RADOSLAV MILOJIČIĆ

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Radoslav Milojičić biran je za narodnog poslanika jednom do sada, u 11. sazivu, od 2016. do 2020. godine.

U 11. sazivu bio je član Odbora za dijasporu i Srbe u region i Odbora za kontrolu službi bezbednosti, i zamenik člana Odbora za Kosovo i Metohiju.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 46. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine.

BIOGRAFIJA

Rođen 1984. godine. Živi u Smederevskoj Palanci.

Od 2012. do 2016. godine bio je predsednik opštine Smederevska Palanka.

Politikom je počeo da se bavi sa 16 godina, a član Demokratske stranke postao je formalno sa 18 godina. Bio je predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Smederevska Palanka u tri mandata. Bio je na čelu izbornog štaba Demokratske stranke za parlamentarne izbore 2016, kao i šef izbornog štaba Dragana Šutanovca na stranačkim izborima. Bio je izabran na funkciju predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke.

U avgustu 2020. isključen je iz Demokratske stranke.

U januaru 2022. bio je izabran za predsednika novoformirane stranke Srpska levica.
Poslednji put ažurirano: 15.02.2024, 18:32

Osnovne informacije

Statistika

  • 366
  • 7
  • 4 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poziv poslanicima i poslanicama da podrže amandmane organizacije CRTA

čeka se odgovor 4 godine i 3 meseca i 2 dana

Poštovani gospodine Milojičiću, U proceduri Narodne skupštine Republike Srbije nalaze se dva predloga zakona od velikog značaja za izborni proces - Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju ko...

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 godina i 5 meseci i 27 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 6 godina i 4 meseca i 5 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Hvala.

Drago mi je da je prethodni govornik pominjao zdravstvo i bolnice u Srbiji. Centar ovog budžeta treba da budu građani koji sedam godina sve teže i teže žive, nemaju dovoljno novca u novčaniku, dovoljno goriva u rezervoaru i dovoljno hrane u frižideru zbog toga što im je SNS otela plate, otela penzije, smanjila dnevnice i unizila njihov životni standard, povećala akcize, povećala cenu struje, povećala cenu goriva.

No, kada govorimo o zdravstvu, ovo je bolnica u Smederevskoj Palanci. U martu mesecu ove godine ste obećali kompletnu rekonstrukciju. Naravno, zato što su tada bili izbori u Smederevskoj Palanci i od tada ni jedan jedini ministar nije došao u Smederevsku Palanku. Tako će biti i u Doljevcu i u Lučanima i u Kuli, tako i u svim opštinama, dođete, slažete i odete. To je vaša politika već sedam godina.

Ovo je Infektivna klinika, pošto je prethodni govornik govorio o zdravstvu. Pogledajte, ministre, na šta vam liči Infektivna klinika, ako možete. To je budžet.

Budžet je i to što meštanima Smederevske Palanke 10 meseci niste isplatili ni jedan jedini dinar, ostali su bes krovova nad glavom, pogotovo meštani Goloboka. Uništeno je preko 500 domaćinstava, jedan jedini dinar im niste isplatili kao odštetu usled elementarnih nepogoda. O tome treba da razgovaramo u ovom budžetu.

Dajete 250 miliona evra za stadion. I da imate taj novac u budžetu, da je stanje u državi idealno, podržavam, ja i dalje igram aktivno fudbal i celog života sam igrao fudbal, pored onolikog stadiona Crvene zvezde, Partizana, Obilića, OFK Beograda, vi gradite stadion od 250 miliona evra i to ne našim sredstvima, već sredstvima naše dece, jer se zadužujete kod Evropske investicione banke, zadužujete za stadion. To bi značilo kao kada ne bi građanin imao krov na kući, a kupuje sliku i stavlja na zid. Ne, prvo treba da popravite krov. Ali, vi niste domaćini, vi ne znate kako se rukovodi budžetom.

