VERA JOVANOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1947. godine u Beogradu.

Po struci je ekonomistkinja.

Narodna poslanica Republike Srbije od 21.aprila 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 60
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 1 godina i 14 dana i 4 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 10 meseci i 22 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 godine i 24 dana i 8 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Sedamnaesto vanredno zasedanje , 04.09.2019.

Poštovani predsedavajući, ministre Dačiću sa saradnicima, kolege poslanici, građani Srbije, na današnjoj sednici raspravljamo o Predlogu zakona o sporazumu između Vlade Republike Srbije i države Paragvaj o ukidanju viza za nosioce diplomatskih zvaničnih i službenih pasoša.

Drugi sporazum o kome raspravljamo je sa nekadašnjom državom Burmom, a današnjim Mjanmarom, a to je naša prijateljska zemlja koja nije priznala Kosovo.

Jedan od sporazuma je i sporazum sa državom Surinam, a to je prva država koja je povukla priznanje Kosova. Ova nama prijateljska država je, pored toga što je povukla priznanje, na zadnjoj konferenciji Interpola bila izraziti protivnik prijema Kosova u Interpol.

Ovaj sporazum se odnosi na oslobađanje od obaveza pribavljanja viza za nosioce običnih, diplomatskih, službenih i zvaničnih specijalnih pasoša.

Četvrti predlog o potvrđivanju sporazuma je između Vlade Srbije i Vlade Dominikanske Republike o ukidanju viza za nosioce diplomatskih službenih pasoša. Ova država je priznala Kosovo, ali na sednici Interpola glasala je protiv ulaska Kosova u Interpol.

Od 2008. godine, u trenutku kada je država Kosovo proglasila nezavisnost, nju je priznalo 87 zemalja, a od 2012. godine još sedam, dok je u međuvremenu 15 država povuklo priznanje Kosova.

Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, ministru Dačiću sa svojim ministarstvom, Srbija danas na listi je na 28. mestu po vrednosti svog pasoša. Srbija svakodnevno pokušava da uspostavi prijateljske odnose i dovede ih na najviši nivo koristeći stare prijateljske odnose iz prošlosti, a i danas sa svojom miroljubivom politikom i razumevanjem.

Peru i Egipat imaju zamrznuto priznanje, tako da i od ove dve države očekujemo da budu sledeće dve koje će se izjasniti da ne priznaju Kosovo.

Danas je Srbija država koju uvažava ceo svet, a zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i naporu koji čini da objasni svima, pa i zemljama Kvinte, da Kosovo nije država i da će morati da se uvaže interesi Srbije i prihvati da dođe do kompromisa sa privremenim institucijama Kosova.

Za naš narod na KiM je najvažnije da budu složni i da 6. oktobra tako složni izađu i glasaju za sebe i za svoju decu na KiM i da tamo vide samo Republiku Srbiju i Aleksandra Vučića. Svi oni koji se nađu na nekoj drugoj listi, a ne na Srpskoj listi, su oni koji iz Srbije podržavaju Jeremić, Obradović, Đilas i Rada Trajković.

Srbi sa Kosova veruju Aleksandru Vučiću, ali zato i treba da potvrde tog 6. oktobra i da glasaju samo za Srpsku listu. Srbi na KiM više nikada ne smeju da idu u dve i više kolona, a one koji su prodali Kosovo još 2008. godine i vratili raspravu o Kosovu u Brisel iz UN, kao što su Jeremić i Tadić, njima više nema šta i ko da veruje.

Srbija danas, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, ima prijatelje na koje može i mora da računa. Kina i Rusija kao članice Saveta bezbednosti su uz Srbiju i podržaće sve ono što Srbija bude predložila.

Zato u danu za glasanje molim svoje kolege da prihvatimo sve ove sporazume i da ih izglasamo. Hvala.

Petnaesto vanredno zasedanje , 23.07.2019.

