze podataka, objedinjavanje različitih baza podataka koje se vode za iste grupe korisnika u oblasti socijalnog osiguranja, sveobuhvatno vođenje registra zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava, stvaranje pravnog osnova za povezivanjem sa drugim registrima i evidencijama o Republici Srpskoj, radi efikasnijeg i bržeg ostvarivanja prava građana, čime se doprinosi razvoju e-uprave, obezbeđenje efikasnije kontrole naplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, efikasnije funkcionisanje sistema socijalnog osiguranja.

Navedene novine o načinu podnošenja jedinstvene prijave usaglašava Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja sa Zakonom o radu. Tako se sada jasno navodi da se jedinstvena prijava podnosi najkasnije pre stupanja zaposlenog i drugog radno angažovanog lica na rad. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Poštovani predsedavajući Marinkoviću, ministre Mali sa saradnicima, kolege poslanici, prethodnih dana u objedinjenoj raspravi našao se i Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Ciljevi novog zakona o centralnom registru obaveznog osiguranja su obezbeđivanje efikasnije kontrole naplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, smanjenje troškova administracije, efikasnije funkcionisanje sistema socijalnog osiguranja.

Moj amandman na član 1. dodaje stav 2. i glasi da se ovim zakonom podstiče rast privrede, propisana oblast koja se uređuje ovim zakonom, objašnjeno je značenje pojedinačnih izraza, kao i načela kojima se centralni registar rukovodi u obavljanju poslova.

Centralni registar je elektronski servis koji je operativno pušten u rad 2013. godine. Portal centralnog registra namenjen je kako obveznicima podnošenjem prijave na obavezno socijalno osiguranje, tako i osiguranicima odnosno građanima.

Centralni registar preuzima vođenje registra zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta podataka, odnosno kontrole na istim.

Moram da naglasim da Centralni registar vodi jedinstvenu bazu podataka osiguranika, osiguranih lica i evidenciju obveznika doprinosa.

Ovaj zakon koji ćemo usvojiti ovih dana će neminovno uticati na rast privrede i u budućnosti će pružiti ogromnu pomoć i privrednim organizacijama i zaposlenima u njima.

Imovinska karta

(Beograd, 24.05.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 96617.00 RSD 21.05.2017 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika mesečno 38850.00 RSD 01.05.2001 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 14:22