MILANKA JEVTOVIĆ VUKOJIČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1960. godine. Živi u Priboju.

Po zanimanju je socijalna radnica, a dugo je radila kao supervizorka Centra za socijalni rad u Priboju.

Bila je narodna poslanica u sazivima 2012 – 2014. godine i 2014 – 2016. godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

 
Poslednji put ažurirano: 20.05.2019, 12:14

Osnovne informacije

Statistika

  • 194
  • 0
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 1 mesec i 20 dana i 10 sati

Poštovana gospođo Jevtović Vukojičić, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o spreča...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 14 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 2 godine i 2 meseca i 23 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2019.

Zahvaljujem.

Uvaženi predsedavajući, poštovani ministri, ja želim da kažem da sam saglasna sa mišljenjem Vlade, ali takođe ono na šta želim da ukažem, to je da se ovaj član zakona odnosi na srednje stručno vojno obrazovanje i na proizvođenje onih koji su završili Srednje stručno vojno obrazovanje u čin vodnika.

Naravno, svaka čast na tome i sve pohvale za uvođenje podoficirskih činova i za obrazovanje naših učenika za sticanje podoficirskog čina.

Ono što želim da kažem to je da su rušitelji Srbije žuto tajkunsko preduzeće 2005. godine, ukinuli srednje stručno obrazovanje, jer njima ne samo da nije trebala vojska, već nije trebao ni podmladak koji bi svojim znanjem i umećem radio na zaštiti oruđa i oružja koje Vojska Srbije upotrebljava u svojim redovnim aktivnostima.

Mogu da kažem da je tek 2015. godine, kada je premijer Srbije bio sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, a ministar vojni gospodin Gašić, srednje stručno vojno obrazovanje je vraćeno u naš sistem. Moram da kažem da je tek ove godine izašla prva klasa podoficira i da su oni položili svečanu zakletvu u "Miloševom Takovu". Sve čestitke tim podoficirima, jer oni danas svoj posao obavljaju uglavnom na oruđima, na ratnom vazduhoplovstvu i protiv vazdušnoj odbrani.

Takođe želim da ukažem i na to da je velike napore učinila ova Vlada, naš predsednik, Aleksandar Vučić i naravno, vaše Ministarstvo u unapređenju uslova života i unapređenju internatskih uslova u kojima borave vojni gimnazijalci i učenici Srednjih stručnih vojnih škola.

Naime, moram da kažem da je i obnovljen internat koji je sagrađen 1976. - 1978. godine, učenici Vojne gimnazije i učenici Srednjih stručnih vojnih škola do3bili su novi modernizovani prostor, a država je u to uložila 180 miliona dinara.

Naravno, danas postoje oni mrzitelji, oni rušitelji, oni koji nemaju ni obraza, ni časti, ni morala da na najgori mogući način udare na osnovne principe Strategije odbrane, a to je na pitanje nacionalnog suvereniteta i integriteta, ali politika Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, politika Marinike Tepić je politika laži, politika obmane i politika zla. Ta politika ne može da pobedi politiku uspeha i napretka, a politiku uspeha i napretka Republike Srbije i jačanje Vojske Republike Srbije upravo svakoga dana radi Aleksandar Vučić u interesu vojske, u interesu države, u interesu mira i bezbednosti svakog građanina. Zahvaljujem.

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2019.

Zahvaljujem.

Poštovana predsednice, poštovani ministre, član 8. Predloga zakona odnosi se na jednu od vrlo važnih misija Vojske Srbije, a to je učešće u multinacionalnim operacijama. Moram da istaknem da Vojska Srbije trenutno učestvuje u devet multinacionalnih operacija, pet u okviru UN i četiri u okviru EU.

Takođe, moram da istaknem da Vojska Srbije na najbolji mogući način prezentuje i Republiku Srbiju, a i naravno svu obučenost, svo znanje, sve veštine i sve ono što je najbolje i što pripada Vojsci Republike Srbije. Naravno, da oni za vreme učešća u mirovnim operacijama stiču dodatna znanja, dodatna iskustva i naravno da je ono što oni po povratku u Srbiju dragoceno za Vojsku Srbije njihovo znanje i njihovo iskustvo, ali moram da kažem samo još jedno.

Vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, prvi je počeo da obeležava dan sećanja na one hrabre vojnike koji su bili na Košarama, koji su branili našu zemlju od šiptarskih terorista i ove godine tim povodom obeleženo je 20 godina bitke na Košarama.

Takođe, naš predsednik i vrhovni komandant Vojske Republike Srbije obeležava i 20 godina sećanja na jednu od naših najvećih tragedija u 20. veku, a to je zločinačko NATO bombardovanje i pogibija 2,5 hiljade građana, među kojima i 79 dece.

Naš predsednik i vrhovni komandant prvi put je uveo…

Deseta sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.12.2019.

Zahvaljujem.

Poštovani predsedavajući, uvaženi ministre sa saradnicima, poštovani oficiri Vojske Republike Srbije, dame i gospodo narodni poslanici, politika Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke, je politika mira, sigurnosti i bezbednosti, politika očuvanja neba, zemlje i naroda na ovom prostoru.

Vojska Republike Srbije je najznačajnija u odbrani teritorijalnog integriteta suvereniteta naše zemlje, a sem što je značajna u odbrani naše zemlje, njena važnost je i te kako značajna i sa aspekta odvraćanja eventualnog agresora.

