NEBOJŠA CAKIĆ

Nestranačka licnost

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Nebojša Cakić prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao 13. na listi MORAMO – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe MORAMO - ZAJEDNO. Član je Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, i zamenik člana Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

BIOGRAFIJA

Rođen je 22.06.1962.godine u Leskovcu. Završio srednju ekonomsku skolu i Pravni fakultet, položio pravosudni ispit.

Radio je u Osnovnom sudu u Leskovcu.

Bio je direktor DP Pionir u Leskovcu u tri mandata od 1991. do 2001. godine.

Od 2001. godine radi u RFZO na poslovima direktora, pomoćnika direktora i stručnog saradnika. Predsednik je Crvenog krsta u Leskovcu u tri mandata.

Bio je odbornik i predsednik odbornicke grupe Skupštini opštine Leskovac od 2000 do 2002. godine, i od 2016. godine do danas.

Bio član Liberalno demokratske partije, i član njenog predsedništva, a nakon toga član Socijaldemokratske stranke, i član njenog predsedništva.

Lider je Grupe građana Za Leskovac zajedno.
Poslednji put ažurirano: 06.11.2022, 14:44

Osnovne informacije

  • MORAMO - ZAJEDNO
  • Leskovac
  • 22.06.1962.
  • diplomirani pravnik

Statistika

  • 20
  • 1
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poštovani

čeka se odgovor 1 mesec i 10 dana i 20 sati

Obraćam Vam se kao Narodnom poslaniku, ali i kao pomoćniku direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Želeo bih da ovim putem iniciram sastanak sa Vama. Pre izvesnog vremena, Pokret "pravo na život - Meri" čiji sam predsednik, uputila je RFZO-u zahtev u kome je upoznala fond sa odr...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2022.

Dobro, lepše je kad ima malo dinamike. Ne preterano, ali ovako je zanimljivije.

Najpre bih se obratio ministru Siniši Malom jer je onog dana, mada verujem da on o meni ništa ne zna i ne treba da zna, niti ga zanima, ali je rekao jednu rečenicu – neki zaboravljaju da ih je neka zla vlast SNS-a zaposlila u Leskovcu.

Dakle, za vašu informaciju, radim 35 godina. Radim 35 godina, i to ću vam reći, bez dana pauze u ovoj ustanovi gde danas radim radim od 2001. godine bez prestanka. Supruga mi je sudija Osnovnog suda od 1997. godine. Dakle, nemate me nigde. Da me imate imali bi me u Leskovcu. Ja i u Leskovcu pričam ovako kao što ovde pričam. Prema tome, ko vam je dao tu informaciju? Saradnike…

Još nešto da vam kažem. Molim vas, pogledajte me. I saradnike koje ste poslali na odbor pitao sam 10, 15 pitanja, ni na jedno mi nisu dali odgovor. Dakle, ili ih šaljite da odgovore nešto ili ih nemojte slati.

Da se vratimo na amandman. Ono što vas zaista, a sad vas zaista molim da mi date odgovor - kako funkcioniše sistem budžeta jer ja ne znam sve. Dakle, u lokalnim samoupravama imate često kapitalne investicije koje treba da se finansiraju iz republičkog budžeta. Recimo, u Leskovcu imate „Toplanu“. Pet, šest godina, iz godine u

godinu je kapitalna investicija koja se finansira iz republičkog budžeta. I dalje stoji, da vas obavestim, Leskovac je u nečemu prestigao Beograd. Svaka nam čast. Danas je Leskovac drugi grad u svetu po zagađenost, Beograd je 20. Tako da, svaka nam čast. I dalje mislite jug Srbije, ali to je bio predlog.

Zaista vas pitam…

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2022.

Rekli ste još minut i 20 sekundi imam od vremena…

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 10.11.2022.

Minut i 20 sekundi imam od vremena poslaničke grupe.

Imovinska karta

(Leskovac, 31.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 01.08.2022 -
Republički fond za zdravstveno osiguranje (pomoćnik direktora ) doprinos Mesečno 136171.00 RSD 01.06.2018 -