SLAVIŠA BULATOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1975. godine. Živi u Vranju, Vranjska Banja.

Po zanimanju je diplomirani pravnik.

Kao diplomirani pravnik u “Simpu” bio je zadužen za ljudske resurse. U SNS-u bio je poverenik za Vranje. U decembru 2014. godine postavljen je za načelnika Pčinjskog okruga.

Za predsednika Gradskog odbora SNS-a u Vranju izabran je 25. jula 2015.godine.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Na redovnim parlamentarnim izborima 2020. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika. Izabran je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".
Poslednji put ažurirano: 05.08.2020, 13:45

Osnovne informacije

Statistika

  • 31
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 2 godine i 1 mesec i 25 dana

Poštovani gospodine Bulatoviću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju kor...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 3 godine i 4 meseca i 20 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 4 godine i 2 meseca i 29 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Na Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, podnosim amandman na član 3, u smislu da se doda stav 3. koji glasi – primenom ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije, s posebnim osvrtom na sanaciju posledica migrantske krize.

Porast broja migranata posebno je bio uočljiv 2015. godine, kada je tokom prvih devet meseci preko 115 hiljada stranih državljana, uglavnom iz Sirije, Avganistana i Iraka, izrazilo azilnu nameru.

Iako je Srbija zemlja tranzita, u kojoj se migranti izuzetno kratko zadržavaju, tokom 2015. godine, naime, prosek zadržavanja je svega nekoliko dana, Komesarijat za izbeglice i migracije ulaže maksimalne napore kako bi obezbedio human i adekvatan odgovor na potrebe migranata.

Uz svoj skroman doprinos u sanaciji posledica migrantske krize, dala je i javna ustanova Narodni univerzitet iz Vranja, koji je u saradnji sa nevladinim sektorom pokrenula niz obuka za migrante, koji su smešteni u prihvatnom centru u Vranju. Primera rad, početkom 2018. godine organizovan je kurs za stolare na četiri migrantkinje iz Prihvatnog centra iz Vranja, pohađale su i likovnu radionicu Narodnog univerziteta.

Takođe, u saradnji sa međunarodnom organizacijom za migracije IOM, od 1. novembra 2018. godine, počela je obuka za pet migranata iz Prihvatnog centra u Vranju za zanimanje – negovatelj, kao i obuku za rad na računaru. Prema postignutom dogovoru, svakog meseca će se formirati nove grupe za različita zanimanja, a u planu je da se sa obukama nastavi tokom 2019. godine.

Pored Narodnog univerziteta, i javna ustanova iz Vranja, Škola animiranog filma, organizovala je šest radionica na kojima je učestvovalo preko 100 dece migranata i koja su tom prilikom uradila oko desetak dokumentarnih filmova. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.11.2018.

Hvala predsedavajući.

Na Predlog zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama podneo sam amandman na član 1. u smislu da se doda stav 3. koji glasi – ovim zakonom podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na sanaciju posledica migrantske krize.

Srbija zahvaljujući odgovornoj politici našeg predsednika Aleksandra Vučića je jedna od retkih zemalja u regionu koja je pokazala humanost i solidarnost prema migrantima u možda najvećoj izbegličkoj krizi od Drugog svetskog rata.

Svoj doprinos u rešavanju i prevazilaženju migrantske krize dao je i grad Vranje u kojem je 30. maja 2017. godine otvoren prihvatni centar u objektu nekadašnjeg motela Vranje. Projektovani kapacitet centra je 210 lica. Upravljanje centrom je u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

U prvom navratu je smešteno 135 migranata,uglavnom porodica koje su do tada boravile u prihvatnom centru Preševo i prihvatnom centru Bujanovac, a kasnije su kapaciteti centra popunjavani prema odlukama i potrebama Komesarijata. Trenutno je centar blizu maksimalne popunjenosti, odnosno u njemu boravi 207 lica i to najviše iz Irana, Iraka i Avganistana. Pored toga, u centru je 64 dece do 18 godina sa porodicama. Od dece školskog uzrasta, dve osnovne i jednu srednju školu u Vranju pohađa 26 đaka i dva predškolca.

U rat sa migrantima, osim službenika Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, uključeno je i desetak nevladinih organizacija, kao i nekoliko radnika Ministarstva za rad.

Iskoristio bih ovu priliku da se gospodinu ministru unutrašnjih poslova zahvalim na jučerašnjoj intervenciji njegovih pripadnika iz Vranja, koji su omogućili da se izborni proces na biračkom mestu br. 2, kada je pretučen predsednik biračkog odbora, sprovedu do kraja i ujedno bih zamolio ministra da u skladu sa svojim ovlašćenjima pomogne u rasvetljavanju svih okolnosti tog slučaja. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Na član 4. Predloga zakona podnosim amandman u smislu da se doda stav 2. koji glasi – Primena ovog zakona podstiče se sveukupni razvoj Republike Srbije s posebnim osvrtom na porast investicija u privredi.

Zahvaljujući odgovornoj politici našeg predsednika Aleksandra Vučića i Vlade, Vranje kao sedište Pčinjskog okruga je danas veliko gradilište. Realizuju se ozbiljni kapitalni projekti, a sigurno je da će skoriji završetak Koridora 10 omogućiti još brži razvoj Vranja. Pored ozbiljnih radova na infrastrukturnom opremanju slobodne zone u Vranju se završava hirurški blok čije je izgradnja započeta još pre 12 godina koji će biti regionalnog karaktera za pružanje sekundarne zdravstvene zaštite za preko 250 hiljada stanovnika Pčinjskog okruga i Kosovskog-pomoravlja.

Nedavno je takođe potpisano i sedam ugovora o nabavci savremene opreme vrednosti od preko 50 miliona dinara. Pored toga u Vranju je počela izgradnja novog vrtića koji će koštati oko 190 miliona dinara, a uskoro nas očekuje i početak izgradnje 186 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Takođe, pri kraju je rekonstrukcija železničkih stanica u Vranju i Vranjskoj banji kao i renoviranje gradskog stadiona gde je postavljen teren sa veštačkom travom, ogradom i reflektorima.

Međutim, pored ovog stadiona Vranje će zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću dobiti još jedna stadion sa otprilike 8000 sedećih mesta čime će biti ispunjeni uslovi da naš super ligaš u fudbalu Dinamo svoje utakmice kao domaćim može igrati pred svojom publikom. Zahvaljujem se.

Imovinska karta

(Vranjska Banja, 23.08.2019.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 67000.00 RSD 03.06.2016 -