NEBOJŠA BAKAREC

Srpska napredna stranka

Rođen je 1963. u Osijeku. Živi u Beogradu.

Po obrazovanju je građevinski tehničar.

U Demokratskoj stranci Srbije bio je više od dve decenije. Pred izbore u septembru 2000. godine bio je ovlašćeno lice Demokratske opozicije Srbije. Isto zaduženje imao je i pred decembarske izbore iste godine, kao i 2002. na oktobarskim i ponovljenim novembarskim izborima za predsednika Srbije, u ime predsedničkog kandidata Vojislava Koštunice.
Bio je odbornik DSS u Skupštini grada Beograda i predsednik Izvršnog odbora Opštine Stari grad (od 2000. do 2004), a potom zamenik predsednika opštine do 2008. godine.

U oktobru 2017. potvrdio je da će učestvovati u kampanji Srpske napredne stranke za izbore u Beogradu.

Nakon izbora u martu 2018. postao je odbornik SNS u Skupštini grada Beograda.

Nakon redovnih parlamentarnih izbora održanih 21. juna 2020. godine postaje narodni poslanik. Izabran je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - za našu decu".

Poslednji put ažurirano: 07.08.2020, 12:40

Osnovne informacije

Statistika

  • 6
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 01.12.2020.

Poštovani predsedavajući, poštovani gosti, poštovane kolege poslanici, poštovani građani, ovo izvanredno izlaganje koje ste malopre čuli koleginice Božić je prosto kao da smo se dogovarali, a verujte nismo, izvanredan uvod u ono što ja imam da kažem.

Prvo, samo da kažem da sam bio svedok pet godina, kao odbornik grada Beograda od 2008. do 2013. godine, svemu ovome što je gospođa Božić govorila o aferama u Beogradu.

Pozdravljam, naravno, Izveštaj Agencije za, to još uvek kada je napisan, borbu protiv korupcije, sada se ona zove malo bolje, posebno ovo poglavlje koje tamo stoji – osnaživanje mehanizma sprečavanja korupcije, kao i odeljke u okviru toga dela – saradnja sa državnim organima, osnaživanje društvene svesti i istraživanje i analitika.

Prosto hoću da kažem da Agencija treba da bude podstaknuta da ove odeljke i ovaj deo još jače i slobodnije razvija i da radi svoj posao u skladu sa članom 33. Zakona. Tačno je da Agencija nije istražni organ, ali ona može da sarađuje najtešnje moguće sa istražnim organima, može sa policijom, može sa tužilaštvom, može i sa Savetom za borbu protiv korupcije Vlade i sa drugim organima.

Jednostavno, mi imamo jedan izveštaj, naravno glasaću za njega, ali nije dovoljno prići samo ovoj celoj materiji, govorim o materiji, a ne o izveštaju, nije dovoljno prići samo suvoparno, nego mora da postoji u ovoj oblasti, jer to je i oblast finansijske forenzike, koja uopšte nije dovoljno zastupljena kod nas u Srbiji, mora se prići živo i delotvorno. Jer, to je živa materija, moraju da se ukrštaju podaci sa drugim organima, da se izvlače zaključci, pa slično onako kao što je to Verica Barać učinila u svom čuvenom izveštaju koji je gospođa Božić pomenula iz 2011. godine.

Samo bih se osvrnuo, naravno, to se ne tiče sadašnje agencije, nego se tiče, posebno to moram da istaknem jer prvi put govorim o Agenciji, perioda rada Agencije od 2009. do 2012. godine, kada je na njenom čelu bila gospođa Zorana Marković, koji je bio katastrofalan, prosto moram tako da kažem.

Vi ni u jednom izveštaju Agencije, normalno, ali ni Saveta za borbu protiv korupcije, koji jako slabo radi poslednjih godina svoj posao, nećete naći sledeći podatak, ali ću vam ga ja dati, zato što je on jako važan i napraviću paralelu.

