STANISLAVA JANOŠEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1986. godine. Živi u Zrenjaninu.

Po zanimanju je master ekonomije.

Predsednica je Saveta za ekonomska pitanja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu.

Po prvi put postaje narodna poslanica 11. avgusta 2016. godine.

Poslanički mandat joj je ponovo potvrđen i nakon izbora održanih 21. juna 2020. godine. Izabrana je sa izborne liste “Aleksandar Vučić - za našu decu”.
Poslednji put ažurirano: 15.10.2020, 13:46

Osnovne informacije

Statistika

  • 60
  • 2
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 1 godina i 6 dana i 5 sati

Poštovana gospođo Janošević, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju koru...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 godine i 3 meseca i 1 dan

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 3 godine i 1 mesec i 9 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 01.12.2020.

Hvala predsedniče Skupštine.

Obzirom da na dnevnom redu imamo izveštaje o radu Agencije, kao i Fiskalnog saveta, ali i komisija. Čeka nas puno rade. Ne samo zato što treba pročitati te izveštaje već odnosi se na analizu rada na period od godinu dana. Pažnja javnosti uglavnom je usmerena ka Agenciji za borbu protiv korupcije ili Fiskalnog saveta, ali ništa manje ni na Komisiju za hartije od vrednosti i druga radna tela koja su prisutna.

Uvek su nam potrebni bolji rezultati, uvek tražimo više i stoga konstantno apelujem na nultu toleranciju prema korupciji. Međutim, nije prethodni period obeležio samo rad Agencije, već odnos svakog pojedinca da ne pribegne ili da ne podlegne korupciji, zloupotrebi službenog položaja ili kriminala.

Ne mogu da se ne osvrnem na 2012. godinu, ne zato što volim da se vraćam unazad, već to je ključni momenat kada se hvatamo u koštac sa pošasti savremenog doba. I godina nakon toga obeležili su slogani „pokrenimo Srbiju“, „budućnost u koju verujemo“, „Srbija pobeđuje-Aleksandar Vuči za našu decu“ i to upravo govori o politici SNS, doslednosti i pravcu kojim idemo i ostvarivanju naših ciljeva. I uvek kada vam ide dobra, bez obzira što smo mi sada u krizi izazvanom korona virusom, kao što je i ceo svet, imamo situaciju da predsednik Republike, kao i te 2012. godine ponovo otpočinje borbu i rat protiv kriminalnih grupa.

Baš u tom periodu imamo pojedince koji istupaju u medijima, koji ne shvataju da ih je vreme pregazilo i koji ne shvataju da nema mesta pretnjama i ucenama i koji upravo prete predsedniku Republike i njegovoj porodici. To zaista smatram nenormalnim. Predsednik Republike je institucija, ali i svaki čovek u ovoj državi kom ne može da se preti. Prosto, ne mogu da verujem da u istom tom periodu kada jedan strani državljanin prizna da mu je nuđen novac kako bi izvršio atentat na predsednika Srbije, niko ne kaže ništa na to. Da li je povezan sa prethodna dva mračna lika, a odnosi se na Dragana Đilasa i njegovog sledbenika Srđana Noga, da li su oni vertikalno povezani pa brane jedni druge zato što je upravo objavljen rat koruptivnim i kriminalnim grupama, ostaje da se istražuje.

Za trenutak ću ostaviti tu temu po strani jer moram primetiti još jednu činjenicu, obzirom da smo prošle nedelje imali sporazume na dnevnom redu, koji su bitni jer se odnose na finansijsku pomoć za suzbijanje posledica korona virusa. Umesto da konstruktivno pričamo na tim sednicama, da što pre usvojimo te sporazume kako bi se implementirali, jedan od naših kolega izneo je zastavu druge strane države na poslaničku klupu. Ne želim ovim da mu dajem na značaju niti da se previše priča o tome, već mi postupak nije jasan.

Ukoliko na severu naše države živimo apsolutno normalno sa 15 i više nacionalnih manjina, kao komšije, prijatelji, kumovi, rođaci, onda ne vidim ni jedan razlog zašto ne bi bilo tako i na jugu države. Da li je motiv samo vratiti se u svoju sredinu i neko da vas potapše po ramenu i kaže – bravo majstore, baš si im pokazao. E, pa nije nam pokazao ništa kolege, osim bezobrazluka. Postoji jedna stara izreka koja kaže – da smo mi ljudi, ali da je malo ko čovek. I zaista je istinita. Nije realno da ja sada iz svoje torbe izvučem bilo koju zastavicu neke strane zemlje osim bedž Republike Srbije sa grbom i nije realno da imamo odštampan ni jedan član zakona, osim onog koji je na dnevnom redu, jer su ga dostavile skupštinske službe.

