NEBOJŠA BAKAREC

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Nebojša Bakarec do sada bio narodni poslanik u tri saziva. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u šestom sazivu, od 2004. do 2007. godine, sledeći put u 11. sazivu, od 2016. do 2020, i treći put u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

U 12. sazivu bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kao i zamenik člana Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za kulturu i informisanje.

Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 658 sati, 64 puta se obraćao u plenumu, nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, a u traženju obaveštenja i objašnjenja učestvovao je 13 puta. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 422 puta, od čega je za 421 akt glasao “za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 58. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. Zamenik je predsednika Odbora za kulturu i informisanje, član je Odbora za Kosovo i Metohiju, i zamenik člana Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1963. godine u Osijeku. Po obrazovanju je građevinski inženjer.

Dva puta je bio donor kože deci sa opekotinama, Urošu Karoviću iz Kraljeva i Milani Šukundi iz sela Prigrevica kod Apatina. Prvi put je bio donor u junu 2005., a drugi put u januaru 2006. godine.

U više mandata bio je odbornik Skupštine opštine Stari grad u Beogradu, a od 2004. do 2008. bio je na funkciji zamenika predsednika ove opštine.

Odbornik je u Skupštini grada Beograda od 2008. godine do danas.

Jedan je od osnivača Demokratske stranke Srbije. Dvadeset tri godine je bio član Demokratske stranke Srbije, od 1992. do isključenja 2015. godine, i bio je visoki funkcioner te partije. Pred izbore u septembru 2000. godine bio je ovlašćeno lice Demokratske opozicije Srbije. Isto zaduženje imao je i pred decembarske izbore iste godine, kao i 2002. na oktobarskim i ponovljenim novembarskim izborima za predsednika Srbije, u ime predsedničkog kandidata Vojislava Koštunice.

U Samostalni DSS prešao je 2015. godine, i bio je na funkciji potpredsednika.

U Srpsku naprednu stranku ušao je 2017. godine.

Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 01.09.2022, 11:24

Osnovne informacije

Statistika

  • 64
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.12.2022.

Poštovani gospodine predsedniče Skupštine, poštovani gospodine ministre, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, samo moram kratko da napomenem, sedeo sam mirno danas, ali međutim, moram da kažem da sam šokiran da smo ovde u Skupštini doživeli da su se Aljbin Kurti i Jeremija Vuk Branković dogovorili da zajednički napadnu, baš danas, porodicu predsednika Vučića, sina Danila i brata Andreja i predstavnike Srba na Kosovu i Metohiji.

To su uradili baš u trenutku kada su Srbi na Kosovu i Metohiji već dve nedelje na barikadama, protiveći se teroru fašiste Aljbina Kurtija. Tako je Kurtijev poslanik danas u Skupštini Srbije, inače više puta osuđivano lice iz Novog Sada, napao predsednika Vučića i njegovog brata Andreja i Zvonka Veselinovića, jednog od lidera Srba sa Kosova i Metohije tražeći njihovo hapšenje, a gotovo u istom trenutku, što je zapanjujuće, to isto je zatražio i Kurtijev poslanik, Armend Muja u Prištini.

I, Armend Muja je objavio spisak za hapšenje Srba na kome se nalaze i Andrej i Danilo Vučić i Zvonko Veselinović. Inače je tražio i hapšenje još 31 srpskog lidera sa Kosova i Metohije.

Znači, poklapanje termina napada na porodicu Vučić, sigurno da nije slučajno. To je nemoguće. Niti je slučajno poklapanje ovih imena za hapšenje koje su zatražili koalicioni partneri fašista Kurti i Jeremija Vuk Branković preko svojih, naravno, megafona Armenda Muje i više puta osuđivanog lica iz Novog Sada.

Dakle, Skupština, to smo danas videli, nije naravno udovoljila zahtevu za hapšenje Zvonka Veselinovića i Andreja Vučića, koji smo čuli ovde u Skupštini i onda je deo opozicije danas tačno u podne prekinuo sednicu Skupštine Srbije, verovatno po nalogu Aljbina Kurtija, i ponovili su, ponovo su tražili hapšenje Andreja Vučića, Danila Vučića i Zvonka Veselinovića.

