VESNA NIKOLIĆ-VUKAJLOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođena 3. septembra 1962. godine u Aleksandrovcu. Živi u Kraljevu.

Po struci je diplomirani pravnik. Od 1999. godine je vlasnik privatne porodične firme ,,Bim promet”. Bila je i zamenik gradonačelnika Kraljeva. U Narodnoj skupštini Republike Srbije bila je poslanik u periodu od 2007. do 2008. godine. Predsednik je Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Kraljevu.

U poslaničke klupe se vraća nakon vanrednih parlamentarnih izbora 24.aprila 2016.godine.

Udata, majka troje dece.
Poslednji put ažurirano: 08.01.2020, 13:36

Osnovne informacije

Statistika

  • 59
  • 2
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 15 dana

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 2 godine i 2 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Prosto je neverovatno da poslanici vladajuće koalicije ovako govore o ovom zakonu, a vide i ovoliku propast i vide ovoliko iseljavanje iz zemlje i vide da više nema ko ni da radi. Vide da vam fali 90.000 zanatlija i vide da svako ko nešto zna, on je otišao iz ove zemlje, a vi usvajate, pored Zakona o radu koji je katastrofalan i koji je propisao minimalnu cenu rada 30.000 od koje niko ne može da živi… Ja bih volela da mi ministar odgovori koliko bi on dana mogao da živi od 30.000 zarade? Da li je to moguće? Vi pored takvog Zakona o radu, umesto njega da menjate u pozitivnije, da učinite nešto dobro našim građanima i našem radniku, vi dodajete jedan novi Zakon o agencijskom zapošljavanju koji znači čisto porobljavanje, odnosno čistu prodaju radnika i ne samo prodaju, već preprodaju.

Znači, radnik zaključuje ugovor sa agencijom, a radi ustupanja kod nekog poslodavca. Znači, čista prodaja. Taj isti poslodavac može ga ustupiti drugom poslodavcu. Kada je u pitanju kod koga može da radi radnik u toj agenciji, znači može da radi kod naših preduzetnika, a može da radi i kod stranih preduzetnika koji imaju ogranak u Srbiji, a da za iste te pare taj strani preduzetnik može tog istog radnika da povuče u svoju zemlju sa istim primanjima, odnosno sa istim novčanim davanjima i tako da će on radnika iz Srbije imati za 27.000, odnosno 30.000, u zemlji EU, gde bi morao za taj isti posao da plati pet ili deset puta više tog istog radnika.

Tako vi tretirate naše građane, tako vi tretirate našeg radnika, a ja bih volela da vi koji branite ovaj zakon stanete jedan dan i poistovetite se sa tim ljudima koji treba da rade u agenciji i koji treba da rade za 30.000. Hvala vam.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Poštovani kolega Arsiću, džaba vam je bilo što ste vi guslali i bez gusli. Vi guslate ovde već četiri godine, a vaše guslanje više ne može da trpi niko od građana Srbije, pa eto ni SRS.

Ako vi mislite da treba izbaciti opoziciju potpuno iz ove sale, da biste upravo vi ostali sa vašim kolegama, onda se grdno varate. To što bacate prašinu u oči građanima i što kažete – hajde da ukinemo sve agencije, nije isto. Agencija za zapošljavanje koju vi sada uvodite na ovakav nakaradan način, koji možda ima smisla na području EU gde je standard kakav jeste, ali je toliko besmislena i pogubna na području Srbije gde je standard ovakav kakav jeste, sa čime vi možete da se poredite kada su u pitanju uslovi života u Srbiji i uslovi života u EU?

Kako onda možete da donositi takav zakon, po kom osnovu možete uopšte da ga branite? Imate li obraza da ga branite ili morate da izađete iz sale? Ovo je sramota. Ovo je jedan dobar dokaz da ova vlast nije patriotska, da ova vlast ne vodi računa o građanima, da ova vlast ima bahate ministre. Vi dobro znate i bahate direktore raznih koridora, javnih preduzeća i dobro znate da prave desetine hiljada kvadrata u Vrnjačkoj Banji da bi upravo mogli da se povežu sa koridorom koji vi pravite, to je „Moravički koridor“ koji plaćate 300 miliona evra više.

Da ste hteli dobro ovom narodu, vi ste šta morali da uradite? Da se obračunate konačno sa tim tajkunima, jer vam je mera za vrednost koliko vi morate da zaradite upravo taj Đilas. Ne možete toliko da zaradite kao on. Zašto ga niste uhapsili? Zašto niste 520 miliona evra zaostalog duga u porezu od tajkuna naplatili? Zašto niste napunili tako državnu kasu, nego je punite od poreza ovih jadnih ljudi, ovih građana?

E pa tu je SRS da otvori oči ovom narodu i da narod zna da ima neko ko se za njega bori. Hvala.

(Vjerica Radeta: Poslovnik.)

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2019.

