STANISLAVA JANOŠEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1986. godine. Živi u Zrenjaninu.

Po zanimanju je master ekonomije.

Predsednica je Saveta za ekonomska pitanja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu.

Po prvi put postaje narodna poslanica 11. avgusta 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 52
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 8 meseci i 17 dana i 6 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 6 meseci i 25 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 8 meseci i 27 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja , 16.05.2019.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre, kolege i koleginice narodni poslanici, uvaženi sugrađani, u prethodna dva dana, odnosno u prvom delu ove sednice, imali smo raspravu o zakonima koji su iz domena Ministarstva pravde. Zaista, iscrpna i kvalitetna rasprava od strane kolega, koji su pravnici. Moram reći da apsolutno podržavam pooštravanje kaznenih mera, kaznene politike prema izgrednicima ovog društva, prema onima koji na najgori mogući način su prekršili zakon, izvršili teško ubistvo, silovanje nemoćnih lica, dece ili trudnica i zaista zaslužuju doživotnu kaznu zatvora, bez mogućnosti uslovnog otpusta, jer njima i jeste mesto iza rešetaka. Može ovo da zvuči, možda nehumano, ali se pitam gde je humanost bila kada su to delo počinili.

Oni koji nisu prisutni na ovoj sednici, ne znam da li takve izgrednike podržavaju i zašto nisu prisutni da raspravljaju o ovako teškim zakonima i samo mogu da zaključim zašto ne brinu o građanima i bezbednostima građana Republike Srbije.

U ovom delu sednice imamo na dnevnom redu zakone iz oblasti finansija i uzeću učešće u ovoj raspravi.

Kada su finansije u pitanju, načini finansiranja, bez obzira na kom su nivou upravljanja, oni privlače veliku pažnju. Ovo su predlozi i sporazumi koji će, bukvalno uticati na infrastrukturu, na auto put Preljina-Požega, na uopšte železničku vezu Srbije i Mađarske, jer je to deonica puta između Novog Sada-Subotice-Kelebije i prosto, prvi i osnovni zadatak najvažnije jeste bilo vođenje finansija od strane prethodne Vlade, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kao i ove na čelu sa premijerkom Anom Brnabić. Mi smo pokazali da možemo dobro da vodimo finansije, a rezultat toga je da u poslednje četiri godine je prisutan suficit u budžetu.

Dakle, šta je to što obezbeđuje sigurne finansije? Svakako da jeste razvoj privrede. Ono što je obezbedilo razvoj privrede, zasigurno je razvoj industrijskih zona u mnogim gradovima, gde su se revitalizovale postojeće i dovele nove kompanije, kako u Zrenjaninu, Novom Sadu, Šidu, Šapcu, Nišu, Beogradu i prosto moram vam na nekom svakodnevnom primeru, Srednjebanatskog upravnog okruga, reći kako se to ogleda u praksi.

Zrenjanin je grad koji nije imao obilaznicu. Imali smo velikih problema sa pucanjem fasada, kao i gustim saobraćajem, odnosno bio je otežan. Izgradnjom obilaznice oko našeg grada, i ta investicija u vrednosti od 423 miliona dinara, mi ćemo rasteretiti taj saobraćaj i povezati naše dve industrijske zone. Mi se stalno hvalimo i volim kad čujem kad drugi napomenu najveće investicije u poslednjih decenija od milijardu dolara dolazi upravo u Zrenjanin, u grad na Begeju i mi u poslednjih 27 godina nismo ni jedan most izgradili, a ove godine će početi i sa tim projektom. Na to smo izuzetno ponosni.

Ovom kompanijom kao i onom koja dolazi sa njim će se povezati i lokalne koje će im biti naravno komitenti i apsolutno ćemo uticati na smanjenje nezaposlenosti. Time ćemo pomoći Sečnju, Žitištu, Bečeju, Južnobanatskom, kao i Severnobanatskom upravnom okrugu.

Za sve one koji prate ili nisu znali, Zrenjanin je grad sporta. Mi sada ulažemo u našu rekonstrukciju jednog stadiona velelepnog sa atletskom stazom i to je investicija u iznosu od 200 miliona dinara. Istovremeno, rekonstruišemo Kristalnu dvoranu. Iz kog razloga? U Srbiji će se za mesec dana održati jedna velika manifestacija Evropsko prvenstvo u košarci za seniorke. D grupa će se takmičiti na Begeju i u rekonstrukciju naše Kristalne dvorane uloženo je 42 miliona dinara, kako u ventilaciju, sam-semafora, ili parket i ne mogu naravno da ne zaobiđem i stari „Medison“ gde je rekonstruisan parket.

Moram reći da obzirom da smo multinacionalna sredina, imamo jako dobru komunikaciju i saradnju sa multinacionalnim manjinama. Naravno, brinemo o inkluziji Roma i nedavno je i ministar Đorđević posetio Zrenjanin i imao je radni sastanak u Centru za socijalni rad. Pomogao nam je i ukazao kako da radimo i u buduće.

Ono što je povezano sa tim jeste svakako da brigu o građanima vodi i Opšta bolnica „Đorđe Jovanović“ koja redovno održava preventivne besplatne preglede, a za svaku pohvalu je da je posebna banja rehabilitaciona banja „Rusanda“ u Melencima uložila 10 miliona dinara kako bi se rekonstruisao zatvoren bazen i ceo peloidni blok, što će naravno uticati na kvalitet lečenja, a nadamo se i za turistički potencijal ovog kraja.

U Zrenjaninu trenutno se grade stambeni objekti za 40 stanova za izbegla i raseljena lica. To je u okviru regionalnog stambenog programa. Ova investicija je u iznosu od 922 hiljade evra i grad je učestvovao tako što je omogućio zemljište i prethodni veoma dobar primer jeste da smo već uručili 11 ključeva za 11 stanova izbeglim i raseljenim licima i investicija od 274 hiljade evra.

Ne mogu da kažem da radimo samo na razvoju grada, već i naseljenih mesta. Jako dobar primer je naseljeno mesto Jarkovac. Ne znam da li znate, ali u Jarkovcu su se nekada proizvodile mašine i traktori IMT, koji je privremeno bio ugašen. Indijska kompanija „Tafe“ je preuzela i danas na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu mi imamo izložen stari traktor, stare naše proizvodnje, ali i nov, u tom smislu, 539. Zaista smo ponosni na to.

Mogla bih još mnogo da pričam o svim projektima koji se planiraju i koji se realizuju. Međutim, ništa to ne bi bilo omogućeno da razvojne agencije ne rade dobro svoj posao, da nemamo dobru komunikaciju Pokrajinske i Republičke vlade. Veliku pomoć nam je uručio ministar Goran Knežević i razumevanje predsednika Aleksandra Vučića, tako da je Zrenjanin revitalizovan.

Ravnomerno ulažemo u budućnost i to je zasigurno opcija koja piše istoriju. Ohrabruje me svaki naredni potez i korak zato što opravdava program koji vodi SNS. Stoga ću ja zasigurno podržati sve predloge zakona koji su na dnevnom redu. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, kolege poslanici osnovni registar obaveznog socijalnog osiguranja nalazi se baza podataka svih poslodavaca, obveznika i omogućiće nam kontrolu naplate doprinosa za socijalno osiguranje.

Veoma je bitno da prave informacije teku između poreske uprave i Centra socijalnog osiguranja i naravno, baza podataka koja je osnova ovog centra u velikoj meri se osniva na informacione tehnologije. Drago mi je da ste to prepoznali mnogo ranije uvodeći i stavljajući u upotrebu elektronsku upravu.

Ono što moram da naglasim jeste da od oktobra 2018. godine je otvorena info linija pomoću koje građani Republike Srbije mogu da dođu do podataka koja je to dokumentacija neophodna i da se popuni kako bi se deca i odrasli lečili u inostranstvu, do kog koraka je stigla obrada tih podataka kao i to kada stiže samo rešenje za izvesno lečenje.

Republički fond za zdravstveno osiguranje u Zrenjaninu radi u saradnji sa svojim ispostavama u Novoj Crnji, Novom Bečeju u Sečnju i Žitištu i Republički fond za zdravstveno osiguranje je prebukiran kada korisnici dolaze u toku dana da bi overavali svoje uplate za lečenje van matične filijale. Drago mi je da postoji razumevanje zaposlenih da obrađuju te njihove zahteve i da im pomažu u njihovim teškim situacijama.

Pi pitanju zdravstvene zaštita i zdravstvu u gradu Zrenjaninu mnogo je toga urađeno. Opšta bolnica „Đorđe Jovanović“ dobila je angiosalu, rendgen, akreditaciju, uloženo je 100 miliona dinara u tu bolnicu. Ono što jeste neophodno jeste magnetna rezonanca kako bismo omogućili dijagnostiku pacijentima a ne slali u druge centre. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala predsednice Skupštine.

Poštovani predstavnici Vlade Republike Srbije, kolege poslanici, pored zakona o Centralnom registru za obavezno socijalno osiguranje, pored budžeta za 2019. godinu i mnogih drugih zakona koji su veoma dobri za efikasno funkcionisanje naše države, mi imamo konstantno osporavanje i vođenje ove rasprave, kao i donošenje svih tih zakona.

Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja vodeći računa o tome da privrednici i poslodavci vode svoje obaveze onako kako bi trebalo, da redovno uplaćuju socijalno, zdravstveno, penziono i invalidsko osiguranje budžet će uticati da se Republika Srbija ravnomerno razvija.

Na primer i Zakon o privrednim društvima će uticati da Republika Srbija i dalje bude atraktivna lokacija za sve investitore, jer je nama cilj da utičemo na smanjenje stope nezaposlenosti koja danas iznosi 11,9%. Zašto? Zato što je zaposleno 370 hiljada ljudi i to definitivno niko ne može da ospori.

Neophodno je da u ovom turbulentnom periodu budemo jedinstveni, da se ne osvrćemo na provokacije, neophodno je da poštujemo sve regionalne i međunarodne sporazume. Samo nas to može činiti sigurnim jer je apsolutno politika Aleksandra Vučića politika stabilnosti koja će obezbediti sigurnost svih građana Republike Srbije. Hvala vam.

Imovinska karta

(Beograd, 06.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 13.08.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:47