Niti jedan rođak Aleksandra Vučića, Siniše Malog, Gorana Vesića, Radojičića, bilo kog člana Vlade, bilo kog člana gradske vlade se nije obogatio u ovom periodu od sedam godina unazad, niti su se obogatila ova lica koja sam pobrojao. Pazite, niko. A danas saznajemo i čuli smo ovaj ep gotovo koji je izgovorila gospođa Božić, danas saznajemo da brat dragi Gojko Đilas, samo on ima 35 nekretnina, bracika Dragana Đilasa. Pa kako je to moguće? Moguće je zato što, evo, samo da dam i ovaj primer – mi nikada do sada praktično nismo ni čuli da taj čovek postoji. Znate zašto nismo čuli? Zato što SNS neće, niti je ikada napadala rođake Dragana Đilasa, za razliku od đilasovaca, Đilasa i njegovih koji svakodnevno napadaju porodicu predsednika Vučića i često im prete smrću.

Podsećam, dragi bata ima 35 nekretnina. Dragi drugi bata, Dragana Đilas, ima 619 miliona evra. Vi vidite sada, tu se pojavljuje taj motiv – dragi bata, koji nas pomalo podseća na onu uspavanku, znate ono – Frere Gojko, spavaš li? Znači, dragi bato, dragi bato spavaš li? Ja vam mogu reći – braća Đilas ovih meseci jako loše spavaju. Ne zbog savesti, oni savesti nemaju, nego zato što im mi ne damo da spavaju mirno, zato što ih stalno pitamo kako su se ovako silno obogatili, pogotovo dragi braca Dragan Đilas.

Mislim da će biti zanimljivo predstavnicima Agencije da ih obavestim o jednoj pojavi koja je vezana i za grad Beograd i onda ću povezati dve pojave, a to je da je do 2012. godine bila moguća ozakonjena pljačka budžeta. Znači, primer je Direkcija za zemljište grada Beograda. Od 2004. do 2011. godine budžet grada Beograda, odnosno Direkcija su opljačkani za 291 milion evra. Da, dobro ste me čuli, 291 milion evra, preko 40 miliona svake godine, tokom sedam godina. Kako je to bilo omogućeno? Bilo je moguće tako što su sama Direkcija, koju su vodili predstavnici Demokratske Đilasove i Tadićeve stranke i grad Beograd, koji su vodili i Đilas i njegovi prethodnici, doneli takve koruptivne propise, pa su omogućili investitorima da tokom sedam godina ne plaćaju doprinose Direkciji. Ali shvatate, to je moglo da se kaže – jao, slučajno jedna godina. Kao, nisu znali da su propisi koje su doneli loši. Ovo je trajalo sedam godina.

Šta je još zajedničko sa ovim drugim slučajem Dragana Đilasa? Niko za ovaj kriminal nije odgovarao. E sad, dolazimo do onoga kako se Dragan Đilas obogatio za deset godina, znači, nije se on obogatio, čuli ste priču gospođe Božić, istorijat, nije se obogatio do 2004. godine, on se obogatio od 2004. do 2013. godine, tokom deset godina. Na tri državne funkcije je stekao 619 miliona poslovnog prihoda i 106 miliona neto profita. Pa to je neverovatno.

Dragan Đilas je, ovo što vam ja sada pričam je priznao, 22. novembra 2018. godine u pismu u „Danasu“ priznao otprilike nešto manje od pola, da je jedna njegova firma prihodovala 292 miliona evra. Ali on nije imao jednu veliku firmu, nego dve, i mnoštvo, do toga ćemo doći, manjih firmi. Sve to kada se sabere dovodi do ovih 619 miliona prihoda i opet neminovno je, a mislim da se i vi kao predstavnici Agencije za sprečavanje korupcije sada pitate – kako je moguće da se neko tako obogati? Da li je to bilo putem trgovine, uticajem? Ja tvrdim da jeste. Da li je to bilo putem zloupotrebe službenog položaja? Ja tvrdim da jeste, jer je jedino tako moguće, da je neko trgovao deset godina sekundama u periodu na tri državne funkcije i onda je stekao 619 miliona evra, a bio je zamenik predsednika Demokratske stranke, bio je gradonačelnik i bio je predsednik Gradskog odbora DS. Na osnovu toga je to bilo jedino moguće. Znači, kao što vidimo, dva slučaja sam naveo gde je bila moguća ozakonjena pljačka.