Vojska Srbije, zahvaljujući odličnoj ekonomskoj politici koja je vođena od 2014. godine, nikada nije bila snažnija nego danas. Ulaganja u Vojsku Srbije takođe su velika. Ulaganje u poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u Vojsku Republike Srbije takođe su veća nego ikada.

Moram, pre svega, da napomenem, kao dodatni motivišući faktor i dodatno ulaganje u Vojsku Republike Srbije jeste izgradnja stanova u sedam gradova i opština u Republici Srbiji i obezbeđenje oko osam hiljada novih stanova za pripadnike Vojske Republike Srbije. Rešavanje stambenog pitanja, pored pitanja plate, svakako da jeste jedno od vrlo značajnih pitanja i naravno da će ova Vlada nastaviti sa takvom politikom, politikom izlaska u susret pripadnicima Vojske Republike Srbije.

Moram da kažem šta je bilo do 2012. godine. Do 2012. godine žuto tajkunsko preduzeće, pljačkaško, Đilasa, Tadića, Jeremića, Obradovića, uništilo je sve segmente društva, između ostalih i Vojsku Republike Srbije, kao vrlo značajnog stuba svake države, pa naravno i države Republike Srbije.

Moram da napomenem da su 2006. godine, u vreme kada je načelnik Generalštaba bio Zdravko Ponoš, inače bliski prijatelj Vuka Jeremića, ukinute 63. padobranska brigada i 72. specijalna brigada. One su ukinute na taj način što je njihov značaj smanjen, što su one funkcionisale kao bataljoni i što se, naravno, ogledalo i na napredovanje samih vojnika u inače ovim elitnim jedinicama.

Moram da istaknem da je 63. padobranska brigada odlikovana Ordenom za hrabrost, upravo u vreme ratnog dešavanja na području Republike Srbije, u vreme 78 dana zločinačkog napada NATO agresora na našu zemlju, kada smo imali dve i po hiljade žrtava, među kojima, nažalost, veliki broj dece i trudnica i pet puta više ranjenih.

Moram da kažem da njih nije zanimala ni vojska, ali njih nije zanimalo ni nebo Republike Srbije. Nebo Republike Srbije, odnosno vazdušni prostor Republike Srbije prvi put je relaksirao Aleksandar Vučić 2015. godine, kada se nalazio na mestu premijera.

Naravno, moram da kažem da je jedna od misija Vojske Republike Srbije svakako i učešće u vanrednim situacijama i spašavanje stanovništva u vanrednim situacijama. To žuto tajkunsko preduzeće čak je prodalo čamce koje je služilo vojsci u vanrednim situacijama i zamislite, prodali su oko 900 čamaca, a jedan čamac je koštao od deset do 15 hiljada dinara. To je sramno i sramota. Bili su, ne povratili se.

Oni su i helikoptere MI-8, koji je inače osnova za ove helikoptere MI-17 i čija je namena u stvari spasavanje stanovništva u elementarnim nepogodama rasprodalo i prodalo u inostranstvo. Njima ni vojska, ali ni oruđe, ni oprema nije ni bilo potrebno, jer oni su vojsku razoružali i vojsku ostavili i bez vojnika sa ogromnim iskustvom koji su učestvovali u ratnim dejstvima, a naravno, i bez oruđa i oružja za rad.

Naravno da nakon 2014. godine ulažu se ogromni napori. Moram da kažem da je i strateški dokument koji se sada izradio, koji se tiče Strategije odbrane Republike Srbije, koja se odnosi na bezbednost Republike Srbije, zbilja urađena na jedan krajnje profesionalan, na jedan krajnje temeljan, na jedan krajnje sveobuhvatan način. I tu bih, pre svega, istakla pitanje vojne neutralnosti.

Srbija je vojno neutralna zemlja. Srbija sama mora da vodi računa o jačanju svoje vojske, naravno, ne isključujući partnerstvo ni sa NATO-om, ni sa ODKB-om, ali,

hoću ovom prilikom da napomenem, kao ni sa svim drugim zemljama.

Hoću da napomenem jednu vojnu vežbu koja je bila u septembru mesecu 2019. godine. To je „Begej 2019“ koja se održavala u Titelu, u stvari održavala se u više mesta. Bilo je aktivnosti vojske i iz vode, iz vazduha i sa kopna. To je zbilja ostavilo jedan impresivan utisak na građane, jer građani imaju veliko poverenje u instituciju Vojske Republike Srbije. Moram da naglasim da smo tada od Narodne Republike Kine dobili donaciju u 40 različitih oruđa, odnosno mašina koje su namenjene, pre svega, za inžinjerijske jedinice.

Sada ću napomenuti da je vojska i te kako značajnu ulogu odigrala i 2014. godine u vreme poplava, iako prethodna vlast nije ostavila nikakva oruđa, u spasavanju našeg stanovništva. Takođe, moram da pohvalim inžinjerijsku jedinicu iz Kraljeva, koja je u junu mesecu, u selu Sirča, za vrlo kratko vreme postavila most, jer je jedan deo sela, to je više od 100 domaćinstava, bio odsečen od svog mesta, a i od Kraljeva. Naravno da je briga o građanima Republike Srbije u svim mogućim situacijama i te kako važna sa aspekta bezbednosti i sigurnosti.

Srpska napredna stranka u danu za glasanje, naravno, podržaće sve predložene zakone. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Centar za socijalni rad "Priboj" (Socijalni radnik) Republika Mesečno 56581.00 RSD 01.08.1983 -
- Ministarstvo rada i socijalne politike (Ugovor o delu) Javni izvor prihoda Mesečno 34800.00 RSD 01.01.2012 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 58000.00 RSD 03.06.2016 -