Vi se zadužujete 250 miliona evra za stadion, a smanjujete budžet za kulturu. Zašto? Pa, zato što kažnjavate one koji vide da je vaša vlast pogubna po građane Srbije i koji imaju kuraži da to kažu.

Zadužili ste nas 10 milijardi evra za sedam godina vaše bahate i korumpirane vlasti, 10 milijardi evra. I nemojte da govorite da ste nas zadužili zato da bi vraćali naše dugove. Ako ja uzmem 100 evra od gospodina Živkovića i pozajmim se od gospođe Tepić da vratim tih 100 evra, ja dugujem istih 100 evra samo različitoj osobi.

Nemojte da mislite da građani Srbije ne razumeju. Deset milijardi evra ste zadužili Srbiju. Dok su građani Srbije sve siromašniji, vaši bankovni računi su sve bogatiji i bogatiji.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Hvala.

Drago mi je da sam dobio reč, konačno i nije mi drago što moram da konstatujem, a i građani Srbije, da vi ni jednu jedinu tačnu informaciju ne možete da kažete. Da li je vama to u genetskom kodu SNS, da li vas tim stvarima uče, ja ne znam, ali vi nikada u životu ni jednu tačnu stvar niste rekli.

(Boban Birmančević: Hajdemo u Šabac.)

Molim vas da ne dobacujete.

Pre svega ministre, rast BDP po godinama, pošto ste vi čitali neke podatke, naravno restriktivno, 2000. god. – 7,67, 2001. god. – 4,99, 2002. god. – 7,12, 2003. god. – 4.42, 2004. god. – 9,05, 2005. god. – 5,54. Možemo da govorimo i o vašem rastu BDP, 2014. god. – minus 1,88, 2015. god. – 0,76. Ne znam zašto ste izostavili te podatke, verovatno namerno.

I pošto smo malopre čuli čitanje šta je ko kome izjavljivao, evo 17. jula 2012. godine, čovek kaže ovako: „Reč je o stranci koja je od 2008. godine, ne dobija ni jednog jedinog dinara iz budžeta Republike Srbije. To je apsolutni dokaz da je SNS stranka koja se finansira apsolutno na nelegalan način, gde finansiraju tajkuni, mafijaši i kriminalci“ – Aleksandar Martinović. (Isključen mikrofon.)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Gospodine Marinkoviću, ja ne znam zaista kako vama da se obratim, kako da vas dozovem? Pet minuta reklamiram Poslovnik. Znate da Poslovnik ima prednost nad ostalim govornicima.

Jutros ste molili da se smire strasti, da se govori dostojanstveno, u duhu parlamentarizma, a sami to ne poštujete.

Da li vama zaista ne smeta kada neko ovde kaže da je napravljen pakt protiv Srbije? Da li vama zaista to deluje u redu i da li vama zaista to deluje normalno i da li ćete i dalje da se pravite da to niste čuli i onda vam nije jasan neki potez opozicije? Pa, opozicija mora da brani dostojanstvo građana koji su pokradeni, koje SNS omalovažava i svoje dostojanstvo.

Zaista bih voleo da mi odgovorite da li vama smeta kada vama neko kaže da je bilo ko u ovoj državi napravio pakt protiv Srbije, a kamoli kada to kažu oni koji su u vlasti sa Ramušom Haradinajem i Hašijem Tačijem, kao što je to SNS, kada to kažu oni čija je stranka nastala na lopovluku i na krađi mandata SRS… (Isključen mikrofon.)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 29.11.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, postavljam nekoliko pitanja za nekoliko ministara i državnih funkcionera. Prvom pitanje postavljam ministru Vulinu. Nekoliko puta sam do sada govorio da je stanje u Vojsci izuzetno loše, da pripadnici Ministarstva odbrane izuzetno teško žive, da je 72% onih koji su napustili Vojsku to uradilo na lični zahtev, da 80% pripadnika Vojske Srbije, koje je SNS častila prvo sa smanjenjem plata, a onda smanjenjem dnevnica na 150 dinara, živi izuzetno teško.