Strašno je da mi i danas svedočimo da su pojedine stranke opozicije u ovoj Skupštini, da deluju kao filijale Aljbina Kurtija i njegove partije „Vete vendosije“. Vidi se šta su isti anti-srpski prioriteti, dakle isti kao i fašisti Kurtiju – uhapsiti sina i brata predsednika Aleksandra Vučića i pohapsiti lidere Srba sa Kosova i Metohije. Kao što vidimo, klupko je počelo da se odmotava i ne kaže džabe ona poslovica - ne pada sneg da pokrije breg, već da zberi pokažu tragove.

Govoriću i o REM-u, to je 12. tačka dnevnog reda. Da ponovim, jer opoziciji očigledno tu ništa nije jasno, REM se ne finansira iz budžeta Republike Srbije. Pre tri dana održana je sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj smo razgovarali o REM-u na zahtev opozicije. Razgovarali smo. Na kraju rada Odbora, usvojen je predlog zaključka sa 10, pet, velikom većinom. Gospodin Kovačević, predsednik Odbora je povukao svoj predlog.

Da vas obavestim, sjajni su bili govori gospođe Olivere Zekić, njenog zamenika, gospodina Milorada Vukašinovića i članova Odbora iz SNS, gospođe Nataše Jovanović, gospodina Dušana Marića, Staše Stojanović, Milorada Bojovića i Lepomira Ivkovića.

Inače, gospodin Kovačević, predsedavajući Odbora, je negirao da postoji višegodišnja kampanja satanizacije protiv članova REM-a i tražio je primere, pošto je on smatrao da ne postoje, primere satanizacije članova Saveta REM-a, predsednice itd.

Evo, ja ću vam izneti samo nekoliko, kao što sam tamo izneo, drastični su i odvratni i ja vam se zbog toga izvinjavam, ali to će biti citati. Dakle, tome čemu su izloženi članovi REM-a, Saveta REM-a, najbolje svedoči višegodišnje satanizovanje gospođe Olivere Zekić, izneću nekoliko primera. Evo, predsednik NUNS-a je u tajkunskom listu „Danas“ 5. marta 2018. godine napisao, citiram predsednika NUNS-a: „Šta si našao zajedničko kod Ćićoline, čuvene porno dive, i Olje Zekić?“, kraj citata. Predsednik NUNS-a je odmah sutradan u „Danasu“ 6. marta napisao još odvratnije, citiram: „Zekićeva, fatalna savetnica svekolikog političkog šljama, posao koji obavljaju kurve smatram daleko časnijim i čistijim od radnji koje obavljaju ona i njen partner“, kraj citata.

Sledeće, evo akademskog primera gotovo, dr nauka, Ivan Čolović, filozof, je 4. januara 2020. godine, znači tri godine kasnije od ovih primera kojih ima mnoštvo, stotine, je na sajtu „Peščanika“ mnogo suptilnije, ali i sladostrasnije vređao Oliveru Zekić, prenoseći tuđe uvrede o njoj, ali uz veliku naklonost ka tim drugima, čije uvrede on prenosi i uz podsmevanje Oliveri Zekić. Evo, izneću vam zapanjujuće citate onoga što je rekao filozof Ivan Čolović, citiram doktora filozofije, Čolovića: „Za nju kažu da je ružna rospija, pornićarka izoperisana.

Možda će neko razumeti da se njene optužbe da je neprijatelj i predstavljaju kao bezvrednu i Vučićevu kuju odnose na jednu Koraksovu karikaturu na kojoj je ona nacrtana kao dresirani pas, koji svom gospodaru Vučiću donosi papir na kome piše REM“, kraj citata doktora filozofije, Čolovića.

Čolović ovu Koraksovu, inače koje se sećamo, mizoginu karikatouru sa naklonošću opisuje kao, citiram opet filozofa Čolovića: „To je samo satirični prikaz političkog posla koji Olivera Zekić obavlja za račun Vučića“, kraj citata filozofa Čolovića.