Poštovani predsedavajući, poštovana ministarko sa saradnicima, danas raspravljamo o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Još decembra 2017. godine održan je prvi sastanak vladine Komisije za pripremu predloga izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, da bi 4. oktobra 2018. godine bila obrazovana i Komisija za koordinaciju aktivnosti u izgradnji tih stanova. U prvo fazi projekta ovih stanova predviđena je izgradnja 8.022 stana i to u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Projektima je predviđeno da površina ovih stanova bude između 32 i 92 m2. Skupština Srbije usvojila je 25. maja prošle godine leks specijalis kojim omogućava izgradnju stanova za pripadnike policije i službe bezbednosti po subvencionisanim cenama, na većini od njih na 500 evra u proseku po kvadratnom metru. Prvih 186 stanova biće gotovo do kraja godine. Moram da naglasim da je ovo veliki projekat koji je na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i Vlade pokrenuo se u realizaciju ovog projekta.

Pravo na konkurs za ove stanove imaće samo ona lica koja su prijavljena u tim gradovima. Pored mogućnosti da do stana dođu, zainteresovani će moći da podignu i kredit po povoljnijim uslovima. Na primer, ako je u proseku cena kvadrata 400 evra za stan od 60 m2 oni će mesečno izdvajati 70 evra mesečno.

Opšti cilj željene promene je rešavanje najvećeg broja nerešenih stambenih problema zaposlenih u službi bezbednosti, a značajno će doprineti rastu u BDP u oblasti građevinarstva, upošljavanju domaće građevinske industrije, rastu zaposlenosti, rastu prihoda od PDV po raznim osnovama, porastu prihoda od poreza na imovinu, skraćenju vremena potrebnog za završavanje administrativnih postupaka, umanjenju administrativnih opterećenja.

Mi ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo zajedno sa našim građanima. Na kraju, ne mogu a da se ne osvrnem na one kolege kojih danas nema prekoputa. Oni nisu ni zamišljali, ali gradili jesu, svoje dvorove sa bazenima i punili svoje džepove. Ti Đilasi, ti Jeremići, sa tim parama danas vode kampanju protiv Vučića, njegove porodice i svih ministara u Vladi. Ti koji opravdavaju napade na žene, ali zaboravljaju da su žene pripadnice SNS lavice i da će odbraniti ne samo Biljanu Popović Ivković, već i svaku drugu ženu na koju krenu njihovim ne tako bogatim rečnikom.

U danu za glasanje ja pozivam svoje kolege da prihvatimo Predlog zakona.

Četrnaesto vanredno zasedanje , 18.07.2019.

Zahvaljujem, kolega Milićeviću.

Ministre sa saradnicima, ne prihvatam predloženi amandman, podržavam Predlog zakona. Moram da kažem da Vlada čini napor da se nasleđeni problemi urede i u trgovini, kao i u ostalim segmentima društva. Setite se inflacije 1990. godine, setite se uništene privrede, tajkunskih privatizacija, uništene proizvodnje, 2012. godine, nasledili smo haos svuda i na svakom mestu. Ako nema proizvodnje, nema ni trgovine. Ovih kojih danas nema u parlamentu su deo te rušilačke armade, ali ovih dana je i njihova nervoza dostigla maksimum. Zašto? Pa, oni ne mogu da prihvate činjenicu da je Srbiju posetio Emanuel Makron, predsednik, tako važne evropske države, Francuske.

Oni znaju da je to uspeh Aleksandra Vučića i Srbije koja je danas cenjena i na istoku i na zapadu.

Gospoda iz opozicije besno reaguju što ih nije primio Makron. Pa, nije, a možda ta inteligencija nema nikoga ko govori francuski pa da napiše pismo ambasadoru da žele susret sa njim.

Ko zna, možda da su napisali pismo na ćirilici, možda bi ih i primio, s obzirom da se on potrudio da svoj govor izgovori na našem lepom jeziku, a to je uvažavanje našeg predsednika, uvažavanje naše Srbije. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 24.05.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 96617.00 RSD 21.05.2017 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (Penzioner) Republika mesečno 38850.00 RSD 01.05.2001 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 14:22