Sada postavljam pitanje ministru Vulinu zašto je Vojska Srbije na koji način, netransparentno, sa kojim dogovorima i kome prodala 76 tenkova? Trideset tenkova je prodato u julu ove godine, u mesecu novembru je prodato još 46 tenkova iz Prokuplja. Da li su to neki bratsko-partijsko rođački interesi SNS ili je to interes Ministarstva odbrane u šta sam siguran da nije.

Drugo pitanje postavljam premijerki i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru. Pošto vidim u budžetu da se Vlada zadužuje 2019. godine 250 miliona evra od Evropske investicione banke za izgradnju nacionalnog stadiona. Pored stadiona „Zvezde“, pored stadiona „Partizana“, pored mnogih stadiona koji zure prazni, Vlada ima prioritet da se zaduži 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona.

Kada će se uložiti bar jedan jedini evro u Infektivnu kliniku koja je na samo nekoliko stotina metara odavde i nalazi se u Beogradu? Kada će premijerka ispuniti svoje obećanje koje je dala u martu mesecu, gledajte slučajno pred izbore u Smederevskoj Palanci, posetivši Opštu bolnicu „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci da će se bolnica, gimnazija, putevi, kompletno rekonstruisati čim SNS pobedi, da će se otvoriti hiljadu radnih mesta i da obavestim građane Srbije da je u Smederevskoj Palanci 200 ljudi oterano sa posla i ugašene su firme. Od marta od kada ste vi pobedili do danas.

Ovako izgleda nažalost, juče i prekjuče bolnica u Smederevskoj Palanci. Kofe, krpe, prokišnjavanja. To su laži i laži Aleksandra Vučića i SNS u celini. Ove slike su dokaz vaše bahate korumpirane vladavine. Vama su važni samo građani dok se ne održe izbori, posle toga o njima ne brinete.

Poslednje pitanje postavljam ministarki pravde i Tužilaštvu - da li postoji u Srbiji jedan jedini građanin bez obzira na versku, političku i nacionalnu pripadnost koji ne misli dobro o vladavini Aleksandra Vučića, a da nije lopov i kriminalac? Molim vas da dostavite takođe, Tužilaštvu postavljam pitanje - da li se protiv mene i protiv kolega iz Demokratske stranke, iz opozicionih partija vode neki postupci i pred kojim sudovima?

Pošto mi nikakvo obaveštenje nemamo, ne pozivamo se na sudove, a svako obraćanje predsednika i vas iz SNS čujemo da smo mi kriminalci, da smo najveći zlotvori u istoriji, da smo izdajnici, itd, itd. Pa, molim Tužilaštvo da odgovori - da li postoji ijedan jedini čovek u Srbiji koji misli da je vaša vladavina loša, a jeste, a da nije kriminalac, a da nije bandit, da nije bitanga? Taj vaš rečnik i manir će se vama olupati o glavu.

Srbija je nažalost zemlja u kojoj od 2012. godine od kada ste vi došli na vlast, do danas počinjeno 91 mafijaško ubistvo, rasvetlili ste samo šest. Zašto? Pa, zato što ste vi upravo dolaskom na vlast pustili sve mafijaše iz zatvora zato što su vaši prijatelji i vaši saradnici… (Isključen mikrofon.)

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, dobio sam bezbroj poziva iz jednog divnog mesta tj. selo Ba nadomak LJiga. Postavljam pitanje, pre svega, premijerki, naravno resornom ministru - šta se dešava u selu Ba nadomak LJiga?

Naravno, meštani su nezadovoljni svakodnevnim detonacijama u kamenolomu, nisu te detonacije neosnovane, ljudima čak spada krov sa kuća od silnih detonacija. Niko u opštini ne reaguje, niko u nadležnom ministarstvu ne reaguje. Imali su sastanak u savetu mesne zajednice tj. svi meštani sa pripadnicima i predstavnicima ministarstva i lokalne samouprave i niko nije našao za shodno da im odgovori.