U slučaju Dragana Đilasa, što je tužno, tek od devetnaeste je najavljeno da se vodi jedna istraga, niko se nije bavio time, niti ovim slučajem Grada Beograda. Izuzetak sam naveo, to je jedino Verica Barać, i ona je jasno u izveštaju iz 2011. godine, ukazala na njegove mahinacije. Kad je Verica Barać umrla 2012. godine, niko se više time nije bavio, ni Agencija, ni tužilaštva, ni Savet za borbu protiv korupcije, niko.

Ali, šta je tu loše? Reći ću vam, loše je što mi sada imamo da konstatujemo prvo onu anomaliju za Grad Beograd, da za opljačkanih 291 milion evra, nije odgovarao niko, i da u slučaju Dragana Đilasa, ovo što je stekao, 619 miliona evra, na tri funkcije, nije niko odgovarao, a nesporni su podaci.

Saznajemo ovo sada, za dragog brata Gojka. Kako je moguće da je lice koje se praktično ničim ne bavi, koje ništa nije zaradilo, doduše, Gojko Đilas se bavi onim poslovima špekulativnim i poslovima mahinacije koje mu podari njegov brat, to su poslovi ofšor otvaranja firmi, drugih firmi u okruženju. Tako da kad uparimo podatke koje je rekla gospođa Božić, pazite, to su firme u Srbiji, ukupno ih je Đilas imao najmanje 26, samo u Srbiji. Ali, on se hvali kako ima mnogobrojne firme u četiri, pet, šest, zemalja okruženja, pa, pomnožite to sa još odgovarajućim brojem firmi. Pa, se ovih dana otkrivaju brojne ofšor firme koje imaju on i njegov brat. Znači, mi dolazimo do jednog klupka, klastera, od stotinu firmi. I ja kažem Agenciji, vama je potrebna vojska finansijskih forenzičara da raspletete ovo zmijsko klupko.

Međutim, Dragan Đilas je bio funkcioner do 2016. godine, tj. tada je u oktobru podneo ostavku na mestu predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Koliko znam, od zastarevanja, a to je pet godina, ga deli iduća godina oktobar. Prosto, ja hoću i ovo da kažem, znači, da obavestim i predstavnike Agencije. Policija je 7. jula 2019. godine, protiv tajkuna Đilasa i njegovih saradnika rekla da se vodi istraga da su umešani u ozbiljnu korupciju u vezi sa kupovinom i prodajom reklamnih tv sekundi, misli se na RTS, pri čemu je izrečena sumnja od strane policije i tužilaštva da je RTS oštećen za 688 miliona. Nakon saslušanja osumnjičenih, doneta je naredba o sprovođenju istrage u slučaju od strane tužilaštva Dajrekt medije.

Sada ja pozivam, to je otprilike kraj onoga što ja imam da kažem, pozivam Agenciju da shodno svojim ovlašćenjima člana 75. ukoliko je to moguće, a mislim da jeste, pokrene vanrednu proveru izveštaja Dragan Đilasa, koji je on podnosio do 2016. godine, zbog sumnje da u izveštajima nije prijavljivao tačne, potpune podatke. Prilično sam siguran da pet godina nije proteklo, sad nisam uspeo da pronađem koliki je rok, ali ovde prosto morate vi, ali u saradnji sa drugim organima, nema ko drugi, ili da podstaknete Savet da malo radi svoj posao, da uradi ono što, eventualno, vi ne možete, da se pozabavi ovim problemom, i da onda dođemo do jednog izveštaja 2021. godine, deset godina posle Verice Barać, gde će ponovo navedu, sa 10 godina kasnije i 619 miliona evra, kasnije, šta je sve radio Dragan Đilas, bar da neki organ to saopšti, ukoliko već nadležni organi, izuzev ovog što sam za RTS rekao, ne mogu da preduzmu ništa. Živela Srbija. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.11.2020.

