NEBOJŠA BAKAREC

Srpska napredna stranka

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Nebojša Bakarec do sada bio narodni poslanik u tri saziva. Prvi put je izabran za narodnog poslanika u šestom sazivu, od 2004. do 2007. godine, sledeći put u 11. sazivu, od 2016. do 2020, i treći put u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine.

U 12. sazivu bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kao i zamenik člana Odbora za Kosovo i Metohiju i Odbora za kulturu i informisanje.

Tokom 12. saziva na redovnim skupštinskim zasedanjima je proveo 658 sati, 64 puta se obraćao u plenumu, nijednom nije učestvovao u postavljanju poslaničkih pitanja, a u traženju obaveštenja i objašnjenja učestvovao je 13 puta. Što se tiče prisustva glasanjima za akte, prisustvovao je 422 puta, od čega je za 421 akt glasao “za”.

U 13. sazivu izabran je za poslanika kao 58. na listi ALEKSANDAR VUČIĆ – Zajedno možemo sve, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve. Zamenik je predsednika Odbora za kulturu i informisanje i član Odbora za Kosovo i Metohiju.

BIOGRAFIJA

Rođen je 1963. godine u Osijeku. Po obrazovanju je građevinski inženjer.

Dva puta je bio donor kože deci sa opekotinama, Urošu Karoviću iz Kraljeva i Milani Šukundi iz sela Prigrevica kod Apatina. Prvi put je bio donor u junu 2005., a drugi put u januaru 2006. godine.

U više mandata bio je odbornik Skupštine opštine Stari grad u Beogradu, a od 2004. do 2008. bio je na funkciji zamenika predsednika ove opštine.

Odbornik je u Skupštini grada Beograda od 2008. godine do danas.

Jedan je od osnivača Demokratske stranke Srbije. Dvadeset tri godine je bio član Demokratske stranke Srbije, od 1992. do isključenja 2015. godine, i bio je visoki funkcioner te partije. Pred izbore u septembru 2000. godine bio je ovlašćeno lice Demokratske opozicije Srbije. Isto zaduženje imao je i pred decembarske izbore iste godine, kao i 2002. na oktobarskim i ponovljenim novembarskim izborima za predsednika Srbije, u ime predsedničkog kandidata Vojislava Koštunice.

U Samostalni DSS prešao je 2015. godine, i bio je na funkciji potpredsednika.

U Srpsku naprednu stranku ušao je 2017. godine.

Član je Predsedništva Srpske napredne stranke.
Poslednji put ažurirano: 27.02.2023, 09:03

Osnovne informacije

Statistika

  • 64
  • 1
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treće vanredno zasedanje , 01.06.2023.

Dobar dan svima.

Hvala vam, uvaženi predsedniče Skupštine.

Uvažena poslanica je članica Odbora za kulturu i informisanje, tako da ona svoj doprinos, moram da priznam, na sednicama Odbora daje, uvek je prisutna i to je u redu.

Moram da podsetim, po stoti put, pošto opozicija već deseti put ponavlja, i to nadugačko, činjenice o TV „Informeru“. Prosto, TV „Informer“ nije deo ovog izveštaja. Vi ste tražili, vi, baš vi lično, a i sve vaše stranke, izveštaj REM-a o televizijama sa nacionalnim frekvencijama. Prosto, moram da vas obavestim da je ova televizija dobila kablovsku dozvolu. Odmah da vam kažem – svako ko se obrati, dobiće, naravno, uz uslov da prođe REM i da preda elaborat i da je sve po zakonu. Ali, uglavnom, te uslove za kablovsku televiziju nije teško ispuniti, tako da su je oni dobili, kao i hiljade kablovskih televizija koje se emituju preko kabla ili preko interneta.

Vi pominjete govor mržnje. Pominjali ste u svom govoru nasilje, načelno niste dali nikakve primere. Međutim, moram vas lično da pitam a i vašu stranku – da li ste vi ikada osudili govor mržnje vašeg lidera, multikom žutog tajkuna i da li ste osudili vi lično savet žena vaše stranke, njegovo porodično nasilje koje je godinama sprovodio nad bivšom suprugom pa se ona obratila policiji, njeni roditelji, pa je davala izjave medijima da ju je tukao i maltretirao čak i kada je bila trudna? Da li ste to ikada osudili? Niste to nikada osudili i pitam vas zašto niste osudili nasilje nad ženama?

Pitam vas – da li ste ikada osudili pretnje smrću koje dolaze iz vaše stranke predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice? Daću vam odmah i odgovor – niste osudili. Evo, sad ću da vam citiram.

(Jelena Milošević dobacuje.)

Cenjena poslanica iz Niša se uzbudila, nešto viče, urla, nemojte tako da se ponašate. Ja vas nisam prekidao. Budite pristojni. Sad ću da vam odgovorim ko je pretio smrću, naravno, samo mi dozvolite, kao što sam i ja vama dozvolio da neometano govorite. Jel to vaš doprinos nasilju?

Dakle, govorili ste o humanizujućem nerepresivnom društvu koje vi želite a ono sad nije, o opštem društvenom rasulu.

Poštovana poslanice, ne znam da li ste prespavali period od 2000-2012. godine, šta ste radili tada, gde ste bili? Podsećam vas da su sada, 2023. godine, plate više nego dvostruko više nego u vaše doba 2012. godine, onda su bile 340 sad su gotovo 800 evra i nezaposlenost je smanjena sa 25% koliko je bilo u doba vaše žute hunte na sadašnjih 9%, tako da to opšte društveno rasulo je vladalo u vaše doba, do 2012. godine.

Završiću sa ovim, vaša uvažena poslanica koja je uvaženo urlala ovde iz Niša, a ja sam je inače tokom sednice vrlo sa uvažavanjem pominjao kada je prozivala ovog lažnog ekologa koji sad nije tu a inače voli da popije čovek pa je verovatno tamo, ona ga je prozivala da je bio naš član i ja sam sa uvažavanjem govorio uvaženoj poslanici, a ona se sad dere, preti mi.

Evo, dakle, gospođo uvažena iz Niša, a i vi, druga gospođo, članice Odbora za kulturu, vaš poslanik Slaviša Ristić je 28. 06. 2018. godine zapretio smrću Vučiću i rekao – Zbog Kosova, vi ćete završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić. Ako to nije pretnja smrću, ja ne znam šta je? Vi ćete možda reći da on nije član vaše stranke. On je izabran na vašoj listi, da niste želeli da ga prigrlite, vi ga ne bi izabrali na svojoj listi i ne bi ga predložili, tako da je on vaš poslanik.

Poslanik koji je izabran na vašoj listi, to je ovaj primerak ovde žuti, jer samo to zaslužuje da ga tako zovemo, iz Kruševca, pretio je mučenjem, silovanjem i smrću sinu i bratu predsednika Vučića i on je na svom Tviter nalogu 8. 12. 2021. godine napisao stravičnu objavu – Andrej i Danilo pronađeni u šahtu kao Gadafi.

Sada vas, poštovane poslanice, i jednu i drugu pitam – da li ste ikada osudili ove pozive smrti i ove pozive nasilja? Pa, niste.

A evo, poštovane vas dve poslanice, dva reda iza vas, još jedan primer, narodni poslanik vaš, baš vaš, je 20. 09. 2018. godine javno pozvao na silovanje premijerke Ane Brnabić i to nije učinio kratko, nego je napisao dugačak jedan Fejsbuk post u kome je detaljno objašnjavao kako Ana Brnabić treba da bude silovana. Tada kada je on to izjavio vaš lider ga je opravdao, ja ga lično čuo u gradskoj Skupštini, rekao je – On je bio strašno uzbuđen. Kao, njega su napadali, pa je, kao, onda opravdano što je pozvao na silovanje.

Ja bih se ovde zadržao, ima još desetine primera, ako budete bili zainteresovani, u daljoj raspravi ja ću vam ih svakako izneti. Hvala vam.

Treće vanredno zasedanje , 01.06.2023.

Hvala vam, poštovani predsedavajući.