Poštovani kolega Arsiću, vidite, kad vam je tvrdo vi se pozivate na vašeg predsednika, a samo da vam kažem da imate tri Vučića za predsednika partije, za predsednika vaše stranke ne bi moglo da pokrije vaše nerazumevanje stvarnosti, vaš nerad i bahatost ministara koje imate u Vladi. To je jedno.

Drugo, pošto ste vi u pravu i pošto rekoste da mi, srpski radikali, nedovoljno branimo ili ipak radimo isključivo za naš interes pitam samo, da vas pitam, vas i ministra Ružića, kolika će to penzija biti čoveku koji u ovom trenutku je do sada imao 27 hiljada dinara, a od ovog trenutka će imati 30 hiljada dinara lični dohodak? Gde će biti ova Srbija za pet, 10,15 i 20 godina, da li neko od vas o tome misli? Ne, zato što ste na vlasti, zato što živite od mandata do mandata, zato što ovoliko uzimate upravo iz tog budžeta koji isključivo punite iz poreza i preko sudskih, odnosno privatnih izvršitelja, koji uzimaju narodu i ono što mogu i ono što ne mogu, pa ste ih sada dodatno još osnažili time što ste ih stavili da su državni službenici i 12 godina zatvora za napad na državnog službenika.

Ovo što ste vi uradili zemlji Srbiji i ovo što vi činite da što pre naša deca odu odavde pamtiće se ukoliko vas srpski radikali u tome ne zaustave.

Molim vas da ustanete, pošto rekoste da ste ekonomista, razumete se u sve ovo, da mi izračunate penziju ako je lični dohodak 30 hiljada, kolika će penzija biti i recite mi kako se može živeti od te penzije, a recite mi i vaša primanja.

Treća sednica Prvog redovnog zasedanja , 02.04.2019.

Hvala.

Pitanje za Aleksandra Vučića. Postavljam pitanje - da li je pre obećanja da će država investirati 8,5 miliona evra za proširenje aerodromske piste na Aerodromu Lađevci, kod Kraljeva, imao punu informaciju od predsednika Vlade, Ane Brnabić, i ministra građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture Zorane Mihajlović?

Ko god da je dao podatke Vučiću, podaci su apsolutno netačni, jer njegovo obećanje je nepotreban trošak u budžetu Republike Srbije.

Aerodrom Lađevci pušten je u saobraćaj, kao civilni još 5. oktobra 2011. godine. U saobraćaj su ga svečano pustili Boris Tadić i Dragan Šutanovac. Ni tada, ni sada taj aerodrom nema ekonomskog opravdanja i taj tzv. tercijalni vazdušni saobraćaj isplativ je samo u bogatim zemljama sa bruto nacionalnim dohotkom od 18 hiljada dolara po stanovniku, a Srbija je naravno daleko od toga. Uostalom, Aerodrom u Nišu je najbolji pokazatelj da Vlada u okviru, u sferi vazdušnog saobraćaja vodi pogrešnu i veoma lošu politiku.

Aleksandar Vučić je dobio od saradnika i naravno izneo još jedan netačan podatak, a to je da će uložiti tih 8,5 miliona evra upravo u proširenje piste, zato što na Lađevce ne mogu da sleću avioni marke „Boing“. Međutim, i to je apsolutno netačno, jer tehničke mogućnosti za korišćenje piste na ovom aerodromu postoje i za avione marke „Boing“. Pista na Lađevcima je već dugačka 2.200 metara, a široka je 30 metara. Znači, dovoljno je da „Boing“ može da se okrene na pisti, a prema zvaničnom prospektu „Boinga“ dovoljna je širina piste od 19,81 metar. Očigledno je, dakle, da je pista Aerodroma Lađevci znatno šira od neophodne širine za sletanje aviona marke „Boing“. Osim toga, duž cele piste na Lađevcima postoji široka staza od 60 metara i avioni bi mogli da koriste i tu stazu i da se na kraju te staze okrenu.

U Evropi postoji više takvih aerodroma za frekventnim saobraćajem, kakav je na Aerodromu Lađevci i takav, u stvari, nikada u Lađevcima neće ni biti. To su na primer aerodromi u Santoriniju, na Skijatosu, na Zakintosu itd. To su manji i uži aerodromi od ovog za koji kažu da treba još 8,5 miliona evra.

Znači, obećanja Aleksandra Vučića da će država uložiti 8,5 miliona evra za proširenje piste na Aerodromu Lađevci je štetno, a takva investicija je neodgovarajuća i nepotrebna.

Za Kraljevo bi pametnije bilo da se tih 8,5 miliona evra uloži u poljoprivredu u koju decenijama niko nije ulagao i ne zna da uopšte Kraljevo može da bude veoma dobar poljoprivredni potencijal.

Zato pitamo Vučića – ko je dao ove netačne podatke, ko mu je dao i da li će taj ko mu je dao ove netačne podatke sa kojima je on izašao u javnost, da li će biti odgovoran i da li će snositi posledice?

Imovinska karta

(Kraljevo, 03.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Skupština grada Kraljeva (Odbornik) Opština Mesečno 22000.00 RSD 16.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno RSD 03.06.2016 -