Poštovani predsedavajući, poštovane kolege i koleginice poslanice, poštovani građani, govoriću o tačkama 6. i 7, o ova dva sporazuma o zajmu koji predviđaju zajam od 314 miliona evra.

Da se ne bih ponavljao, ali zato ću izneti ovo, da građani znaju i da čuju kakve se fantastične stvari nabavljaju finansijama iz ova dva zajma. Dakle, dve PCR nove laboratorije, jedna je u Novom Sadu, a druga u Kragujevcu, čak 35 aparata za kompjutersku tomografiju, to su ogromni aparati, 167 rentgena, 100 vozila hitne pomoći, 1.900 monitora za vitalne funkcije, 1.900 specijalnih postelja, 25 specijalnih epidemijskih vozila i ukupno opreme zaštitne za 34.000.000 evra. Jednostavno, ciljevi oba ova sporazuma su jačanje zdravstvenog sistema, podrška zdravstvenom sistemu i naravno kupovina farmaceutskih i medicinskih proizvoda. Ova dva predloga zakona su deo plemenitih i nadljudskih napora države u borbi protiv epidemije.

Međutim, sada ću reći nešto o onome sa čime se suočava i ministar Mali i cela Vlada i cela država. Znači, ovde smo videli plemenite napore, vidimo u ove dve tačke. A sa čim smo suočeni? Osam meseci, 24 medija 24 sata svakoga dana tokom osam meseci napadaju državne mere. Da vidimo i sa čim smo to suočeni. Znači, sa druge strane imamo agresivnu manjinu kovidiota, to inače nije uvredljiva reč, koja ulaže, sa ove druge strane videli smo nadljudske napore u borbi protiv epidemije, a kovidioti ulažu neljudske napore da se dokažu kao peta kolona virusa korona. Mi znamo, krize, ratovi, epidemije izvlače iz ljudi i ono najbolje i ono najgore.

Dakle, ono najbolje pokazuju svi oni koji se složno bore protiv ove pošasti i njima dugujemo najdublju zahvalnost. Nas koji se borimo na ovaj način protiv pošasti, naravno, predvodi predsednik Vučić. One druge, ono najgore u čoveku, iskazuje mala ali opasna i moćna grupa ljudi i tu grupu predvodi, naravno, tajkun Dragan Đilas. Znači, oni su zaraženi, osim što su peta kolona virusa korona, ova mala ali opasna grupa je zaražena jednim metaforičnim virusom besnila koji je mnogo zarazniji i opasniji od virusa korona. Oni vode specijalni rat protiv Srbije. Znači, Đilasova stranka, Jeremićeva stranka, Obradovićeva i podršku imaju i u klasteru medija.

Zamolio bih kolege socijaliste, ovo je već pedeset peti put, možete li da se utišate? Hvala vam. Izvinjavam se.

Dakle, 24 medija, to je klaster medija, podržavaju borbu kovidiota protiv ove države, to je jako teška borba koju vodimo protiv njih.

Dakle 24 medija tj. klaster medija podržavaju borbu kovidiota protiv ove države. To je jako teška borba koju vodimo protiv njih. Znači, specijalni rat podrazumeva širenje lažnih vesti i sabotiranje svih mera države. To smo svedoci ovih osam meseci. Ali, moramo znati da ova manjina postoji, moramo ih tolerisati i građani to moraju da znaju, jer mi smo i tolerantni i pomirljivi. Samo primer, a inače oni traže čas najoštrije mere, a kada je bio početak epidemije tražili su najblaže mere. Sve suprotno od onoga što radi država. Kao primer daću vam prošlonedeljni zahtev Dragana Đilasa, zaboga da se uvedu najoštrije mere.

Pazite, gospodin Đilas smatra da građani jako slabo pamte. U martu i aprilu je predlagao najblaže moguće mere, a tada su bile potrebne najoštrije mere jer smo se tek susreli sa epidemijom, bili smo potpuno neadaptirani. Svaka ličnost podrazumeva nekakav sklad u onome što misli, što govori i što radi. Kako idu ti procesi kod Dragana Đilasa? Šta su intimne misli Dragana Đilasa? Đilas misli briga me i za građane i za koronu, imam 619 miliona evra.

Šta Đilas govori? Tražim najoštrije mere? A šta Đilas u stvarnosti radi? On kaže – Miloše širi zarazu. To je njegov funkcioner iz Lazarevca, vlasnik noćnog kluba koji po njegovom nalogu dupke krcato puni svoj klub i ljudi tamo bez maski se zaražavaju, mladost ove Srbije. Tako radi Dragan Đilas. To je potpuna maloumnost. Istog dana kada su pušteni snimci iz noćnog kluba funkcionera Dragana Đilasa, Dragan Đilas traži najoštrije mere. To je potpuna maloumnost i epsko licemerje.

Sada nešto malo lepše. Naučili smo da su kolektivna prava važnija od individualnih. Zaraza istovremeno i spojila i razjedinila planetu. Pred pošašću naše pređašnje želje i pohlepe deluju sasvim prizemno i prozaično. Shvatili smo koliko je dragoceno vreme koje provodimo sa bližnjima, stekli smo bolje higijenske navike, disciplinovaniji smo i naučili smo da pacijente spašavaju lekari i medicinske sestre, higijeničari, a ne tajkuni i lopovi. Lekari, medicinske sestre i higijeničari su deset puta, sto puta važniji od svih selebritija i vipovaca zajedno.

Mislim kovidiota ima širom sveta. Njihovi glupi izgovori su otprilike jednaki svuda, ali jedino u Srbiji imamo ovako jaku petu kolonu virusa korona tzv. koronaše ili korona koaliciju. Jedino u Srbiji su koronaši oteli aplauz lekarima herojima, a jedino u Srbiju često nagrđivanu da je pakao je u martu nagrnulo pola miliona ljudi iz onog tzv. evroraja od navodne maćehe Srbija postade majka što je uvek i bila. I u Srbiji smo zajedno naučili, podstaknuti Vučićevim liderstvom da mislimo i živimo pozitivno.

Znači, ponovo su u nama probuđena ona gotovo zaboravljena osećanja zahvalnosti prema onima u prvim redovima, saosećanje prema napaćenima, divljenje prema onima koji rešavaju probleme i nesebičnost kojom podržavamo jedni druge. Vlast upravlja našom zemljom sa saosećanjem, susretljivošću, pravednošću i ljudskom toplinom baš onako kako je bilo i u martu za vreme vanrednog stanja kada smo svi bili pritisnuti nesrećom.

Pozdravljam uzimanje ova dva zajma. Oni će doprineti da Srbija prebrodi period do pojave vakcine. Živela Srbija. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.11.2020.

Poštovani predsedavajući, poštovani poslanici, poštovani građani, šest dana se vodi zverska kampanja protiv predsednika Republike i pokojnog patrijarha Irineja.

Pitali su zbog čega je Vučić govorio na sahrani patrijarha Irineja? Pa, zbog toga što je najbolji predsednik. On je ponos Srbije. Pitali su zašto je Vučić kritikovao Tadića kada je govorio 2010. godine na sahrani patrijarha Pavla? Pa, zato što je Tadić najgori predsednik u istoriji Srbije, sramota Srbije. Vrlo jednostavno.

Tražim obaveštenje od Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal o toku istrage koja se od prošle godine vodi protiv Đilasa i saradnika zbog osnovane sumnje da su oštetili RTS za 688 miliona dinara. Ministar Stefanović je prošle godine u julu potvrdio da se protiv tajkuna Đilasa vodi istraga zbog sumnje da je umešan u pljačku RTS-a. Saopšteno je da postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi direktori u „Dajrekt mediji“ zajedno sa delom rukovodstva RTS-a učestvovali u ozbiljnoj korupciji u vezi sa kupovinom i prodajom reklamnih sekundi različitih TV emisija, pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, 28.08. prošle godine, saopšteno je da je pokrenuta istraga, i to zbog krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju protiv fizičkih i protiv pravnog lica „Dajrekt medije“.

Podsetiću i ovo, kao gradski odbornik 12 godina sam bio svedok kako je to isto činjeno i u „Studiju B“ za onih pet godina dok je Đilas bio gradonačelnik, a „Studio B“ je bio gradska televizija koju finansira Grad Beograd. Ima li većeg sukoba interesa? I to treba istražiti.

Ono što je interesantno, jeste da je Đilas u otvorenom pismu, koje je objavljeno u „Danasu“ 22.11.2018. godine, priznao, pazite – priznao, da je jedna njegova firma prihodovala 291 milion evra. Ali, Đilas nije imao samo jednu veliku firmu, već dve i niz manjih. Tako da, kada se sve sabere, Đilasove firme za njegovih deset godina u politici na tri funkcije, bio je direktor Kancelarije predsednika Republike, ministar, gradonačelnik, njegove firme su za deset godina na tri državne funkcije koje je on obavljao prihodovale 619 miliona evra poslovnog prihoda i 106 miliona evra čistog profita. Kako je to moguće? Da li je to postignuto putem zloupotrebe službenog položaja i trgovinom uticajem?

Podsetiću da je predsednik Vučić kao jedan od šest prioriteta odredio borbu protiv mafije. Da li mafiju i kriminal predstavlja upravo to kada žuti tajkun političar ostvari tokom deset godina na državnim funkcijama i njegove firme 619 miliona evra poslovnog prihoda? Naravno da jeste. Da li kriminal predstavlja to što je do sada uhapšeno 55 saradnika žutog tajkuna političara, 50 njih vezano za Grad Beograd, gde su optuženi da su odštetili Grad Beograd u osam afera za 10 miliona evra, i pet njegovih saradnika koji su optuženi da su odštetili RTS za oko šest miliona evra? Političar tajkun, nećete verovati, tvrdi da je svih tih 55 ljudi nevino. To je nemoguće.

Da li je kriminal kada žuti tajkun političar deset godina uzurpira garažu Grada Beograda i parking servisa? Da li kriminal predstavlja to kada šurak žutog tajkuna političara bude uhvaćen kako švercuje 2,4 kilograma kokaina? Da li kriminal predstavlja to kada najbliži saradnik žutog tajkuna političara iz Kuršumlije bude uhapšen sa 66 kilograma marihuane? Da li kriminal predstavlja to kada Marinika Tepić, potpredsednica žutog tajkuna političara, i kada njen najbliži prijatelj i saradnik biva uhapšen zbog toga što je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet 1,4 kilograma opojnih droga i bavio se nedozvoljenom proizvodnjom, držanjem i prometom oružja i eksplozivnih materija? Da li kriminal predstavlja to kada Marinika Tepić traži od tog istog svog najbližeg prijatelja i saradnika da iseli iz Pančeva novinara Miću Milakova?

Sve je to kriminal, to je mafija. Pobedićemo mafiju! Živela Srbija!

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.11.2020.

Poštovani predsedavajući, poštovani poslanici, poštovani građani, šest dana se vodi zverska kampanja protiv predsednika Republike i pokojnog patrijarha Irineja.

Pitali su zbog čega je Vučić govorio na sahrani patrijarha Irineja? Pa, zbog toga što je najbolji predsednik. On je ponos Srbije. Pitali su zašto je Vučić kritikovao Tadića kada je govorio 2010. godine na sahrani patrijarha Pavla? Pa, zato što je Tadić najgori predsednik u istoriji Srbije, sramota Srbije. Vrlo jednostavno.

Tražim obaveštenje od Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal o toku istrage koja se od prošle godine vodi protiv Đilasa i saradnika zbog osnovane sumnje da su oštetili RTS za 688 miliona dinara. Ministar Stefanović je prošle godine u julu potvrdio da se protiv tajkuna Đilasa vodi istraga zbog sumnje da je umešan u pljačku RTS-a. Saopšteno je da postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi direktori u „Dajrekt mediji“ zajedno sa delom rukovodstva RTS-a učestvovali u ozbiljnoj korupciji u vezi sa kupovinom i prodajom reklamnih sekundi različitih TV emisija, pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, 28.08. prošle godine, saopšteno je da je pokrenuta istraga, i to zbog krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju protiv fizičkih i protiv pravnog lica „Dajrekt medije“.

Podsetiću i ovo, kao gradski odbornik 12 godina sam bio svedok kako je to isto činjeno i u „Studiju B“ za onih pet godina dok je Đilas bio gradonačelnik, a „Studio B“ je bio gradska televizija koju finansira Grad Beograd. Ima li većeg sukoba interesa? I to treba istražiti.

Ono što je interesantno, jeste da je Đilas u otvorenom pismu, koje je objavljeno u „Danasu“ 22.11.2018. godine, priznao, pazite – priznao, da je jedna njegova firma prihodovala 291 milion evra. Ali, Đilas nije imao samo jednu veliku firmu, već dve i niz manjih. Tako da, kada se sve sabere, Đilasove firme za njegovih deset godina u politici na tri funkcije, bio je direktor Kancelarije predsednika Republike, ministar, gradonačelnik, njegove firme su za deset godina na tri državne funkcije koje je on obavljao prihodovale 619 miliona evra poslovnog prihoda i 106 miliona evra čistog profita. Kako je to moguće? Da li je to postignuto putem zloupotrebe službenog položaja i trgovinom uticajem?

Podsetiću da je predsednik Vučić kao jedan od šest prioriteta odredio borbu protiv mafije. Da li mafiju i kriminal predstavlja upravo to kada žuti tajkun političar ostvari tokom deset godina na državnim funkcijama i njegove firme 619 miliona evra poslovnog prihoda? Naravno da jeste. Da li kriminal predstavlja to što je do sada uhapšeno 55 saradnika žutog tajkuna političara, 50 njih vezano za Grad Beograd, gde su optuženi da su odštetili Grad Beograd u osam afera za 10 miliona evra, i pet njegovih saradnika koji su optuženi da su odštetili RTS za oko šest miliona evra? Političar tajkun, nećete verovati, tvrdi da je svih tih 55 ljudi nevino. To je nemoguće.

Da li je kriminal kada žuti tajkun političar deset godina uzurpira garažu Grada Beograda i parking servisa? Da li kriminal predstavlja to kada šurak žutog tajkuna političara bude uhvaćen kako švercuje 2,4 kilograma kokaina? Da li kriminal predstavlja to kada najbliži saradnik žutog tajkuna političara iz Kuršumlije bude uhapšen sa 66 kilograma marihuane? Da li kriminal predstavlja to kada Marinika Tepić, potpredsednica žutog tajkuna političara, i kada njen najbliži prijatelj i saradnik biva uhapšen zbog toga što je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet 1,4 kilograma opojnih droga i bavio se nedozvoljenom proizvodnjom, držanjem i prometom oružja i eksplozivnih materija? Da li kriminal predstavlja to kada Marinika Tepić traži od tog istog svog najbližeg prijatelja i saradnika da iseli iz Pančeva novinara Miću Milakova?

Sve je to kriminal, to je mafija. Pobedićemo mafiju! Živela Srbija!