NEBOJŠA BAKAREC

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Nebojša Bakarec do sada bio narodni poslanik u četiri saziva. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u šestom sazivu, od 2004. do 2007. godine, sledeći put u 11. sazivu, od 2016. do 2020, zatim u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine, te na kraju u 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

U 12. sazivu bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kao i zamenik člana Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za kulturu i informisanje. Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 658 sati, 64 puta se obraćao u plenumu, nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, a u traženju obaveštenja i objašnjenja učestvovao je 13 puta. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 422 puta, od čega je za 421 akt glasao “za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 58. na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine. U 13. sazivu bio je deo poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve, zamenik predsednika Odbora za kulturu i informisanje i član Odbora za Kosovo i Metohiju.

U 14. sazivu izabran je za narodnog poslanika kao 34. na listi Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, mandat mu je potvrđen 06. februara 2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe ALEKSANDAR VUČIĆ - Srbija ne sme da stane.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1963. godine u Osijeku. Po obrazovanju je građevinski inženjer.

Dva puta je bio donor kože deci sa opekotinama, Urošu Karoviću iz Kraljeva i Milani Šukundi iz sela Prigrevica kod Apatina. Prvi put je bio donor u junu 2005., a drugi put u januaru 2006. godine.

U više mandata bio je odbornik Skupštine opštine Stari grad u Beogradu, a od 2004. do 2008. bio je na funkciji zamenika predsednika ove opštine.

Odbornik je u Skupštini grada Beograda od 2008. godine.

Jedan je od osnivača Demokratske stranke Srbije. Dvadeset tri godine je bio član Demokratske stranke Srbije, od 1992. do isključenja 2015. godine, i bio je visoki funkcioner te partije. Pred izbore u septembru 2000. godine bio je ovlašćeno lice Demokratske opozicije Srbije. Isto zaduženje imao je i pred decembarske izbore iste godine, kao i 2002. na oktobarskim i ponovljenim novembarskim izborima za predsednika Srbije, u ime predsedničkog kandidata Vojislava Koštunice.

U Samostalni DSS prešao je 2015. godine, i bio je na funkciji potpredsednika.

U Srpsku naprednu stranku ušao je 2017. godine.

Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 18.03.2024, 09:37

Osnovne informacije

Statistika

  • 64
  • 2
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Prva posebna sednica , 02.05.2024.

Narodna poslanica, potpredsednica Skupštine uvažena je opomenula ovu prethodnu govornicu.

Član 108.

Nije bio član 108.

Dobro. Član 110, jer je morala…

Da, 110. nije bio.

Htela je da izrekne meru…

Prva posebna sednica , 02.05.2024.

Morala je da joj izrekne meru.

Ako ne želite taj onda je sigurno član 111. Dakle, radi se…

Ne, ozbiljne stvari su.

Znači, ono sa čim sigurno javnost nije upoznata, pošto je ova tajkunova službenica pominjala navodni kriminal u vlasti, itd. U vreme kada je ona bila na vlasti, imamo tačan datum, policija je to utvrdila. Dakle, 29. januara 2015. godine oko 17.30 časova u Novosadskoj ulici u Temerinu kod broja 8, mediji su o tome izvestili, vozilo u kome se ona nalazila je udarilo i teško povredilo pešaka Tomislava Kovačevića iz Bačkog jarka. Unakazili su ga. Vozač tog vozila u kome je bila sekretarka je bio u alkoholisanom stanju. Teške povrede su nanete pešaku Tomislavu Kovačeviću koji je odvežen u Klinički centar Vojvodine.

Vozač vozila u kome se nalazila sekretarka, ova sadašnja ovde, portparolka Veljka Belivuka i „Multikomova“ službenica je ona isposlovala preko pokrajinskog premijera Pajtića, da se vozaču ne uradi alko test sutradan pošto se radilo o teškim telesnim povredama. Znači, to je bila zloupotreba vlasti.

U policijskom Zapisniku inače je konstatovano da su uslovi za vožnju te večeri bili idealni, da je dan bio, put je bio prav, suv, da je vozač u kome je bila sekretarka namerno pomerao vozilo posle udesa čime je počinio, sumnja se, krivično delo, jer je hteo da prikrije ko je vozio. Sumnja se da su vozač i suvozač zamenili, ovo je Poslovnik, zamenili mesta i da je vozila upravo ona, a da je vozač preuzeo krivicu na sebe.

Tomislavu Kovačeviću, nedužnom građaninu su konstatovane nebrojane teške telesne povrede. Nikada se nije brinula o tome kakva je bila sudbina pešaka Tomislava Kovačevića. Počinila je kriminal dok je bila na vlasti i sa ovim Novakom Filipovićem. Gazili su znači ljude na putevima, nikada ih nije bilo briga i nikada ih nije bilo briga šta je bilo sa pešakom Tomislavom Kovačevićem. Toliko o kriminalu kada je ona bila na vlasti. Hvala.

Prva sednica (konstitutivna), 19.03.2024.

Hvala vam, gospodine predsedavajući.

Prevideli ste da je povređen član 109. Znači, francuski državljanin je ovde upotrebio uvredljive izraze. Rekao je da smo mi sramota. Znate šta je sramota? Sramota je kad on 1999. godine, u 23 godine, pobegne iz ove zemlje pred ratom, pred NATO agresijom i NATO zločinima, pobegne u svoju rezervnu domovinu, u Francisku. Sramota je ono što se dogodili.

Svedočio sam u leto 2013. godine. Miloša „Francuza“ je Koštunica u leto 2013. godine na predsedništvu odstranio iz DSS-a, Nikitović ga je napao, ja bio, on bio. Evo, neka kaže da nije istina. Optužio ga je za šurovanje sa „Multikom tajkunom“ već tada.

13/2 DJ/MT

Posle toga nekoliko nedelja Miloš „Francuz“ je podneo sve ostavke u DSS-u i podneo ostavku na mesto poslanika. To je kukavica koja je ostavila svoje roditelje na cedilu 1999. godine. Bio je u punoj snazi. Pobegao je, utekao je.

On ima rezervnu domovinu, Francusku. Mi nemamo, jedino je Srbija na našem srcu, a on ovde kad puste himnu on kaže – gde je Marseljeza. On peva Marseljezu. On je potpisao odanost Francuskoj. Lepo je rekao Đuka – neka ode u Legiju stranaca, neka tamo na strani Francuske ratuje, na strani njegove mile Ukrajine, jer je on sada u koaliciji i on ima dva nova gospodara. Jedan je „Multikom tajkun“, a drugi je Kurti, njegov gospodar čiji on program ovde sprovodi.

Hvala vam.

Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.04.2021.

Naravno, biću kratak.

U ovoj Skupštini sedi gotovo 50% žena. U Vladi su članice gotovo 50% ministarke. Vratio bih se na početak naše rasprave i uputio pitanje premijerki, ali i gospođi ministarki pravde.

Zaboravili smo sledeće okolnosti. Pre dve godine je Dragan Đilas naterao svoju bivšu suprugu, to strašno, to je nasilje u produženom trajanju, da slaže Agenciji „BETA“ da je lagala u policiji prethodno. To je strašno.

Znači, on je ucenio svoju bivšu suprugu da mu da, navodno, neku razrešnicu ne bi li se on oprao od svojih prethodnih greha, a znamo da ga od tih greha, od porodičnog nasilja ne može oprati ni Sava, ni Dunav.

Znači, ucenio je svoju žrtvu mučki, kao Mefisto, i naterao je, doveo u problem ne samo nju, pošto je davanje lažnog iskaza u policiji krivično delo, ali nije samo ona dala izjavu, nego i njeni roditelji. Međutim, znamo svi da je njegova bivša supruga i da su njeni roditelji dali istinit iskaz u policiji. Ali, vidimo dokle ide beskrupuloznost Dragana Đilasa, da u svojoj nekoj veličini persone da bi dobio oprost od grehova koji ne može da dobije on natera svoju žrtvu praktično, nemoguće da je nije ucenio, nečim ju je ucenio, dođe kod bivše supruge i kaže – ako želiš da nastavim da ti isplaćujem tvoju alimentaciju ima da pošalješ saopštenje „BETI“. To se desilo 16. oktobra 2019. godine.

Završiću sa ovim da je to jedino nasilje, to je naravno neoprostivo, koje je Dragan Đilas počinio, ali unazad 15 godina koliko je on na političkoj sceni, negde od 2005. godine, on je učestvovao u desetak nasilnih događaja. Setimo se kako je pretio policajcu otkazom i kako ga je psovao pete godine, pa kako je pred kamerama na Skupštini grada napao Aleksandra Mirkovića.

Ja sam bio prisutan 2008. godine, kada je psovao kolegu odbornika na javnoj sednici pred svim kamerama i bez posledica. Setimo se kako je podržao Veselinovića, koji je pozvao na silovanje premijerke. Podržao je to Đilas u Skupštini grada.

Setimo se kako je psovao studente iz grupe koji su došli na njegov protest. Pa, setimo se da je on predvodio upad u RTS, kada su vređani novinari, kada je RTS demolirana.

Setimo se da je predvodio napad na zgradu predsedništva. Setimo se da je na Terazijama, posle toga pretio pripadnicima opet policije da će ostati bez posla.

Eto, za sada toliko. Hvala vam.

Treće vanredno zasedanje , 22.06.2023.

Hvala vam.

Poštovani gospodine predsedniče Skupštine, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, ja imam pitanje za Ministarstvo finansija. Kolika će biti posredna i neposredna finansijska korist po Srbiju zbog toga što smo pobedili i dobili da organizujemo Svetsku izložbu EKSPO 2027. Tako je juče odlučila Generalna skupština međunarodnog biroa za izložbe.

Pobeda je izvojevana u žestokoj konkurenciji nad Španijom, SAD-om, Argentinom. Osvajanje EKSPO 2027 je fantastična vest i šansa za Srbiju i sve njene građane. To je kolosalan uspeh Srbije. To je ogromno priznanje Srbiji. To je dokaz da je Srbija na pravom putu, na Vučićevom putu.

Članovi našeg tima, predvođenog ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović i gradskim arhitektom Markom Stojčićem, su uložili neviđenu energiju u rad i znanje. Naša država već sutra kreće u velike radove nedaleko od mesta gde će se graditi nacionalni stadion u surčinskoj opštini i taj deo Surčina, ali i Novog Beograda i celog donjeg Srema će doživeti neverovatan razvoj i procvat.

Procene su da će oko 2,6 miliona turista posetiti EKSPO 2027. Direktan ekonomski efekat će biti 1,1 milijarde evra, ali postoji i indirektan ekonomski efekat - turizam, hotelijerstvo i ugostiteljstvo Beograda i Srbije bukvalno će da procveta.

Aerodrom Beograd i naš nacionalni avio-prevoznik „Er Srbija“ će doživeti finansijski bum. Ovo je melem za Srbiju u ovim teškim danima u vezi Kurtijevog terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Pobeda i dobijanje EKSPO 2027 je sjajna vest. Svet nam je dao najveće priznanje zbog našeg napretka, stabilnosti i činjenice da smo faktor mira na Balkanu, a podsetiću da su i neke zemlje regiona glasale za nas da dobijemo ovu izložbu.

Hvala svim azijskim i afričkim zemljama. Ovo je dokaz koliko svi cene Srbiju, koliko je Srbija ekonomski jaka, koliko je uzletela i napredovala zahvaljujući predsedniku Vučiću i SNS.

U ovu pobedu uloženo je mnogo rada i truda. Ovo će biti ogroman doprinos rastu BDP-a u godinama pred nama i daljem jačanju ekonomskih aktivnosti. Srbija je pobedila i pobeđivaće uvek.

Ukazana nam je velika čast i ogromno poverenje u Srbiju i ovo će biti još jedan veliki i ekonomski korak unapred.

Podsećam da kroz koji dan otvaramo obilaznicu oko Beograda koju smo jedino mi uspeli da izgradimo i završimo u poslednjih 40 godina i kroz godinu dana i vi sigurno, dragi poslanici i vi pripadnici drage nam opozicije, svi zajedno provozaćemo se prvom linijom metroa u Beogradu.

Ova EKSPO pobeda je ogroman izazov i mi ćemo raditi mnogo više da bismo mogli da opravdamo poverenje celog sveta koje smo dobili. Izgradićemo potpuno nove fantastične sajamske komplekse, nove smeštajne kapacitete za predstojeći EKSPO, a novoizgrađeni stanovi, to je jako važno, će posle izložbe dobiti prenamenu i biće dodeljeni ugroženim kategorijama stanovništva, sigurno pripadnicima institucija koje su esencijalne za državu i onima koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

Dakle, radimo, gradićem praktično potpuno novi deo grada, a time gradimo i budućnost Srbije.

Pokazali smo da u političkom smislu, u svakom smislu možemo da dobijemo podršku u svim delovima sveta i da pobedimo zemlje poput Španije i SAD.

I, po stoti put, samo kratko, demantovaću, i malopre smo čuli od pripadnika opozicije sve ove grube neistine u vezi saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu, nikakve misterije tu nije bilo. Sudski je sve dovršeno. Krivac je kažnjen.

Nikada nisu nedostajala dva minuta. Ni minut snimka nije nedostajao. To je veštački izazvana afera, a sve što smo govorili više od četiri godine evo juče je potvrdila vaša novina, vaša draga novina, naša draga novina, Šolakova novina „Nova S“. Citiram, udarna pesnica Jelena Jelovac kaže – na snimcima se jasno vidi, pošto su dostavljeni svi snimci, izuzev satelitski, kojih nema, iako i to tražite. Kaže, na snimcima se jasno vidi da je snimano u kontinuitetu, bez prekida. Zabeležen je trenutak sudara i sve što se nakon toga dešavalo sa prednje i zadnje strane automobila. Dakle, to nisu snimci na kojima nedostaju dva minuta. Kraj afere.

Međutim, ja sam čuo već primedbe opozicije. Opozicija kaže da nisu dostavljeni Maksarovi satelitski snimci. Pa, nema tih snimaka. Ne postoje satelitski snimci ni iz jedne ove naplatne rampe u svetu.

Završavam. Srbija je danas jaka. To i vi znate. Zahvaljujući predsedniku Vučiću danas je jaka, jedinstvena i ujedinjena zbog predsednika Vučića. Aleksandar Vučić je, kao što to naša opozicija i priznaje, hvala im, vratio dostojanstvo Srbiji. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, lepi Srbiju, leči prošlost u sadašnjosti radi budućnosti.

Hvala vam.

Živela Srbija!

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2023.

Poštovani predsedavajući, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, postaviću pitanje Vladi Srbije. Da li ponašanje srpske opozicije koja se u pogledu Kosova i Metohije ponaša isto kao i Kurtijev režim, da li takvo ponašanje opozicije otežava napore Srbiji i predsedniku Vučiću u borbi za Kosovo i Metohiju? Deset godina je prošlo od potpisivanja Briselskog sporazuma i posle deset godina se pokazalo da je Briselski sporazum odličan za Srbe, da je zaštitio Srbe, da je maestralno projektovana ZSO i da je ona trn u oku Albancima, ali kao što čujemo i trn u oku svakolikoj, ovoj bednoj opoziciji koja sada ovde graja.

Kurtijev režim sprovodi nasilje nad Srbima, albanska vlast i Kurti se protive sprovođenju Briselskog sporazuma, osnivanju ZSO, Krutijev režim kriminalizuje Srpsku listu, satanizuje državu Srbiju, demonizuje predsednika Vučića. Međutim, grozno je i tužno da to isto radi i srpska opozicija.

Isto kriminalizuju Srpsku listu, protive se sprovođenju Briselskog sporazuma, osnivanju ZSO, organizuju nasilje nad Srbima u Srbiji, prete smrću predsedniku Vučiću na svojim skupovima, organizuju snajpere, kupuju snajpere i unajmljuju snajperiste. Deo opozicije, što je još tužnije, podržava lažnu državu Kosovo, a sve to ni Kurti ne bi smislio. Nije li srpsku opoziciju, nije li vas sramota da se ponašate isto kao i Kurtijev antisrpski, fašistički režim.

Podsetiću da je broj etnički motivisanih incidenata na Kosovu i Metohiji za 28 meseci Kurtijeve vlasti iznosi čak 320. Kurtijeva vlast i Albanci su upucali i ranili sedam Srba, poslednjeg, Milana Jovanovića. Albanci su izboli, pretukli ili ranili u tom periodu 22 Srbina. Albanci i Krutijeve režim su bez osnova uhapsili 25 Srba, a na sve ovo nama je razumljivo što zapad nije reagovao ili je jedva reagovao, međutim, tužno je i jadno zato što na sve ovo srpska opozicija uglavnom ili nije reagovala ili je napadala predsednika Vučića, što je sramno.

Podsetiću, poslednji primer koji sam pomenuo, dakle, nas ne čudi mlaka i sramna reakcija zapada na pokušaj ubistva Milana Jovanovića 10. aprila kod Zvečana, koji je počinila Kurtijeva fašistička policija, čudi nas još gora reakcija srpske opozicije koja uopšte nije reagovala. Dakle, od 20 opozicionih parlamentarnih ili vanparlamentarnih stranaka samo jedna je osudila pokušaj ubistva Milana Jovanovića. Pogledajte njihove sajtove na dan 10, 11, 12. i sve će vam biti jasno, samo jedna.

Podsetiću da se predsednik Vučić tri dana posle pokušaja ubistva Milana Jovanovića sastao u Raški sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Za ovih deset godina Srbija je za Srbe na Kosovu i Metohiji uradili više nego bilo ko u 20. i 21. veku.

Kao što se Briselski sporazum pokazao kao pun pogodak, tako se i držanje predsednika Vučića pokazalo u pregovorima o novom planu EU, to nije nikakav ultimatum za Kosovo i Metohiju, i to ponašanje njegovo i držanje može biti ocenjeno najvišom ocenom i nije bez razloga veliki pisac Frensis Skot Ki Fidžerald rekao da čovekovo držanje može biti odraz čvrstih stena ili vlažnih močvara karaktera i zbog toga znamo da je upravo držanje predsednika Vučića odraz čvrstih stena karaktera.

Predsednik Vučić je granitna stena i on je odredio crvene line Srbije i dok je Vučića, Srbija nikada neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo i neće dati saglasnost da Kosovo postane član UN.

Za proteklih 10 godina predsednik Vučić je u pogledu rešavanja problema na Kosovu i Metohiji učinio više nego bilo ko u istoriji. On je spasao srpski narod na Kosovu i Metohiji od pogroma i siromaštva i progona i on je zaslužan za to što je 28 država povuklo priznanje lažne države Kosovo. On je uzdigao, izgradio Srbiju i vratio je Srbiji dostojanstvo.

Ovde smo čuli pripadnicu žute hunte koja je tražila da se ljudi hapse mimo zakona. Pitala je zašto Grčić nije u zatvoru? Grčić nije u zatvoru iz istog razloga iz kog ona nije u zatvoru, a to je što je srpsko pravosuđe slobodno.

Opet, bivši bogati ambasador koji se obogatio za osam godina boravka na ambasadorskim mestima, uzeo je stotine i stotine hiljada evra i maraka tada. On se licemerno pita i brine se o siromaštvu u Srbiji, pa da vas podsetim sada su plate u Srbiji dva puta i više veće nego u vaše doba. Broj nezaposlenih u vaše doba je bio 25%, a sada je 9% i predsednik Vučić za kraj u ovim mesecima zaslužuje našu potpunu podršku i poverenje.

Živela Srbija! Hvala vam.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.12.2022.

Poštovani gospodine Orliću, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, pitam Vladu, Ministarstvo pravde, Poverenicu za ravnopravnost i Zaštitnika građana i nadležno tužilaštvo, kakav je njihov odnos prema nasilju dela opozicije u Skupštini i da li konkretni primeri, pretnji i uvreda, pravnog i drugog nasilja dela opozicije predstavljaju kršenje Krivičnog zakonika u vezi širenja mržnje po osnovu nacionalne ili etničke pripadnosti, rase ili veroispovesti zbog razlika u pogledu političkog i drugog ubeđenja, pola, jezika, obrazovanja, društvenog položaja, socijalnog porekla i da li predstavljaju kršenje Zakona o zabrani diskriminacije?

Deo opozicije je u Skupštini izazivao niz skandala uglavnom povezanih sa nasiljem. Izneću i obrazložiću i ono što predstavlja kršenje zakona i kratko druge primere.

Poslanik opozicione Jeremićeve Narodne stranke, Borislav Novaković više puta osuđivano lice, pokušao je 25. oktobra ove godine da se fizički obračuna sa predsednikom poslaničkog kluba SNS, gospodinom Milenkom Jovanovim. Poslanik iste stranke Stefan Jovanović 7. novembra je četiri puta psovao stranku gospodinu Jovanovu i posle toga je pokušao fizički da se obračuna sa njim.

Poslanika opozicije DS Dragana Rakić je 8. novembra zbog ometanja rada Skupštine dobila tri opomene i meru oduzimanja reči. Posle toga je bez razloga prišla gospodinu Milenku Jovanovu i u prolazu ga udarila pesnicom u rame u želji da isprovocira reakciju. Milenko Jovanov se nije ni pomerio. Zamislite da neki poslanik SNS u prolazu udari u rame nekoga iz opozicije. Taj iz opozicije bi odmah pao na pod glumeći da je zadobio tešku telesnu povredu, reagovala bi EU, UN, OEBS, a poslanik SNS bi završio u zatvoru.

Opoziciona, primetili ste da gospođa Rakić koja je žestoki kritičar Vlade, ministara nema osnovno znanje i ne zna ko su ministri u kom resoru, pa zamislite kad to ne znaju, kako tek ne znaju ništa o budžetu.

Opoziciona stranka Zavetnici, je 10. novembra počinila pravno nasilje u Skupštini, izvršili su zloupotrebu elektronskog sistema i kartica za glasanje, tako što je poslanica Zavetnika tri puta zloupotrebila karticu svog kolege poslanika Zavetnika, Dragana Nikolića, koji je pri tom priznao da ju je on nagovorio da to uradi. Zbog toga je poslanica Sanja Marić ostala bez mandata i ovde je reč o zloupotrebi službenog položaja.

Trojica poslanika opozicione stranke Dveri su 4. decembra izazvali skandal u Skupštini najgrublje vređajući premijerku Anu Brnabić kada su širili etničko i nacionalnu mržnju, diskriminaciju po osnovu rodnog opredeljenja. Povređena su četiri člana Krivičnog zakonika i Zakon o zabrani diskriminacije. O tome je u Skupštini ovde pre neki dan svedočila cenjena gospođa Snežana Paunović, potpredsednica Skupštine. Gospođa Paunović je kao direktan svedok i predsedavajuća citirala samo jednu od mnogih uvreda Ani Brnabić koje su joj uputili poslanici Dveri. Citiram, poslanike Dveri, početak citata – ti si ustaška lezbejka, kraj citata.

Potom je cenjena gospođa Paunović citirala i uvrede koje su bile upućene njoj lično. Početak citata – Vučkova kučka, kraj citata. Poslanik opet, Jeremićeve Narodne stranke, Borislav Novaković je 5. decembra izvređao gospodina Milenka Jovanova, kome je tri puta rekao - ti si jedno đubre.

Opet poslanici DS i to predsednik DS, Zoran Lutovac i Dragana Rakić, potpredsednica DS su 6. decembra u zgradi Skupštine posle sednice, pretili smrću i šamaranjem poslanicima SNS i gospodinu Milenku Jovanovu. Dragana Rakić je preteći rekla, citiram – jurićemo vas po ulicama. Nije stilska figura u pitanju. A Zoran Lutovac je posle toga pretio gospodinu Jovanovu – lupiću ti šamarčinu. U onom prvom slučaju se radi o prekršaju.

Juče je deo opozicije, dva puta, gospodine predsedavajući, izazivao nasilje u Skupštini, prekidali su zasedanje i iz svega što sam naveo, vidimo da je jedini cilj dela opozicije da izazove i izaziva incidente, da se ugrozi rad parlamenta, da se destabilizuje Srbija i da dođu silom na vlast.

Iz svega što sam naveo, vidi se da je opozicija očajna, jer poseže za očajničkim merama. Nemoćna je da ponudi bilo kakav konstruktivni program. Hajde da promenimo sve ovo, kao što je gospodin Milenko Jovanov pre neki dan rekao, da neki iz opozicije traže razumevanje, pažnju i zagrljaje i da će to od nas dobiti. Samo bih vas na kraju podsetio na onaj divni šlager, Adriano Celentano, Quatro Mille Baci, 24000 poljubaca. Pošaljimo opoziciji 24000 poljubaca i zagrljaja, da ste živi i zdravi. Živela Srbija.