Naravno, firma „Granit peščar“, koja se bavi tim radovima i kada malo zagrebete i vidite ispod površine šta se nalazi tu, ko je vlasnik te firme, imamo jasan razlog i jasnu odrednicu zašto niko od nadležnih institucija ne reaguje.

Imate pravo jednom da pogađate ko je vlasnik te firme. Ta firma se vodi na rođenu sestru Zvonka Veselinovića i eto odgovora zašto niko ni u opštini, ni u nadležnom ministarstvu ne sme da reaguje i zaustavi firmu „Granit peščar“. Naravno, ni inspekciji, ni opštini, ni savetu mesne zajednice nije pokazana dozvola za rad, jer se ponašaju moćno, ljudi trpe svaki dan štetu od toga što se dešava i od silnih detonacija u kamenolomu i naravno da taj predsednik opštine ne sme da reaguje, jer je to firma Zvonka Veselinovića. Naravno da ministar ne sme da reaguje, jer je to firma Zvonka Veselinovića. Naravno da niko iz SNS ne sme da reaguje, jer je to firma Zvonka Veselinovića. Vas nije Zvonko Veselinović, bukvalno, doveo na vlast, jeste vam on pomogao maltretiranjem građana, kupovinom glasova, ucenom, ali ne možete da zapostavite meštane i građane LJiga. Ne možete.

Ja postavljam pitanje – šta će ministarstvo preduzeti? Ako ljudi imaju sve dozvole za rad, neka rade, niko nije protiv toga da neko radi, ali ne možete vršiti detoniranje time što će se ljudima u okolini rušiti kuće i niko nije odgovoran za to. Niko nije odgovoran za to. Možete vi da dobacujete koliko god želite. Ja znam da vi imate obavezu, ali meni je neverovatno da na pitanje medija, predsednik opštine LJig, Dragan Lazarević, medijima kaže – čime se vi drogirate. To je odgovor jednog predsednika opštine iz SNS na pitanje – šta se dešava sa firmom „Granit Peščar“, čiji je vlasnik rođena sestra Zvonka Veselinovića?

Dragi meštani LJiga, to je suština. Ne sme ni ministar, ne sme ni predsednik opštine, ne sme niko da vam odgovori, jer je Zvonko Veselinović onaj u koga se ne sme uprti prstom. Pitam – šta će se desiti sa firmom Zvonka Veselinovića, koja maltretira meštane LJiga?

Sa druge strane, postavljam pitanje novom ministru finansija, ekspertu Siniši Malom, koliko je zaduženje Srbije? Da li je, kao što trenutno predsedavajući govori, vlast DS zadužila zemlju ili je SNS zadužila zemlju 11 milijardi za šest i po godina svoje vlasti?

Treće i poslednje pitanje postavljam premijerki i čitavoj Vladi – kolika je nezaposlenost u Srbiji? Da li je tačno da je nezaposlenost 22%, pri tom, nemojte molim vas da računate po vašoj metodologiji, ako se neko ne prijavi na Biro, zakasni pola sata, vi ga skinete sa evidencije, ako neko radi jedan dan u mesecu, vi ga vodite kao zaposlenog? Tačno da se izračuna kolika je nezaposlenost u Srbiji i baš me interesuje šta ćete mi odgovoriti povodom toga što Zvonko Veselinović, omiljeni lik iz crtanih filmova u SNS, maltretira građane LJiga. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 21.06.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi građani Srbije, postavljam pitanje ministru policije Nebojši Stefanoviću. Vidimo da je Beograd kao Čikago tridesetih i četrdesetih godina. Znamo da je Beograd drugi najnebezbedniji grad u Evropi posle Kijeva i to su sve katastrofalni podaci i to su sve posledice bahate i loše odluke SNS da se bezbednošću u Srbiji bave ljudi poput Vulina, Bratislava Gašića i ostalih.