Postoje još stotine uvredljivih tekstova na račun REM u celini i protiv članova Saveta REM od osamnaeste do danas. Vrši se neviđen pritisak na rad nezavisnog regulatornog tela od strane dela medija i političke javnosti.

Članovi Saveta REM su izloženi pretnjama, napadima, satanizaciji, targetiranju njih, ali i članova njihovih porodica. Izneću vam dva drastična primera nedavno iz ove godine. Osvanuo je na zgradi zamenika predsednika Saveta REM, Milorada Vukašinovića preteći grafit veličine metar sa dva metra gde piše – SS…

(Narodni poslanik: Ko je pisao?)

To ste vi pisali verovatno.

… REM Q jednako kukasti krst, metar sa dva. I taj grafit se već drugi put pojavljuje, dakle, 08.12.2022. godine u ulazu zgrade na fasadi gde stanuje zamenik predsednice REM. To je bilo isto i u avgustu.

Dakle, neko je ekstremistima dostavio kućne adrese članova Saveta REM, nezavisnog regulatornog tela. Ja sad pitam ove što se cerekaju iz opozicije, što se podsmevaju Oliveri Zekić i malopre su se podsmevali i predsedniku Vučiću i njegovim rođacima, koje ovi kurtijevci fašisti hoće da hapse, da li vi u opoziciji koja satanizuje gospodina Vukašinovića, da li iko od vas saoseća sa porodicom Milorada Vukašinovića, njegovom decom Milošem, Milijom, Nikolom i njegovom suprugom Marijom? Poseduje li iko u opoziciji empatiju? Da li je sledeći korak fašista u Novom Sadu koji ispisuje ove fašističke grafite na kući zamenika predsednika REM, da li je sledeći korak da možda kukasti krst urežu na čelu gospodina Vukašinovića ili gospođe Olivere Zekić?

Inače, višedecenijske novinarske karijere i ugled gospođe Zekić i gospodina Vukašinovića su besprekorne kao i njihov ugled, uskoro završavam. Tajkunski, to smo utvrdili na sednici Odbora za kulturu. Tajkunski antisrpski medij vrše protivzakonit pritisak na članove Saveta REM, zbog čega? Pa ne bi li podobni mediji, Šolakovi mediji dobili profitabilnu tzv. nacionalnu frekvenciju koju bi onda šta - pa, zloupotrebljavali upravo protiv nacije i predsednici Saveta REM Oliveri Zekić godinama isti tajkunski medij crtaju metu na čelu samo zato što je predsednica REM koju je izabrala ova vlast, to je jedini razlog.

Pretnje članovima Saveta REM u ovoj godini su se pretvorile u pravu kampanju u kojoj se ne biraju sredstva i štrajk i protest REM, koji je srećom završen, je usledio posledugogodišnje kampanje u kojoj REM stalno primoravan da kompaniji „United Media“ podari nacionalnu frekvenciju.

I, moja poslednja rečenica, moja poruka tajkunskim medijima i kompaniji „United Media“ je i ovom delu opozicije koja arlauče, cvili ovde - pustite REM na miru, pustite ih da rade po zakonu, da odlučuju bez pritisaka, to je zakonska obaveza svih pa i tajkunskih medija, pa i ovog cvilećeg dela opozicije, pa i kompanije „United Media“. Živela Srbija. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.12.2022.

Hvala vam, poštovani predsedavajući.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što me gospođa saradnica Veljka Belivuka proziva već drugi put. Tužila me je krivično zbog toga što sam na društvenim mrežama podelio tuđu fotografiju nje i Veljka Belikuva zagrljene, a na fotografiji piše bata Velja i seka Mara i zbog te gluposti sam se pozvao na imunitet i uvek ću se pozvati na imunitet.

Ponosan sam što su me do sada gospođa Marinika Tepić, Ciobanuz, Hivcu i Dragan Đilas i Dobrica i mnogi drugi tužili jedno 10 puta i ponosan sam uvek kada me napada Marinika Tepić koja je rezolucijom optužila Srbiju i srpski narod da su genocidni. Marinika Tepić, potparloka ubice Veljka Belivuka koja, gle, neopisivo mrzi srpski narod i upravo zbog toga im se raspada njihova stranka SSP i upravo zbog toga je juče iz njihove stranke pobegao potpredsednik stranke Dejan Bulatović.

