NEBOJŠA CAKIĆ

Nestranačka licnost

OSVRT OTVORENOG PARLAMENTA

Nebojša Cakić prvi put je izabran za narodnog poslanika u 13. sazivu kao 13. na listi MORAMO – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović, mandat mu je potvrđen 01.08.2022. godine.

U 13. sazivu deo je poslaničke grupe MORAMO - ZAJEDNO. Član je Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, i zamenik člana Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

BIOGRAFIJA

Rođen je 22.06.1962.godine u Leskovcu. Završio srednju ekonomsku skolu i Pravni fakultet, položio pravosudni ispit.

Radio je u Osnovnom sudu u Leskovcu.

Bio je direktor DP Pionir u Leskovcu u tri mandata od 1991. do 2001. godine.

Od 2001. godine radi u RFZO na poslovima direktora, pomoćnika direktora i stručnog saradnika. Predsednik je Crvenog krsta u Leskovcu u tri mandata.

Bio je odbornik i predsednik odbornicke grupe Skupštini opštine Leskovac od 2000 do 2002. godine, i od 2016. godine do danas.

Bio član Liberalno demokratske partije, i član njenog predsedništva, a nakon toga član Socijaldemokratske stranke, i član njenog predsedništva.

Lider je Grupe građana Za Leskovac zajedno.
Poslednji put ažurirano: 06.11.2022, 14:44

Osnovne informacije

  • MORAMO - ZAJEDNO
  • Leskovac
  • 22.06.1962.
  • diplomirani pravnik

Statistika

  • 83
  • 3
  • 1 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Poštovani

čeka se odgovor 5 meseci i 6 dana i 5 sati

Obraćam Vam se kao Narodnom poslaniku, ali i kao pomoćniku direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Želeo bih da ovim putem iniciram sastanak sa Vama. Pre izvesnog vremena, Pokret "pravo na život - Meri" čiji sam predsednik, uputila je RFZO-u zahtev u kome je upoznala fond sa odr...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Drugo vanredno zasedanje , 27.02.2023.

Hvala, gospodine Orliću.

Ja se nadam da ću imati isti status kao i svi drugi poslanici. Sigurno ću se više držati ovog zakona, nego što se većina poslanika do sada držala.

Ovlašćeni predstavnik Vlade u Narodnoj skupštini, povodom Zakona je ministar Rade Basta. Očekivao sam da će biti tu i očekivao sam s obzirom da sam juče dao par izjava, a da ih ponovim, a to je da je na ime regionalnog razvoja, kolege u Srbiji, u poslednjih deset godina potrošeno tri hiljade milijardi dinara ili 30 milijardi evra. Dakle, tolike pare, nisam ja to izmislio, nalaz Državne revizorske institucije koji je precizno dala, da je to 6% bruto nacionalnog prihoda koji je ostvaren.

Očekivao sam da će biti tu ministar, s obzirom da većina tih para je realizovana preko Ministarstva za privredu. Da upoznam građane, naročito ove iz nerazvijenih krajeva. To su pare koje su davane na ime subvencija, pre svega subvencija najvećim stranim i domaćim tajkunima. Njima su date pare koje su trebale da budu korišćene za vaš regionalni razvoj.

Takođe, novac je dat, evo sad me podsetila koleginica, pričala je o apoteci u Toplici. Apoteka u Leskovcu, a ja sam o tome lično i personalno pričao, 2014. godine je za vreme vlasti SNS u roku od šest godina, od plusa od 150 miliona, napravila minus od milijardu dinara. Te pare su dobijene iz Republike na ime para za radnike, za tehnološke viškove, na ime para koje ste dali, na ime nenamenskih tekućih transfera. Umesto da se pare koriste za razvoj grada, pare su iskorišćene za pokrivanje gubitaka. Znam ja o tome, u toj sam branši, mogu da vam pričam koliko god hoćete, od šest godina, od 2014. godine svaki godine izveštaj o radu, plan rada, upozoravao sam gde ide, kako ide i završilo se tako što su građani milijardu koju ste vi iz Vlade dali, umesto da se koristi za razvoj, iskoristila se za pokrivanje pljačke.

Takođe, građani trebaju da znaju da novac koji je predviđen za vaš razvoj je takođe otišao firmama poput „Milenijum“, firmama „Bauvezen“ koja u Leskovcu je toliko, da vas podsetim, da je premijerka kada je davala ovde zakletvu, dve firme pomenula, od te dve firme jedna je „Bauvezen“. Rekla je da je to firma na kojoj se utemeljuje razvoj ove naše zemlje, a mi vidimo danas, neću da ponavljam priču svojih kolega o tome gde se nalazi taj „Bauvezen“.

Isto takođe u Leskovcu, neću govoriti o trgu, gde je takođe isto urađena pljačka, ja pozivam da svi dođu 2. na proteste „Srbija se budi“.

Elem, kad govorimo o ovim zakonima, takođe želim da upoznam građane da je ovo zaista zakon koji treba da se sprovede, a to je da vidimo ko su stvarni vlasnici kapitala, odnosno pravnih lica. Zašto to govorim? Znači, ima tu više stvari. S jedne strane, imate pljačku u zemlji Srbiji, pa se novac izbacuje van, pa se taj isti novac, imate ministra finansija, koji je ekspert za to „panonski papiri, bugarski papiri“, te iste pare, istih naših tajkuna, vraćaju kao strane investicije, pri čemu im mi dajemo ponovo novac na ime subvencija umesto za ove najsiromašnije građane Srbije.

Imovinska karta

(Leskovac, 31.08.2022.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 01.08.2022 -
Republički fond za zdravstveno osiguranje (pomoćnik direktora ) doprinos Mesečno 136171.00 RSD 01.06.2018 -