Da li postoji mogućnost da je postupak instruisan od strane Dragana Đilasa i njegovih sledbenika ili je prosto dobro plaćen od istih? Opet ostavljam nadležnim organima da istraže jer ja nikoga ne osuđujem, nego samo se pitam, ovako glasno razmišljam. Postavljam pitanje, ko je od nas siguran? Još jedno pitanje. Da li će u parlamentu Srbije biti normalne opozicije? Mogu da približim taj pojam, ne tako normalne, nego opozicije sa apsolutno suprotnim stavovima koji demantuju i oponiraju našima. Međutim, to toliko ne govori o nama, nego o njima gospodo, koji tako postupaju.

O čemu se ovde radi, o nama isključivo kao SNS, govore naši potezi, koraci i rezultati, doslednost i odgovornost. Odgovornost kada vodimo finansije, jer očigledno pre nas to niko nije radio bolje, doslednost i odgovornost kada radimo o zdravstvu. Ova dva sektora navodim zato što govore o kvalitetu i načinu življenja, ali takođe i briga o starijim i mlađim naraštajima.

Kada deo mojih kolega priča u Skupštini, često nakon toga plaćeni i instruisani mediji od strane Dragana Đilasa znaju za nas ili neke od nas da kažu da smo botovi ili sendvičari. Apsolutno mi nije bitno kako govore za naše kolege i koje im epitete daju. Ono što ja vidim je lavovska borba. Lavovska borba za svoje stavove, za svoje građane, predsednika i za Srbiju. Modernu i pravednu Srbiju, jer je dosta decenija tlačena i devastirana. To više ne može.

Za sam kraj bih samo htela da poručim Agenciji da i dalje dosledno radi svoj posao i da pozovem policiju i tužilaštvo da budu još rigorozniji, jer u danima kada lekari bez obzira na Hipokratovu zakletvu ulažu nadljudske napore da pomognu građanima Srbije, ono što zahtevamo od svih jeste najmanje što mogu, da vrše svoju dužnost, jer to građani Srbije očekuju i zaslužuju. Hvala vam.

Dvadeseto vanredno zasedanje , 27.01.2020.

Hvala, predsedavajući.

Poštovana ministarko, kolege poslanici, uvaženi sugrađani, negde na samom kraju dana neophodno je da se osvrnem na tok današnje sednice koji je u nekoliko navrata iskakao iz okvira tema koje su predviđene dnevnim redom.

Istinski ne poznajem nijedan dobar razlog zašto bi pojedinci konstantno napadali neke od predstavnika Vlade, predsedništva i, naravno, poslanika vladajuće koalicije. Možda time ti stendap komičari smatraju da rade na svom marketingu i na taj način se i utrkuju kako bi bili što brutalniji. Međutim, negde u poslednje vreme to se više ne odnosi samo na salve uvreda, napada, lažnih izmišljotina, već se prelazi na pozivanje na ubistvo.

Neverovatno je da u nedostatku političkih ideja Savez za Srbiju je konstantno obojen svojim sopstvenim kompleksima. Da li je normalno da neko kada nema političku ideju, a u savezu je, savez podrazumeva zajednicu nekoliko aktera, oni bi trebali da imaju ista mišljenja, isti pravac delovanja, a oni to apsolutno nemaju. Takav savez postoji u Srbiji. Ali, oni ne mogu da se dogovore oko jedne osnovne stvari - hoće li bojkotovati ili neće bojkotovati izbore.

Međutim, milostinja od 3% cenzusa im deluje primamljivo. I onda, kada završe taj jedan krug rasprava, onda se reinkarniraju neki prepušteni zaboravu sociolozi koji opet pozivaju na ubistvo predsednika države. Da li je to normalno?

Molim vas, mi u sali imamo nekoliko dobrih doktora, u stvari više dobrih doktora, koji mogu da uspostave dijagnozu toj gospodi. Ja predlažem da mi organizujemo jednu humanu akciju, kako bi se svim činiocima i svim slučajevima Saveza za Srbiju utvrdila dijagnoza, kako bi ljudi znali jesu li bolesni, pa da bolest ne uzme maha.

Obzirom da smo već na isteku radnog dana, ne bih želela da propustimo vreme, kako bismo govorili o pozitivnim stvarima, jer upravo ono što oni žele jeste da mi ne govorimo o realizaciji svih naših projekata i moram vam reći da sve ono što smo usvajali u prethodnom periodu, sve o čemu je Vlada govorila, šta su sprovodile lokalne samouprave, jeste rezultiralo tome da mi danas imamo auto-put "Miloš Veliki", da imamo "Ipsilon krak" od Subotice, da imamo Koridor 10, da će se raditi Moravski koridor i, naravno, ono što je negde blizu srcu i što je bitno za vitalnost Vojvodine, srednji Banat, jeste auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. Taj auto-put će imati 12 petlji, tri mosta i jedan nadvožnjak. To je projekat u vrednosti od 600 miliona evra. Neko nije mogao ni da zamisli da može da obezbedi ta sredstva. Ma, nisu ni želeli, niti da razmišljaju, nisu mogli a nisu ni znali šta da isplaniraju i kako da obnove Srbiju.

Moji Zrenjaninci ovo pozdravljaju. Veoma nam je to bitno, ne samo za fizička lica već i za preduzetnike, kako bi na što efikasniji način mogli da distribuiraju svoje proizvode na tržištu.

Ono što vam moram reći, vi ste bili na početku radova obilaznice oko samog grada, juče je bila radna nedelja u Zrenjaninu i konstrukcija mosta se postavljala, tako da je to jedan veliki projekat koji znači da se sam saobraćaj izmesti iz centra grada. To je projekat koji finansira Vlada Republike Srbije u iznosu od 350 miliona dinara bez PDV-a.

Zaista mi je drago što će Zrenjanin biti vidljiv. Mi želimo da bude industrijski centar, kao što je nekad bio i ono što nam je primarno jeste da ljudi jedni druge ne pitaju - gde radiš i da li radiš, nego - za koliku platu, koliko dugo, želiš li da menjaš radno mesto? A mi smo blizu takvoj situaciji.

Hvala vam na svemu što ste učinili svojim aktivnostima u Vladi Republike Srbije, hvala vam što nismo zapostavljeni i ovo je definitivno veliki broj razloga zašto ću ja podržati predloge zakona koji su na dnevnom redu. Hvala još jednom.

Deveta sednica Drugog redovnog zasedanja , 20.12.2019.

Hvala predsedavajući.

Da se na početku odmah razumemo, ne javljam se uopšte zbog onog ko je amandman trebao da obrazlaže, već zbog toga kako se amandmani obrazlažu u poslednje vreme, obzirom da su sa statusom - briše se.

Da li je realno da svaki član zakona ima status - briše se. Da li svaki član treba da obrišemo, samo zakon? Prosto je to zloupotreba vremena kako bi se pričalo o bilo čemu, o Markovim konacima.

Moj dobronamerni savet je da to ne bude praksa u buduće. Iz kog razloga? Oni koji su najfanatičniji zagovornici bili toga da se obrazlažu amandmani sa opisom briše se, upravo je bilo Dosta je bilo i Dveri.

Šta se desilo? Hronično se preselio taj opis „briše se“ na njihovu političku opciju. Danas „Dosta je bilo“ ne postoji na političkoj sceni Srbije, a Dveri u fragmentima. Šta se dešava? Kada pogledate onu salu, odnosno deo sale u Narodnoj skupštini, vidimo da žute koalicije nema. Mnoge male stranke su objedinjene u Savezu za Srbiju. Šta je to što ih spaja? Spajaju ih dve stvari. Prva je ljubav. Iako lepo zvuči, ali to je ljubav prema novcu, ljubav prema fašizmu, ljubav prema naselju. Drugo je patološka mržnja prema Aleksandru Vučiću.

Da li je normalno da u 21. veku neko stavi metu na grudima predsednika državu? Da li znaju da je predsednik državna institucija? Šta je njima predsednik države Aleksandar Vučić učinio? Pojedinačno i grupno ništa. Sami su sebi učinili, kolega, tako što nemaju plan i program rada. I, koliko god da ih je na toj jednoj strani, Aleksandar Vučić im deluje sam na drugoj, ali nije, uz njega su građani Republike Srbije kojima je obezbedio dobar život i zasigurno će mu omogućiti da pobedi na narednim izborima, što se njima nikada u životu neće desiti. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 22.06.2018.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 71999.00 RSD 13.08.2016 -
Narodna skupština Republike Srbije (poslanički dodatak - paušal) Republika Mesečno 28686.00 RSD 13.08.2016 -