Gde vam je, Marinika, Dejan Bulatović, molim vas, recite mi?

Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 23.12.2022.

Hvala vam, poštovani predsedavajući.

Danas smo čuli od gospođe Tepić traktat o medijima, slobodi, kako mi ugrožavamo, oni ne, već smo jednom čuli, ali moram da ponovim.

Novinarka Marinika Tepić je svojevremeno, pre nekoliko godina, tražila od svog kriminalca, narko dilera Novaka Filipovića iz Pančeva, kućnog prijatelja, stranačkog prijatelja, bivšeg člana glavnog odbora SSP-a, tražila je od njega da iz Pančeva iseli novinara Miću Milakova i tako ona shvata slobodu medija.

Dok je bila pokrajinska sekretarka za omladinu i sport obilno je kršila zakon, a upravo ovom kriminalcu Novaku Filipoviću je obilno dodeljivala finansijska sredstva.

Nego, nikako da nam portparolka Veljka Belivuka objasni zbog čega je ovoj Skupštini podnela rezoluciju kojom je Srbiju i srpski narod označila kao genocidne? To nam odgovorite, molim vas, nemojte da bežite ni od čega. Tu smo mi, da li je nekoga sramota, ja vas neću vređati, nego izvolite, izgovorite prečasna i presveta svetice, molim vas. Hvala vam.

Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.04.2021.

Naravno, biću kratak.

U ovoj Skupštini sedi gotovo 50% žena. U Vladi su članice gotovo 50% ministarke. Vratio bih se na početak naše rasprave i uputio pitanje premijerki, ali i gospođi ministarki pravde.

Zaboravili smo sledeće okolnosti. Pre dve godine je Dragan Đilas naterao svoju bivšu suprugu, to strašno, to je nasilje u produženom trajanju, da slaže Agenciji „BETA“ da je lagala u policiji prethodno. To je strašno.

Znači, on je ucenio svoju bivšu suprugu da mu da, navodno, neku razrešnicu ne bi li se on oprao od svojih prethodnih greha, a znamo da ga od tih greha, od porodičnog nasilja ne može oprati ni Sava, ni Dunav.

Znači, ucenio je svoju žrtvu mučki, kao Mefisto, i naterao je, doveo u problem ne samo nju, pošto je davanje lažnog iskaza u policiji krivično delo, ali nije samo ona dala izjavu, nego i njeni roditelji. Međutim, znamo svi da je njegova bivša supruga i da su njeni roditelji dali istinit iskaz u policiji. Ali, vidimo dokle ide beskrupuloznost Dragana Đilasa, da u svojoj nekoj veličini persone da bi dobio oprost od grehova koji ne može da dobije on natera svoju žrtvu praktično, nemoguće da je nije ucenio, nečim ju je ucenio, dođe kod bivše supruge i kaže – ako želiš da nastavim da ti isplaćujem tvoju alimentaciju ima da pošalješ saopštenje „BETI“. To se desilo 16. oktobra 2019. godine.

Završiću sa ovim da je to jedino nasilje, to je naravno neoprostivo, koje je Dragan Đilas počinio, ali unazad 15 godina koliko je on na političkoj sceni, negde od 2005. godine, on je učestvovao u desetak nasilnih događaja. Setimo se kako je pretio policajcu otkazom i kako ga je psovao pete godine, pa kako je pred kamerama na Skupštini grada napao Aleksandra Mirkovića.

Ja sam bio prisutan 2008. godine, kada je psovao kolegu odbornika na javnoj sednici pred svim kamerama i bez posledica. Setimo se kako je podržao Veselinovića, koji je pozvao na silovanje premijerke. Podržao je to Đilas u Skupštini grada.

Setimo se kako je psovao studente iz grupe koji su došli na njegov protest. Pa, setimo se da je on predvodio upad u RTS, kada su vređani novinari, kada je RTS demolirana.

Setimo se da je predvodio napad na zgradu predsedništva. Setimo se da je na Terazijama, posle toga pretio pripadnicima opet policije da će ostati bez posla.

Eto, za sada toliko. Hvala vam.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.12.2022.

Poštovani gospodine Orliću, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, pitam Vladu, Ministarstvo pravde, Poverenicu za ravnopravnost i Zaštitnika građana i nadležno tužilaštvo, kakav je njihov odnos prema nasilju dela opozicije u Skupštini i da li konkretni primeri, pretnji i uvreda, pravnog i drugog nasilja dela opozicije predstavljaju kršenje Krivičnog zakonika u vezi širenja mržnje po osnovu nacionalne ili etničke pripadnosti, rase ili veroispovesti zbog razlika u pogledu političkog i drugog ubeđenja, pola, jezika, obrazovanja, društvenog položaja, socijalnog porekla i da li predstavljaju kršenje Zakona o zabrani diskriminacije?

Deo opozicije je u Skupštini izazivao niz skandala uglavnom povezanih sa nasiljem. Izneću i obrazložiću i ono što predstavlja kršenje zakona i kratko druge primere.

Poslanik opozicione Jeremićeve Narodne stranke, Borislav Novaković više puta osuđivano lice, pokušao je 25. oktobra ove godine da se fizički obračuna sa predsednikom poslaničkog kluba SNS, gospodinom Milenkom Jovanovim. Poslanik iste stranke Stefan Jovanović 7. novembra je četiri puta psovao stranku gospodinu Jovanovu i posle toga je pokušao fizički da se obračuna sa njim.

Poslanika opozicije DS Dragana Rakić je 8. novembra zbog ometanja rada Skupštine dobila tri opomene i meru oduzimanja reči. Posle toga je bez razloga prišla gospodinu Milenku Jovanovu i u prolazu ga udarila pesnicom u rame u želji da isprovocira reakciju. Milenko Jovanov se nije ni pomerio. Zamislite da neki poslanik SNS u prolazu udari u rame nekoga iz opozicije. Taj iz opozicije bi odmah pao na pod glumeći da je zadobio tešku telesnu povredu, reagovala bi EU, UN, OEBS, a poslanik SNS bi završio u zatvoru.

Opoziciona, primetili ste da gospođa Rakić koja je žestoki kritičar Vlade, ministara nema osnovno znanje i ne zna ko su ministri u kom resoru, pa zamislite kad to ne znaju, kako tek ne znaju ništa o budžetu.

Opoziciona stranka Zavetnici, je 10. novembra počinila pravno nasilje u Skupštini, izvršili su zloupotrebu elektronskog sistema i kartica za glasanje, tako što je poslanica Zavetnika tri puta zloupotrebila karticu svog kolege poslanika Zavetnika, Dragana Nikolića, koji je pri tom priznao da ju je on nagovorio da to uradi. Zbog toga je poslanica Sanja Marić ostala bez mandata i ovde je reč o zloupotrebi službenog položaja.

Trojica poslanika opozicione stranke Dveri su 4. decembra izazvali skandal u Skupštini najgrublje vređajući premijerku Anu Brnabić kada su širili etničko i nacionalnu mržnju, diskriminaciju po osnovu rodnog opredeljenja. Povređena su četiri člana Krivičnog zakonika i Zakon o zabrani diskriminacije. O tome je u Skupštini ovde pre neki dan svedočila cenjena gospođa Snežana Paunović, potpredsednica Skupštine. Gospođa Paunović je kao direktan svedok i predsedavajuća citirala samo jednu od mnogih uvreda Ani Brnabić koje su joj uputili poslanici Dveri. Citiram, poslanike Dveri, početak citata – ti si ustaška lezbejka, kraj citata.

Potom je cenjena gospođa Paunović citirala i uvrede koje su bile upućene njoj lično. Početak citata – Vučkova kučka, kraj citata. Poslanik opet, Jeremićeve Narodne stranke, Borislav Novaković je 5. decembra izvređao gospodina Milenka Jovanova, kome je tri puta rekao - ti si jedno đubre.

Opet poslanici DS i to predsednik DS, Zoran Lutovac i Dragana Rakić, potpredsednica DS su 6. decembra u zgradi Skupštine posle sednice, pretili smrću i šamaranjem poslanicima SNS i gospodinu Milenku Jovanovu. Dragana Rakić je preteći rekla, citiram – jurićemo vas po ulicama. Nije stilska figura u pitanju. A Zoran Lutovac je posle toga pretio gospodinu Jovanovu – lupiću ti šamarčinu. U onom prvom slučaju se radi o prekršaju.

Juče je deo opozicije, dva puta, gospodine predsedavajući, izazivao nasilje u Skupštini, prekidali su zasedanje i iz svega što sam naveo, vidimo da je jedini cilj dela opozicije da izazove i izaziva incidente, da se ugrozi rad parlamenta, da se destabilizuje Srbija i da dođu silom na vlast.

Iz svega što sam naveo, vidi se da je opozicija očajna, jer poseže za očajničkim merama. Nemoćna je da ponudi bilo kakav konstruktivni program. Hajde da promenimo sve ovo, kao što je gospodin Milenko Jovanov pre neki dan rekao, da neki iz opozicije traže razumevanje, pažnju i zagrljaje i da će to od nas dobiti. Samo bih vas na kraju podsetio na onaj divni šlager, Adriano Celentano, Quatro Mille Baci, 24000 poljubaca. Pošaljimo opoziciji 24000 poljubaca i zagrljaja, da ste živi i zdravi. Živela Srbija.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.11.2022.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, pre nego što postavim pitanje, kratko, svima ću vam čestitati Mitrovdan. U Srbiji postoji verovanje da na Mitrovdan ne treba grditi malu decu koliko god da su bezobrazna, jer će onda cele godine biti takva. Predlažem da danas ne grdimo opoziciju, oni su kao mala deca.

Seljaci u Šumadiji na Mitrovdan od davnina u svaki ugao sobe stavljaju belutak da ih brani od miševa. To danas nećemo raditi jer ne treba nam odbrana od miševa, to smo videli juče poslepodne.

Tražim obaveštenje od bezbednosnih službi u vezi hibridnog rata protiv Srbije. Nedavno na svečanosti povodom 20 godina od osnivanja BIA ministar Bratislav Gašić, bivši direktor BIA, rekao je sledeće: „Sve su izraženije hibridne pretnje kojima je naša zemlja posebno izložena, koje poprimaju obeležja hibridnog ratovanja, čiji je sastavni deo hiperprodukcija lažnih vesti, podobnih da isprovociraju tenzije i podele u društvu“, kaže gospodin Gašić. „Pretnje su najčešće inspirisane i osmišljene od strane stranih centara moći, po pravilu, uz saučestvovanje domaćih aktera“.

Nedavno je lansirana jedna od kampanja specijalnog hibridnog rata, uperena protiv Srbije i predsednika Vučića. Ovih dana upravo i ovih nedelja se vodi hibridni rat u korist lažne države Kosovo i fašiste Kurtija. Ovih dana se vodi hibridni rat, specijalni, i cilj je da se izvrši pritisak na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo i da uvede sankcije Rusiji. Jedan od pojavnih oblika ovog rata je i zajednička kampanja često hrvatskih i tzv. srpskih a u stvari antisrpskih medija u Srbiji. Postoji jedan zajednički imenitelj svim ovim medijima, i u Hrvatskoj i u Srbiji, a to je da su u vlasništvu tajkuna Šolaka.

Ovih dana, kada su Srbi na KiM suočeni sa Kurtijevim terorom, kada su se Srbi na KiM digli protiv Kurtijevog fašizma, domaći akteri hibridnog rata, mediji i deo opozicije pružaju podršku Kurtiju i lažnoj državi Kosovo, satanizuju Srbe na KiM, predstavljajući ih kao kriminalce.

Evo, upravo malo pre, „Nova“ i „Danas“, i to sigurno imate i u štampanom mediju, su lansirali i objavili naslovnu vest – Rada Trajković na severu Kosova, Radojičić ubacio oružane bande. To vam je dokaz kako ovi mediji prikazuju Srbe sa Kosova i Metohije kao kriminalce.

Evo još naslova – vest jedan, Kurti – Sadašnja situacija slab pokušaj Beograda da dijalog zameni destabilizacijom; vest dva, u svim ovim medijima, Kurti – pokušaj Srbije da destabilizuje situaciju na Kosovu neće uspeti; vest tri, Osmani – Povlačenje predstavnika Srba iz institucija ima za cilj destabilizaciju Kosova; vest četiri – Vučić širi strah od rata da skrene pažnju sa ogromnih poskupljenja; vest pet – Vučić cepa državu i širi mržnju. Ovi mediji se jasno ponašaju kao Kurtijevi propagandisti i propagandisti lažne države Kosovo.

Setimo se samo sramnih naslovnica medija u vlasništvu Šolaka na kojima je predsednik Vučić satanizovan i prikazivan kao Adolf Hitler ili je prikazan kao dete koje treba poslati u konc logor, tako su nacisti u konc logore poslali deset miliona ljudi. Treba jasno reći da redakcije tih medija u Srbiji vode otvorenu antidržavnu kampanju.

Evo još nekoliko primera naslova tih medija – Izliv ustaša u mozak Vučića i Ane Brnabić; vest dva – Hrvatski poslanik Vučić hteo da orgija po Jasenovcu.

Pitam naše bezbednosne službe da li su ti domaći akteri pretnji koje je pominjao Gašić mediji u vlasništvu tajkuna Šolaka? Da li su ti domaći akteri pretnji urednici i novinari tih medija? Da li su ti domaći akteri pretnji i pojedine političke stranke koji sede i ovde u Skupštini i koji realizuju hibridni rat?

Za kraj pitanje, a siguran sam da znate odgovor, da li znate zbog čega je Kurti zabranio ulazak na Kosovo Vuku Brankoviću? Pa, Kurti se oseća ugroženo. Vuk Branković, po istraživanjima, je popularniji od Kurtija na albanskom delu Kosova. Albanci su Vuku Brankoviću dali besu zbog toga što je Vuk za Albance uradio više nego bilo koji Albanac.

I ovde za kraj setimo se mudrosti Dušana Radovića – za izdajice, tužibabe i cinkaroše u beogradskim školama uvodi se novo priznanje – „vukovac“, po imenu onog Vuka koji je prema narodnoj pesmi izdao na Kosovu. Živela Srbija.

Deveta sednica Drugog redovnog zasedanja , 02.12.2021.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani.

Dozvolite mi da prvo izrazim saučešće porodici preminulog Milutina Mrkonjića i SPS.

Tražim obaveštenje od MUP o tome da li je bagerista iz Šapca Duško Prokić počinio neko krivično delo kada se u subotu 27. kretao bagerom po magistralnom putu, kada je naišao na nelegalnu blokadu i kada su ga Zelenovićevi, Đilasovi i Marinikini batinaši linčovali, nanevši mu više teških telesnih povreda, slomljen nos, rebra, tešku povredu oka, zbog koje je operisan na VMA? Da li je linč rulja možda počinila neko krivično delo pri linčovanju Prokića i pri blokadi magistrale?

Podsetiću da Đilasovi mediji iz stranke, batinaše proglašavaju herojima, a žrtvu zločincem? Da li zločinac postaješ kada te linčuju Đilasovi batinaši? Da li heroj postaje onaj Đilasovac koji linčuje radnika bageristu? Da je bagerista Prokić okrenuo bager na drugu stranu, bio bi heroj za Đilasove ološe? Bagerista Džo je 5. oktobra 2000. godine proglašen za heroja iako je Jasminka Milošević poginula 5. oktobra 2000. godine kada ju je pregazio bager? A, bagerista Dušan je od istog ološa proglašen za zločinca.

Važna je Borkova krvava košulja i nije važan Duškov život, niti njegovo oko. Kakvi strašni dvostruki aršini.

Drugo pitanje. Od Zaštitnika građana i Poverenice za zaštitu ravnopravnosti tražim obaveštenje, da li su reagovali u slučaju jubilarnog šezdesetog napada na prostorije SNS u nedelju 28. kada su kao deo vikend nasilja Đilasovaca i lažnih ekologa potpuno razbijene prostorije opštinskog odbora SNS Novi Beograd na Ledinama. Naneta je velika materijalna šteta. Od kada se Đilas vratio u politiku, od 2018. godine broj napada na prostorije SNS se upetostručio.

Ovakav primitivizam i nasilje, sve zajedno, nije skoro zabeleženo u novijoj istoriji političkog života. A da ovo podržavaju tajkuni i Đilas i Šolak, svedoči histerična pomama u pozivanju na blokade Beograda i Srbije, podrška linčovanju koja i dalje dopire sa Đilasovskih medija.

Setimo se mračne prošlosti kada je Hitler prvo doneo zakone kojima je Jevrejima sprečavao slobodno kretanje, a ukoliko bi to Jevreji kršili onda bi ih tukli Hitlerovi batinaši.

Pitam Zaštitnika i Poverenicu, zbog čega nisu ni jednom reagovali u 60 slučajeva napada na prostorije SNS?

Poslednje pitanje. Želim još jednom da čestitam jučerašnji rođendan Danilu Vučiću. Nažalost, članovi udruženog zločinačkog udruženja juče su odlučili da mu, pod znacima navoda, čestitaju rođendan, novom laži, novim spinom. Zbog toga tražim obaveštenje od FSS da li je Danilo Vučić, agent, menadžer agencije „International Sports Office“ i da li se bavi prodajom fudbalera Vlahovića.

Naglasiću da je pomenuta agencija demantovala neistinite navode italijanske, Đilasovske štampe, citiram saopštenje agencije – Danilo Vučić nije ni na koji način angažovan u agenciji „International Sports Office“ niti je ikada bio, pa samim tim nije ni agent fudbalera Dušana Vlahovića. Naveo je direktor agencije, Ristić.

Dragan Đilas, šta se zbilo i Dragan Šolak su verovatno novcem preko svojih veza i preko direktorke Jadranke Drinić koja je inače u bekstvu i nedostupna je već tri godine našim nadležnim organima, verovatno su na taj način uspeli da odavde plasiraju ovu lažnu vest u italijanski list „La Republika“. Poturili su jednu laž da je sin predsednika Vučića, Danilo menadžer, agent jednog fudbalera iako je opšte poznato da nije i da radi u sportskoj agenciji, kao što ne radi.

Da je sve laž i spin, dokazuje indikativna činjenica da je tekst u italijanskom listu objavljen pre skoro dva meseca, 8. oktobra, a da su Đilasovski mediji u udruženom zločinačkom poduhvatu tu laž, staru dva meseca, po komandi, nalogu i dogovoru odlučili da objave na jučerašnji rođendan Danila Vučića. To jasno govori o nameri da se do kraja dehumanizuje mladi Danilo.

Do sada su ga đilasovski mediji proglašavali fudbalskim huliganom, kriminalcem, pripadnikom jednog kriminalnog klana, bogatašem koji dele vreće para, jednostavno, pokušavaju od njega da naprave dežurnog krivca, permanentno sumnjivo lice modernog Jozefa K.

Đilasovska medijska banda uhodi Danila, pravi problem i kada on na javnom mestu u kafiću gleda utakmicu, uhode ga na radnom mestu u vinoteci, šalju besmislene crne trojke, navodne kontrole u vinoteku, kontrole organa koji sa vinotekama nemaju nikakve veze.

Sve to spinuju, zagorčavaju mu svakodnevnicu, ugrožavaju mu i bezbednost i život. Cilj udruženog zločinačkog medijskog poduhvata je uništiti predsednika Vučića tako što će uništiti članove njegove porodice, na prvom mestu sina Danila i brata Andreja.

Ovaj put Danila pokušavaju da prikažu kao trulog bogataša zato što u tekstovima potuljeno i zlobno pominju proviziju agenata fudbalera Vlahovića, koja sa Danilom nikakve veze nema, a koja iznosi navodno tri do pet miliona evra i time sugerišu laž da će Danilo imati milione evra. Sram vas bilo! Znam, počela je izborna kampanja, ali - Živela Srbija, pobedićemo! Hvala vam.