Ja moram da vam kažem da sam iznenađen, znači ipak u toku ove rasprave ovakvu diskusiju ovog poslanika koji ne pripada nijednoj poslaničkoj grupi, još nisam čuo. On pošto ja pažljivo sedim, od početka do kraja na svakoj sednici, znači tačno znam on čovek dolazi jednom mesečno u Skupštinu, izviče se. Ima svoja tri minuta, onda se izviče, izdere, izvređa nas i ode. Vidim da je još tu, što mi je drago. Prosto moram da kažem čovek je izgubljen u vremenu i prostoru, izbačen je iz jedne stranke, izbačen je iz druge stranke, iz jednog poslaničkog kluba, iz drugog poslaničkog kluba i sada je usamljen, niko ga neće, zbog toga verovatno viče.

Takođe bih morao da uputim pitanje Administrativnom odboru da prosto to ispitaju, on čovek tvrdi da je prijavljen u Priboju, on živi u Beogradu od 2017. godine, pa molim da se to ispita, da li traži putne troškove i sve itd. I za kraj, ta njegova diskusija me je podsetila na jednu divnu pesmu koju svi volimo Vladislava Petkovića Disa „Naši dani“, dakle, „Progledale sve jazbine i kanali, na visoko podigli se sutereni, svi podmukli, svi prokleti i svi mali, dostojanstva podeliše idioti“. Hvala vam.

Treće vanredno zasedanje , 01.06.2023.

Hvala vam gospodine predsedavajući.

Započeću, pošto je gospodin pomenuo mere REM-a, da nešto nije urađeno. Prosto i juče sam obećao da ću uvažene narodne poslanike kolege, informisati o merama koje je REM preduzimao. Tako da ovo što je poslanik izneo je neistina, da REM nije preduzimao nikakve mere. Ispuniću sada svoje obećanje, pošto su oni kao normalna institucija, kao korektna institucija poslali mi te podatke, sada ću upoznati poslanike.

Dakle, pružaoicima medijske usluge sa izdatom teritorijalnom, odnosno zemaljskom dozvolom za nacionalno pokrivanje, tzv. nacionalnom frekvencijom u poslednje dve godine izrečene su dve mere i to upozorenje TV Pinku i TV Hepiju. Dakle, to je deo mera samo. Međutim, to morate da stavite u ravnotežu sa sledećim podatkom. Za šest godina REM se obratio luksemburškom regulatornom telu ALIJA 20 puta pošto su u njihovoj nadležnosti ove luksemburške televizije,ima ih dve. Za šest godina ALIJA je za 20 i nešto obraćanja REM-a izrekla samo jednu opomenu za TV N1.

Dakle, naš REM je za dve godine, za tri puta kraće vreme izrekao dva puta više mera upozorenja nego regulatorno telo u Luksemburgu koje je naravno apsolutno pristrasno. Ako posmatramo period od 2018. godine sa sledećim merama, koje se zovu prekršajni postupci, REM je 2018. godine pokrenuo 48 prekršajnih postupaka, 2019. godine takođe 48 prekršajnih postupaka, 2020. godine opet 48 prekršajnih postupaka, 2021. godine 48 prekršajnih postupaka i prošle godine je pokrenuo 28 prekršajnih postupaka zbog kršenja Zakona o oglašavanju, ali je izrekao osim ovih dva niza mera koje sam izneo, izrekao je i sledeće mere zbog kršenja odredbi Zakona o elektronskim medijima. Dakle, opomena je izrekao 15, upozorenja 22 i to je najteža mera koju REM ima. Oni nemaju težu meru, dakle, privremena zabrana objavljivanja određenog programskog sadržaja, tih mera su izrekli četiri. Tako da sam time dao punu informaciju.

Ovaj prethodni poslanik, zaista reagujem zbog toga, zloupotrebio je svoju profesiju, doduše on je veterinar, međutim iznosio je određene i to je posebno odvratno, medicinske dijagnoze za sve nas, za sve neistomišljenike. Da li veterinari polažu Hipokratovu zakletvu, ne zna, on sigurno nije, a da je lekar on bi je kršio. Moram da podsetim da je poslanica koja sedi blizu njega, nije sada tu, pre jedno sat vremena je vrlo nekorektno takođe pominjala određene medicinske dijagnoze koje su bile upućene mislim meni, ali i predsedniku Vučiću i odmah je to izazvalo reakciju vrlo nervoznih ljudi, rekao bih psihički nervoznih. Tako da je Dragan Maršićanin, to je onaj čovek koji je zloupotrebljavao funkciju, inače je leva ruka Miloša Francuza, koji je bio svojevremeno upravo predsednik ove Skupštine, pa je red da to pomenem. Dok je bio predsednik Skupštine zloupotrebljavao je svoju funkciju što je sramotno, tako što je vrlo nekorektno saletao službenice ove Skupštine i primoravao ih na određene radnje i mediji su onda zabeležili tih godina slike toga.

Dakle i taj Maršićanin se usudio na tviteru, upravo je sveže objavio, kolonoskopiju, šalje predsednika Vučića, preporučuje operacije, kolonoskopiju itd. ne mogu sve ovo da pročitam, jer je mnogo gadno. Pominje i nas poslanike tako da to je to što vi radite iz opozicije.

Inače, gospodin prethodni, veterinar, je pominjao gospodina Marića i pištolj. Ja sam juče rekao da se ne slažem sa tim što je gospodin Marić radio. Međutim, ja još jednom moram da vas upitam, jer ovde smo i većina poslanika na ovoj sednici, i to je tema, na kraju, i ovoga, bez obzira što razgovaramo o REM-u, govori o merama Vlade, govori o razoružanju, govori o nasilju. Neki poslanici traže razoružanje, neki se protive. Neki poslanici traže, na primer, da se poveća, što je država već učinila, broj školskih policajca u školama – učinjeno, ali se neki poslanici tome protive, recimo, ovi lažni ekolozi, što je vrlo čudno.

Međutim, kada govorimo o razoružanju, dakle, Milomir Marić nije poslanik, za njega ne možemo da odgovaramo ovde u Skupštini, ali možemo da odgovaramo za poslanike koji se kite naoružanjem, teškim automatskim naoružanjem. Ja pitam – da li je ova fotografija nastala 7. 5, na Dan žalosti na strelištu? Vidimo dva poslanika narodna, jedan je Miloš Francuz, predsednik čak stranke, u uniformi, pored njega je opet drugi ovaj bradati narodni poslanik koji drži automatsko oružje. Oni su na strelištu, pucaju, vežbaju i možda, pazite, ne bi bilo sporno, mada mislim kada govorimo o razoružanju i davanju primera, ovo je jako loš primer. Pritom, ova fotografija neodoljivo podseća na fotografiju ubice Koste Kecmanovića sa njegovim ocem, gde su obojica takođe u uniformi pod punim naoružanjem sa automatskim puškama, takođe na strelištu.

Deseta sednica Prvog redovnog zasedanja , 29.04.2021.

Naravno, biću kratak.

U ovoj Skupštini sedi gotovo 50% žena. U Vladi su članice gotovo 50% ministarke. Vratio bih se na početak naše rasprave i uputio pitanje premijerki, ali i gospođi ministarki pravde.

Zaboravili smo sledeće okolnosti. Pre dve godine je Dragan Đilas naterao svoju bivšu suprugu, to strašno, to je nasilje u produženom trajanju, da slaže Agenciji „BETA“ da je lagala u policiji prethodno. To je strašno.

Znači, on je ucenio svoju bivšu suprugu da mu da, navodno, neku razrešnicu ne bi li se on oprao od svojih prethodnih greha, a znamo da ga od tih greha, od porodičnog nasilja ne može oprati ni Sava, ni Dunav.

Znači, ucenio je svoju žrtvu mučki, kao Mefisto, i naterao je, doveo u problem ne samo nju, pošto je davanje lažnog iskaza u policiji krivično delo, ali nije samo ona dala izjavu, nego i njeni roditelji. Međutim, znamo svi da je njegova bivša supruga i da su njeni roditelji dali istinit iskaz u policiji. Ali, vidimo dokle ide beskrupuloznost Dragana Đilasa, da u svojoj nekoj veličini persone da bi dobio oprost od grehova koji ne može da dobije on natera svoju žrtvu praktično, nemoguće da je nije ucenio, nečim ju je ucenio, dođe kod bivše supruge i kaže – ako želiš da nastavim da ti isplaćujem tvoju alimentaciju ima da pošalješ saopštenje „BETI“. To se desilo 16. oktobra 2019. godine.

Završiću sa ovim da je to jedino nasilje, to je naravno neoprostivo, koje je Dragan Đilas počinio, ali unazad 15 godina koliko je on na političkoj sceni, negde od 2005. godine, on je učestvovao u desetak nasilnih događaja. Setimo se kako je pretio policajcu otkazom i kako ga je psovao pete godine, pa kako je pred kamerama na Skupštini grada napao Aleksandra Mirkovića.

Ja sam bio prisutan 2008. godine, kada je psovao kolegu odbornika na javnoj sednici pred svim kamerama i bez posledica. Setimo se kako je podržao Veselinovića, koji je pozvao na silovanje premijerke. Podržao je to Đilas u Skupštini grada.

Setimo se kako je psovao studente iz grupe koji su došli na njegov protest. Pa, setimo se da je on predvodio upad u RTS, kada su vređani novinari, kada je RTS demolirana.

Setimo se da je predvodio napad na zgradu predsedništva. Setimo se da je na Terazijama, posle toga pretio pripadnicima opet policije da će ostati bez posla.

Eto, za sada toliko. Hvala vam.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.04.2023.

Poštovani predsedavajući, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, postaviću pitanje Vladi Srbije. Da li ponašanje srpske opozicije koja se u pogledu Kosova i Metohije ponaša isto kao i Kurtijev režim, da li takvo ponašanje opozicije otežava napore Srbiji i predsedniku Vučiću u borbi za Kosovo i Metohiju? Deset godina je prošlo od potpisivanja Briselskog sporazuma i posle deset godina se pokazalo da je Briselski sporazum odličan za Srbe, da je zaštitio Srbe, da je maestralno projektovana ZSO i da je ona trn u oku Albancima, ali kao što čujemo i trn u oku svakolikoj, ovoj bednoj opoziciji koja sada ovde graja.

Kurtijev režim sprovodi nasilje nad Srbima, albanska vlast i Kurti se protive sprovođenju Briselskog sporazuma, osnivanju ZSO, Krutijev režim kriminalizuje Srpsku listu, satanizuje državu Srbiju, demonizuje predsednika Vučića. Međutim, grozno je i tužno da to isto radi i srpska opozicija.

Isto kriminalizuju Srpsku listu, protive se sprovođenju Briselskog sporazuma, osnivanju ZSO, organizuju nasilje nad Srbima u Srbiji, prete smrću predsedniku Vučiću na svojim skupovima, organizuju snajpere, kupuju snajpere i unajmljuju snajperiste. Deo opozicije, što je još tužnije, podržava lažnu državu Kosovo, a sve to ni Kurti ne bi smislio. Nije li srpsku opoziciju, nije li vas sramota da se ponašate isto kao i Kurtijev antisrpski, fašistički režim.

Podsetiću da je broj etnički motivisanih incidenata na Kosovu i Metohiji za 28 meseci Kurtijeve vlasti iznosi čak 320. Kurtijeva vlast i Albanci su upucali i ranili sedam Srba, poslednjeg, Milana Jovanovića. Albanci su izboli, pretukli ili ranili u tom periodu 22 Srbina. Albanci i Krutijeve režim su bez osnova uhapsili 25 Srba, a na sve ovo nama je razumljivo što zapad nije reagovao ili je jedva reagovao, međutim, tužno je i jadno zato što na sve ovo srpska opozicija uglavnom ili nije reagovala ili je napadala predsednika Vučića, što je sramno.

Podsetiću, poslednji primer koji sam pomenuo, dakle, nas ne čudi mlaka i sramna reakcija zapada na pokušaj ubistva Milana Jovanovića 10. aprila kod Zvečana, koji je počinila Kurtijeva fašistička policija, čudi nas još gora reakcija srpske opozicije koja uopšte nije reagovala. Dakle, od 20 opozicionih parlamentarnih ili vanparlamentarnih stranaka samo jedna je osudila pokušaj ubistva Milana Jovanovića. Pogledajte njihove sajtove na dan 10, 11, 12. i sve će vam biti jasno, samo jedna.

Podsetiću da se predsednik Vučić tri dana posle pokušaja ubistva Milana Jovanovića sastao u Raški sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Za ovih deset godina Srbija je za Srbe na Kosovu i Metohiji uradili više nego bilo ko u 20. i 21. veku.

Kao što se Briselski sporazum pokazao kao pun pogodak, tako se i držanje predsednika Vučića pokazalo u pregovorima o novom planu EU, to nije nikakav ultimatum za Kosovo i Metohiju, i to ponašanje njegovo i držanje može biti ocenjeno najvišom ocenom i nije bez razloga veliki pisac Frensis Skot Ki Fidžerald rekao da čovekovo držanje može biti odraz čvrstih stena ili vlažnih močvara karaktera i zbog toga znamo da je upravo držanje predsednika Vučića odraz čvrstih stena karaktera.

Predsednik Vučić je granitna stena i on je odredio crvene line Srbije i dok je Vučića, Srbija nikada neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo i neće dati saglasnost da Kosovo postane član UN.

Za proteklih 10 godina predsednik Vučić je u pogledu rešavanja problema na Kosovu i Metohiji učinio više nego bilo ko u istoriji. On je spasao srpski narod na Kosovu i Metohiji od pogroma i siromaštva i progona i on je zaslužan za to što je 28 država povuklo priznanje lažne države Kosovo. On je uzdigao, izgradio Srbiju i vratio je Srbiji dostojanstvo.

Ovde smo čuli pripadnicu žute hunte koja je tražila da se ljudi hapse mimo zakona. Pitala je zašto Grčić nije u zatvoru? Grčić nije u zatvoru iz istog razloga iz kog ona nije u zatvoru, a to je što je srpsko pravosuđe slobodno.

Opet, bivši bogati ambasador koji se obogatio za osam godina boravka na ambasadorskim mestima, uzeo je stotine i stotine hiljada evra i maraka tada. On se licemerno pita i brine se o siromaštvu u Srbiji, pa da vas podsetim sada su plate u Srbiji dva puta i više veće nego u vaše doba. Broj nezaposlenih u vaše doba je bio 25%, a sada je 9% i predsednik Vučić za kraj u ovim mesecima zaslužuje našu potpunu podršku i poverenje.

Živela Srbija! Hvala vam.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.12.2022.

Poštovani gospodine Orliću, poštovane dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani, pitam Vladu, Ministarstvo pravde, Poverenicu za ravnopravnost i Zaštitnika građana i nadležno tužilaštvo, kakav je njihov odnos prema nasilju dela opozicije u Skupštini i da li konkretni primeri, pretnji i uvreda, pravnog i drugog nasilja dela opozicije predstavljaju kršenje Krivičnog zakonika u vezi širenja mržnje po osnovu nacionalne ili etničke pripadnosti, rase ili veroispovesti zbog razlika u pogledu političkog i drugog ubeđenja, pola, jezika, obrazovanja, društvenog položaja, socijalnog porekla i da li predstavljaju kršenje Zakona o zabrani diskriminacije?

Deo opozicije je u Skupštini izazivao niz skandala uglavnom povezanih sa nasiljem. Izneću i obrazložiću i ono što predstavlja kršenje zakona i kratko druge primere.

Poslanik opozicione Jeremićeve Narodne stranke, Borislav Novaković više puta osuđivano lice, pokušao je 25. oktobra ove godine da se fizički obračuna sa predsednikom poslaničkog kluba SNS, gospodinom Milenkom Jovanovim. Poslanik iste stranke Stefan Jovanović 7. novembra je četiri puta psovao stranku gospodinu Jovanovu i posle toga je pokušao fizički da se obračuna sa njim.

Poslanika opozicije DS Dragana Rakić je 8. novembra zbog ometanja rada Skupštine dobila tri opomene i meru oduzimanja reči. Posle toga je bez razloga prišla gospodinu Milenku Jovanovu i u prolazu ga udarila pesnicom u rame u želji da isprovocira reakciju. Milenko Jovanov se nije ni pomerio. Zamislite da neki poslanik SNS u prolazu udari u rame nekoga iz opozicije. Taj iz opozicije bi odmah pao na pod glumeći da je zadobio tešku telesnu povredu, reagovala bi EU, UN, OEBS, a poslanik SNS bi završio u zatvoru.

Opoziciona, primetili ste da gospođa Rakić koja je žestoki kritičar Vlade, ministara nema osnovno znanje i ne zna ko su ministri u kom resoru, pa zamislite kad to ne znaju, kako tek ne znaju ništa o budžetu.

Opoziciona stranka Zavetnici, je 10. novembra počinila pravno nasilje u Skupštini, izvršili su zloupotrebu elektronskog sistema i kartica za glasanje, tako što je poslanica Zavetnika tri puta zloupotrebila karticu svog kolege poslanika Zavetnika, Dragana Nikolića, koji je pri tom priznao da ju je on nagovorio da to uradi. Zbog toga je poslanica Sanja Marić ostala bez mandata i ovde je reč o zloupotrebi službenog položaja.

Trojica poslanika opozicione stranke Dveri su 4. decembra izazvali skandal u Skupštini najgrublje vređajući premijerku Anu Brnabić kada su širili etničko i nacionalnu mržnju, diskriminaciju po osnovu rodnog opredeljenja. Povređena su četiri člana Krivičnog zakonika i Zakon o zabrani diskriminacije. O tome je u Skupštini ovde pre neki dan svedočila cenjena gospođa Snežana Paunović, potpredsednica Skupštine. Gospođa Paunović je kao direktan svedok i predsedavajuća citirala samo jednu od mnogih uvreda Ani Brnabić koje su joj uputili poslanici Dveri. Citiram, poslanike Dveri, početak citata – ti si ustaška lezbejka, kraj citata.

Potom je cenjena gospođa Paunović citirala i uvrede koje su bile upućene njoj lično. Početak citata – Vučkova kučka, kraj citata. Poslanik opet, Jeremićeve Narodne stranke, Borislav Novaković je 5. decembra izvređao gospodina Milenka Jovanova, kome je tri puta rekao - ti si jedno đubre.

Opet poslanici DS i to predsednik DS, Zoran Lutovac i Dragana Rakić, potpredsednica DS su 6. decembra u zgradi Skupštine posle sednice, pretili smrću i šamaranjem poslanicima SNS i gospodinu Milenku Jovanovu. Dragana Rakić je preteći rekla, citiram – jurićemo vas po ulicama. Nije stilska figura u pitanju. A Zoran Lutovac je posle toga pretio gospodinu Jovanovu – lupiću ti šamarčinu. U onom prvom slučaju se radi o prekršaju.

Juče je deo opozicije, dva puta, gospodine predsedavajući, izazivao nasilje u Skupštini, prekidali su zasedanje i iz svega što sam naveo, vidimo da je jedini cilj dela opozicije da izazove i izaziva incidente, da se ugrozi rad parlamenta, da se destabilizuje Srbija i da dođu silom na vlast.

Iz svega što sam naveo, vidi se da je opozicija očajna, jer poseže za očajničkim merama. Nemoćna je da ponudi bilo kakav konstruktivni program. Hajde da promenimo sve ovo, kao što je gospodin Milenko Jovanov pre neki dan rekao, da neki iz opozicije traže razumevanje, pažnju i zagrljaje i da će to od nas dobiti. Samo bih vas na kraju podsetio na onaj divni šlager, Adriano Celentano, Quatro Mille Baci, 24000 poljubaca. Pošaljimo opoziciji 24000 poljubaca i zagrljaja, da ste živi i zdravi. Živela Srbija.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 08.11.2022.

Poštovani predsedavajući, dame i gospodo narodni poslanici, pre nego što postavim pitanje, kratko, svima ću vam čestitati Mitrovdan. U Srbiji postoji verovanje da na Mitrovdan ne treba grditi malu decu koliko god da su bezobrazna, jer će onda cele godine biti takva. Predlažem da danas ne grdimo opoziciju, oni su kao mala deca.

Seljaci u Šumadiji na Mitrovdan od davnina u svaki ugao sobe stavljaju belutak da ih brani od miševa. To danas nećemo raditi jer ne treba nam odbrana od miševa, to smo videli juče poslepodne.

Tražim obaveštenje od bezbednosnih službi u vezi hibridnog rata protiv Srbije. Nedavno na svečanosti povodom 20 godina od osnivanja BIA ministar Bratislav Gašić, bivši direktor BIA, rekao je sledeće: „Sve su izraženije hibridne pretnje kojima je naša zemlja posebno izložena, koje poprimaju obeležja hibridnog ratovanja, čiji je sastavni deo hiperprodukcija lažnih vesti, podobnih da isprovociraju tenzije i podele u društvu“, kaže gospodin Gašić. „Pretnje su najčešće inspirisane i osmišljene od strane stranih centara moći, po pravilu, uz saučestvovanje domaćih aktera“.

Nedavno je lansirana jedna od kampanja specijalnog hibridnog rata, uperena protiv Srbije i predsednika Vučića. Ovih dana upravo i ovih nedelja se vodi hibridni rat u korist lažne države Kosovo i fašiste Kurtija. Ovih dana se vodi hibridni rat, specijalni, i cilj je da se izvrši pritisak na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo i da uvede sankcije Rusiji. Jedan od pojavnih oblika ovog rata je i zajednička kampanja često hrvatskih i tzv. srpskih a u stvari antisrpskih medija u Srbiji. Postoji jedan zajednički imenitelj svim ovim medijima, i u Hrvatskoj i u Srbiji, a to je da su u vlasništvu tajkuna Šolaka.

Ovih dana, kada su Srbi na KiM suočeni sa Kurtijevim terorom, kada su se Srbi na KiM digli protiv Kurtijevog fašizma, domaći akteri hibridnog rata, mediji i deo opozicije pružaju podršku Kurtiju i lažnoj državi Kosovo, satanizuju Srbe na KiM, predstavljajući ih kao kriminalce.

Evo, upravo malo pre, „Nova“ i „Danas“, i to sigurno imate i u štampanom mediju, su lansirali i objavili naslovnu vest – Rada Trajković na severu Kosova, Radojičić ubacio oružane bande. To vam je dokaz kako ovi mediji prikazuju Srbe sa Kosova i Metohije kao kriminalce.

Evo još naslova – vest jedan, Kurti – Sadašnja situacija slab pokušaj Beograda da dijalog zameni destabilizacijom; vest dva, u svim ovim medijima, Kurti – pokušaj Srbije da destabilizuje situaciju na Kosovu neće uspeti; vest tri, Osmani – Povlačenje predstavnika Srba iz institucija ima za cilj destabilizaciju Kosova; vest četiri – Vučić širi strah od rata da skrene pažnju sa ogromnih poskupljenja; vest pet – Vučić cepa državu i širi mržnju. Ovi mediji se jasno ponašaju kao Kurtijevi propagandisti i propagandisti lažne države Kosovo.

Setimo se samo sramnih naslovnica medija u vlasništvu Šolaka na kojima je predsednik Vučić satanizovan i prikazivan kao Adolf Hitler ili je prikazan kao dete koje treba poslati u konc logor, tako su nacisti u konc logore poslali deset miliona ljudi. Treba jasno reći da redakcije tih medija u Srbiji vode otvorenu antidržavnu kampanju.

Evo još nekoliko primera naslova tih medija – Izliv ustaša u mozak Vučića i Ane Brnabić; vest dva – Hrvatski poslanik Vučić hteo da orgija po Jasenovcu.

Pitam naše bezbednosne službe da li su ti domaći akteri pretnji koje je pominjao Gašić mediji u vlasništvu tajkuna Šolaka? Da li su ti domaći akteri pretnji urednici i novinari tih medija? Da li su ti domaći akteri pretnji i pojedine političke stranke koji sede i ovde u Skupštini i koji realizuju hibridni rat?

Za kraj pitanje, a siguran sam da znate odgovor, da li znate zbog čega je Kurti zabranio ulazak na Kosovo Vuku Brankoviću? Pa, Kurti se oseća ugroženo. Vuk Branković, po istraživanjima, je popularniji od Kurtija na albanskom delu Kosova. Albanci su Vuku Brankoviću dali besu zbog toga što je Vuk za Albance uradio više nego bilo koji Albanac.

I ovde za kraj setimo se mudrosti Dušana Radovića – za izdajice, tužibabe i cinkaroše u beogradskim školama uvodi se novo priznanje – „vukovac“, po imenu onog Vuka koji je prema narodnoj pesmi izdao na Kosovu. Živela Srbija.