Ja ne znam zaista i ne vidim ništa smešno u činjenici i ne znam čemu se smeju poslanici SNS i postavljam pitanje ministru Stefanoviću, šta će uraditi povodom katastrofalnog podatka da je 81 osoba izgubila život u poslednjih pet godina u Srbiji od kad je na vlasti SNS u mafijaškim obračunima.

Da situacija bude još gora po bezbednost svih građana Srbije, samo šest rasvetljenih ubistava imamo od 81 ubistva u poslednjih pet i po godina od kada je na vlasti SNS i siguran sam da je to alarmantan podatak i da ništa ne dužim građanima Srbije nije smešno.

Šta će uraditi SNS i ministar Stefanović povodom ovih podataka koji su jedni od najgorih podataka u Evropi, uz podatak da je Beograd drugi najnebezbedniji grad u Evropi. Jedini nebezbedniji grad od Beograda je kao što sam rekao Kijev.

Ono što je najbitnije vama, a to je da ste rasvetlili činjenicu o dve fotelje. Pronašli ste ko je 2000. godine ukrao dve fotelje i na to ste ponosni i ja vam čestitam, jer je to izgleda vaš krajnji domet, nažalost, po ovu zemlju. Postavljam pitanje, 81 mafijaško ubistvo se desilo u Srbiji u poslednjih pet godina, samo šest je policija, tj. ministar Stefanović i institucije ove zemlje rasvetlilo. Kada će se rasvetliti ostala ubistva i šta će ministar policije uraditi povodom ove katastrofalne činjenice?

Drugo pitanje postavljam premijerki ove zemlje i ministru Nedimoviću, postavljam pitanje ministru Nedimoviću da li će povećati subvencije poljoprivrednicima jer stanje u poljoprivredi, kao i u privredi i ekonomiji i u sektoru bezbednosti je alarmantno i katastrofalno zato što Srbijom upravljaju bahati i nestručni ljudi.

Subvencije su, dragi prijatelji, dragi ministre Nedimoviću, pošto njemu postavljam ovo pitanje, 2012. godine, tj. 2011. godine, subvencije za poljoprivredu su bile 14 hiljada dinara, sada su subvencije za poljoprivredu četiri hiljade dinara, 72% su smanjene subvencije za poljoprivredu, to je uradila SNS.

Cena maline 2011. godine je bila 235 dinara. Dolaskom na vlast SNS danas je cena maline 80 dinara. Srpska napredna stranka je smanjila cenu maline za 66%, pod uslovom da se malina otkupljuje, pošto se na mnogim mestima i ne otkupljuje.

Cena pšenice je 2011. godine bila 28 dinara, a sada je cena pšenice 17,70 dinara, što znači 37% je niža cena pšenice. Kukuruz je bio 24 dinara, a sada je 16,70 što znači da je 30% niža cena kukuruza, dok je cena nafte 73% veća, tačnije sa 95 dinara je nafta skočila na 165 dinara.

Poljoprivredni proizvodi su jeftiniji od 30 do 70%, a subvencije su niže za 72%. Kako poljoprivredni proizvođači da isteraju kraj sa ovim katastrofalnim cenama?

Još jednom moram da pitam sve ministre u Vladi Republike Srbije, kada će posetiti Smederevsku Palanku i pomoći ljudima u Goloboku, ljudima u Vlaškom Dolu, ljudima u Grčcu koji su pretrpeli katastrofalne posledice od katastrofalnog nevremena pre sedam dana? Za sedam dana niko nije našao za shodno da obiđe meštane Smederevske Palanke od ministara i da im pomogne. Hvala.

Imovinska karta

(Smederevska Palanka, 04.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Predsednik opštine Opština Smederevska Palanka Republika Mesečno 85000.00 RSD 25.05.2012 - 27.05.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68000.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -